Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Tele 2 mobiilse Interneti kiirus eeldatavast tunduvalt madalam märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 27.01.2021 21:16:07 vasta tsitaadiga

Tänud kõigile kaasamõtlemast beer_yum.gif .
"Mast" on maja kõrval olemas - ~100 aastane tamm aga see väliruuteri maksumus vajab veits seedimist.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Pailaps
HV Guru

sõnum 27.01.2021 21:24:40 vasta tsitaadiga

Topi seega kahe otsaga Nelli Rantelon 0727 järgi. Teliast saad 1.99€/kuu. Säästuversioon Tele2 Huawei B535 komboga.

Kui raha välja ei taha käia võid Telia koduinterneti teenuse võtta 7480 Variandiga. 5.90€/kuu. Zyxel 3316 unusta ära.

Maldur
HV veteran

sõnum 27.01.2021 23:16:02 vasta tsitaadiga

LHGG on ainus MT välisruuter mida osta üldse tasub, selle hind on 148.- mis ei tohiks omas segmendis nagu kuigi kallis olla.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2021 00:20:58 vasta tsitaadiga

Elisal on mingid "termosed" mis kuidagi aitavad. Vähemalt tehnikud oanevad neid mitu tükki päevas kohati.
indrpo
HV Guru

sõnum 28.01.2021 01:01:04 vasta tsitaadiga

Hetkel pole ühegi seadme ostmine õigustatud, see oleks nagu investeerimine kukkuvasse aktsiasse.
Sel aastal paugutab 5G välja ja see kraabib seadmesse kokku kõik 4G sagedused ja kui jumal aitab, siis ka uued 5G sagedused.
Rendi oma operaatorilt väliruuter võimalikult kõrgele ja võta mis võtta annab.

Jumal hoidku ma ei taha reklaamida aga kuna keegi ei paku sellist teenust siis Telia tehnik tuleb sõiduraha eest kohale ja paneb kõik paika tasuta!!!
Teine eelis on see, et kuna Telia ei paku kõigile piiramatu kiirusega 4G koduinternetti, on väiksem nõenäosus, et naaber lihtsalt su neti lihtsasti ära sööb.
Kolmas on muidugi rendiseade ja selle uue 5G seadme vastu vahetamine on aasta sees tõenaoliselt ülilihtne.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 28.01.2021 10:54:04 vasta tsitaadiga

indrpo kirjutas:
Hetkel pole ühegi seadme ostmine õigustatud, see oleks nagu investeerimine kukkuvasse aktsiasse.
Sel aastal paugutab 5G välja ja see kraabib seadmesse kokku kõik 4G sagedused ja kui jumal aitab, siis ka uued 5G sagedused.
Rendi oma operaatorilt väliruuter võimalikult kõrgele ja võta mis võtta annab.

Jumal hoidku ma ei taha reklaamida aga kuna keegi ei paku sellist teenust siis Telia tehnik tuleb sõiduraha eest kohale ja paneb kõik paika tasuta!!!
Teine eelis on see, et kuna Telia ei paku kõigile piiramatu kiirusega 4G koduinternetti, on väiksem nõenäosus, et naaber lihtsalt su neti lihtsasti ära sööb.
Kolmas on muidugi rendiseade ja selle uue 5G seadme vastu vahetamine on aasta sees tõenaoliselt ülilihtne.

ojeee, jumal hoia, telia tehnik tuleb kohale paneb kõik paika ja sa võid alustada HÜPERSPACE kiiruse nautimist TERVELT 5megabitise upiga! ja seda aastal 2021 - se on siis telia 4g nn. kodutuinternt! halleluuujaa.
5g tõesti tuleb, ja kukub kohe nii paugutama, et ma pean oma üle 500 sajase ketaste kollektsiooni KÕIK mürinal tööle panema, et ei jõua staffi ette anda. 4g on ju sisuliselt laip, mida see 5g küll juurde annaks? kaks laipa? Seadmeid osta tõesti ei tasu, natuke aega kasutad ja hakkad hulgaliselt puudusi avastama.

kaabakas kirjutas:
Kui mast on lõhki müüdud siis pole muud teha kui masti või operaatorit vahetada.
Kui mõni mast jääb suundantenni jaoks kaugele, aga lootust on, siis tuleb väliruuteri peale mõtlema hakata.

tõepoolest, nagu õue astun on mul sadu operaatoreid valida, üks kiirem kui teine. igal mastis 100 gigabitti ja anname ainult minna. teliast sai eespool kirjeldatud, tele2 rüpitseb niisama, elisa on sündinult surnud. Keda võiks alutagusel valida? Ma just eile arvutasin, et netitamine suure ootusega sai alguse 1998 , kui oli esimene jutt, et kohe kohe paigaldame (tol ajal) ISDNI-võimaldava digikanali. Tänaseks on möödas siis 22 aastat ja me oleme jõudnud täpselt niikaugele, et kuhugi ei ole jõudnud - ikka sama jama vanaemaga antennidega õunapuu otsas! Panin nostalgia mõttes tuvirestigi üles - saan signaali isegi 60km kauguselt, aga netti ikka pole, sest keegi ei paku seda.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Pailaps
HV Guru

