Jura tundub olevat nagu need parketimaasturid, mis näevad maasturi moodi välja, aga asfaldilt maha sõites jäävad igale poole kinni.
Ma olen saanud Selverist ostetud Segafredo pakist paarisentimeetrise oksatüki kätte. Teine läks tõenäoliselt jahvatisse, sest ühel hetkel viskas masin jahvatamise ajal hoiatuse ekraanile, et miski on kinni kiilunud. Pärast tuli pakist välja see paarisentimeetrine oksatükk ja siis sai see probleemi põhjus selgeks.
Ma ei tea, kuidas Eestis on, aga välismaal on levinud kohviubade segamine maisiterade ja muu rämpsuga, et odavam oleks...
https://www.businessinsider.com/some-coffee-producers-are-mixing-twigs-and-corn-into-their-product-2014-8
Eelnevalt rääkis ta kliendist, kes tõi väga kalli Jura remonti, kuna oli kasutatud mingit eriti odavat ja kehva kvaliteediga kuskilt urkast ostetud uba.
Ei suuda küsimata jätta: mis kuramuse graniidist kohvioad need on, mis kohvimasina katki teevad? Saan aru, et maitseoad ei sobi ja võivad oma maitselisanditega mingi mehhanismi pika aja peale "ära vaigutada" või kuidas seda nimetataksegi..
Maksimas on vist mingi kilone pakk 6 eurot aegajalt - see juba lõhuks Jura ära oma hinnaga või peab veel odavam olema? (kahju, et seda klienditeenindajat siin teemas ei ole)
Ma ei mäleta kas teenindaja rääkis tehnilistest detailidest, kuid kahtlustan, et ju seal mingi sodi hulgas oli.
Ubade ostukoht ei olnud tavaline toidupood - niipalju mäletan.
Ei usu, et Eestis mõnest toidupoeketist sellist kraami saab, et lausa masinale ohtlik on.
Viige ennast kurssi ka röstimise protsessi ja pakendamistega. Olen mõnda aega töötanud väikses eesti röstikojas. Enamasti (90%) tuleb kohvi sisse röstjatele 60-70kg kottidena kus sees võib olla väikeseid kivikesi, puuoksi ja igast muud väikest mudru mida kohvioa/marja korjamisel võib kaasa sattuda. Peale ubade röstimist käivad röstitud oad nn kivikorjajast läbi (neid on erinevaid) kuid siiski võib tekkida oht, et mõni väiksem tükk läheb sealt läbi ja satub pakki. Tõenäosus on väike aga siiski. Siinkohal tasuks kindlasti sellise juhtumi korral ühendust võtta oa röstijaga et veski remont kuidagi korvata.
tsitaat:
Jura tundub olevat nagu need parketimaasturid, mis näevad maasturi moodi välja, aga asfaldilt maha sõites jäävad igale poole kinni.
Mis Juradesse puutub siis vanema kooli Jurad on selle koha pealt üsna töökindlad. Uuemad on nn G3 Aroma high speed veskiga ning selle suhtes palju hapramad.
"single origin" või "mono arabica" järgi pead ostima. Ehk siis oad ainult kindla riigi, ühest istandusest.
Kui on "blend", siis on erinevate ubade segu. Võib isegi robusta ja arabica segu olla, nagu Lavazza Rossa. Blend ei ole automaastelt paha, aga see on umbes nagu mitme õunasordi segumahl vs ainult ühest õunasordist pressitud mahl. Ja kui nüüd erinevaid single origin ube hakata proovima, siis joonistuvad maitseerinevused kõige paremini välja.
Selverist nüüd vaevalt single origin ube saab. Suurtes toidupoodides on enamasti segud, niššitooteid pole mõtet müüa.
