Ütleme nii, et hetkel veel ei tea arvamust. Annan paari nädala pärast rohkem infot.
Mul loeb sellest, et mitu kraadi väljas on. Vastavalt kohe maja küte mõjub ning ei tea kuna kraad õues on kõikunud palju.
Paar asja mis saan praegu öelda.
1) See Big ei ole mingi ulme big. Tegelt on ikka päris pisike
2) Lubatakse 50m2 toa suurust. Istub keset maja ning tubade jaotus peaks pmst katab 50 ruutu ära nendes tubades kus tahtsingi värskemat õhku. Ja tegelt mõjub ikka alas küll, igas toas on tunda värskemat õhku
3) Mööda kõndida siis on kohe jahedam selles kohas kus aparaat asub
4) On ära kadunud nina kinnisus ja silmade punasus hommikuti. Äkki siis toimibki? Samas veel ei tea.
5) Rohkema rahvaga on tuba ikkagi umbne.
hobihall, ma kirjutasin aadressiks Omniva pakiautomaadi, 16.12 tellisin ja 21.12 tuli sõnum SMARTPOSTILT, et mu pakk on kohal, ju siis Omniva automaat oli täis, et oli vaja lähimasse smarti tassida. Kui Eestisse jõuab, siis ole valmis lihtsalt ootamiseks, mingit kohapealset träkingnumbrit pole ja helistamine ka pakki kiiremini liikuma ei paneks.
On olemas ka ventilatsioonikanali vahele käivad õhuniisutid. Täisautomaatsed. Veevõrgust teeb kärje vastavalt vajadusele märjaks, teine ots ühendatud äravoolu. Hind muidugi kallim, aga tegemist tehnoseadmega mille ostad ikka 10+ aastaks. Lisaks suudavad ära aurustada kuni 5l vett tunnis.
Kes soovib arvutada, palju tal vaja iga tund vett lisada õhku, siis siin on hea kalkulaator:
Hetkel näiteks 80m2 elupinnal kus õhk vahetub 1x tunnis on vaja iga tund umbes üks liiter vett ära aurustada, et hoida niiskust 45% juures.
See Stadler big suudab ainult 0,5 l/h niiskust genereerida... parem muidugi kui mitte midagi, aga iga päev siis tuleb 12l vett talle käsitsi juurde valada?
lightbluefox, selge. Mul aadressiks kodune aadress, aga pole aega kodus passida ja pakki oodata. Trackingu järgi esmaspäevast kohal, lootsin ka et saadavad vähemalt teate, millal oodata või kuhu viivad, nagu normaalne kullerteenus. Aga võimalik et juba ukse taga kella tirtsutatud ja helistamata minema põrutanud. Seda varemgi juhtunud. Nüüd ei toimu tükk aega midagi, uuel nädalal vast hakkavad liigutama uuesti. Samas tasuta saatmise üle pole õigust ülearu nuriseda
Eestisse jõudis see 17.12 ja Smartposti 21.12 õhtuks. Ehk arvatavasti järgmisel nädalal - ja ideaalis Smartposti automaadis - kohal.
hobihall kirjutas:
lightbluefox, selge. Mul aadressiks kodune aadress, aga pole aega kodus passida ja pakki oodata. Trackingu järgi esmaspäevast kohal, lootsin ka et saadavad vähemalt teate, millal oodata või kuhu viivad, nagu normaalne kullerteenus. Aga võimalik et juba ukse taga kella tirtsutatud ja helistamata minema põrutanud. Seda varemgi juhtunud. Nüüd ei toimu tükk aega midagi, uuel nädalal vast hakkavad liigutama uuesti. Samas tasuta saatmise üle pole õigust ülearu nuriseda
Võtsin ka Alist selle SmartMi - hetkel toimetab kenasti, kuid apist ei saa kuidagi tagasisidet tööle, st ma ei näe äpis seadme enda küljest tempi/õhuniiskust.
Samas toimib see ise Wifist istudes omamoodi hubina ehk et korteris olevad pisikesed andurid jooksevad kenasti üle neti telefoni ka kodust kaugel.
Ja siis nende samade andurite alusel saab ka juhtida niisutajat, et nt "lülita välja kui korteri teises otsas on õhuniiskus 55%". _________________ https://www.instagram.com/morrowshoots/ http://www.morrowshoots.com
Võtsin ka Alist selle SmartMi - hetkel toimetab kenasti, kuid apist ei saa kuidagi tagasisidet tööle, st ma ei näe äpis seadme enda küljest tempi/õhuniiskust.
Samas toimib see ise Wifist istudes omamoodi hubina ehk et korteris olevad pisikesed andurid jooksevad kenasti üle neti telefoni ka kodust kaugel.
Ja siis nende samade andurite alusel saab ka juhtida niisutajat, et nt "lülita välja kui korteri teises otsas on õhuniiskus 55%".
Kas katlakivi (valget jama) tavaveega ei tekita? _________________ ???
