Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Riigikogu otsustas tõsta sülearvutite, mobiiltelefonide ja kõvaketaste hindu, hinnatõus tuleb aprillis märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 18.12.2020 12:10:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kus see muutja jõud siis on, kellele siin loodetakse?

hetkeseisuga polegi seda näha, aga inimesed pettuvad poliitikutes.
Valimisaktiivsus võib aga seetõttu väheneda.

Tulistan puusalt - kui enamus rahvasaadikuid oleks endale teadvustanud, et see muudatus toob kaasa lihtlabase hinnatõusu ühe kitsa sihtgrupi huvides, poleks see niisama lihtsalt läbi läinud.
Võimalik, et eelnõud hääletades ei jõutud pealkirjast kaugemalegi. Nagu seda on juhtunud. Ka välisriikides, näiteks USAS-s Patriot Act-i vastuvõtmisega.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 18.12.2020 12:20:33 vasta tsitaadiga

Aitaks see, kui tehtaks liikumine "Ei osta EAÜ liikmetest muusikute CD-si ja ei käi nende kontserditel"
Kui kunagi Napster populaarne oli, siis sai seal liikus ikka korralikult Eesti muusikat, hiljem torrentites ka, kuigi vähem. Kuid see oli 10a+ tagasi. Tänapäeval kõik "staarid" panevad oma muusika youtube ning spotifysse täiesti vabatahtlikult. Saavad sealt täpselt niipalju reklaami-kuulamise raha, kui nad väärt on. Kui keegi illegaalselt laeb mõne mitte endale kuuluva pala sinna üles, võetakse see kiirelt maha. Ehk siis artist saab vastavalt oma oskustele väärilist tasu.
See jutt, et keegi kopeerib-piraadib jne on samamoodi aegunud nagu kassetimaks. Allpool piratebay otsing Eesti muusika kohta. Mõned üksikud jagajad, kuid pea mitte ühtegi tõmbajat, sest milleks peakski, kui tasuta kanalitest saab täpselt sama asja kätte palju mugavamalt....asja mille, muusikud ise raha teenimise eesmärgil sinna üleslaadinud on.
Spoiler Spoiler Spoiler

_________________
Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!


viimati muutis wirx 18.12.2020 12:21:45, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
HPN
HV veteran
HPN

liitunud: 26.06.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.12.2020 12:21:05 vasta tsitaadiga

Ega ma ka ei usu, et petitsioon midagi muudaks, aga annaks vähemalt signaali rahulolematusest.
Teine variant on kõigil ennast ametlikult artistina kirja panna (kunst on subjektiivne, nii et igasugune jorina tegemise oskus peaks olema piisav muusikukarjääri alustamiseks) ning samuti meepurgi äärde saada.

Tanel kirjutas:
Ilmselgelt läks radari alt läbi, niivõrd oskuslik oli lobitöö.

EDIT: sain Korobeinikult tagasiside, et teadlikult tehti see otsus ja peamegi plekkima (kuigi autorid ei saa ka edaspidi sealt suurt midagi).
Konkreetselt üks kitsas huvigrupp surus läbi omale soodsa otsuse ja kindlustas endale eluaegse kodanikupalga.

thumbs_down.gif
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
190318
HV kasutaja

liitunud: 19.03.2018




sõnum 18.12.2020 12:24:38 vasta tsitaadiga

See on selge, et siin foorumis on palju pika vihaga inimesi antud küsimuses ja see on täitsa hea.

Ja kui näiteks Eesti 200 selle tasu ärakaotamise enda valimisplatvormi paneb, kas me siis hääletame selle uuema seltskonna poolt?

Aga Tanel, ettepanek Sinule, küsi ametlikult, mida Eesti 200 ja Rohelised sellest arvavad? Huvitav, kas väljaspool Riigikogu on hetkel rohkem mõistust saadaval?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

liitunud: 02.12.2001




sõnum 18.12.2020 12:25:27 vasta tsitaadiga

190318 kirjutas:
Võib öelda, et arvutiinimesed näevad maailma binaarselt ja see teemakäsitlus on ka siin umbes samasugune. Kui on tühja kasseti maks (true), ainus õige lahend on kaotada ära (false).

