Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 87, 88, 89 ... 261, 262, 263  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
fredd
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.11.2020 00:02:08 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Jah ega füüsika vastu ei saa. Võibolla ainult juhul kui tulevikus tulevad MCM tüüpi graafikakiibid kus saab samast vahvlist samamoodi palju pisikesi tükke lõigata. Aga isegi siis tuleb neid kaardile panna samamoodi 2tk või rohkem nagu 5900X või 5950X multi CCD mudelid.

Muidugi kõik see mõjutab AMD turuosa. Kui nad sellised tempos jätkavad jäävad nad ikka alla 30%. Nvidia põhimõtteliselt oma oodatust halvema Samsungi partnerluse ja botched launchiga jättis AMD-le uksed valla. Ja siis AMD ukseni jõudes pani peaga vastu uksepiita ja nüüd roomab pooluimasena üle lävepaku tuppa kui Nvidia on juba toas. Piltlikult rääkides muidugi.
hea analoog tõesti icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 28.11.2020 00:06:33 vasta tsitaadiga

wirx kirjutas:
https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-6800-series-facing-limited-availability
Tibake põhjalikum poodide laoseisudest(või noh kui palju sadu kordi mingi X pood sai vähem kaarte, kui tellisid) ning juurdehindlustest.

icon_lol.gif
Nii olematut saadavust poleks eeldanud thumbs_up.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 28.11.2020 00:21:08 vasta tsitaadiga

fredd kirjutas:
tõesti pettumus, aga kui mõelda rdna2 die suurusele, siis sellest saab waferi peal 3-4 zen3 chipi teha.. niiet tagantjärgi ei imesta.

505 mm2 for Navi21
519,8mm².
mitte 3-4 vaid 6-7 korda rohkem zen3 ccd-sid. ka yielde arvestades pigem 9 korda.

tagasi üles
fredd
Kreisi kasutaja

sõnum 28.11.2020 00:53:54 vasta tsitaadiga

Siinkohal mainiks enda poolt, Tomorrow "tuuride kohta", et tal on tuline õigus RTX 3090 kohta. Mis professionaalsest kasutamisest me räägime kaardilt, millel pole professionaalseid draivereid? Ehk siis see tüüp kes siin firmale seda kaarti ostab ja räägib, et kõik on jobud kui firmale maha ei kirjuta neid, on high-end renderkaartidest ikka väga valesti aru saanud. 3090 on lihtsalt 2080ti asendus ja veel kallimalt, sest nvidia teab juba, et on olemas literal "consumerid" kes ostavad 1,5k eest kaarte,, mis pole seda raha kaugeltki väärt. Muidugi 3090 on kättesaadav, kui nvidia teenib selle pealt 2x rohkem marginit kui 3080 pealt.

Isiklikult töötan 1-man videotöötleja, videograafi/resižsööri/projektijuhina, kellele ehk oleks 3090 suunatud rohkem kui mingite suuremate firmade juurde, kus on tõesti quadro/TITTAN jms draiverid vajalikud. Mulle on 3090 pointless - aga samuti suurema scalega firmad ei osta 3090 ilma pro-driveriteta. Palun ärge tooge argumente kaardile, et see on firmale või prof. kasutamiseks, kui tõmbate samu draivereid ja featurid sama kui 3080 otsas istuv gamer. Nvidia ei hooli meist (PC gaming põhjal), AMD samuti mitte - vaatame asja nagu on - sitt seis. Jah, samamoodi kirjutan arvutiosasi maha, kuna mu personaalne ja töörig on jagatud, kui neid on vaja. Lihtsalt ma ei osta ebavajalikke asju, nagu 3090 ja siis hakka neid võrdlema konkurentidega. Aga see selleks D:

viimati muutis fredd 28.11.2020 00:48:35, muudetud 3 korda
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
majooro
HV kasutaja
majooro

sõnum 28.11.2020 01:14:20 vasta tsitaadiga

Turg dikteerib mängureeglid. Konsoolid müüvad kordades paremini kui PC, sellepärast panevadki kiibitootjad enamus auru sinna alla - nVidia vorbib Switch’ile kivisid, AMD PlayStation’ile ja kahele Xbox’ile. See vana meem PC Glorious Master Race enam ei päde, kipub pigem PC Peasants poole kalduma icon_smile.gif
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.11.2020 02:33:21 vasta tsitaadiga

