praegune kellaaeg 25.06.2025 08:58:02
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tomorrow
HV Guru

|
30.12.2020 03:45:48
|
|
|
High-Q kirjutas: |
müügis on eelkõige "scalper" 3080-d. need sägad, kes midagi (kui veel midagi võtta oli) alla kiloga said ja nüüd vaheltkasu loodavad saada. |
No isegi poed müüvad 1200-ga ju. Mitte ainult eraisikutest scalperid.
Siit nii mõnigi sai oma 3080-d 700-800 juurikaga. |
Need olid mõned üksikud kes FE isendid said enne kui Nvidia EU ilma jättis FE-st. AIB mudeleid on praktiliselt võimatu turustada alla 800. AIB tootjad peavad ju samuti millestki elama.
kui ikka tead, et julgelt 300+ juurikat netolt vaheltkasu saab igalt kaardilt, siis miks mitte müüki teha. |
Jah mul pole midagi selle vastu kui eraisik müüb ühte kaarti kõrgema hinnaga, kuna turuolukord seda võimaldab. Küll aga leian, et seadusega peaks reguleeritud olema mass müük üle turuhinna. Ja enne kui keegi arvab, et seda ei hakata reguleerima, siis UK juba vaatab sinnapoole seadusandja tasemel. Kui tegu on massmüügiga, siis järelikult on tegu äriga. Ja kui see "äri" segab e-poodide normaalset tööd tänu bottide kasutamisele, siis see peaks absoluutselt keelatud olema.
Kui me täna talume mass scalpimist, siis see laieneb ka teistele toodetele ja enne kui me arugi saame on kogu elektroonika ja võimalik, et ka muud sektorid suurtes probleemides. Näiteks kevadise eriolukorra ajal kuskil riigis üks scalper ostis kokku pmst kogu linna desoaine ja maskivaru ja siis hakkas seda kallimalt müüma tänu enda tekitatud defitsiidile. Võimud astusid vahele ja plaan ei läinud läbi.
Ega see kah kaasa ei aita, kui eelnimetatud indiviidid uhkustavad sotsiaalmeedias sellega kuidas neil on õnnestunud kokku osta tuhandeid ühikuid ja teenida miljoneid kasumit.
kui keegi 1200-ga ostis, siis edu talle. Tõenäoliselt see inimene raha ei loe ja kahju tal küll ei ole. |
Võimalik jah aga samas paljud on ka meeleheitel. Nad teavad väga hästi, et 1200 on üle maksmine aga neil pole ka alternatiivi kui nad tahavad midagi sama kiiret osta.
Või äkki näitaks näpuga nendele, kes veel hiljuti 2080/2080ti-sid ostisd? |
No see on juba tegemata kodutöö ja nendele peakski näpuga näitama.
väga okei line'up on, oleks vaid saadavust |
3080ti>3080>3070ti (kehv 3080bin)>3070>3060ti(kehv 3070bin). iga hüpe on tuntav (avg 10% per hüpe), aga samas ühtegi liialt suurt auku ka pole. sellest alla tundub küll suur auk (tavaline 3060), aga mine tea, äkki veel muudetakse spekke[/quote]
Okei on see siis, kui need Ti mudelid ka saadaval on. Hetkel on nagu šweitsi juust pigem. Eriti mis puutub VRAM koguseid. Ja nüüd tuleb 12GB 3060 millel rohkem mälu kui 3060Ti mudelil ja 3080'l. Absurdne.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dolph
HV kasutaja
|
30.12.2020 05:59:20
|
|
|
Ma ei saa aru, mis su point siin on? Jah, mõned inimesed ostsid 2080 Ti paar kuud enne 3080 väljatulekut ja mõned ostsid 3080 oluliselt üle MSRP. Tundub, et sul on vaja kellegi käsiplaksutavat kinnitust oma postitusele, et oma egole rahuldust saada ja tunda, kui tark ja teadlik sa oled. Selline parastavas stiilis postitamine, et kus mõned on ikka lollid ja näitame neile näpuga, võiks jääda olemata. Maailmas on ka muid asju, kui oma ego boostimine foorumis. Näiteks see käesoleva teema ilma eelmainitud tagamõtteta arutamine.