Kui te teete petitsiooni, et esindada muud huvigruppi ja arvamust, siis kahjuks juhtub nii, et Henn Põlluaas võtab selle Riigikogu majas vastu sama tuima näoga nagu viimatise Roheliste petitsiooni teemal, mille jätame mainimata. Ja juhtub sellega sama asi - jõuab mingi x komisjoni lauale, kes juba ammu aega on äralobistatud ja kelle tõttu see seadus juba kehtib. Sellele tõmmatakse lihtsalt vesi peale.

Me oleme siin kõik piisavalt targad, et töödelda teksti (mida kohtusüsteem justkui teeb ja tegemata jätab), olla teadlikud võimalikest kahjudest (alusetu rikastumine, tehnoloogiate kasutuse piiramine), valmis tegusema õiglasema maailma nimel (teeme petisiooni, avaldame arvamust kus saab) jne, aga vaadake, tööriistad, mis on valinud selleks olukorra muutmiseks, jätavad küll jälje maha, aga olukord jääb muutumatult samaks.

Kuigi seda räkitit nimetatakse "tasu", on tegu maksustamisega. Ja kui midagi maksustatakse, siis see tehakse tegelikult mingi muu argumentatsiooniga ja tulemusega. Ja kui siis hakata sellest pihta, et tegu on varjatud ebavõrdse maksuga ja esialgse õiguskaitsena peaks see seadus minema nüüd riiulile ja hakkame nüüd hindama, kas see obrok/tasu vastab oma sisult ikkagi maksu kogumise tunnustele ja mis probleemi siis maksuna lahendatakse, võibki juhtuda, et lõpuks Riigikohus ütleb, et kogu see seadus on vildakas mingitel juriidilistel põhjustel kuna see diskrimineerib üht osa rahvast - võibki ju saavutada olukorra, et see seadus muutub katkiseks ja seeläbi selle seaduse alusel on see räkit peatatud.

Aga palun mitte alahinnata poliitikute ja lobistajate võimu. Reaktsioon võib olla suht lihtne - muudetatksegi see tegevus maksuks või aktsiisiks vastavalt nagu Riigikohus oleks viidanud probleemsetele kohtadele, muudetakse kogu tasu kogumine lihtsalt üheks reaks riigieelarves kui autoriõiguste ökosüsteemi toetus sarnaselt katuserahadega (stiilis võtke ja tehke mis tahate, olete saanud) või kes teab mida veel.

See autoriõiguste ökosüsteem on saanud oma näpud taha riigi kaudu liikuvatele rahadele ja muutub nüüd iga aasta aina tugevamaks. Kui võidelda, siis seda võitlust tuleb pidada piltlikult advokaat vs advokaat.

Praegu jääb mulle mulje, et siin teemakäsitluses on selgusele jõutud, et kogu see värk on ebaõiglane mitmel eri põhjusel. Mina olen sellega samuti nõus. Aga mulle on jäänud ka selline mulje, et paljude meelest on lahendus see, et teeme kisa (petitsioon, kommentaariumid, sotsiaalmeedia rühmad, sõnavõtud jne) ja asi laheneb siis justkui iseenesest ära. Et on nagu mingi poliitiline või juriidiline jõud, kes ainult ootab sellise meelsuse esiletulekut ja siis annab täiega süsteemile molli.

Riigikogus hääletasid kõik kohalolijad poolt (80+ häält vms), seal tasandil on asi lõpuni käsitletud ja kõik on selge sealse meelestatusega. Kus see muutja jõud siis on, kellele siin loodetakse?


