Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Mis teeb toiteplokist hea toiteploki ? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 294, 295, 296 ... 307, 308, 309  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Evil
Hull
Evil

sõnum 02.12.2020 14:02:53 vasta tsitaadiga

Rngbullies kirjutas:
Seasonic või fractal...kumba neist eelistada. Paremad corsairid seasonicu sisuga vist kusagilt foorumi sügavusest jäi silma

Seasonic iga kell.
Kommentaarid: 242 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 202
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Rngbullies
HV kasutaja

sõnum 02.12.2020 14:05:26 vasta tsitaadiga

icon_cool.gif selge. beer_yum.gif
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
softis
HV Guru
softis

sõnum 02.12.2020 23:08:22 vasta tsitaadiga

-kasutaja- kirjutas:
https://arvutitark.ee/est/tootekataloog/Arvutikomponendid-Toiteplokid-PSU36/660W-Fractal-Design-Ion-80-PLUS-plaatina-modulaarne-460789

Reviews: https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/fractal-design-ion-platinum-660p-psu-review/all/1/

Seasonic Focus poole võib ka vaadata thumbs_up.gif

Seasonic on kindlam valik jah.
Kummaline, et mu X660 plokil on rohkem 8-pin pesi, teistest ei hakka rääkimagi.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 01.01.2021 05:51:03 vasta tsitaadiga

Aeg on oma Titanium prügi ära visata seltisimehed. Diamond on uus standard icon_razz.gif

Cybenetics Introduces Easy PSU Efficiency and Noise Badges
https://www.techpowerup.com/276575/cybenetics-introduces-easy-psu-efficiency-and-noise-badges

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
AlvinL
Kreisi kasutaja
AlvinL

sõnum 01.01.2021 10:49:18 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru sellest süsteemist. On see lineaarselt järjestatud? Mis eelmisel süsteemil häda on?
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 01.01.2021 12:41:27 vasta tsitaadiga

80+ tõstis sertifitseerimise hindu icon_smile.gif
cyberneticsi oma on odavam kloon.

tagasi üles
DanelM
HV kasutaja

sõnum 01.01.2021 12:44:46 vasta tsitaadiga

AlvinL kirjutas:
Ma ei saa aru sellest süsteemist. On see lineaarselt järjestatud? Mis eelmisel süsteemil häda on?

TPU ei ole vist ise ka sellest aru saanud, väga segaselt kirjutatud. OC3D on vähe parem, pildid ka selgemad: https://www.overclock3d.net/news/power_supply/cybenetics_takes_psu_certifications_to_the_next_level_-_better_than_80/1
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 87
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 19.01.2021 11:02:19 vasta tsitaadiga

Mis teeb toiteplokist hea toiteploki mis ei särise? On see hind või tootja või see ongi normaalne?`
Uus Corsair HX1000i, 80 plus platinum, pole teab mis odav PSU. Arvuti idles, siis enamus ajast isegi vait. Aga hakkad midagi tegema, nt kasvõi Task Manager lahti, siis mõneks ajaks hakkab särisema. Ega ma ei oskagi seda korrektselt kirjeldada, ma ei ütleks et on coil whine, vähemalt mitte kui coil whine kirjeldatakse kui "high pitched sound", see siin on pigem "electrical buzzing".
Ma üsna kindel, et see pole GPU kuna nagu ütlesin on see heli ka siis kui lihtsalt mõni rakendus avada, ehk siis kohe kui CPU'l mingi koormus peal (või tänapäeval võib ka emaplaat sellist heli tekitada?), GPU samal ajal idle, isegi vendid tal seisavad. Mängudes on muidugi veel kõvem särisemine. Iga kord kui mängul nt hetkeline seisak (fullscreen mängust lülitud WIndowsisse ja tagasi ja see sekund mil ekraan must või siis sekund mil mäng lülitub ümber loading screenile), siis on ilus vaikus ja kohe peale seda jälle tagasi. AIO pump ei ole see kah kindlasti, sellel oma heli. Eile sai mänge katsetatud unlocked fps'ga ja siis kui panin lõpuks fixed fps'i peale, siis järsku tuli ka väga vali "high pitched noise" mis juba rohkem nagu coil whine. Naljakas, et locked/unclocked fps'i vahel vahetumine enam seda ära ei kaotanud. Tavaliselt ju öeldakse just, et kaob kui panna locked fps, mul oli aga vastupidi. Samuti mul oli G-Sync sees mis peaks ju aitama selle vastu. Õnneks see kadus minuti-kahega ära. (Kas seda tekitab PSU või 3080, ei tea, seni olnud ühekordne juhus ja pigem mind häirib särisemine).