majooro, Ega sealpool kah olukord eriti parem pole. Ma pole nii põhjalikult jälginud aga silma on jäänud, et ühel scalperite grupil oli 3,5k PS5 krabatud ja PS boss ütles, et kõik on müüduid praegu.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
IBOX4REAL
Kreisi kasutaja
IBOX4REAL

sõnum 28.11.2020 03:39:57 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Ehk siis klassikaline "AMD on mõtet osta ainult siis kui see on 2x odavam" argument. Mismõttes AMD'l pole pakkuda paremat?
6800 seeria konkureerib 3080 ja kohati ka 3090-ga. Ja 6900XT pole veel väljaski. Arvestades millisest perf defitsiidist AMD tuli (konkureeris keskeltläbi 2070-ga parimal juhul) on tegu hüppega mida keegi ei uskunud.
Paljud arvasid peale esimeste 30 seeria numbrite nägemist, et AMD suudab ehk võrdsustada 2080Ti perfi ja on jälle põlvkond tagapool. Aga läks teisiti.

Ja nüüd kuna AMD-l puudub DLSS alternatiiv esimesel päeval (vaadake kaua Nvidial läks, et toimiv DLSS 2.0 tööle saada) ja RT perf on "ainult" 2080Ti tasemel või tsipa parem - järelikult on tegu kehva tootega mida tasub osta ainult 2x odavamalt? Naljamehed siin koos...

"2x odavam" on meelevaldne järeldus ja ma pole väitnud, et peab 2 korda odavam olema. Ma väidan, et 649 vs 699 ei ole piisav põhjuks miks nvidia omanik peaks AMD poole üle liikuma. Seda eriti kui vaadata terviklahendust, ehk RTX, DLSS, NVENC, driverid, toetab nii freesycn kui gsync-i ja palju parem tugi igasugu AI ja deep learningu jaoks. Vaadake mida hetkel nvidia näiteks arendab videopakkimise vallas (Maxine), see oleks justkui otse Silicon Valley sarjast sündinud.

Kui see kõik kokku võtta, siis AMD-le jääbki ainukeseks argumendiks see 16GB ja veidi soodsam hind. Samas see 16GB tundub kõige vähem kasu olevat seal kus seda kõige enam vaja on, ehks siis 4k kus nvidia on ikka kiirem. Nvidia ilmselt tuleb järgmine aasta nagunii suurema mälumahuga kaartidega välja ja vb liigub ka tagasi TSMC peale. Kuna lähiajal nagunii neid kaarte väga saada pole, siis jällegi mis põhjusel AMD eelistada?

Ja sul on õigus, et vaatake kui kaua läks nvidial DLSS välja arendamisega, kes on mitme suurusjärgu võrra rohkem raha ja arendustööd sinna alla pannud kui AMD. Millest nüüd järeldada, et AMD millegi DLSS 2.0 lähedasega lähiajal välja tuleb? See, et nad enda DLSS alternatiivist väga rääkida ei taha ja pigem pisendavad seda tehnoloogiat väites, et see pole ikka võrreldav native resolutsiooniga on ka väga kõnekas sellest kui kaugel nad on.

Ehk ma ei tee siin mingit nalja hetkel, kuigi nalja hindan sügavalt igas eluvaldkonnas , vaid räägin üsna asjakohaselt miks AMD -l ei ole head müügiargumenti kui hinnavahe on marginaalne. See, kes ostab high end toodet sellises hinnaklassis ei hakka 50EUR pärast swappima, kui tal just negatiivne kogemust ei ole saanud nvidiaga. Loomulik, igaühe enda valik, ma lihsalt tõin välja pikemalt miks AMD mulle hetkel ei päde, kuigi ma kiidan nende meeletut edusammu. Ilmselt järgmine põlvkond saab väga põnev olema.
Kommentaarid: 68 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.11.2020 07:05:57 vasta tsitaadiga

IBOX4REAL kirjutas:
"2x odavam" on meelevaldne järeldus ja ma pole väitnud, et peab 2 korda odavam olema.

Sinu täpne tsitaat oli "oluliselt odavam". Kui palju on siis sinu meelest oluliselt odavam? Praegu on 649 vs 699 kuigi MSRP on hetkel mõttetu vaadata niikuinii. Kas AMD peaks siis 6800XT müüma 500 eest, et õigustada puudujääki featuurides?
Firma peab ju kasumit kah teenima. Niipalju kui see hind mulle ka ei meeldiks, siis hetkel pole see reaalne 6800 eest.
IBOX4REAL kirjutas:
Ma väidan, et 649 vs 699 ei ole piisav põhjuks miks nvidia omanik peaks AMD poole üle liikuma.