Mina näiteks plaanin osta 3090 ja oleks eluterve, kui siin foorumis ei oleks sisisevaid postitusi stiilis "vaata kus loll, performance for buck imeb vilinal, sellisele peab näpuga näitama". Ma võin sulle ka silmaringi laiendamiseks öelda, et Eestis ja maailmas on küllalt inimesi kelle kuu sissetulekutest moodustab ülemakstud 3090 või 2080 Ti kordades väiksema osakaalu, kui 3080 või 3070 MSRP hinnaga sinu mõttemaailmaga inimeste sissetulekust. Taoliste inimeste mõttemaailmas on selline irvitamine pigem viinamarjad on hapud stiilis situatsioon, kus keskklassi inimene üritab läbi postituste kõigile kuulutada, kuidas ta ei tahagi sellist videokaarti omale osta ja otsib läbi selle väljakuulutamise omale validationit. Vot sedapsi.
Aga muidu on Su postitused huvitavad. Lihtsalt võtame seda parastamist ja näpuga näitamist maha. Elutervem keskkond kõigile.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
1 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
cityboy
HV kasutaja
|
30.12.2020 06:04:52
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Küll aga leian, et seadusega peaks reguleeritud olema mass müük üle turuhinna. |
Siin on ikkagi mõisted sassis. MSRP ei ole turuhind. Turuhind on see, millega turul tehingud toimuvad. Turuhind kujuneb pakkumise ja nõudluse suhte põhjal. Olematu pakkumine koosmõjus arvestatava nõudlusega kergitab turuhinda. Turuhind ei ole konstantne suurus, vaid muutub ajas vastavalt sellele, kuidas muutuvad pakkumine ja nõudlus. See, et mingi konkreetse ajahetke turuhind tundub kellelegi ebaõiglane, ei tähenda siiski, et tegemist poleks turuhinnaga ning mõistete väänamine pole põhjendatud.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dolph
HV kasutaja
|
30.12.2020 06:12:20
|
|
|
cityboy kirjutas: |
Küll aga leian, et seadusega peaks reguleeritud olema mass müük üle turuhinna. |
Siin on ikkagi mõisted sassis. MSRP ei ole turuhind. Turuhind on see, millega turul tehingud toimuvad. Turuhind kujuneb pakkumise ja nõudluse suhte põhjal. Olematu pakkumine koosmõjus arvestatava nõudlusega kergitab turuhinda. Turuhind ei ole konstantne suurus, vaid muutub ajas vastavalt sellele, kuidas muutuvad pakkumine ja nõudlus. See, et mingi konkreetse ajahetke turuhind tundub kellelegi ebaõiglane, ei tähenda siiski, et tegemist poleks turuhinnaga ning mõistete väänamine pole põhjendatud. |
Just.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
30.12.2020 09:52:59
|
|
|
Dolph kirjutas: |
Mina näiteks plaanin osta 3090 ja oleks eluterve, kui siin foorumis ei oleks sisisevaid postitusi stiilis "vaata kus loll, performance for buck imeb vilinal, sellisele peab näpuga näitama". |
3090 eksisteeribki inimestele keda rahanumber ei huvita. Mul pole selle vastu midagi, et selline kaart eksisteerib. Minu eelnevad postitused londistega vaieldes olid pigem sellel teemal kas lisatuumad seal annavad reaalselt selle perfi juurde mida nad teoreetiliselt anda võiks. Eriti kui osutub tõeks, et järgmise põlvkonna kaardid omavad üle 70% rohkem veel neid tuumasi.