Vanakool: veega kopsik radika külge või ohtrat kastmist vajav suur toataim. _________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
kõik nad tekitavad, kui vesi kare. Sinna ei ole midagi parata
Kirjutasin sellest eespool ka, aga niipalju kui mina olen aru saanud siis nii ei ole. Valget tolmu tekitavad ainult UV niisutid, mis tegelevad vee "lõhestamisega" vms ja sellest see tuleb. Tavalised "kastame midagi märjaks ja puhume sellele ventilaatoriga õhku peale" (nagu Oskar, see Xiaomi asi jne) tüüpi niisutid valget tolmu ei tekita, vähemalt minu oma mitte. Veeanumat peab lihtsalt vahetevahel küürima kareda vee puhul.
az, see suur kera on plastikust kettad võlli otsas, need kettad saab sealt võlli küljest lahti võtta ja ükshaaval pesta, teine variant nagu ütlesin, siis nõudepesumasin. Ühtegi filtrit mida vahetada, ei ole.
kõik nad tekitavad, kui vesi kare. Sinna ei ole midagi parata
Veepehmendusseaedmed nii era- kui kortermajadele juba täitsa tavalised. Hoiavad kõik vett kasutavad seadmed (kohvimasinast pesumasinani) tervemad, vannitoad ilma veeplekkideta jne.. Siiski päris katlakivi vabaks nad vett ei tee ja ultraheli niisuti ikkagi udutab. Ilmselt ainult dest. vesi täiesti uduvaba.
tean
panin just seadme 1500 eest. püsikulu igakuine lisaks.
Tänapäeval ei ela inime enam kaevuveega ka ära
Täpselt nagu normi piires õhuniiskuse hoidmist (40-60%) ei pea ma ka veepehmendusseadme kasutamist kuluks. Hea tervis, parem uni, vähem tolmu muudavad selle ikkagi "kasumit" tootvaks süsteemiks.
Veepehmendusseadme puhul võib näiteks vabalt poole vähem pesupulbrit või geeli kasutada, kulub vähem ka muid pesuvahendeid + katlakivi pole ühegi seadme puhul probleem jne..
Eks ta teeb lisaks muid asju kah.
Omale jäi ventika tõttu silma, hea suvel kasutada.
Japs, nõus. Kasutaja mugavust ja värke on küllaga. Endal käib üks Blaupunkt ja nüüd Xiaomi oma 80 m2 korteris.
Mul väga hea ventilatsiooni süsteem, seega vajab palju niskust. Saan nii 25-28% pealt sinna 33-36% peale ehk.
Ma majale panin nüüd eesti tootja vent süsteemi, kus niiskustagastusega soojusvaheti, praeguse külmaga 42% õhuniiskus toas, korteris kus oli rootoriga soojusvaheti langes sellise ilmaga õhuniiskus kuskil 12%ni
Hetkel xiomi õhuniisutit käima pole veel pannud.
Ma majale panin nüüd eesti tootja vent süsteemi, kus niiskustagastusega soojusvaheti, praeguse külmaga 42% õhuniiskus toas, korteris kus oli rootoriga soojusvaheti langes sellise ilmaga õhuniiskus kuskil 12%ni
Hetkel xiomi õhuniisutit käima pole veel pannud.
12% on ikka karm. Vist ainult verd nuuskakski...
Mul korteris kahjuks pole võimalik tsentraalset sundventi välja vahetada, seega niisutajatega opereerin.
1 Electroluxi ultraheli aparaat suudab per tuba kuskil 35% pealt umbes 55% peale saada.
Mul endal see tavaline xiaomi oma, ultraheliga. Isale tellisin selle uuema, sest maal selline vesi mis ilmselt tekitaks valget tolmu. _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Mul uhab nurgas koguaeg, niiskuse % on suurem, magada parem. Muud ei teagi kosta _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Tellisin just bigboxist neid kaks tükki. Tuli järgmine päev dpdga kohale.
Plussid
- Wifi teel juhitav (on/off, humdify level, valgus..)
- Lahe ilus disain
- Hea ~4.xl paak, piisav.
Miinus
- No nagu nendel asjadel ikka, siis vee mulksumine
- Hetkel vaikne hääl aga magamist võib osasi segada.
- müra võib suureneda kui tekib katlakivi ja raske puhastada seda.
- Ei ole võimalik õlisid lisada.
- Ei ole võimalik suunata auru nurka
- Veidi kohmakas pealmine kaas, pole kusagil kinni võtta korralikult.
Ma ütleks, et selle 45€+post on see bang for buck.
Kui tahaks midagi hääletut magamistuppa, siis vist prooviksin ära versioon 2.
Hetkel panen paariks tunniks magamistuppa enne magama minekut ja ülejäänud ajast uhab teistes tubades.
Mul palju kallim boneco u700 uhab ka ütleks, et kui xiaomil oleks katlakivi filter ja võimalik auru suunata siis võtaks silmapilgutamata xiaomi humdifier
Mul uhab nurgas koguaeg, niiskuse % on suurem, magada parem. Muud ei teagi kosta
Kuidas müratase on?
On kuulda sahinat ja mingi x arv kordi tunnis olen tähele pannud mingit mulksumist, kui ma oleksin mingi niiskuse või kuivuse suhtes ülitundlik, siis ilmselt hoiaksin magades ka sees aga praegu laseb vaid päevasel ajal ja enne magamaminekut on seadistatud vait jääma.
Kuhu sellel see katlakivi tekib muidu? Vee.juurdevalamiseks ma võtan kaane ja ülemise osa ära ning jalutan sellega vannituppa, kenasti saab ääre tagant kinni hoida. _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Koduleht on juba vahva reklaam, ühelgi asjal hinda juures pole. Näo järgi?
Mis kõige soodsam lihtne seade on üldse, millega toa õhuniiskust mõõta? Suvalisi "koduseid ilmajaamasid" mis tempi ja õhuniiskust näitavad, võib usaldada?
Mul mingi hama 10 eurone eurooniksist _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Koduleht on juba vahva reklaam, ühelgi asjal hinda juures pole. Näo järgi?
Mis kõige soodsam lihtne seade on üldse, millega toa õhuniiskust mõõta? Suvalisi "koduseid ilmajaamasid" mis tempi ja õhuniiskust näitavad, võib usaldada?
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.