Lõpuks sõltub ikka kas Nvidia omanik kasutab neid featuure. Praegu Nvidia kaardi omanikuna kasutan ainult RTX Voice ühes mängus (eraldi exe enne kui see liideti studio progesse) ja aegajalt CUDA kiirendust ühes AI upscale proges. Tegelikult kasutan ka ühte vähetuntud vana featuuri mida AMD'l pole. Või no vähemalt viimati minu teada polnud - Digital Vibrance. Muudab pidi veidi elavamaks värve täitsa paigast löömata ja ei pea gamma jms asjadega mässama.
RT ei kasutaks niikuiii v.a benchmarkid ja testimiseks. Liiga suur perf hit praegu ja enamus mänge mis mind huvitavad seda ei toeta. Parimad näited minu jaoks on Metro AO efekt ja Minecraft aga kumbki pole mäng minu maitsele. DLSS kasutaks aga jällegi ainult paar mängu minu jaoks nagu F1 2020 ja CP 2077. GFE, Shadowplay jms ei kasuta üldse. Afterburner on universaalsem lahendus selle jaoks.
IBOX4REAL kirjutas:
Seda eriti kui vaadata terviklahendust, ehk RTX, DLSS, NVENC, driverid, toetab nii freesycn kui gsync-i ja palju parem tugi igasugu AI ja deep learningu jaoks. Vaadake mida hetkel nvidia näiteks arendab videopakkimise vallas (Maxine), see oleks justkui otse Silicon Valley sarjast sündinud.

Jep see eeldab, et inimene teab neid asju ja oskab kasutada mitte ei osta suurem number=parem põhjal nagu enamus teevad. Gsynci on muidugi AMD-l võimatu toetada. Nvidial on lihtsam lisaks oma prorietary techile toetada avatud versiooni.
IBOX4REAL kirjutas:
Kui see kõik kokku võtta, siis AMD-le jääbki ainukeseks argumendiks see 16GB ja veidi soodsam hind.

No ma ei ütleks päris nii. Efektiivsemad ja jahedamad kaardid mis ei vaja nii kobakaid jahutusi (Nvidia poolel peab ise käsitsi undervoltima, mitte, et AMD ei saaks kah undervoltida) ja väga tugev 1080p ja 1440p raster perf. Enamus inimesi on jätkuvalt nende resode mitte 4K peal ja kõik peale kahe mängu on jätkuvalt hübriidlahendused kus läheb vaja ka head raster perfi. 4K RT perf on jätkuvalt nišš ja need kes selles nišis elavad ostavadki Nvidia. Või siis "8K Gaming ükssarvikud icon_lol.gif
IBOX4REAL kirjutas:
Nvidia ilmselt tuleb järgmine aasta nagunii suurema mälumahuga kaartidega välja ja vb liigub ka tagasi TSMC peale.

Ega AMD kah paigal ei seisa. Nvidia tagasiminek TSMC peale muidugi sõltub sellest kas TSMC-l on piisavalt vaba mahtu mida neile jagada. Ja kui Nvidia läheb 7nm peale, siis on tegu väga lühikese elueaga refreshiga, sest Hopper plaanitakse 2022 algusesks 5nm peale. AMD konkurentsi tõttu peab Nvidia võtma suuremaid riske ja ei saa ainult loota enam heale disainile olles aste suurema node peal mis on küpsem ja väga heade yieldidega. Kuigi ma ei imestaks ka kui Hopper tõesti tuleb 7nm vs 5nm RDNA3. Nvidia armastab oma marginaali ja see pole nende moodi hüpata uue node peale nii kiiresti.
IBOX4REAL kirjutas:
Kuna lähiajal nagunii neid kaarte väga saada pole, siis jällegi mis põhjusel AMD eelistada?

No ega Nvidial kah teab mis midagi eriti saada pole. Korraks läks 3070 ja 3090 saadavus paremaks aga nüüd Geizhals'i kiigates on olukord jälle kehvemaks läinud.
IBOX4REAL kirjutas:
Ja sul on õigus, et vaatake kui kaua läks nvidial DLSS välja arendamisega, kes on mitme suurusjärgu võrra rohkem raha ja arendustööd sinna alla pannud kui AMD.
Millest nüüd järeldada, et AMD millegi DLSS 2.0 lähedasega lähiajal välja tuleb?