Igatahes mina usun, et vastiku heli tekitajaks on PSU. Kui normaalne see on pealtnäha kallitel toiteplokkidel? Sellise murega võib pöörduda garantiisse või öeldakse, et see on loomulik ja kannata ära? Googeldades tundub, et kurdetakse vahet pole mis mudelite ja tootjate kohta. Nii Corsair kui ka Seasonic kannatavad nende murede all ja mõni vahetab 3 korda PSU välja ja ikka probleem alles.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 103
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 19.01.2021 17:38:29 vasta tsitaadiga

Clover, Coil whine on kuuldavam nendel kellel väga vaikne arvuti. Mis on ka loogiline. Mis see põhjus või lahendus võiks olla on keeruline öelda. Ise pole praktiliselt kunagi seda kuulnud kuigi mul on ka keskmisest mürarikkam arvuti tänu hulgale ventikatele.
Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 19.01.2021 18:14:38 vasta tsitaadiga

Minul nt on see heli selline. Ma ei tea kas seda saab coil whine'ks nimetada, pigem särisemiseks aga igatahes on ta selgesti eristatav ventikatest ja muust. Kui mul arvuti suurt midagi ei tee (aga natukene ikka toimetab), siis on ta jah üsnagi vaikne ja selle kõrval on seda hästi kuulda.
Aga kui hakkan mängima, siis läheb ka see valjemaks ning suurema ventide vuhisemise kõrval on seda ikkagi selgelt kuulda. Päev otsa sellise arvuti kõrval istudes viskab ikka üle. Kas siis kõigil teevad PSU'd sellist heli?
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 19.01.2021 19:35:25 vasta tsitaadiga

Tundub veidi nagu ventikas üldse? Laager vmt.
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 19.01.2021 19:50:50 vasta tsitaadiga

Kindlasti mitte, see on ka siis kui kõik vendid seisavad (korpuse, GPU ja PSU omad).
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 20.01.2021 14:16:39 vasta tsitaadiga

Kui tuleb toitest ja on multirail siis võib proovida modulare ümber tõsta.
kala1
Kreisi kasutaja
kala1

sõnum 20.01.2021 14:24:17 vasta tsitaadiga

Clover, corsair? Masina välja lülitad jääb edasi põristama, kui jah siis tõmba korra toitekaabel tagant ja vaata kas siis kadunud
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 20.01.2021 15:48:20 vasta tsitaadiga

Corsair jah aga ei, kui masin väljas, siis on vait. Kui arvuti sees ja täiesti idles, siis kah vait. Piisab kui mingi rakendus avada, nt Chrome, avamise hetkel ehk siis mil ka CPU korraks spikeb, siis ka buzzib. Kui rohkem midagi mitte teha Chromes peale akna avamise, siis seni rohkem ka ei buzzi. Kui nt Steam laeb täiskiirusel mängu alla, siis see on piisav taustategevus, et buzzimist koguaeg sees hoida.

Ma siin piisavalt kordi power cord'i PSU'st eemaldanud ning samuti eile kaablite ringitõstmiseks täiesti PSU masinast eemaldanud ja hiljem osad kaablib muudesse avadesse ühendanud, et oleks vast juba aidanud.