Ja muidugi kui mekutamiseks läheb, siis on kaal(ud) ja taimer möödapääsmatu teema. Sõltub tegemise viisist, alternatiivide jaoks peab atribuutika (lehter, mis iganes) peale mahtuma + kuumakindel kate, käpamasinal pead saama käpa kaalutud, eriti edevad tegelased topivad kaalu lausa grupi alla.... single dose tehnikate jaoks on pisikesed doseerimiskaalud jube mõnusad jne jne
Kaale on kõikvõimalike kellade viledega (Acaia näiteks), need on veidi selline eeeeeeeeee..... ühesõnaga kaalude taevasse lähevad kunagi nad kõik ja tegelikult ajab ka suvaline odav hiinakas asja ära, peaasi, et 0.1g lahutusega on. Siin pole isegi absoluutne täpsus oluline, tähtis on korratavus..
Enda kogemuse järgi on nt Rhinowares Bench Scale väga OK ainukeseks kaaluks espressomasina juurde, reaalselt on enam kui piisav shot pärast ära kaaluda ja seda ei pea üldse mitte iga kord tegema. Tore on, kui mensuur ka olemas on, aga see ei ole otseselt vajalik nagu ka pisike kaal. Mensuuriga üksinda ei saa, kuna kohvi (vedeliku siis) tihedus ei ole 1.... ja nt see 60ml tähendab VÄGA erinevaid asju sõltuvalt oa vanusest ja blendist. Nt "tavaoal" on 42 grammi umbes 50 ml, võtad värske oa, tuleb 60 nagu naksti...
Sinna grupi alla viitsid kaalu täpselt 3x toppida ühesõnaga kusagilt videost on tore vaadata, ei enamat. Taimer on super, kui masina küljes olemas on. Piisab sellest, kui käima läheb, ei pea stoppi oskama teha.
Kui aga arvata, et see on mõttetu peenutsemine, siis lihtsalt FYI et tavalise 7g mõõtelusikaga õnnestub kuni 1/3 mööda panna (see ripub esimese asjana ubadest ära).
Sõltuvalt masinast ja oast, EI, filtri serva järgi täitmine EI ole püsiv referents. Nt Infuseriga tuleb õige koguse saamiseks (tal on soovituslik 18g) filter kuhjaga üle täita ja pmslt see kuhi filtrisse sisse nugistada. Teisel masinal läheb 14 grammi (58ne grupp), ja jahvatades ei ulatu kuhja tipp filtri servast kõrgemale, go figure.
DeLonghi käpakaga ma kunagi katsetasin, tundus, et originaalkorviga polnud suurt vahet palju sinna sisse ajasid, survestamata korv tahtis pisut vähem kui 14 g saada.
Voolukiiruse ja aja järgi siis oletasin, mis see jahve võiks olla. Muidu tulemuse saab üllatavalt hea (võrreldes "päris" masinatega)!
daeron, No mul on De'Longhi magnifica S. Mingi sooduskampaania ajal sai seda euronicist 250€ osta. Lihtne, töökindel, lollikindel masin. Odav kah. Paremat ei oska tahta, kuna paremat pole proovida saanud kah.
Ja muidugi kui mekutamiseks läheb, siis on kaal(ud) ja taimer möödapääsmatu teema. Sõltub tegemise viisist, alternatiivide jaoks peab atribuutika (lehter, mis iganes) peale mahtuma + kuumakindel kate, käpamasinal pead saama käpa kaalutud, eriti edevad tegelased topivad kaalu lausa grupi alla.... single dose tehnikate jaoks on pisikesed doseerimiskaalud jube mõnusad jne jne
Kaale on kõikvõimalike kellade viledega (Acaia näiteks), need on veidi selline eeeeeeeeee..... ühesõnaga kaalude taevasse lähevad kunagi nad kõik ja tegelikult ajab ka suvaline odav hiinakas asja ära, peaasi, et 0.1g lahutusega on. Siin pole isegi absoluutne täpsus oluline, tähtis on korratavus..