Pealegi kui sul on plaan juba 3090 osta, siis kuidas peaks see mida siin või kuskil mujal foorumis keegi ütleb mõjutama sinu ostuotsust. Ja kuna sina plaanid 3090 osta, siis jumala eest ei tohi keegi mainida midagi halba sinu peatse ostu kohta?
Dolph kirjutas: |
Ma võin sulle ka silmaringi laiendamiseks öelda, et Eestis ja maailmas on küllalt inimesi kelle kuu sissetulekutest moodustab ülemakstud 3090 või 2080 Ti kordades väiksema osakaalu, kui 3080 või 3070 MSRP hinnaga sinu mõttemaailmaga inimeste sissetulekust. |
Eestis on neid inimesi ikka suhteliselt vähe kelle kuu sissetulekust moodustab minimaalselt 1700€ maksmine väikse osa või ütleme isegi ainult poole. Enamus teenib siiski kas keskmise või alla selle.
Ja kes kellele nüüd näpuga näitab? Sa eeldad antud juhul, et mul pole raha 3090 ostmiseks? On. On olnud juba mitu kuud. Ma lihtsalt ei näe enda use case jaoks mõtet sellel kaardil. Ma saaks parema perfi ostes 6800/3080 ja Ryzen 5000 kui lihtsalt 3090. Nagu ma ütlesin - see kaart pole inimestele kes hoolivad perf per € numbrist või millestki muust loogilisest.
cityboy kirjutas: |
Siin on ikkagi mõisted sassis. MSRP ei ole turuhind. Turuhind on see, millega turul tehingud toimuvad. Turuhind kujuneb pakkumise ja nõudluse suhte põhjal. Olematu pakkumine koosmõjus arvestatava nõudlusega kergitab turuhinda. Turuhind ei ole konstantne suurus, vaid muutub ajas vastavalt sellele, kuidas muutuvad pakkumine ja nõudlus. See, et mingi konkreetse ajahetke turuhind tundub kellelegi ebaõiglane, ei tähenda siiski, et tegemist poleks turuhinnaga ning mõistete väänamine pole põhjendatud. |
Mina räägin aiast. Sina räägid aiaaugust. Ma pidasin silmas massilist üle turuhinna müümist ühe kindla isku või grupi poolt, kes kasutab ära seda, et osadel e-poodidel puuduvad turvatõkked bottide takistamiseks. Kasutatakse botte, et osta ära kogu lattu tulev kogus ja siis pannakse need ebays vms kahe-kolme kordse hinnaga müüki. Pärast veel parastatakse sotsiaalmeedias tagantjärgi. Tihtipeale on tegu ka siseinfo lekkega kus boti autorid teavad juba varakult kus ja kuna midagi lattu tuleb. Tavainimesel pole mingit võimalust normaalne ost teha. Halvemal juhul kukub leht maha, kuna tegu on pmst DDOS rünnakuga.
Selline tegevus on sinu meelest igati hea ja õigustatud?
Tegu ei ole normaalsetes oludes vabaturul kujunevate hindadega vaid kunstliku kitsikuse tekitamisega, et teenida kasumit selle arvelt.
Selline asi keelatakse tulevikus seadusega ära. Üksikisiku tasemel ühe eseme müümine oluliselt üle turuhinna on ja jääb ka edaspidi. Ma ei pea mõistlikuks kulutada ressurssi nende inimeste peedistamisele.
Nagu alati on targem minna "niiditõmbajate" kallale, et neutraliseerida probleem algallikas.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
30.12.2020 09:57:19
|
|
|
Tähendab. Ei hakka siin hinna üle jaurama. Kui keegi tahab osta talle sobiva hinnaga kaardi siis nii on. Kui kellelegi hind ei sobi, siis talugu ka seda siin teemas vaikides. Kui ikka vaja ventileerida - palun väga, HV foorumis on majandusteemasid või "vs" mitmeid.
Siin teemas on jutt tehnikast, kaartidest, jahutamisest, tuunimisest, benchimisest ja muust sellisest.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
m8markus
HV veteran