Corsair'i foorumist leidsin sellise jutu, eks peab hakkama katsetama.

"If you believe that your PSU is louder than it should be there are a few things you should check before assuming that the PSU is faulty. First, you should be aware of what can cause the noise that you are hearing. If you are hearing a buzz or electrical type sound, then it’s likely due to a capacitor somewhere in your system that is vibrating at a frequency which is clashing with the rest of the components in the system. Usually this capacitor is either on the PSU, motherboard, or graphics card and you should be able to try a few things to narrow down the issue.

We have seen that the CPU power saving features in the BIOS can cause the PSU to emit the noise. Try disabling these features to see if there is any improvement. ERP, C1E and EIST (Enhanced Intel Speedstep Technology) are few examples of power saving settings, but your motherboard manufacturer should be able to tell you specifically which features your board supports.

We have also seen that some graphics card drivers can contribute to the sound as well. If the problems seem to get worse when loading a 3D application, try booting your system up into safe mode to see if you can still hear the sound. If the sound goes away, then your problem may be software related. We have found that enabling “vsync” in your graphics drivers options can eliminate the sound."
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 20.01.2021 15:59:57 vasta tsitaadiga

Veits kahtlane jutt, laulavad reeglina ikka poolid mitte kondekad. Ja see tuleb pwm toite iseärasusest et teatud koormusel läheb detail resonantsi ja see on puhtalt raua viga, soft ei saa seda põhjustada vaid ainult vältida mingit kindlat koormusvahemikku mis pole ette teada. Võib tulla suvalise palju voolu tarbiva komponendi toiteahelast. Võid hambaorgiga poole suskida, kui leiad siis võib superliim aidata.
DanelM
HV kasutaja

sõnum 20.01.2021 20:40:41 vasta tsitaadiga

Clover kirjutas:
Mis teeb toiteplokist hea toiteploki mis ei särise? On see hind või tootja või see ongi normaalne?`
Uus Corsair HX1000i, 80 plus platinum, pole teab mis odav PSU. Arvuti idles, siis enamus ajast isegi vait. Aga hakkad midagi tegema, nt kasvõi Task Manager lahti, siis mõneks ajaks hakkab särisema. Ega ma ei oskagi seda korrektselt kirjeldada, ma ei ütleks et on coil whine, vähemalt mitte kui coil whine kirjeldatakse kui "high pitched sound", see siin on pigem "electrical buzzing".
Ma üsna kindel, et see pole GPU kuna nagu ütlesin on see heli ka siis kui lihtsalt mõni rakendus avada, ehk siis kohe kui CPU'l mingi koormus peal (või tänapäeval võib ka emaplaat sellist heli tekitada?), GPU samal ajal idle, isegi vendid tal seisavad. Mängudes on muidugi veel kõvem särisemine. Iga kord kui mängul nt hetkeline seisak (fullscreen mängust lülitud WIndowsisse ja tagasi ja see sekund mil ekraan must või siis sekund mil mäng lülitub ümber loading screenile), siis on ilus vaikus ja kohe peale seda jälle tagasi. AIO pump ei ole see kah kindlasti, sellel oma heli. Eile sai mänge katsetatud unlocked fps'ga ja siis kui panin lõpuks fixed fps'i peale, siis järsku tuli ka väga vali "high pitched noise" mis juba rohkem nagu coil whine. Naljakas, et locked/unclocked fps'i vahel vahetumine enam seda ära ei kaotanud. Tavaliselt ju öeldakse just, et kaob kui panna locked fps, mul oli aga vastupidi. Samuti mul oli G-Sync sees mis peaks ju aitama selle vastu. Õnneks see kadus minuti-kahega ära. (Kas seda tekitab PSU või 3080, ei tea, seni olnud ühekordne juhus ja pigem mind häirib särisemine).

