Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
infect
Kreisi kasutaja

|
31.12.2020 21:15:58
|
|
|
NoFrost on siit teemast läbi käinud, et pigem ära võta. Liigne tehniline lahendus toob remondi probleemid tihedamalt. Sama näiteks nende jäätegijatega.
Soovitatud on Low Frosti.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
01.01.2021 21:16:10
|
|
|
Baeskades kirjutas: |
FYI - mul on külmik olnud 10 aastat, töötab seni kenasti. Uksetihendid vist tahaks varsti vahetust, muidu on kõik seni tipp-topp. Kindlasti uuemad mudelid on paremad sest... no ju on paremad.
Tihenditest rääkides - kuidas nende vahetamine üldse käib? Või peab mõnest remonditöökohast uurima? |
Loogiline oleks eeldada, et uuem on parem...
Mulle siiski tundub, et varem konstrueeriti tehnikat põhimõttel - peab kestma vähemalt garantiiaja ning võiks kesta üle selle (mõõdukas tugevusvaru).
Nüüd aga põhimõttel "kas veel mõne komponendi või tootmisoperatsiooni saaks veel odavamalt lahendada ja ikka kestaks enamvähem garantiiaja ära".
Kokku hoitakse isegi paar eurosenti hinnavahet per masin ning pesumasina laagrid ei kesta enam selle tagajärjel.
Mul on 2009 soetatud keskmise-kõrgema otsa AEG/Electrolux tehnika - siiani kestab kõik nii köögis kui vannitoas (ainult nõudeka alumise korvi rattad olen vahetanud). Ma ei usu, et praegu poes müüdav tehnika 12a kestab (kui siis ehk Miele-laadse hinnaklassiga asjad).
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
02.01.2021 14:15:06
|
|
|
netcat kirjutas: |
Ma uurisin oma Snaige tihendite vahetust ja jõudsin järeldusele, et isegi kui ma ise neid vahetaks, siis varuosana ostes maksaks ca 80 kui mitte rohkem. Tundub mõistlikum uus kapp osta kui kulutada selline summa 15+ aastat vana kapi peale, mis võib suvalisel hetkel lepingu üles öelda, mis teie arvate? |
Kui on suremas siis jah. Aga kui on tavaline, töötav asi, siis ise plaanin küll pigem uurida tihendi vahetamise kohta. |
No kust mina tean, kaua see veel töötada kavatseb. Üks selline kapp on ostetud sajandi algul, sel on tihendid täitsa läbi. Kas selle pärast või mitte, ülemises osas on temperatuur sageli kehvem kui peaks. Teine kapp on ca 5 aastat noorem ja töötab ka nagu loom seni.
Peamine probleem, mis mulle on silma jäänud sobiva asenduse leidmisel, uued samades mõõtudes kapid sisaldavad palju vähem sügavkülmikuruumi. Väljast nagu sama suured, aga sees on palju vähem ruumi. Kellelgi on soovitusi enam-vähem tavamõõtudes laia kapi kohta, kus on sügavkülm all 3 sahtlit ja 90+ liitrit? Või mõni ostukoht, mis laseb selle parameetri järgi sorteerida?
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
02.01.2021 15:57:59
|
|
|
Mis see tavamõõt on? Suvaline ~180 cm kõrge samsung - https://www.euronics.ee/t/104348/kodumasinad/kulmik-samsung-(186-cm)/rb34t600eww-ef , sügavkülm kirjade järgi 112 liitrit.
Endal ka suuremat külmikut vaja, müügimehed kahes erinevas poes soovitasid Samsungi, pidid olema kvaliteetsed plastid ja tihendid, või siis Boschi. LG-d ja Whirlpooli üldse ei soovitanud.
Kui kestvusest rääkida, siis enda Electroluxil saab 10 aastat probleemideta elu täis varsti, teises kohas tiksub Minsk aastast 1986, jätkuvalt on tuba külm.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
02.01.2021 16:19:24
|
|
|
Tavamõõt laiuse mõistes. Kõrgus pole oluline, ses mõttes et mida kõrgem, seda parem, mahub rohkem sisse. Laeni ruumi on...
