Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema vol. 2 (Küsitlus: Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 281, 282, 283 ... 400, 401, 402  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?
Alla 1 aasta
10%
 10%  [ 47 ]
1-3 aastat
32%
 32%  [ 140 ]
4-6 aastat
25%
 25%  [ 110 ]
7-10 aastat
18%
 18%  [ 81 ]
11-13 aastat
7%
 7%  [ 33 ]
14-16 aastat
3%
 3%  [ 14 ]
17-20 aastat
0%
 0%  [ 4 ]
Üle 20 aasta
1%
 1%  [ 5 ]
hääli kokku : 434

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
vysnap007
HV kasutaja

sõnum 20.12.2020 22:11:45 vasta tsitaadiga

piraat262 kirjutas:

Ehk siis kindlustus ei kata, kui seade ise katki läheb. Titt palli telekasse loobib, on väline sündmus.

Kui sisemine vigastus, tuleb kurikas appi võtta ja kunstlikult välimine vigastus tekitada. icon_lol.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 20.12.2020 22:43:25 vasta tsitaadiga

vysnap007 kirjutas:
piraat262 kirjutas:

Ehk siis kindlustus ei kata, kui seade ise katki läheb. Titt palli telekasse loobib, on väline sündmus.

Kui sisemine vigastus, tuleb kurikas appi võtta ja kunstlikult välimine vigastus tekitada. icon_lol.gif

Kui teler on toas, siis on sisemine. Kui õues maja ees, siis välimine vigastus.

tagasi üles
Le Inc
HV Guru
Le Inc

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.12.2020 10:01:04 vasta tsitaadiga

andreL kirjutas:
von Wu kirjutas:
Le Inc kirjutas:
Oli lõpuks põhjust vana 55' LG LCD telekas välja vahetada. LG 65CX3LA siis seekord.
...kus aga erinevus sisse tuleb on musta-valge piir - ei ole "valguse sambaid", üleminekud mustalt valgele on selgelt piiritletud (nii nagu peakski olema). Nagu ikka sisse ehitatud kõllid on suht-koht kehvad, aga see on vist kõigi

Kas värviüleminekud on ka selgelt piiritletud? Minu CX näitab kohati sujuva gradienti asemel ribasid. LCD-l seda väga ei märganud, ongi vast OLEDi üldine häda?
CX sisse-ehitatud kõllid on odavate teleritega võrreldes ikka väga head. Isegi madalaid helisid mängib.

Ribasid? icon_rolleyes.gif

Kusjuures värvi üleminekud on väga head arvestades LCD paneeli. Eile just vaatasin kus härral oli must pintsak valgel taustal ja tooni üleminek oli nii nagu peab - ei mingeid nö halle toone. Vahel tundub et justkui "helendaks" üle, aga see on vist sellest (eriti HDR) kui valge või ere täpp keset musta siis valge valgus kumab üle. Pigem on see silmade häda et ei suuda piiritleda kui toonide vahe on väga suur.

Vaatasin multimeedia kama ka CX ja mängib kõike kodeeringud mida ette viskasin! Mul oli mingi vana LG 4K HDR demo lõik. Kui vana telekas hangus ära siis CX oli siidiselt mahe! Pole ilmselt enam vajadust läppar + HDMI teenust kasutada (ainuke jama on see et peale sisu lisamist NAS peab kataloogid indekseerima, muidu telku ei leia sisu üles .. mingi samba vms võiks WEBOS ka olla icon_smile.gif). Supakad laeb ilusti alla (sama nimi mis filmigi kui väline fail), saab vahetada kas sisemiste või välimiste subtiitrite vahel, saad nihutada (ilusti teleka ääre alla), fonti suurendada jne.
Äge aparaat thumbs_up.gif
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 21.12.2020 15:51:59 vasta tsitaadiga

Mu teleka vahetuse põhjus sel sügisel oli samuti lapse tekitatud vigastus eelmisele telerile. Kirjutasin täpselt ära kuidas asi juhtus ning Seesam maksis kenasti teleri välja. Kuna sama mudelit enam müügis ei olnud, võeti Philipsi selle aasta analoogne mudel aluseks Euronicsi hinnakirja järgi ning sealt tehti -190€ omavastutust ning kätte sain ~560 eurot.