Enda kogemuse järgi on nt Rhinowares Bench Scale väga OK ainukeseks kaaluks espressomasina juurde, reaalselt on enam kui piisav shot pärast ära kaaluda ja seda ei pea üldse mitte iga kord tegema. Tore on, kui mensuur ka olemas on, aga see ei ole otseselt vajalik nagu ka pisike kaal. Mensuuriga üksinda ei saa, kuna kohvi (vedeliku siis) tihedus ei ole 1.... ja nt see 60ml tähendab VÄGA erinevaid asju sõltuvalt oa vanusest ja blendist. Nt "tavaoal" on 42 grammi umbes 50 ml, võtad värske oa, tuleb 60 nagu naksti...
Sinna grupi alla viitsid kaalu täpselt 3x toppida ühesõnaga kusagilt videost on tore vaadata, ei enamat. Taimer on super, kui masina küljes olemas on. Piisab sellest, kui käima läheb, ei pea stoppi oskama teha.
Kui aga arvata, et see on mõttetu peenutsemine, siis lihtsalt FYI et tavalise 7g mõõtelusikaga õnnestub kuni 1/3 mööda panna (see ripub esimese asjana ubadest ära).
Sõltuvalt masinast ja oast, EI, filtri serva järgi täitmine EI ole püsiv referents. Nt Infuseriga tuleb õige koguse saamiseks (tal on soovituslik 18g) filter kuhjaga üle täita ja pmslt see kuhi filtrisse sisse nugistada. Teisel masinal läheb 14 grammi (58ne grupp), ja jahvatades ei ulatu kuhja tipp filtri servast kõrgemale, go figure.
DeLonghi käpakaga ma kunagi katsetasin, tundus, et originaalkorviga polnud suurt vahet palju sinna sisse ajasid, survestamata korv tahtis pisut vähem kui 14 g saada.
Voolukiiruse ja aja järgi siis oletasin, mis see jahve võiks olla. Muidu tulemuse saab üllatavalt hea (võrreldes "päris" masinatega)!
Mis kaal, mis taimer. Mul kohvimasina peal 5 nuppu. Tavaline/kange ja ristoretto/espresso/tavakohv _________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Noh, kui nuppe üles lugeda, siis mina kasutan kohvimasinal täpselt ühte. Pumba nupp äratab ka üles, kuna piimajooke ei tee, siis pole auru vaja, PID on paika keeratud ja seda näppida pole vaja. Enam lihtsam olla ei saa. Veskil on ka üks nupp mida keerata.
Aga nende automaadi menüüde kohta käib kena ütlus, et vanamutt ka lootis, kui kuuri uksele oli kirjutatud x.i, aga sees olid paraku ikka puud....
daeron, No mul on De'Longhi magnifica S. Mingi sooduskampaania ajal sai seda euronicist 250€ osta. Lihtne, töökindel, lollikindel masin. Odav kah. Paremat ei oska tahta, kuna paremat pole proovida saanud kah.
See masin üleprahi jahh.
Kasutusel 2 nuppu.
Sisse ja suur kohv _________________ Hapud viinamarjad
Sold OUT, hea kohv on oluline, kuid hakata k6ike täpselt grammikaupa m66tma, väljub minu arust m6istlikuse piiridest. Mingi isikupära v6iks siiski jääda. _________________ ˄28 The term "troll" refers to internet users–in this context, paid operatives–who post inflammatory or otherwise disruptive content on social media or other websites.
Nie wieder ist jetzt
Nii näeb välja üks viisakas klassikalise retseptiga doppio. Jaksu automaadiga selle tegemisel. Uba Lila Espresso, paki pealt praegu vaatan, oktoobri keskel röstitud.
Kindlasti teeb proff paremini, aga kodus küll ja enam.
No kesse keelab americanot või long blacki aretada sealt pealt. Või teed üldse red eye- see on, kasutad vee asemel dripi, kui muidu lahja tundub.