|
30.12.2020 11:31:03
|
|
|
wirx kirjutas: |
Uus BIOS pane, näed kuidas asjad kardinaalselt muutuvad. Ma selle 15800 punktilise näite juures kirjutasingi, et sul on lootust vaikselt töötades portroyalis 14k kanti saada ja mõõduka müraga 14.5k, seda siis ilma shuntimata...VR-is klapid ju nagunii peas.
Tõmbasin enda 500W kaardil voolutarbimise 350W peale ja üritasin enam-vähem samad mhz panna, mis sul endalgi, tulemused siin -
https://www.3dmark.com/compare/spy/16850608/spy/15786547/spy/16851097/spy/16699749
Sinu kaart jäi tibake kiiremaks, kui minu oma mhz osas, seetõttu ka natukene suurem graphics score(3dmark scoret ei tasu videokaardi testis üldse vaadata), vaadata tuleks keskmiseid tulemusi mhz ja tempi osas.
Sealt paistab välja ka see, et vesijahutusel on sul mingi häda ikka küljes, tegin ühe testi 350W low fännidega, teise 500w ja kolmanda 350w max fänniga. Low sätetel käisid ventikad kogu testi 50% peal, ehk siis olid pea haudvaiksed, kui max ventikad panin siis jäi stock õhu ja vesijahutuse vaheks kõigest 3 kraadi, mis on ikka väga-väga vähe. Vesi peaks sellise W juures nii lühikese testi puhul jääma toa tempile, ehk siis mingi 25-30c umbes, sul oli aga 51.
Milline BIOS sobib, seda ma ei tea, kui sa kindel pole uuri või küsi overclocki foorumist, seal oskavad öelda nad. Mul Trio ja sellele läheb teine bios. Samas kuna sul vesijahutus, siis võib mõni paremgi peale sobida, kui minul.
Spoiler 
350w low fan
350w max fan
|
Siin oli õhuga isegi parem tulemus https://www.3dmark.com/spy/14921021
Vesijahutusel ei ole häda midagi (pealegi oli ta juba ca 2 tundi teste ka lasknud ja ventuse sai ka fanid põhjas 50 peale), ma ei kasuta vedel metalli, sest see sodi on vaja pärast maha ka saada kui vaja jahutust vahetada, see annab neil ehk 45 kui lugeda seda oc foorumit mida ma paar tundi tegin eile ja suht mõttetu seda lugeda, keegi midagi konkreetset seal väga ei räägi ja see ventus on juba paarkümmend lehte edasi probleemidega, nii palju sealt nägingi, et ainuke point on 2 otsaga kaardile 390w bios, ehk siis gigabyte (selle tootjaga on mul alati mingi konflikt olnud ja kohe ei tõuse käsi seda flashima) oma, kangemad 3 otsaga kaardi omad annavad viletsama tulemuse kuna voolu tuleb vähem sisse per sisendilt, mula on seal kogu aeg mingi ümber nurga ja tõesti ei viitsi seda rohkem lugeda ka, kelleltki midagi konkreetselt küsitakse siis üldjuhul mingit vastust ei järgne, mõni üksik, kõvad saladused on kõigil ju kui oleks see asuse vesijahutusega kaardi bios, seda tahaks küll proovida...
Siin suhtlesin alphacooliga ploki teemal:
Spoiler 
thank you for your product, but I will inform you that your product is not quite ready for sale yet. One card corner bracket is missing and the card cannot be used without it. I found a way to do it myself but I don't think cooling should be sold that way...I attatch images.
Alph: we already know the problem and we will also include a screw and a nut in the future orders. Unfortunately MSI didn´t told us that they will change the I/O Shield when we got the drawings from them.
If you want we can send you a screw and a nut to mount the bracket.
he original cooler has a cooled also areas marked in red, why do You think they shouldn't be cooled anymore?
I replaced the cooler and the perfomans didn't get any better only the temp is lower...
Screw and nut not need to send, thanks!
Alpha: all components which needs cooling will be cooled with our water blocks.
Often the manufacturer are using thermal pads as placeholders or to stabilize the air cooler.
With an water block the GPU doesn´t perform better. It will be cooler and the GPU can hold the boost longer.
|
|
Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.12.2020 14:01:41
|
|
|
m8markus, mis pump ja radikas/radikad sul selle vesijahutuse küljes on?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
m8markus
HV veteran