Kodukindlustust maksan 174€ aastas.

wirx
HV Guru
wirx

sõnum 21.12.2020 16:03:00 vasta tsitaadiga

m0z41ek kirjutas:
oliver., Kui me ei räägi BX seeriast vaid ikka CX - mis on tippude tipp, siis on tõesti tegu suurusjärk 50% hinnalisa. Mis puudutab seda varasemat "hea hinna" juttu, siis see oli klienditeenindaja suust, mitte minu arvamus. HV foorumit olen mõnda aega jälginud, pole vajadust olnud sõna võtta = pole vajadust kasutaja jaoks. See, et nüüd televiisori ostuks kasutaja tegin - ma olen tehnika alaselt võhik, seega tahtsin nõu. Küll aga samaaegselt viisin end aina enam kurssi selle teemaga ja sain rohkem aru oma vajadustest - kuna mul pole vaja high-end telekat siis panin endale ka hinnapiiri, et üle 1K ei maksa.

Ütlen ausalt, et ma võib-olla tõesti ajan taga valesid andmeid, tehnilisi aspekte (a la HDMI 2.1) ning minu vajadustele vastaks palju teisi telereid kui see Sony. Nüüd aga on valik (õnneks, sest see teema juba veidi overwhelming võhiku jaoks) tehtud ja jääb üle neid hapusid viinamarju nautida.

Ma ei tee OLED-i maha, vaid pigem üritan selgeks teha, et minu vajaduste jaoks on see liiga "huippu äge".

Kas keegi valgustaks mind nüüd selle osas, et mis mind ees ootab plasmalt üle minnes LCD-le? Kaks kommentaari selles vallas tehtud.

Mul on nii 65" plasma, 86" LED, kui ka 48" LG CX OLED olemas. Plasma pilt on kindlasti parem, kui LED-il ja eriti häirivad on LED-i läbikumamised nt subtiitrite puhul. Teine asi on tumedatest toonides filmid-seriaalid, eriti ulmekate kosmose tseenid, siis on must hall ja plasma/OLED peal selliseid asju vaadata hoopis teine tera. Samas kui on nt mõni loodusfilm või lihtsalt heledates toonides, siis on raske neil 3-l vahet teha, LED on heledam ning suvel sealt parem vaadata päeval isegi. Plasma siristab vaikselt, kui täpselt keskel ees istud ning egas neid vist uuena enam osta väga ei saagi. OLED on kindlalt parim pilt ning kui ostad järgmiseks 7 aastaks, siis jaga teleka maksumus nende aastate peale ära ning kui päevas keskmiselt 2-3h selle taga istud, siis ei jää see hind päeva/kuu kohta just eriti kalliks. Samsungi QLED on lihtsalt parem LED, aga see pole OLED, kuigi hinnad kõrgemal seerial on OLED väärilised. Kui rahakott vähegi kannatab võta OLED.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
lauri23
HV veteran
lauri23

sõnum 21.12.2020 17:33:06 vasta tsitaadiga

Tasub leping üle vaadata, teleri/läpaka/telefoni lõhkudes rakendatakse minu odava kindlustuse puhul 2x või oli isegi 3x omavastutuse summat.
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.12.2020 18:44:15 vasta tsitaadiga

Lotharius kirjutas:
Mu teleka vahetuse põhjus sel sügisel oli samuti lapse tekitatud vigastus eelmisele telerile. Kirjutasin täpselt ära kuidas asi juhtus ning Seesam maksis kenasti teleri välja. Kuna sama mudelit enam müügis ei olnud, võeti Philipsi selle aasta analoogne mudel aluseks Euronicsi hinnakirja järgi ning sealt tehti -190€ omavastutust ning kätte sain ~560 eurot.

Kodukindlustust maksan 174€ aastas.

thumbs_up.gif Tänud selgituse eest

tagasi üles
infect
Kreisi kasutaja
infect

sõnum 21.12.2020 20:30:23 vasta tsitaadiga

lauri23 kirjutas:
Tasub leping üle vaadata, teleri/läpaka/telefoni lõhkudes rakendatakse minu odava kindlustuse puhul 2x või oli isegi 3x omavastutuse summat.

Täitsa huvitav. Kelle kaudu sul on see? Kas mingi miinimum summa siis määratud kindlustatud seadmele vms ?
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
MadisK
HV vaatleja

sõnum 21.12.2020 20:32:18 vasta tsitaadiga

Heips!