Ma ütlegi, et lähiajal aga järgmine aasta millalgi on minu arvamus. Nad teavad ise kah väga hästi kui tugev argument see Nvidia kasuks on. Seni on AMD siiski suutnud kõik Nvidia tehnoloogiad matchida enamvähem. NVENC vaste neil küll otseselt pole ja nad peavad oma nullist uuesti tegema aga Gsync vastus ja RT vastus on täiesti kasutatavad ja laia kasutust leidnud/leidmas. Mul pole mingit kahtlust, et suudakse ka mingi DLSS vaste teha.
IBOX4REAL kirjutas:
See, et nad enda DLSS alternatiivist väga rääkida ei taha ja pigem pisendavad seda tehnoloogiat väites, et see pole ikka võrreldav native resolutsiooniga on ka väga kõnekas sellest kui kaugel nad on.

No see kehtib kõigi firmade kohta. Kui neil pole piisavalt head vastet parasjagu võtta, siis keskendutakse teistele asjadele ja ei taheta otse vastata.
IBOX4REAL kirjutas:
AMD -l ei ole head müügiargumenti kui hinnavahe on marginaalne.
See, kes ostab high end toodet sellises hinnaklassis ei hakka 50EUR pärast swappima, kui tal just negatiivne kogemust ei ole saanud nvidiaga.

Jah kui hinnavahe on väga väike nagu 50€, siis AMD peab ostjaid veenma, et nad on seda raha väärt. Selge see, et selles hinnaklassis keegi enam hoiupõrsast katki tegema ei hakka, et viimased 50€ letti laduda või säästa.
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 28.11.2020 13:48:32 vasta tsitaadiga

Tglt mida rohkem ma meenutan seda rohkem jõuab kohale, et me juba harjunud ainult Nvidia lineupiga. xx70 seeria keskklass, xx80 ja xx80ti. Hetkel selline lineup puudub kindlapiiriliselt. Seega ei oska ka AMD paigutada kusagile ja 3070 võrdlusesse läheb automaatselt RX6800.
Aga ise võtsin 290ne(Hawaii GPU), maksis veits vähem ja vägapalju maha ei jäänud x versioonist. https://www.youtube.com/watch?v=-Y26liH-poM sama olukord siingi, 18 mängu keskmises jääb 3080nest maha näruse 5FPS-ga. Seda ei pane ilma FRAP käima lükkamata tähelegi.
16GB nagu 6800XT-l on seega teadlik valik. 6800 on nagu suurem veli, ainult kes tahab see maksab 70$ veel juurde max kättesaamiseks. Ja kes absull tippu soovib, see ootab ära tipp kivi tonna eest(või sellise summa juures võib arvata, et krabab kõik mõlemad juba ära).
Ja allapoole peaks siis tulema 3070 päriselt võistlema 6700XT, vähem mälu, allapoole perf, aga samas ootaks ikka 450MSRP-d.
Hetkeseisus on jah 3070 bang for buck.
Aga kui "üldisemat pilti" vaadata, siis on 6800 täitsa mõistlik valik high endis ning keskklassis oodata 6700XT-d...
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 28.11.2020 15:12:11 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

@ 8:55
tsitaat:
...
we had a private conversation with AMD. They have assured us that in 4-8 weeks there will be AIB cards available at MSRP. They have enabled the AIBs to achieve the $650 MSRP and they expect that to happen within 4-8 weeks. Soooo... we're not taking them at their word based on everything that has happened.

Saab näha, kas jaanuari lõpuks on asjad muutunud või mitte.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 28.11.2020 15:59:32 vasta tsitaadiga

https://old.reddit.com/r/intel/comments/k2hmao/asus_adds_resizable_bar_support_with_latest_z490/
tsitaat:
In Asus latest beta BIOS released today, Resizable BAR support (SAM mode) has been added for Z490 boards. I'm assuming we still need Nvidia to activate it on their end, but should be soon since we already have BIOS support with Z490 and Intel.