Ei ole päris "true" või "false" sitatsioon. Kogu selle diskussiooni tulemus on see, et süsteem ei tohi töötada põhimõttel "kui on pind kuhu saab, siis peab maksustama, sest saab". Lisaks on ka küsimus DRMi süsteemides, mis peaksid olema selle "maksu" valguses keelatud ehk, kui ma maksan kopeerimisõiguse eest, siis peab mul olema vaba võimalus kõike kopeerida. Viimane peab olema ka "keskmisele arvutikasutajale" tagatud (loe kõik saavad hakkama).

Petitsiooni põhiline eesmärk ei ole see süsteem kaotada vaid sihtida see nii, et maksaksid võimalikult palju need, kes seda õigust kasutavad ja võimalikult vähe need, kes seda ei kasuta. Sest isegi siis, kui ma ostan "kassette", et oma naisele laule kirjutada ja lindistada, maksan kõikidele teistele autoritele, kuna mul on teoreetiline võimalus neid ka "muul eesmärgil" kasutada?

Minu nägemus on see, et me maksustame meediat, mitte salvestuspinda, kuna kopeerimisõigus on meediale, mitte salvestuspinnale. Lisaks peaks see EAÜ jalad kõhulat välja võtma ja voogedastuse platvormidega paremad diilid välja rääkima. Viimane muidugi pole aga eesmärk, kuna Toomet ja Padarit kuulatakse tõenäoliselt nii vähe, et kopikas on liiga pisku.

Lisaks ei olnud see seadus "kaasajastamine" vaid "laiendamine". Kaasajastamine oleks see olnud siis, kui see oleks arvestanud tänast meedia tarbimine viisi, mitte keeranud kõigele maksu otsa, sest "raha ei tule enam nii palju". Minu jaoks on eriliselt nõme see arvamus, et "raha tuleb vähe, sest inimesed ei tee enam koopiaid kassetile vaid mälupulgale".

Seega mina näen vajadust see süsteem reformida nii:
- Esiteks maks suunatakse nende kanda, kes seda võimalust kasutavad e. maksustame meediat (st. meedia hind läheb suuremaks, aga sellega tekib õigus seda kopeerida).
- Teiseks tuleb keelata igasugune DRM, kuna raha korjatakse kopeerimisvõimaluse eest, aga DRM efektiivselt takistab seda.

Mul ei ole midagi autorite vastu, aga ma ei ole nõus toitma surnud ärimudeleid, sest igasugu ühendustel ja artistidel ei ole motivatsiooni parandada oma äri- ja tulumudeleid!

HPN kirjutas:
teadlikult tehti see otsus ja peamegi plekkima (kuigi autorid ei saa ka edaspidi sealt suurt midagi).
Konkreetselt üks kitsas huvigrupp surus läbi omale soodsa otsuse ja kindlustas endale eluaegse kodanikupalga.


Seda ma kartsin ja arvasin, kuna see on loogika vastane seadus ning märk sellest, et rahulolematust tuleb näidata. Ma arvan, et siinkohal oleks mõistlik juba ka "digitaalne rahulolematuse sõnum" veebi saada (sisuliselt boikoteerime EAÜ jms. kasusaajate organisatsioonide artiste ning kutsume seda ka teistel tegema (kasu tõenäoliselt väike, aga jätab maha märgi)).

See

_________________
HinnaVaatlus liituja nr. 285


viimati muutis joulukas 18.12.2020 12:32:04, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 18.12.2020 12:28:14 vasta tsitaadiga

Sold OUT kirjutas:
Hetkel on siis võimalik selline stsenaarium, et isegi kui autor ühtegi plaati ei müü, saab ta ikka raha müüdud mälupulkade pealt?
ei usu. pigem saad kogu tulu pisut rohkem. näiteks müüd 1 plaadi ja mängitakse 1x 1 lugu raadios, saad mingi noh, ma ei tea... 3 eurot kokku võibolla... ja siis kassetimaksust tuleb mingi 0.01% juurde, ehk siis saad 3,0003eurot.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 18.12.2020 12:28:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

mida Eesti 200 ja Rohelised sellest arvavad? Huvitav, kas väljaspool Riigikogu on hetkel rohkem mõistust saadaval?