Kuna budget ikkagist ja suurus soovitati 65" mis mahub kenasti, siis millist antud mudelitest soovitaksite?
Philips PUS85
Samsung Q67t
Sony XH80

Tänud.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.12.2020 20:52:42 vasta tsitaadiga

MadisK kirjutas:
Heips!

Kuna budget ikkagist ja suurus soovitati 65" mis mahub kenasti, siis millist antud mudelitest soovitaksite?
Philips PUS85
Samsung Q67t
Sony XH80

Tänud.

Neist kolmest võtaksin mina endale Philips, kuna Android TV ja toetab kõiki kolme HDR standardit.
Kui vilkuvad tuled teleri taga meeldivad, siis Philips.
YMMV.

tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 22.12.2020 07:43:47 vasta tsitaadiga

Funaigrupi kõnts võib üllatada.
andreL
Kreisi kasutaja
andreL

sõnum 22.12.2020 09:55:56 vasta tsitaadiga

MadisK kirjutas:
Heips!

Philips PUS85
Samsung Q67t
Sony XH80

Tänud.

Philips. SONY XH80 on IPS, hoia kaarega eemale, kui just ei vaata telekat ainult nurga alt.
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 22.12.2020 12:44:05 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
MadisK kirjutas:
Heips!

Philips PUS85
Samsung Q67t
Sony XH80

Tänud.

Neist kolmest võtaksin mina endale Philips, kuna Android TV ja toetab kõiki kolme HDR standardit.
Kui vilkuvad tuled teleri taga meeldivad, siis Philips.
YMMV.

Julgen ka Philipsit soovitada, enda 65" PUS7303/12 VA paneeliga isendiga olin väga rahul. Poleks puruks läinud, siis ei oleks mitmeid aastaid vast vahetanud. Ambilight oli ka mõnus featuur.

Uue LG puhul tunnengi Androidist praegu puudust, päris hea oli ERR äpid telerist tööle lasta nt. WebOS-ga ime näppu ja käi läbi brauseri. Tuleks nüüd Philips 120Hz HDMI sisenditega Ambilight OLEDiga välja millel Android TV, siis vahetaks vast LG CX küll välja.

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 22.12.2020 12:48:05 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Uue LG puhul tunnengi Androidist praegu puudust, päris hea oli ERR äpid telerist tööle lasta nt. WebOS-ga ime näppu ja käi läbi brauseri.

tulevad ka sinna mingi hetk

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
d_m
HV kasutaja

sõnum 22.12.2020 13:30:31 vasta tsitaadiga

Philips võiks tuua Apple AirPlay2/app toe oma teleritele nagu Sony, kellel ka Android. Philips on vaid ühte ~1a tagust postitus kommenteerinud aga ju pole hetkel ikka veel midagi kindlat.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 7
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 22.12.2020 13:34:36 vasta tsitaadiga

tsitaat:

LG puhul tunnengi Androidist praegu puudust, päris hea oli ERR äpid telerist tööle lasta

mul on 5a vana LG
Kuidas see käib? icon_razz.gif

von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 22.12.2020 14:03:29 vasta tsitaadiga

andreL kirjutas:
MadisK kirjutas:
Heips!

Philips PUS85
Samsung Q67t
Sony XH80

Tänud.

Philips. SONY XH80 on IPS, hoia kaarega eemale, kui just ei vaata telekat ainult nurga alt.

Mingeid VA paneeliga telekaid ei pidavat saama nurga alt üldse vaadata, mudeleid kahjuks ei mäleta. LG IPS on täitsa hea, aga seda sul nagunii valikus pole.
Kommentaarid: 889 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 668
tagasi üles
Elpex
HV veteran

sõnum 22.12.2020 16:33:21 vasta tsitaadiga

Kas LG CX'il kuidagi võimalik seadistada puldil ka mingi nupp kiirvalikuna ekraani välja lülitamiseks? Häälkäsklusest olen teadlik.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
kakuke
HV veteran

sõnum 22.12.2020 17:17:06 vasta tsitaadiga

Telekas on Sony X80H. Sain Pro Mode alt sisse lülitada Screen mirroring äpi, kuid sellega ühendumine läpakal on väga vaevaline. Vahepeal saab, enamjaolt wireless display lisamine (Win10) ebaõnnestub. Kui saab pildi kuvatud, siis heli kaasa ei lähe.
Proovisin otse läpakast VLC kaudu filmi lasta telekasse. Castimine õnnestub, pilt kena, kuid heli ikka kaasa ei lähe.
Üle Chrome browseri sain castitud desktopi ja kuigi see on uimane, siis pilt läheb koos heliga üle küll. Kahjuks on pilt koledam kui ta võiks olla, seal vist mingi mahu piirang tee peal.