Igatahes mina usun, et vastiku heli tekitajaks on PSU. Kui normaalne see on pealtnäha kallitel toiteplokkidel? Sellise murega võib pöörduda garantiisse või öeldakse, et see on loomulik ja kannata ära? Googeldades tundub, et kurdetakse vahet pole mis mudelite ja tootjate kohta. Nii Corsair kui ka Seasonic kannatavad nende murede all ja mõni vahetab 3 korda PSU välja ja ikka probleem alles.

Tõenäoliselt loll küsimus, aga kas heli tuleb kindlasti arvutist või tuleb kõlaritest? Mul kunagi ühe arvutiga tuli kõlaritest täpselt sellist heli, kui kõlarid olid emaplaadi heliga ühendatud, oli otseselt seotud GPU koormusega. Seal oli probleemiks siis GPU ja emaplaadi helikomponentide liigne lähedus, polnud piisavalt hästi isoleeritud.
Kommentaarid: 99 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 87
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 20.01.2021 20:55:52 vasta tsitaadiga

Mul praeguseks küll ka kõlarid ühendatud, kuid eile veel puudusid, seni olid järgi ainult monitorid millel kõlarid puuduvad, niiet kahjuks nii lihtne ei ole.
tagasi üles
Evil
Hull
Evil

sõnum 20.01.2021 21:35:06 vasta tsitaadiga

Ma pole veel kuulnud, et toitekatest mingit pininat tuleb. Olen kuulnud, et emaplaat võib möliseda. Aga lülita heli välja, kastil küljekaas maha ja hakka kuulama kust tuleb täpsemalt.
Kommentaarid: 242 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 202
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 21.01.2021 09:57:22 vasta tsitaadiga

Kohe kuidagi ei kutsu Corsairi ostma, nende viimase aja hardware on nii vilets.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 22.01.2021 18:36:51 vasta tsitaadiga

kas evga pakub oma toidetele ilma arveta garantiid?
Kommentaarid: 493 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 401
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 22.01.2021 20:42:09 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
Kohe kuidagi ei kutsu Corsairi ostma, nende viimase aja hardware on nii vilets.

Seasonicul oli terve uus seeria vigane esimene laar. Aga siin kellegi võib olla miski asi teeb mingit häält ja juba kantakse terve firma maha. Naljatilgad..
Ise kõike hiirtest toitekani Corsair oma kasutanud, kõik siiani töötanud nagu peab.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 24.01.2021 02:37:44 vasta tsitaadiga

Evil kirjutas:
Ma pole veel kuulnud, et toitekatest mingit pininat tuleb. Olen kuulnud, et emaplaat võib möliseda. Aga lülita heli välja, kastil küljekaas maha ja hakka kuulama kust tuleb täpsemalt.

Tuleb ikka. Mul ka Corsairi oma pinises. Ei mäletagi enam, kas leidsin mingi lahenduse. Pärast seda oli pikalt Seasonic ja nüüd SFX Corsair, see on õnneks vaikne.
Kommentaarid: 897 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 673
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 25.01.2021 19:31:45 vasta tsitaadiga

link :: SilverStone Intros Nightjar NJ700 Fanless PSU

Rohkem valikuid vaikusehulludele, ei pea enam vaid Seasonicu ja Seasonicu vahel valima.
Kommentaarid: 185 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
Clover
HV veteran
Clover

sõnum 25.01.2021 19:59:29 vasta tsitaadiga

Pole veel enda Corsair'l näinud venti tiirlemas (v.a. kui ise test nuppu vajutan), selle eesmärgiga saigi võetud 1000W PSU kuigi süsteem nii võimast ei vaja. Sellegipoolest buzzib siin kõvemini kui kõik muu arvutis, niiet ei tea täpselt mis probleemi see vendi puudumine lahendab icon_biggrin.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Mis teeb toiteplokist hea toiteploki ? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 294, 295, 296 ... 307, 308, 309  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.