sõnum 28.01.2021 15:26:23 vasta tsitaadiga

RCC, eraettevõtte asi pole regionaalpoliitikat ajada. Selle asemel, et foorumis kiunuda, tee nii nagu Mõniste mehed tegid. Uudis lehes ka.
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 28.01.2021 16:24:28 vasta tsitaadiga

ee, a mul on see töö juba tehtud. ega mõniste mehed ei maksnud ometi riigi või jumalteab kelle tööd kinni. minu asi seisab riigi taga.
Pailaps
HV Guru

sõnum 28.01.2021 16:42:02 vasta tsitaadiga

Ohh ei, kaevasid trassi, paigaldasid kaabli, tellisid keevituse. Sõlmpunkt on isp oma 10+ kilomeetri kaugusel. Tegid iseendale. Riigi poolset valmimist ootad veel 22 aastat.
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 28.01.2021 17:13:01 vasta tsitaadiga

täpselt nii ma tegingi, sõlmpunkt on 1,7km kaugusel, 22 on sul liiga positiivne number, pigem 44 icon_cool.gif
KohviPaus
Kreisi kasutaja

sõnum 29.01.2021 19:24:15 vasta tsitaadiga

marcor1 kirjutas:
Sai uuem ruuter Huawey b535, tulemus sama. Katuseantenn maks kõrgusel - rohkemaks kaabel ei ulatu. Ja pikendada pole mõtet sest kaablil on oma sumbuvus.
Keerutatud on teda suvel (Ranteloni mingi plastkarp.) Tundus, et sai õiges suunas keeratud, sest vaatasin eile mingi mastikaarti, mille väitel Puhja mast tuleb ainukesena normaalselt peale.
Hommikul 6.45 oli loomulikult 1-3Mbit asemel ~15-16Mbit alla (ping ~20).

Ühe klienditeenindaja sõnul neil koormusprobleeme pole, lihtsalt minul pole levi. Teine leidis, et levi võiks mul olla ja lubas tehnikutele teatada.
Ma isa ka usun, et mul levi on sest pea aasta tiksus T2 mul ~20-25Mbit peal ja see suvi alles kukkus.
Ja see üleeile mõned korrad nähtud ~40Mbit/s 50 pingi juures, ajas hamba verele.

Vaatab mida need tehnikud teevad ja siis vb. uut antenni katsetada?

Spoiler Spoiler Spoiler

Ole õnnelik, et nii öeldi. Mulle ütles T2 otse "Kui ei meeldi lõpeta leping ära". Korras klounaad. Megade asemel oli mul kiirus 0.2 "mega".

Tehku aga oma "naljakaid" reklaame edasi.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 12
tagasi üles
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 30.01.2021 22:51:42 vasta tsitaadiga

Vanad numbrid:
Spoiler Spoiler Spoiler

Uue Telia rendiantenniga 0727 ja T2 rendiruuteriga B535
Spoiler Spoiler Spoiler

Tulemus laupäeva õhtul (band 20) 2.8Mbit/s alla ja 10Mbit/s üles . banana_dance.gif

Vana antenniga nägin päeval "band 1"-te - ehk siis 2100 MHz(?) sellega liikus päeval ~15 alla mis oleks OK.
Huawey apiga sai uute seadmetega määratud band1 ja venitab 0.8 alla ja 20 ülesse...

Ehk siis levis pole "vist" probleem.

tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 31.01.2021 08:30:31 vasta tsitaadiga

Mast ON lõhki..
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 31.01.2021 13:59:22 vasta tsitaadiga

Kuna nüüd on uus ja vana antenn olemas, siis osta kusagilt Elisa ja Telia kõnekaardid ning uuri nende operaatorite kiiruseid.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 31.01.2021 18:13:32 vasta tsitaadiga

neist kõnekaartidest ei lähe asi paremaks, usu mind. kolme kehva vahel ei ole midagi valida.
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 31.01.2021 18:38:25 vasta tsitaadiga

Kui mast parajasti ülekoormatud ei ole, siis tulevad sellised numbrid:

Spoiler Spoiler Spoiler

Tele 2 SIM ja Elisa "termos".

tagasi üles
a22t
HV veteran
a22t

sõnum 02.02.2021 13:20:24 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
Mast ON lõhki..

Ei ole tõesti mõtet nende antennidega mäkerdada, mida ei ole seda ei tule.

Tele2 saatis mulle hiljaaegu sellise sõnumi: "Teie piirkonda teenindav Kärstna 4G tugijaam on meie poolt kontrollitud ning töökorras, kuid antud jaama koormus on suur ja selle tõttu ka andmeside kiirused tavapärasest väiksemad. Laiendame esimesel võimalusel kuid kahjuks kuupäevadest praegu veel rääkida ei saa."

edit: Eile panin LHG Kit6 üles, Elisa sim sees ja õhtune kiirus 60/50, hommikul 80/60. Soovitan ka proovida teist teenusepakkujat ja paremat seadet.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Tele 2 mobiilse Interneti kiirus eeldatavast tunduvalt madalam mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.