Seega, küsimus, kuidas peaks Android teleriga suhtlemine käima kui ma tahan läpakast lasta mõnda filmi v videofaili ekraanile koos heliga üle õhu? Istuvad samas wifis, ruuter on siinsamas.
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 14
tagasi üles
infect
Kreisi kasutaja
infect

sõnum 22.12.2020 17:45:58 vasta tsitaadiga

kakuke kirjutas:
Telekas on Sony X80H. Sain Pro Mode alt sisse lülitada Screen mirroring äpi, kuid sellega ühendumine läpakal on väga vaevaline. Vahepeal saab, enamjaolt wireless display lisamine (Win10) ebaõnnestub. Kui saab pildi kuvatud, siis heli kaasa ei lähe.
Proovisin otse läpakast VLC kaudu filmi lasta telekasse. Castimine õnnestub, pilt kena, kuid heli ikka kaasa ei lähe.
Üle Chrome browseri sain castitud desktopi ja kuigi see on uimane, siis pilt läheb koos heliga üle küll. Kahjuks on pilt koledam kui ta võiks olla, seal vist mingi mahu piirang tee peal.

Seega, küsimus, kuidas peaks Android teleriga suhtlemine käima kui ma tahan läpakast lasta mõnda filmi v videofaili ekraanile koos heliga üle õhu? Istuvad samas wifis, ruuter on siinsamas.

Plex või osta 40 euroga chromecast/Xiaomi Mi Box.

Minul on endal Plex kasutusel, mis teeb arvutis lokaalse serveri ja samas WiFi-s on kättesaadav. Väga hea meedia manager, näeb nagu Netflix välja. Subtiitrid jne jne
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.12.2020 19:02:48 vasta tsitaadiga

infect kirjutas:
kakuke kirjutas:

Plex või osta 40 euroga chromecast/Xiaomi Mi Box.

Minul on endal Plex kasutusel, mis teeb arvutis lokaalse serveri ja samas WiFi-s on kättesaadav. Väga hea meedia manager, näeb nagu Netflix välja. Subtiitrid jne jne

Milleks soovitada talle eraldi Chromecasti kui tal on juba Android TV, mil Chromecast sisseehitatud?

Testisin, töötab ilusti, heli OK. Üle WiFi. Android TV 9 ja VLC 3.0.11

tagasi üles
kakuke
HV veteran

sõnum 22.12.2020 20:41:08 vasta tsitaadiga

Täpselt seda tegingi täna VLCga ja no ei tulnud heli üle icon_neutral.gif Pilt oli tõesti kena.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.12.2020 21:28:45 vasta tsitaadiga

kakuke kirjutas:
Täpselt seda tegingi täna VLCga ja no ei tulnud heli üle icon_neutral.gif Pilt oli tõesti kena.

Olenemata, kas stereo, 5.1 vms?

tagasi üles
kakuke
HV veteran

sõnum 22.12.2020 22:37:01 vasta tsitaadiga

Katsetasin veidi erinevaid faile. Sain koos heliga jooksma läbi VLC. Tundub, et uuematel sarjadel on helirada selline, mis üle ei kandu (Atmos-evo?). Peab vist hakkama näpuga järge ajama nüüd.. Või saab neid vlc sees ka muuta, konvertida?
Screen mirroring äpp ei anna ikka tulemust.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 22.12.2020 22:41:41 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Tundub, et uuematel sarjadel on helirada selline, mis üle ei kandu (Atmos-evo?)

Vaevalt, vähestel atmos olemas. Näpi seadeid...ma vlc-d ei kasuta (ei tea täpselt)

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema vol. 2 (Küsitlus: Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 281, 282, 283 ... 400, 401, 402  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.