kommentaaridest:
tsitaat:
What exactly have they added? An option called "Resizable bar support"? Did it already have "Above 4G Decoding" before? I'm under the impression that most motherboards already support resizable bar (as it's PCIe spec), but might not mention it explicitely. Or is that different on Intel?
I was able to activate it on X570 3900X + Radeon VII just by disabling CSM support and enabling Above 4G Decoding. A friend did the same on B450 2700X + RX480.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.11.2020 16:43:43 vasta tsitaadiga

Above 4G Decoding olen näinud juba ammu BIOS valikutes.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 28.11.2020 18:23:11 vasta tsitaadiga

ma natukene kahtlen, et see päris sama funktsiooniga asi on.
above 4g decoding peaks tegema seda, et memory-mapped sisendid-väljundid (mis on 64-bit) mäpitakse aadressiruumis 4gb (2³²) ülespoole. see on legacy seade, sest 32-bit prosed on 4gb aadressiruumiga, kuhu lihtsalt palju ei mahu.
kas resizable bar/sam on sinna otsa veel midagi pandud või mitte, on hea küsimus.

tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 29.11.2020 14:39:48 vasta tsitaadiga

https://old.reddit.com/r/RadeonGPUs/comments/k2v0y8/week_48_mindfactoryde_total_gaming_gpu_sales_3765/
Ei müüdud ühtegi RDNA2 gpu'd!
Kommentaarid: 224 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 194
tagasi üles
Naps
HV kasutaja

sõnum 29.11.2020 14:55:17 vasta tsitaadiga

Lingi info järgi võidi müüa kokku 135 seeria 6000 gpud, 0 kohta ei ole siin miskit väidetud. Aga arvestades , et usas oli viimane restock 25. neweggy siis tõenäoliselt on see number 48 nädalal suht 0 lähedal igal juhul. Huvitav, et saksalaste jaoks juba ndl 48 läbi.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 29.11.2020 15:48:50 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
https://old.reddit.com/r/RadeonGPUs/comments/k2v0y8/week_48_mindfactoryde_total_gaming_gpu_sales_3765/
Ei müüdud ühtegi RDNA2 gpu'd!
päris seda selles postis ei öelda. küll aga top 5 amd kaardid (5700xt, 5600xt, 5500xt, 580 ja 550) on kokku 2210 kaarti 2345st. 135 kaarti on muud mudelid...
mindfactory vist ütles nii reference kui aib launchil, et neil pole midagi, nii et tõenäoline on, et ei müüdud.

tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 29.11.2020 19:18:50 vasta tsitaadiga

Link
tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 29.11.2020 19:25:36 vasta tsitaadiga

Piirati, sest 6900 XT tuleb*

* tuleb on tärniga, muidugi icon_lol.gif

Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 29.11.2020 19:32:10 vasta tsitaadiga

Jep.
6900XT'l on 3000mhz max. icon_eek.gif

https://twitter.com/patrickschur_/status/1333078578767028226?s=19

Ning tõenäoliselt saab ka üle sealt... arvan, et ka see on piiratud.

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
Winterwind
One
Winterwind

sõnum 29.11.2020 20:27:42 vasta tsitaadiga

Lisaks mälu oc sliderile piiravad nüüd ka gpu oma? icon_neutral.gif
Kommentaarid: 1009 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 728
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
majooro
HV kasutaja
majooro

sõnum 29.11.2020 20:39:22 vasta tsitaadiga

Piiravad, et tavakasutaja arvutid kosmosesse ei kiirendaks icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 29.11.2020 20:56:00 vasta tsitaadiga

Kummaline jah, et miks AIB'd näiteks ei võiks teha kaarte, mis on täiesti unlocked.
AMD MLB ja AIB MLB kaardid võivad selle lukus biosega olla, kuid AIB custom võiks olla ikka piirajatest vaba...
tagasi üles
Kremka
Kreisi kasutaja
Kremka

sõnum 29.11.2020 21:55:23 vasta tsitaadiga

Link
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
EvilMick007
HV veteran

sõnum 30.11.2020 01:15:59 vasta tsitaadiga

Selle peale tuli isu korra võrdluseks enda reference kaarti tsut OC-da ja timespy-d jooksutada.. https://www.3dmark.com/spy/15747685
Killhoven
OC`er
Killhoven

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 30.11.2020 18:20:10 vasta tsitaadiga

AMD lehel big navid müügis :
https://www.amd.com/en/direct-buy/5458374000/fi

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 87, 88, 89 ... 261, 262, 263  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.