kas Sa nüüd vaidled selle voolutarbe osas iseendaga või saan ma millestki valesti aru?
Mina ei ole halvustanud kellegi valikut ega 6800 kaarti. Sina siin jaurad, et 3070 500 euro eest on mõttetu kaart. Mina väidan, et igale oma. Hinna ja perfi suhe on üsna täpselt paigas, kaalukausis on 8 GB vram + SAM vs RTX + DLSS.
2080Ti surnud hobust ei ostaks ma isegi siis kui ta 80 eur odavam oleks kui 3070.
Viilutaja kirjutas:
dex kirjutas:
Kas siin keegi üldse vaidleb vastu, et 6800 on kiirem kui 3070 ?
10% kiirem, võtab 15% rohkem voolu (lärmab sellevõrra rohkem) ja on 18% kallim MSRP järgi (tegelikest hindadest saab vast järgmine nädal natuke parema pildi). Enamik reviewdest jõuab täpselt samale järeldusele.
Kust sa seda +15% rohkem voolu välja võlud? Siiani on enamus ülevaatajad leidnud, et jääb alla AMD lubatub TBP'le (250w) ja tarbib 230iW. Reaalne tarbimise vahe on -15W 3070FE kasuks.
Samas 6800 omab +50% rohkem mälu.
Selle 3070'ga võid järgmine aasta juba suhtkoht hätta jääda. Ja vahe on 1440p resol ikka keskmiselt 10+% parem. Ning selle parema perfi +8GB rami saad lisa 80 euro eest. Ütleks, et päris hea diil.
Ma ei oleks elusees nõus maksma 500+ eurot kaardi eest, millel on 8GB rami 2020 aasta viimastel "tundidel" wtf.
Ennem ostaks sama raha eest RTX2080Ti kastutatuna.
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami...
viimati muutis dex 19.11.2020 21:24:14, muudetud 1 kord
Mina nt ootan 3080 õiglase hinnaga, kuid kui on võimalus, siis võtan 6800XT selle asemele.
Hetkel on selgelt näha, et AMD driver on veel toores. Kui AMD saab enda driveri sama kaugele, kui "roheline", siis on AMD kindlalt pildid ja parim valik enda hinnaga. Võimalik, et kannatab ka UV ja paremaid MEM/CPU kellasid.
kas Sa nüüd vaidled selle voolutarbe osas iseendaga või saan ma millestki valesti aru?
Mina ei ole halvustanud kellegi valikut ega 6080 kaarti. Sina siin jaurad, et 3070 500 euro eest on mõttetu kaart. Mina väidan, et igale oma. Hinna ja perfi suhe on üsna täpselt paigas, kaalukausis on 8 GB vram + SAM vs RTX + DLSS.
2080Ti surnud hobust ei ostaks ma isegi siis kui ta 80 eur odavam oleks kui 3070.
Viilutaja kirjutas:
dex kirjutas:
Kas siin keegi üldse vaidleb vastu, et 6080 on kiirem kui 3070 ?
10% kiirem, võtab 15% rohkem voolu (lärmab sellevõrra rohkem) ja on 18% kallim MSRP järgi (tegelikest hindadest saab vast järgmine nädal natuke parema pildi). Enamik reviewdest jõuab täpselt samale järeldusele.
Kust sa seda +15% rohkem voolu välja võlud? Siiani on enamus ülevaatajad leidnud, et jääb alla AMD lubatub TBP'le (250w) ja tarbib 230iW. Reaalne tarbimise vahe on -15W 3070FE kasuks.
Samas 6800 omab +50% rohkem mälu.
Selle 3070'ga võid järgmine aasta juba suhtkoht hätta jääda. Ja vahe on 1440p resol ikka keskmiselt 10+% parem. Ning selle parema perfi +8GB rami saad lisa 80 euro eest. Ütleks, et päris hea diil.
Ma ei oleks elusees nõus maksma 500+ eurot kaardi eest, millel on 8GB rami 2020 aasta viimastel "tundidel" wtf.
Ennem ostaks sama raha eest RTX2080Ti kastutatuna.
Sa rääkisid, et 15% rohkem tarbib 6800 voolu kui 3070, mis on puhta vale. Mina ütlesin, et vahe on heal juhul -15W . Me ei räägi siin 15 protsendist mitte kuidagi. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Teine hea uudis on see, et AMD eemaldas oma ametlike edasimüüjate listist mõned jaemüüjad, kes liiga palju MSRP hindadele otsa keevitasid. Näiteks Saksamaa omadest Alternate olevat sealt eemaldatud. Kas see ka reaalselt üldist olukorda muudab, on iseasi.