Ise kavatsesin ka võtta Boschi, ja siis järsku avastasin kui väike sügavkülm neil on.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
04.01.2021 13:36:51
|
|
|
Tavamõõt laiuse mõistes. Kõrgus pole oluline, ses mõttes et mida kõrgem, seda parem, mahub rohkem sisse. Laeni ruumi on...
Ise kavatsesin ka võtta Boschi, ja siis järsku avastasin kui väike sügavkülm neil on. |
See on probleem tõesti.
Kui mul praegune külmik mingit imelikku häält tegi vahepeal siis vaatasin ringi, et mida asemele võtta kui ära kooleb.
Valik üsna kehv kui tahta mõistliku suurusega sügavkülma. Hakka või kahepoolset vaatama (ei sobi kahjuks avatud köögi planeeringuga hästi).
Ei tea kas üritavad voolukulu paremana näidata paberil või miks mõistliku suurusega sügavkülma osaga kappi ei kipu leiduma enam.
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
04.01.2021 15:05:25
|
|
|
Mulle on nagu silma hakanud, et praegused AAAAAA++++++++++ kapid (ehk siis sisuliselt kõik) on samade välismõõtmete juures oluliselt paksemate seintega kui minu 20 aastat vana kapp, loogish et siis jääb sisse vähem ruumi.
Muidugi valge inimese lahendus oleks osta piisavalt lai kapp või eraldi sügavkülm üldse, aga kui ei ole ruumi.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
04.01.2021 15:17:00
|
|
|
Mulle on nagu silma hakanud, et praegused AAAAAA++++++++++ kapid (ehk siis sisuliselt kõik) on samade välismõõtmete juures oluliselt paksemate seintega kui minu 20 aastat vana kapp, loogish et siis jääb sisse vähem ruumi.
Muidugi valge inimese lahendus oleks osta piisavalt lai kapp või eraldi sügavkülm üldse, aga kui ei ole ruumi. |
"Ei ole ruumi" peaks olema suurlinnade metsikute kinnisvara ostu/üürihindade juures vägagi teema, aga kas pole piisavalt suur turunišš või miks pole pakkumist nõudluse vastu tekkinud, ei tea.
Võib-olla Eesti turul pole piisavalt teema.
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
stks
HV kasutaja

|
04.01.2021 15:46:42
|
|
|
need millel sügavkülm üleval pidavat olema ökomad.
tasub vaadata äkki need on siis ka suuremad kuna lihtsam saavutada neid plusmärke A-le taha
_________________ Minu loogika jääb minu loogikaks |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.01.2021 18:25:47
|
|
|
See seina paksus võib olla seotud külmapidavusega. Uuematel antakse 24-48 tundi aega külma säilitamiseks kui vool ära kaob. Minu vana UPO mis siiani veel imekombel kestnud oleks juba 6 tunniga sulamas kui vool ära kaoks. Isegi kui ust lahti ei tee.
Ise plaanin just Boschi teed minna. LG on küll odavam aga see ei vasta päris minu nõetele. Plaanisin juba kevadel osta aga siis tuli eriolukord peale ja kõik vist hakkasid ostma. Seega mingil hetkel olid kõik Boschi A+++ mudelid meil kadunud. Uurisin isegi kohalikust Boschi esindusest ja tuli välja, et 2019 seeria tootmine lõppes aga 2020 mudelid polnud veel kohale jõudnud.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
04.01.2021 19:00:38
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
See seina paksus võib olla seotud külmapidavusega. Uuematel antakse 24-48 tundi aega külma säilitamiseks kui vool ära kaob. Minu vana UPO mis siiani veel imekombel kestnud oleks juba 6 tunniga sulamas kui vool ära kaoks. Isegi kui ust lahti ei tee.