Superautol kärutab elukutseline kohvinarkar ju niikuinii tavalisele kohvile espresso selga, ilma ei kõlba üldse kuhugile siis lajatatakse piimaga, been there, done that.
Aga kes selle jura "tavakohvi" üle imestas, see vist peaks olema Šveitsi stiilis cafe crema, mis ongi lungost pikem ja jämedama jahvega.
Meeldis see, kuidas Kanaaridel kohvi juuakse. Kohalikud joovad peamiselt macchiato-t, ei mingit fääntsit kruusi ega klaasi. Kui küsid lihtsalt kohvi ja ei täpsusta, siis saad selle:
SKG, see suhkrujook, regulaarselt tarbides, m6jub pikas perspektiivis kehakaalule halvasti? _________________ ˄28 The term "troll" refers to internet users–in this context, paid operatives–who post inflammatory or otherwise disruptive content on social media or other websites.
Nie wieder ist jetzt
degrass, ei mõju, kui keskmine kaloraaž pole suurem kui ära kulutada jõuad. Nii kanget kraami palju juua nagunii ei taha. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
degrass, automaadiga ei saagi, sinu tulemus on niigi väga hea. Valmistusprotsessid on lihtsalt erinevad. Ja mul läks ka aega. Kõige keerulisem ongi stabiilsuse saavutamine, mingi hetk see "nõks" ära käib on kõik väga lihtne. Mis kindlasti väga abiks on distribuutor (levelling tool). Põhimõtteliselt saab seda kasutades isegi tamperita hakkama. Ja kogused tuleb paika saada. Mingit ülearust kunsti ei ole, lihtsalt pead saama kõik peale jahve suuruse konstandiks. Kui sul on mitu muutuvat suurust, siis on üsna lootusetu mingit mõistlikku tulemust saada. Võib kobatada, aga noh..
Kodusesse lihtkasutusse ka midagi soovitada oskate? MAX 2 tassi päevas (americano või espresso, piima oskan ise vajadusel valada). Mingit masinat vaja pole vist, kuigi piilusin EC685 suunas. Vaatasin ka siin Aeropressi (+Fellow Prismo) ja Stelton “Theo Slow Brew Black” lahendusi.
Üks vist on kindel, et mingit veskit ka igal juhul vaja normaalsema kohvi jaoks. Ehk seda ka keegi soovitada oskab lihtsaks kodukasutuseks pigem vähenõudlikule kasutajale?
Üks vist on kindel, et mingit veskit ka igal juhul vaja normaalsema kohvi jaoks. Ehk seda ka keegi soovitada oskab lihtsaks kodukasutuseks pigem vähenõudlikule kasutajale?
graef cm802 _________________ Kui inimesel on lamba-ajud, on ka kaasaegne meditsiin võimetu!
Espressot ilma masinata ei saa. Kui nende odavate käpamasinate poole vaadata ja on kindel soov päris espressot teha, siis esimene veski tuleks kõvasti üle osta. Sellisel juhul saad survestamata filtri juurde ostes mingi aja läbi (sa vahetad masina välja, usu mind). Kõige odavam korralik espressoveski on Lelit Fred, aga ise seda ei ostaks. Tal on terakamber plastist (tõsi, konstruktsioon on põhimõtteliselt õige).
Aeropresside jms jaoks pole see asi nii kriitiline. Seal need Encored Nivonad Graefid käravad kõik väga hästi. Nagu ka survestatud korvi jaoks.
Minu point on lihtsalt, et samadesse ämbritesse ei pea astuma
51mm rõhustamata käpaga graef veel käib. Aegajalt tundub, et võiks täpsem ja ühtlasem olla aga hetkel käsi uut ostma ei tõuse.
Kui kellelgi on üle 51mm käpale topeltespresso filtrit siis võiks diili teha, pereliige ostis endale delonghi masina aga UK'st filter tuleb jumal teab kui kaua. _________________ Kui inimesel on lamba-ajud, on ka kaasaegne meditsiin võimetu!
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.