saadan päringud thumbs_up.gif
EDIT: päringud saadetud

_________________
HV valuutakalkulaator


viimati muutis Tanel 18.12.2020 12:48:05, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.12.2020 12:34:38 vasta tsitaadiga

Miks Korobeinik üldse poolt hääletas? Kas ta seda põhjendas?
Kommentaarid: 691 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 533
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LKits
HV Guru
LKits

liitunud: 06.09.2007




sõnum 18.12.2020 12:35:00 vasta tsitaadiga

Mina julgen ausalt tunnistada, et äkki 5 aastat tagasi sai isegi enda otstarbeks plaati "kopeerida". Ning mitte eesmärgiga levitada, vaid et oleks mugav kuulata erinevates kohtades (kodus, liikvel vms).
Ja see oli ainult seetõttu, et siis ma ei kasutanud veel striimingteenust. Nüüd pole füüsilisest meediast haisugi, Spotify, YT, mingeid MP3 ma ei mäleta, millal viimati kasutasin.

Ja veelkord - sa ju saad kuulata seda teost ikkagi ainult ühes samaaegses aegruumis. Sul ei ole võimalik kuulata ühte plaati kodus ja samaaegselt kopeeritud plaati autos. Ehk siis tegemist on mugavustegevusega, millega autorid ei ole lihtsalt kaasa tulnud.
Mobiilsus on tänapäeval märksõna!

_________________
itLahendused - Arvutite remont ja hooldus, veebilehtede loomine, soodne veebimajutus. Võta ühendust! Tel: +372 555 268 97 ja e-post info@itlahendused.ee
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

liitunud: 02.12.2001




sõnum 18.12.2020 12:39:26 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

_________________
HinnaVaatlus liituja nr. 285
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 18.12.2020 12:40:26 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Miks Korobeinik üldse poolt hääletas? Kas ta seda põhjendas?

Mul praegu pikk vestlus temaga, pärast teen kokkuvõtte.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 18.12.2020 12:41:08 vasta tsitaadiga

LKits, ma kunagi küsisin eaü'lt et kes t**a sul muusikat kopeerib tänapäeval siis sealt tuli ratase selgete vastuste generaatori vahele peidetud vastus, et nad olla mingit küsitlust teind ja siis olevat välja tulnud, et kopeeritakse ikka kõvakettale ja telefonidesse banel dadari kõrvavähki. mis ei ole tegelikult üldse see asi, mille eest kellelgil tuleks eraldi maksta. tühja kasseti maks oligi algselt mõeldud piraatluse tõttu saamata jäänud tulu kompenseerimiseks, mitte omale mugavus- ja tagavarakoopiate tegemise eest.

viimati muutis NATAS999 18.12.2020 12:43:52, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
markedmen
HV kasutaja
markedmen

liitunud: 25.09.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.12.2020 12:43:47 vasta tsitaadiga

...Iga auto ostuga tuhat või paartuhat eurot maksu Politsei- ja Piirivalveametile, sest paljud ületavad kiirust nii, et politseile vahele ei jää, kuid niikuinii ületavad... samasuguse loogikaga võiks päris uhke hunniku makse välja mõelda
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Janis
HV Guru

liitunud: 30.11.2005




sõnum 18.12.2020 12:44:41 vasta tsitaadiga

CDst ma teeks koopia küll kui mingi vastav seade eksisteeriks kuskil. Saab originaali ilusti karbis hoida ja koopiat kulutada
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 170
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 18.12.2020 12:45:49 vasta tsitaadiga

markedmen kirjutas:
...Iga auto ostuga tuhat või paartuhat eurot maksu Politsei- ja Piirivalveametile, sest paljud ületavad kiirust nii, et politseile vahele ei jää, kuid niikuinii ületavad... samasuguse loogikaga võiks päris uhke hunniku makse välja mõelda
vangi võiks kõik panna. emm on? on... potentsiaalne vägistaja. käed/jalad on? on... potentdiaalne kurikamõrvar.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ullivilli
Kreisi kasutaja
ullivilli

liitunud: 09.06.2004




sõnum 18.12.2020 13:14:18 vasta tsitaadiga

Tõstame käe, kellel pole kohalikul kettal telefonis või arvutis ühtegi kaitse all olevat teost?