Ise plaanin just Boschi teed minna. LG on küll odavam aga see ei vasta päris minu nõetele. Plaanisin juba kevadel osta aga siis tuli eriolukord peale ja kõik vist hakkasid ostma. Seega mingil hetkel olid kõik Boschi A+++ mudelid meil kadunud. Uurisin isegi kohalikust Boschi esindusest ja tuli välja, et 2019 seeria tootmine lõppes aga 2020 mudelid polnud veel kohale jõudnud. |
Kuna ise olen ka vaadanud nii Boschi kui LG poole siis huvi pärast küsin, et mis nõuete osas Boschi eelistad?
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
04.01.2021 19:04:39
|
|
|
stks kirjutas: |
tasub vaadata äkki need on siis ka suuremad kuna lihtsam saavutada neid plusmärke A-le taha |
Need millel sügavkülm on üleval omavad ju sellist väikest sügavkülmakambrit kuhu saad heal juhul liitri jäätist ja vodkapudeli sisse pressida.
Mul on ikka vaja maksimaalse suurusega mitme korviga sügavkülmikuosa.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.01.2021 19:57:28
|
|
|
Draqula kirjutas: |
Tomorrow kirjutas: |
Ise plaanin just Boschi teed minna. LG on küll odavam aga see ei vasta päris minu nõetele. Plaanisin juba kevadel osta aga siis tuli eriolukord peale ja kõik vist hakkasid ostma. Seega mingil hetkel olid kõik Boschi A+++ mudelid meil kadunud. Uurisin isegi kohalikust Boschi esindusest ja tuli välja, et 2019 seeria tootmine lõppes aga 2020 mudelid polnud veel kohale jõudnud. |
Kuna ise olen ka vaadanud nii Boschi kui LG poole siis huvi pärast küsin, et mis nõuete osas Boschi eelistad? |
Ma vaatan spetsiifiliselt A+++ inverter vms kompressoriga külmikuid mis poleks kõrgemad kui 2m aga samas omaks pudeliriiulit 4-5 ühikule ja millel oleks uksesang.
Lisaks väline displey, et teaks külmiku ja sügavkülma temperatuuri ilma ust avamata. Osadel on see sees. Samas ukse avamisega läheb sooja sisse ja see temp mis hetk tagasi oli on juba vale. Väline displey on parem.
Lisaks NoFrost ja võimalikult madal müratase kuna läheb nn avatud kööki. Ehk siis pmst elutuppa milles kööginurk. 36 dBa on vaikseim mida näinud olen.
Hetkel vastavad nendele nõuetele kõige paremini just Boschi ~800-900€ mudelid.
LG probleem minu jaoks on see, et alla 2m kappidel puudub pudeliriiul. Neil millel see olemas on (ja see on ainult kahele-kolmele pudelile) on üle 2m kõrged.
Lisaks on LG ustel nn süvistatud käepidemed. Ma eelistan sanga, kuna tihtipeale käed täis midagi kappi pannes on lihtsam sangast ust lahti saada.
Ühtlasi eelistan Boschi roostevaba välimust LG valgele. Hetke peamine kandidaat on see: https://kodumasin.ee/et/kodumasinad/kulmikud-sugavkulmikud/sugavkulma-osa-all/bosch-kgn367idq
Varuvariant on see: https://kodumasin.ee/et/kodumasinad/kulmikud-sugavkulmikud/sugavkulma-osa-all/bosch-kgn36vlde# - paraku puudub väline displey ja sang. Lisaks väiksem maht aga hinnavahe väike.
LG variant on see: https://www.kodumasinad.ee/et/a/lg-gbb71nsdfn-a-nofrost-kulmik-1 - Suurim pluss on 300€ odavam hind aga puudub pudeliriiul ja sang. Kuigi tehniliselt saaks midagi vast osta seda funktsiooni täitma ja säästa 300€.
Rahaliselt pole loomulikult mõtet maksta 300€ peale puhtalt parema viimistluse, pudeliriiuli ja sanga eest.