|
30.12.2020 14:26:01
|
|
|
londiste kirjutas: |
m8markus, mis pump ja radikas/radikad sul selle vesijahutuse küljes on? |
ekw 4k pöördega kombo ja ekw 240 2x140 vendiga, prose ja gpu on eraldi pumpade all, prosel on ekw 360 radikas ja 3x120 vendiga
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
30.12.2020 14:26:55
|
|
|
No kui said õhuga parema tulemuse, kui veega, siis kindlalt on veeplokk kas halvasti paigaldatud, vigane või mõni muu häda. Ja 390w on ikka parem, kui 350w. Seal overclocki teemas käib jah väga palju juttu, suht raske leida vajaliku infi. Aga erinevalt siinsest delfi-laadast, kus kõige kõvemini kisavad kasutajad, kellel pole Ampere kaarti ning paljud on hoopis AMD fanboyd on sealne teema ainult 3090 omanikele ning ei käi vaidlusi mõttetutel teemadel nagu siin käib pidevalt. Samuti ei kohta seal vabandusi stiilis, et ma ju mõtlen Ampere kaardile, seega võin siia igasugu asju postitada, mida sülg suhu toob, sellised postitused kustutakse sealt kiirelt.
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
m8markus
HV veteran

|
30.12.2020 14:44:23
|
|
|
No kui said õhuga parema tulemuse, kui veega, siis kindlalt on veeplokk kas halvasti paigaldatud, vigane või mõni muu häda. Ja 390w on ikka parem, kui 350w. Seal overclocki teemas käib jah väga palju juttu, suht raske leida vajaliku infi. Aga erinevalt siinsest delfi-laadast, kus kõige kõvemini kisavad kasutajad, kellel pole Ampere kaarti ning paljud on hoopis AMD fanboyd on sealne teema ainult 3090 omanikele ning ei käi vaidlusi mõttetutel teemadel nagu siin käib pidevalt. Samuti ei kohta seal vabandusi stiilis, et ma ju mõtlen Ampere kaardile, seega võin siia igasugu asju postitada, mida sülg suhu toob, sellised postitused kustutakse sealt kiirelt. |
mul on see süsteem juba 5 aastat olnud erinevatel kaartidel ja temp ongi 50-56 vahel alati, ja pole seal foorumis ka neil sittagi parem 52 pidevalt jutuks, ma ei taha pumpa panna lõugama mingi 2k pöörde peale
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
30.12.2020 14:47:13
|
|
|
No aga pane testi jaoks lõugama ja vaata kas tuleb 30 kanti temp võid ju arvutil lasta maha jahtuda eelnevalt, et toa tempil oleks vesi. Ma muidugi pole õige mees õpetama, sest mul veeplokkidega kogemust täiesti puudub.
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
m8markus
HV veteran

|
30.12.2020 15:01:19
|
|
|
No aga pane testi jaoks lõugama ja vaata kas tuleb 30 kanti temp võid ju arvutil lasta maha jahtuda eelnevalt, et toa tempil oleks vesi. Ma muidugi pole õige mees õpetama, sest mul veeplokkidega kogemust täiesti puudub. |
Ei tule iialgi 30 temp kui ei topi kasti õue või jääämbrisse pumpa ja ma ei näe selleks mingit vajadust ka mässama hakata, eriti selle õnnetu kaardiga, ta isegi laseb normaalselt mhz-i tõsta, aga pole lihtsalt jõudu, kohe tunda on kuidas oleks vaja powerit juurde...
kui seal forumis lugeda siis enamusel on kõigil ülemise otsa kaardid ja ikka on neil vähe
sa flashisid selle nvflashiga?
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
m8markus
HV veteran

|
30.12.2020 15:24:27
|
|
|
njah, lugedes seda jama jooksis jälle elu silme eest läbi, on tulnud ette pimedas tagasi flashida biosi ja kohe mitte ei viitsi hakata sellega vist jamama enam...
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Evil
Hull

|
30.12.2020 15:59:54
|
|
|
Pumba rpm ei mõjuta eriti jahutust vaid pigem radiaatorid ja neil olevad ventilaatorid. Aga siis ei ole midagi teha kui ei viitsita korraks testimise jaoks pöördeid ventilaatoritele lisada, et teada saada milles asi. 50c veega tundub ikka suht soe minu arust.
|
|
Kommentaarid: 240 loe/lisa |
   |
2 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
30.12.2020 16:09:10
|
|
|
Evil kirjutas: |
Pumba rpm ei mõjuta eriti jahutust vaid pigem radiaatorid ja neil olevad ventilaatorid. Aga siis ei ole midagi teha kui ei viitsita korraks testimise jaoks pöördeid ventilaatoritele lisada, et teada saada milles asi. 50c veega tundub ikka suht soe minu arust.  |
oleneb pumbast ja rpmist. ma jooksutasin d5 2/5 peal ja see oli teadlik otsus täitsa korralik hulk perfi vaikuse nimel ära anda.
350w 240mm radikasse peaks ikkagi gpu temperatuuri kuskile 40c alla suutma ajada kui pumbal ja ventikatel pöörded põhja keerata. neil tingimustel 50c mingite mõistlike pöörete puhul on täiesti normaalne.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
m8markus
HV veteran