Vaatasin teadlikult üle arvuti, telefoni ning välise ketta.
Mul on kõik pilves, teenuses (spotify, YT vms) või videoks kasutatavate palade pealt on kõik tasud juba eos makstud.

_________________
Kõik videovajadused täidab www.mustpost.ee ||| www.youtube.com/arvutimaailm ||| www.facebook.com/arvutimaailm
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 18.12.2020 13:17:15 vasta tsitaadiga

Tänapäeval ongi voogedastus valdav.
Nähtavasti sellest nutsust ei piisanud, et eluaegne topeltmaksustamine kehtestatakse.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

liitunud: 02.12.2001




sõnum 18.12.2020 13:21:59 vasta tsitaadiga

Uus mõte riigile, rakendame kõigil eestlastel "Turisti maksu", sest Covid19 tõttu on riikidel jäänud turismi tulud saamata. Lisaks on ka terve hulk kodanikke, kes nendest kohalikest maksudest kõrvale hiilivad ja salaja reisivad. Seega paneme kõikidele kodanikele maksu peale, kuna neil on teoreetiline võimalus reisimiseks!
_________________
HinnaVaatlus liituja nr. 285
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
RIH0
HV kasutaja
RIH0

liitunud: 02.12.2004




sõnum 18.12.2020 13:30:56 vasta tsitaadiga

Ma pole vist ainus, et selle sund maksustamisega tuli mõistele "Eesti muusika" sita maik juurde. Mitte, et see ka varem väga lilleline oli.
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DVDRW
HV Guru
DVDRW

liitunud: 13.10.2003




sõnum 18.12.2020 13:45:27 vasta tsitaadiga

ullivilli kirjutas:
Tõstame käe, kellel pole kohalikul kettal telefonis või arvutis ühtegi kaitse all olevat teost?

Ei tõsta kätt. Ma veel vanakoolimees, kes pole harjunud hakkivate madalaresolutsiooniliste videote ja helidega kui netilevi tuleb ja kaob.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

liitunud: 02.12.2001




sõnum 18.12.2020 13:50:08 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
ullivilli kirjutas:
Tõstame käe, kellel pole kohalikul kettal telefonis või arvutis ühtegi kaitse all olevat teost?

Ei tõsta kätt. Ma veel vanakoolimees, kes pole harjunud hakkivate madalaresolutsiooniliste videote ja helidega kui netilevi tuleb ja kaob.


Ja ma olen täiesti nõus, kui see süsteem sulle suunatud oleks. Mina aga, kes sisuliselt ainult netist muusikat kuulab, siis ei ole sellega nõus!

_________________
HinnaVaatlus liituja nr. 285
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
H_K
Aeg Maha 2n
H_K

liitunud: 09.01.2002




sõnum 18.12.2020 13:50:38 vasta tsitaadiga

RIH0 kirjutas:
Ma pole vist ainus, et selle sund maksustamisega tuli mõistele "Eesti muusika" sita maik juurde. Mitte, et see ka varem väga lilleline oli.
Mis sul Eesti rahvusliku muusika kultuuri toetamise vastu on - oma kultuuri hoidmine ei peagi odav olema icon_lol.gif
Kuna põhiseaduse järgi on Eesti riigi eksistentsi ülim eesmärk eesti keele ja kultuuri kestmine läbi aegade, ja kui see kultuur ei suuda end ise ära majandada, olgu turu väiksuse või vaesuse põhjusel, oleks riigil keeruline kultuuri mitte toetada. Pole isegi vahet kuidas, olgu kirjanikupalk eelarvest või raha võetakse salvestusseadmetelt - nagunii peab pööbel kultuuri kinni maksma. Kui riigikogu in corpore sedasi demokraatlikult vastavalt oma mandaadile hääletas, päriselt usute, et mõni allkiri petitsioonil hakkab rahva tahet õõnestama, riigikogus ei ole ühtegi poliitilist jõudugi, kes seda lehmakauplemise või teiste vastu nokkimise teemaks võtaks.
Sellised riigi ja rahvuskultuuri vaenulikud meeleolud siin - kui ei meeldi kolige minema, näiteks Venemaale, seal pole sellist kurnavat seadust icon_smile.gif

