praegune kellaaeg 20.06.2025 23:48:40
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RassK
HV Guru

|
02.03.2021 01:14:01
|
|
|
VR53 kirjutas: |
-steven-- kirjutas: |
Oskab keegi öelda kui palju umbes mootoriga kardinasüsteem maksta võib? Pakkujaid Eestis küllalt, aga küsin rohkem uudishimust, seega ei viitsi teiste aega hinnapakkumise küsimisega raiskama hakata. |
Eestis kaasaegsete süsteemide pakkujad puuduvad.
Aqara B1 ZNCLDJ12LM umbes 105EUR Zigbee põhine, koos akuga, mis kestab 6 kuud, suhtleb kõigega, vaja keskseadet, mis toetab Zigbeed.
Aqara A1 ZNCLDJ21LM umbes 75EUR WiFi põhine, aku võimalus puudub, seadistamiseks vaja Xiaomi Mi Home äppi, keskseadet ei ole vaja. Alexade ja muude asjadega ei suhtle, kuid saab määrata, et näiteks iga päev kell 9:00 avab ja 21:00 sulgeb kardinad.
2m pikkune siin ca 100EUR, ehk siis kokku jämedalt ca 200-300EUR on süsteem sõltuvalt aknast. |
Kuidas puuduvad? Terve hunnik igasugu süsteeme...
Nt https://www.somfy.ee/where-to-buy
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
02.03.2021 12:34:49
|
|
|
See pole kaasaegne.
Mootorid suured ja kobakad, Somfy töötab raadiosagedusel (tänapäevased lahendused on Zigbee, Z-wave või WiFi ühendusega). Targa koduga suhtlema panemiseks on vaja veel 150 EUR Connexoo seadet. Tavalahenduses soft start/stop puudub ja liiga kallid on ka.
Mul naaberkorteris on Somfy. Kui vaja lihtsalt nupust kardinad kinni ja lahti ja raha ei ole probleem, siis saab hakkama, kuid selliseid lahendusi kasutati pigem 4-5 aastat tagasi.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
02.03.2021 13:46:46
|
|
|
Ma pole veel näinud, et kellelgi nende mootorite kohapealt midagi öelda oleks. Raadiosagedusel 433mhz töötavad nad kõik (va wifi muidugi jms). Küsimus lihsalt selles, kuidas su suhtlus üle selle jookseb - aga tõsi ta on, et Somfy ühesuunaline RTS protokoll pole võrreldav kahesuunalistega.
Ma saan aru, et ainukene probleem kogu nutinduse juures on see, et kardin ei vasta tagasi, mis asendis ta on. Muus osas tee, mis tahad.
Üks huvitav soovitus on veel olnud, et võtta Somfy (või mõni muu kvaliteetne ja loll süsteem) tavalised mootorid ilma integreeritud RTS kontrollerita + sinna otsa visata Fibaro Roller Shutter. Jääb ära igasugune hunnik side konvertereid ja tulemus ka parem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
02.03.2021 14:32:23
|
|
|
ZigBee on 2.4GHz ja Z-wave 868MHz, tänapäeval 433MHz väga ei kasutata targa kodu süsteemides, aga see polegi hetkel tähtis.
RassK kirjutas: |
Üks huvitav soovitus on veel olnud, et võtta Somfy (või mõni muu kvaliteetne ja loll süsteem) tavalised mootorid ilma integreeritud RTS kontrollerita + sinna otsa visata Fibaro Roller Shutter. Jääb ära igasugune hunnik side konvertereid ja tulemus ka parem. |
Ei mõista, miks sellist leiutamist tarvis. Fibaro Roller Shutter maksab 46EUR. Eeldame suvaline mootor maksab ka 50EUR, kokku tuleb ca 100EUR ja jääb mingi poolkõva lahendus.
Sama raha eest saab kaasaegse Xiaomi/Aqara B1 ZNCLDJ12LM süsteemi, mis suhtleb otse kõikide seadmetega (Amazon Echo, SmartThings, Hubitat Elevation vms).
Ja kui keegi tahab ilma keskseadmeta lahendust, siis Aqara A1 ZNCLDJ21LM suhtleb otse mobiili äpiga (küll aga läbi pilve).
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com
viimati muutis VR53 02.03.2021 22:51:38, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
02.03.2021 15:58:24
|
|
|
ZigBee on 2.4GHz ja Z-wave 868MHz, tänapäeval 433MHz väga ei kasutata kuskil, aga see polegi tähtis. |
443Mhz raadioprotokoll on vägagi kasutusel.
433 on aga walkie-talkie sagedusena kasutusel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
02.03.2021 16:32:38
|
|
|
Miks poolkõva? Käib kinni-lahti, repordib positsiooni, keskseadme abil tee mida tahad. Xiaomi puhul pole väga kindel, et tahaks, et mu kardinad otse välisvõrgus istuks + hetkel ei kujuta ette kuidas nende osade saadavusega Eestis on?