Eks näis. Pole veel midagi otsustanud. Järgmine kuu on sünnipäev. Siis on mõistlik see ost ilmselt ära teha. Kopp ees kah selle vanakese käsitsi sulatamisest siin.
stks kirjutas: |
tasub vaadata äkki need on siis ka suuremad kuna lihtsam saavutada neid plusmärke A-le taha |
Need millel sügavkülm on üleval omavad ju sellist väikest sügavkülmakambrit kuhu saad heal juhul liitri jäätist ja vodkapudeli sisse pressida.
Mul on ikka vaja maksimaalse suurusega mitme korviga sügavkülmikuosa. |
Täpselt. See on nagu arvutikorpustega. Varem oli toide üleval. Nüüd on all. Kuigi leiab ka kaste millel see üleval jätkuvalt. Külmikutega sama.
Kuna kompressor on niikuinii kapi allosas siis arvan, et siit võib tulla ka efektiivsusvõit kui sügavkülm on samuti allosas. Seega kompressor saab vähema koormusega ja vaiksemalt töötada kui ei pea külmana hoidma kapi kaugemas otsas asuvat osa.
Aga jah see üleval oleva sügavkülm on väiksel kapil üks paras PITA. Mul mahub sinna üks kilone kotike jääkuubikuid ja kaks kilost jäätist ja ongi täis. Kui veel jäässe läheb ja sulatust vajab kahaneb mahutavus veelgi, kuna seinad lähevad paksult jäässe.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
ignacio
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.01.2021 21:59:52
|
|
|
Külmikul peaks avamise jaoks link olema....nendel hakkad küljepealt läbi tihendi tirima. Keskelt avamine on suht porr
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.01.2021 22:38:10
|
|
|
A++ mitte A+++
Süvendiga mitte lingiga uks. 39 dBa müratase.
Seega juba efektiivsusklass välistab selle.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
m2ka
HV kasutaja
|
05.01.2021 01:10:58
|
|
|
Keegi neid LG tippmudeleid ka kasutanud on?
Pean silmas side-by-side ja nelja eraldi avatava uksega, kus sügavkülm all mitte küljepeal.
Üks kandidaat, mis paistab soovidele vastavat:
https://www.lg.com/ee/kulmikud/lg-GMX936SBHV
Tahaks uue elamise kööki külmkappi, mis oleks piisavalt moodne ja suur, et pikaks ajaks rahu majas oleks.
Endal kogemus LG seadmetega kodutehnika vallas puudub...
|
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
1 :: |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cloner
HV kasutaja

|
05.01.2021 14:42:29
|
|
|
Ma just ostsin ühe LG oma, pole tippmudel aga sarnane, siiani väga rahul, väga vaikne ka, võrreldes eelmiste külmikutega.
mulle ei meeldinud selle eraldi avatava ukse lahendus, et seal mingi eraldi sektsioon veel sees. Teed selle lahti siis avastad, et otsitav on tegelt teises sektsioonis ja siis hakkad ikka teist ust avama, ei tundunud mulle mugav.
https://www.euronics.ee/t/74199/kodumasinad/sbs-kulmik-lg-(179-cm)/gsl760pzxv-apzqeur
m2ka kirjutas: |
Keegi neid LG tippmudeleid ka kasutanud on?
Pean silmas side-by-side ja nelja eraldi avatava uksega, kus sügavkülm all mitte küljepeal.
Üks kandidaat, mis paistab soovidele vastavat:
https://www.lg.com/ee/kulmikud/lg-GMX936SBHV
Tahaks uue elamise kööki külmkappi, mis oleks piisavalt moodne ja suur, et pikaks ajaks rahu majas oleks.