_________________
---------------
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Etz
HV Guru
Etz

liitunud: 27.01.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.12.2020 13:56:57 vasta tsitaadiga

H_K kirjutas:
...kui ei meeldi kolige minema, näiteks Venemaale...


Spoiler Spoiler Spoiler


Küsimus pole kultuuri toetamises või mittetoetamises, küsimus on topeltmaksustamises kui sellises.
Tehku siis eraldi kulturitoetamise maks ja serveerigugi seda nii.

_________________
...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Kommentaarid: 223 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 192
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
joulukas
Kreisi kasutaja
joulukas

liitunud: 02.12.2001




sõnum 18.12.2020 13:59:36 vasta tsitaadiga

H_K kirjutas:
RIH0 kirjutas:
Ma pole vist ainus, et selle sund maksustamisega tuli mõistele "Eesti muusika" sita maik juurde. Mitte, et see ka varem väga lilleline oli.
Mis sul Eesti rahvusliku muusika kultuuri toetamise vastu on - oma kultuuri hoidmine ei peagi odav olema icon_lol.gif
Kuna põhiseaduse järgi on Eesti riigi eksistentsi ülim eesmärk eesti keele ja kultuuri kestmine läbi aegade, ja kui see kultuur ei suuda end ise ära majandada, olgu turu väiksuse või vaesuse põhjusel, oleks riigil keeruline kultuuri mitte toetada. Pole isegi vahet kuidas, olgu kirjanikupalk eelarvest või raha võetakse salvestusseadmetelt - nagunii peab pööbel kultuuri kinni maksma. Kui riigikogu in corpore sedasi demokraatlikult vastavalt oma mandaadile hääletas, päriselt usute, et mõni allkiri petitsioonil hakkab rahva tahet õõnestama, riigikogus ei ole ühtegi poliitilist jõudugi, kes seda lehmakauplemise või teiste vastu nokkimise teemaks võtaks.
Sellised riigi ja rahvuskultuuri vaenulikud meeleolud siin - kui ei meeldi kolige minema, näiteks Venemaale, seal pole sellist kurnavat seadust icon_smile.gif


On väga oluline vahe, kas riigikogu otsustab "kunstnike palka" jagada või maksutatakse "kassetimaksuga kõike, mida saab, sest raha ei tule peale". Riigi toimetamine peab olema läbipaistev ning see ei saa põhineda väitel, et "kuna Teie seas on vargaid, siis maksustame kõiki".

Ja mis puutub "keegi nii kui nii ei tee midagi", siis võiks ju ka valimistel käimata jätta, sest sellest ei muutu midagi.

Ja kui sa tähelepanelikult loed, siis teemaks ei ole kultuuri toetamine ja selle mõtekus, vaid ebamõistlik lobi, millega üks huvigrupp soovib kodanikelt raha saada!

_________________
HinnaVaatlus liituja nr. 285
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Osiris
HV Guru
Osiris

liitunud: 12.08.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.12.2020 14:01:44 vasta tsitaadiga

Sisuliselt - mul on pesumasinal ka salvestusruum (oma pesutsüklite tegemiseks). Uue seaduse valguses kuuluks see kah maksustamisele. Misest, et mängida sa seda lugu ei saaks aga sul on olemas võimalus salvestamiseks icon_lol.gif
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Riigikogu otsustas tõsta sülearvutite, mobiiltelefonide ja kõvaketaste hindu, hinnatõus tuleb aprillis mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.