Pm hakkad kardinaid ette panema, tuleb mingi takistus (puuduolev lüli), siis ootad 2-3 nädalat? Ma saan aru, et seal pole tegu ainult mootori kvaliteediga aga siinid / ajamid jms ka komplektis.
Hetkel nagu rohkem lokaalse keskseadme usku ka, ei taha väga kellegi välisest serverist sõltuda. Ideaalis vaatangi praegu Fibaro keskseadme poole, et iga julla ei käiks ise välisvõrgust midagi hankimas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
02.03.2021 18:00:18
|
|
|
Miks poolkõva? Käib kinni-lahti, repordib positsiooni, keskseadme abil tee mida tahad. Xiaomi puhul pole väga kindel, et tahaks, et mu kardinad otse välisvõrgus istuks + hetkel ei kujuta ette kuidas nende osade saadavusega Eestis on?
Pm hakkad kardinaid ette panema, tuleb mingi takistus (puuduolev lüli), siis ootad 2-3 nädalat? Ma saan aru, et seal pole tegu ainult mootori kvaliteediga aga siinid / ajamid jms ka komplektis.
Hetkel nagu rohkem lokaalse keskseadme usku ka, ei taha väga kellegi välisest serverist sõltuda. Ideaalis vaatangi praegu Fibaro keskseadme poole, et iga julla ei käiks ise välisvõrgust midagi hankimas. |
Eraldi rumala mootori puhul on vaja Fibaro Roller shutter viisakalt seina sisse ära peita, hind tuleb kallim kui valmislahendus, seega ei näe pointi. Ja kui Somfy mootorit tahta, siis läheb see lõbu kordades kallimaks.
Xiaomi B1 ZNCLDJ12LM on Zigbee seade, mida saab juhtida lokaalvõrgust, kui keskseade seda võimaldab. Ise pooldan ka alati lokaalset juhtimist, kuna käsud on kiiremad ja toimivad ka ilma internetiühenduseta. Fibaro keskseadme asemel soovitan võtta Hubitat Elevation. Samsung SmartThings võimaldab ka paljusid seadmeid lokaalselt juhtida.
Xiaomi saadavust loomulikult Eestis pole, vaja tellida nagu enamus Xiaomi seadmeid. Nagu varem mainisin, siis hetkel pakutakse Eestis vananenud tehnoloogiat kirve hinnaga. Xiaomi B1 kardinasiinid tellitakse mõõtude järgi ja komplektselt. Ei saa midagi puudu jääda. Ja isegi kui jääks, siis see 2-3 nädalat ootamist tasub kindlasti ära.
6tk Xiaomi B1 mootor koos siinidega 1300EUR
6tk Somfy Glydea mootor siinidega 4000EUR
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com
viimati muutis VR53 03.03.2021 13:50:16, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
02.03.2021 18:09:01
|
|
|
Fibaro reaalselt ei oma Zigbeed toetavaid seadmeid hetkel jah (paberil väljaarvatud)
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
03.03.2021 14:01:50
|
|
|
Sel aastal olen soovitanud Hubitat Elevation keskseadet. Varem olen ka SmartThings V2 hubi soovitanud, eelkõige ühilduvuse ja hinna tõttu, lingil aga V1 2013 mudel, mida pole kunagi soovitanud. Kuigi tõesti halb lüke Samsungi poolt.
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
03.03.2021 14:14:20
|
|
|
VR53, Aga kuidas sa muidu hindaks Somfy ja Xiaomi ülejäänud osi / kvaliteeti - siinid (plastik, metall), veduk, veel mingi tähtis osa? ... jättes hetkel kõrvale nutikuse, hind on ka selline vähe määrav tegur. Ma ei ole ise ühtegi nutikat üles pannud, ainult tavalised siinidel - aga juba seal on metallsiinidel ja plastiksiinidel väga suur hinnavahe. Siiani nt alati metalli eelistanud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
03.03.2021 14:46:11
|
|
|
VR53, Aga kuidas sa muidu hindaks Somfy ja Xiaomi ülejäänud osi / kvaliteeti - siinid (plastik, metall), veduk, veel mingi tähtis osa? ... jättes hetkel kõrvale nutikuse, hind on ka selline vähe määrav tegur. Ma ei ole ise ühtegi nutikat üles pannud, ainult tavalised siinidel - aga juba seal on metallsiinidel ja plastiksiinidel väga suur hinnavahe. Siiani nt alati metalli eelistanud. |
Tavaline mitte-nutikas alumiiniumist siin maksab ca 5EUR/m (K-rauta, Espak, Veepisar), mis on piisavalt soodne, et mitte plastikut kasutada.