Endal kogemus LG seadmetega kodutehnika vallas puudub... |
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
05.01.2021 14:53:26
|
|
|
Kui SBS külmik võtta, siis igal juhul selline, et sügavkülmik oleks eraldi poolel. See LG lahendus küll eriti mugav pole
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
m2ka
HV kasutaja
|
05.01.2021 16:25:39
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Kui SBS külmik võtta, siis igal juhul selline, et sügavkülmik oleks eraldi poolel. See LG lahendus küll eriti mugav pole |
Miks nii? Mulle just tundub, et sügavkülma vähem asja igapäevaselt ja sellega saab üleval normaalselt ka asju hoida, ilma et peaks üritama vaheseina ja ukse vahel kaupa ära jagada.
|
|
Kommentaarid: 55 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
05.01.2021 16:50:37
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Kui SBS külmik võtta, siis igal juhul selline, et sügavkülmik oleks eraldi poolel. See LG lahendus küll eriti mugav pole |
Vastupidi. Need, millel see on eraldi poolel - väljast nagu suur lai kapp, aga sees 2 überkitsast. On sul vaja midagi laiemat sügavkülma või külmiku poolele asetada, siis kumbki ei mahu ära. Sinna oleks õudusunenägu toppida mingeid laiu kandikuid või kalkunipraadi vms. Ruumi nagu litraaži poolest oleks aga lõppkokkuvõttes on igal riiulil ja igas sahtlis ilgelt vähe ruumi.
Mulle meeldib laia kapi konfiguratsioonist enim selline, üleval lai külmik, kahe uksega, all eraldi väljatõmmatavad sügavkülma sahtlid. Nn. french door.
See mõlemal pool kitsas maast laeni on mõttetu. Pealegi tavakülmikusse ei pane selliseid asju et tahaks neid maast varvaste kõrguselt õngitseda kogu aeg.
Jäämasinad on ka minumeelest ruumi ja raha raiskamine, kui just kogu aeg kokteile ei joo. Kui iga päev jääd vaja läheb, siis jah.. üldiselt pidid need külmikute jääsüsteemid koledad bakteripesad olema, puhastada neid seest eriti ei aita.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
piraat262
HV veteran

|
05.01.2021 17:38:03
|
|
|
SBS kapp peab just olema lai nii, et külmar üleval ja sügavkülmar all. Seda kappi poolitada mõttetu, sama hästi võiks eraldi sügava ja tavakülmari võtta - siis pole üks vahe mingi mõttetult poolitatud käkk.
|
|
   |
3 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
05.01.2021 18:00:27
|
|
|
Jäämasin tasub jah vajadusel eraldi osta. Vähestel külmikutel on see sisse ehitatud ja kui see võtta üheks nõudeks, siis piirab valiku suht ära.
Külmik peaks olema ikka säilitamiseks mitte valmistamiseks.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
20.01.2021 22:31:01
|
|
|
FYI - mul on külmik olnud 10 aastat, töötab seni kenasti. Uksetihendid vist tahaks varsti vahetust, muidu on kõik seni tipp-topp. Kindlasti uuemad mudelid on paremad sest... no ju on paremad.
Tihenditest rääkides - kuidas nende vahetamine üldse käib? Või peab mõnest remonditöökohast uurima? |
https://starcom.ee/kulmkapi-uksetihend-aeg-zanussi-electrolux-erb34033w1-kulmkapidele-ja-teistele-mudelitele.html - tihend peaks olema selline (Electrolux ERB34033W1). Aga kuidas seda vahetatakse? Tundub, et nagu on väga kõvasti liimitud, mingeid kruve ei jää kusagilt silma. Kas siis tuleb ära sikutada ja tagasi liimida? Ning kui liimida siis millise liimiga?
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
20.01.2021 22:48:11
|
|
|
https://starcom.ee/kulmkapi-uksetihend-aeg-zanussi-electrolux-erb34033w1-kulmkapidele-ja-teistele-mudelitele.html - tihend peaks olema selline (Electrolux ERB34033W1). Aga kuidas seda vahetatakse? Tundub, et nagu on väga kõvasti liimitud, mingeid kruve ei jää kusagilt silma. Kas siis tuleb ära sikutada ja tagasi liimida? Ning kui liimida siis millise liimiga? |
Surutakse tugevasti raami/vahe sisse tõenäoliselt, liimi seal ei tohiks olla.
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
306 |
|
tagasi üles |
|