|
30.12.2020 16:51:24
|
|
|
Pumba rpm ei mõjuta eriti jahutust vaid pigem radiaatorid ja neil olevad ventilaatorid. Aga siis ei ole midagi teha kui ei viitsita korraks testimise jaoks pöördeid ventilaatoritele lisada, et teada saada milles asi. 50c veega tundub ikka suht soe minu arust.  |
ei viitsita? vendi pöörded on 48 kraadi pealt põhja pandud ja rohkem pole sinna midagi lisada...see pump mõjutas suht korralikult, tõmbab jahutusvedeliku isegi vahutama ja ega ma tõesti ei vaja neid vesijahutuse õpetusi, juba waterchill ajast arvutis vesijahutus olnud...
http://www.xtremecomputing.co.uk/articles_pages/asetek_waterchill_cpu_cooler_antarctica_universal,1.html
Täitsa olemas veel kogu kupatus, CPU, GPU ja chipi oma ka + 2 mitsubishi salongi radikat
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Evil
Hull

|
30.12.2020 17:09:39
|
|
|
Asetek waterchill on üle 10 aasta vana teema. Võiks arvata, et mõni asi on arenenud vahepeal. Hydor L20, 15 aastat vana cpu plokk, jahutusvedelik ja autode salongiradikad. Njah, pole sõnu.
Ma võin tegelikult testida enda veega ja näidata kui palju annab juurde suurem rpm pumbal vs suurem rpm ventilaatoril. D5 pwm pump ja 2x Alphacool 360XT45 radiaatorit, millel on peal Arcticu odavad static pressure ventilaatorid.
Aga see on kõik OT siin teemas ja rohkem sel teemal siin sõna ei võta. Võin oma testide tulemuse panna vesijahutuse teemasse kui on soovi.
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
30.12.2020 17:14:18
|
|
|
d5 @100% annab ikka korralikult juurde vs 33%
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
m8markus
HV veteran

|
30.12.2020 18:16:40
|
|
|
Asetek waterchill on üle 10 aasta vana teema. Võiks arvata, et mõni asi on arenenud vahepeal. Hydor L20, 15 aastat vana cpu plokk, jahutusvedelik ja autode salongiradikad. Njah, pole sõnu.
Ma võin tegelikult testida enda veega ja näidata kui palju annab juurde suurem rpm pumbal vs suurem rpm ventilaatoril. D5 pwm pump ja 2x Alphacool 360XT45 radiaatorit, millel on peal Arcticu odavad static pressure ventilaatorid.
Aga see on kõik OT siin teemas ja rohkem sel teemal siin sõna ei võta. Võin oma testide tulemuse panna vesijahutuse teemasse kui on soovi.  |
ma kirjutasin, et ta on veel olemas pappkarbis ilusti
ma arvan, et probleem on selles ka, et ema ei suuda normaalselt tempi määrata, temp on 48 ja ta pole veel vente töölegi pannud, kuigi ette on antud juba 45 pealt 100% loeb seda kuskilt oma pci_e pealt jumal teab kust
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
Evil
Hull

|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
m8markus
HV veteran

|
30.12.2020 19:59:58
|
|
|
2 x 360 radikad? mida me siin üldse võrdleme? mul on üks 240 radikas
|
|
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
30.12.2020 20:12:02
|
|
|
cpu ja gpu jaoks üks 240 radikas ?
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Evil
Hull

|
30.12.2020 20:13:41
|
|
|
m8markus kirjutas: |
2 x 360 radikad? mida me siin üldse võrdleme? mul on üks 240 radikas |
Ja seal probleem ongi. Ma olen seda HV-s juba liiga palju rääkinud, et radiaator on see, mis jahutab kogu värki. Radiaatoreid pole kunagi liiga palju.
Mul samas loopis cpu ka muidu. Kui sul on 2 loopi, siis soovitaks üks korralik loop teha või siis panna korralikum radiaator õigete ventilaatoritega.
|
|
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|