Olen pool aastat kasutanud, seni toimib hästi. Xiaomi ise ei tooda siine, siinid peaksid Dooya omad olema. Siinide osas on nad Somfyga väga sarnased (aga mitte identsed), arvan, et pole mingit kvaliteedivahet - puhas alumiinium. Laekinnitused tunduvad ka samad olevat. Suurim erinevus on mootori kinnitus. Kui spekuleerida, et mis võiks 5 või 10 aasta pärast katki minna, siis siini sees on roheline kummist-nahast hammaslint, mis liugureid edasi ja tagasi veab. Võimalik, et see võib kunagi ära väsida.
Ehituselt on nad üpris lihtsad. Siin videos küll vanem versioon, aga palju pole muutunud.
Spoiler 
|
tagasi üles |
|
 |
1234567
HV vaatleja
|
03.03.2021 16:27:26
|
|
|
VR53, Aga kuidas sa muidu hindaks Somfy ja Xiaomi ülejäänud osi / kvaliteeti - siinid (plastik, metall), veduk, veel mingi tähtis osa? |
Mul küll Somfy siine kodus ei ole, aga nii palju kui neid mujal liikumas kuulnud olen ja võrdlen enda Dooya siinide ja mootoritega, siis mulle tunduvad Somfy omad liikumisel märkimisväärselt vaiksemad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
03.03.2021 18:01:45
|
|
|
Tavaline mitte-nutikas alumiiniumist siin maksab ca 5EUR/m (K-rauta, Espak, Veepisar), mis on piisavalt soodne, et mitte plastikut kasutada. |
Nojah... mul olid nad rohkem ~20 €/m kanti.
Ma saan aru, et suurem erinevus on veel 12v DC mootorid vs 230v AC mootorid?
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
03.03.2021 18:16:05
|
|
|
1234567 kirjutas: |
Mul küll Somfy siine kodus ei ole, aga nii palju kui neid mujal liikumas kuulnud olen ja võrdlen enda Dooya siinide ja mootoritega, siis mulle tunduvad Somfy omad liikumisel märkimisväärselt vaiksemad. |
Aqara/Xiaomi mootor on küll väga vaikne. Kõige rohkem häält tekib liugurite liikumisel. Mul pole hetkel Somfyt käepärast, aga mälu järgi on võrdväärsed.
Ühest sinu varasemast postitusest saan aru, et sul on esimese põlvkonna ehk DT52 siinid, esimesel pildil.
Minul on kolmanda põlvkonna B1 siinid, pildil kõige alumine. Ei tea, kui palju neil reaalselt vahet on.
Lisaks on mul rullikud nööriga seotud, et kardin oleks laines.
Spoiler 
|
tagasi üles |
|
 |
1234567
HV vaatleja
|
03.03.2021 18:42:59
|
|
|
Ühest sinu varasemast postitusest saan aru, et sul on esimese põlvkonna ehk DT52 siinid, esimesel pildil. |
Info on korrektne. Peaks ka uuemate vastu välja vahetama äkki
|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
06.03.2021 22:39:08
|
|
|
Kas Fibaro Walli dimmerile mingid normaalsed paneelid ka külge lähevad?
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
06.03.2021 22:45:10
|
|
|
raxz, Indomes käies uurisin ka seda asja, lisaks internetist leitule. Ütleks, et need alternatiivsetest külgesobivatest on originaalid isegi paremad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
06.03.2021 22:55:34
|
|
|
jägaja kirjutas: |
raxz, Indomes käies uurisin ka seda asja, lisaks internetist leitule. Ütleks, et need alternatiivsetest külgesobivatest on originaalid isegi paremad. |
Tahaks mingeid Schneideri või mõne teise normaalse tootja omasid panna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
08.03.2021 17:29:46
|
|
|
Hakkan vaikselt automatiseerima jälle. Praegu veidi rohkem aega.
Pean vist ikka tavalised vedruga lülitid panema, näevad paremad välja, kui saadaolevad Walli variandid.
Aga… kõige suurem küsimus, kas Fibaro HC3 või Homey? Midagi paremat vist ei ole?
|
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
08.03.2021 21:36:01
|
|
|
Fibaro suur miinus on, et Zigbee seadmed ei tööta. Kui just pole algaja, siis soovitaks Hubitat Elevation hubi. Maksab ca 130EUR, töötab lokaalselt ja võimaldab keerukamaid automatiseerimiseprotsesse.
Spoiler 
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
08.03.2021 21:42:44
|
|
|
VR53, kasutaja raxz on vana kala nutikodu maailmas.
Nendee einevate keskseadmetega ei jõua end kurssi viia, eks neid häid ole palju rohkem, kui siin teemas käsitletakse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
08.03.2021 21:57:08
|
|
|
Igasuguste Zigbeede ja teiste miksimisega ei taha kõik alati ideaalselt toimetada. Kõige parem kogemus on siiani HC2 ja kõik Fibaro moodulid. Praegu Homeyga katsetan erinevaid asju ja nooo ei ole nii kiire ja stabiilne kui tahaksin.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|