See uudis võtab muigama. Ütleks, et Nvidial on veel palju õppida kuidas tõelist paperlaunchi teha.
Mida meil nvidia kohta öeldi. Teeb oma FE mudeleid natuke ja laseb siis teistel edasi teha kuna see ei tasu ära.
Mida AMD teeb . Päev peale launchi saame teada, et teeb oma mudeleid natuke ja siis laseb teistel edasi teha ...
MSRP põhisest hinna ja jõudluse suhtest pole siis uue navi puhul tegelt mõtet rääkida. Tuleb mingi 100 erinevat mudelit mille hinnale väänatakse pisikese OC pärast ja kasutatava erlilise cooleri pärast tublisti otsa. 30xx toimub ilmselt sama asi , aga nvidia puhul on siis lootust , et äkki saab ka aasta pärast FE mudeli.
Nvidia ei tooda ise, nagu ka AMD. Kivid tulevad allhankest.
Kuid nVidia konkureerib otseselt kaarditootjatega.
AMD sanktsioneeris edasimüüjaid, kes omakasu nimel müüsid AMD tellitud-toodetud kaarte kallimalt kui kokkulepitud. AMD oli lõpptarbijale reklaaminud hinda mida edasimüüjad rikkusid.
See uudis võtab muigama. Ütleks, et Nvidial on veel palju õppida kuidas tõelist paperlaunchi teha.
Mida meil nvidia kohta öeldi. Teeb oma FE mudeleid natuke ja laseb siis teistel edasi teha kuna see ei tasu ära.
Mida AMD teeb . Päev peale launchi saame teada, et teeb oma mudeleid natuke ja siis laseb teistel edasi teha ...
MSRP põhisest hinna ja jõudluse suhtest pole siis uue navi puhul tegelt mõtet rääkida. Tuleb mingi 100 erinevat mudelit mille hinnale väänatakse pisikese OC pärast ja kasutatava erlilise cooleri pärast tublisti otsa. 30xx toimub ilmselt sama asi , aga nvidia puhul on siis lootust , et äkki saab ka aasta pärast FE mudeli.
Lugemisoskus jätab soovida veidike.
Artiklis öeldud selgelt, et AMD annab välja AMD reference mudeleid (MBA) kuni paar kuud (mis iganes see early 2021 tähendab).
Vahepeal lisanduvad AIB custom kaardid, lisaks AMD MBA (reference) kaartidele. Ning siis kui AMD enam ise MBA kaarte ei müü on AIB'del lubatud edasi müüa MBA kaarte (reference), ning lubatud ainult muuta kleepsu peal. MSRP hind peab nendel kaartidel säilima.
Erinevus Nvidiaga on see, et Nvidia reference kaardid saavad üks hetk otsa ja neid tootis Nvidia ise ja AIB'del pole luba antud Nvidia FE kaarte toota. AMD reference kaarte peaks saama mudeli elutsükli lõpuni.
samuti võiks ära õppida termini "paper launch" tähendus. paper launch on see, kui launchil pole stocki üldse või olematu kogus ning seejärel tootmine/saadavus ei parane - võimatu öelda paper launch kui 1) launchist on paar päeva möödas ja 2) AIB kaartide launch (mis on väidetavalt 2/3 toodetud silikonist) pole veel juhtunud.
IBOX4REAL kirjutas:
Killhoven kirjutas:
Ma jätan endale õiguse rohkem mitte aega kulutada vestlusele nendega kes on omadega lihtsalt sassis ja panevad teistele sõnu suhu. Õhtu jätku!
Viilutaja jutt pole jah kõige konstruktiivsem. Et kui AMD tuleb 16GB kaartidega välja siis 8GB on juba mõttetu? Irw, tulge maa peale tagasi palun.
ei pidanud su profiilis väga kaugele minema et näha, et ostsid just 3070
keda kotib mis kaarte teised kasutavad anyway, kui sulle sobib siis sobib
samuti võiks ära õppida termini "paper launch" tähendus. paper launch on see, kui launchil pole stocki üldse või olematu kogus ning seejärel tootmine/saadavus ei parane - võimatu öelda paper launch kui 1) launchist on paar päeva möödas ja 2) AIB kaartide launch (mis on väidetavalt 2/3 toodetud silikonist) pole veel juhtunud.
IBOX4REAL kirjutas:
Killhoven kirjutas:
Ma jätan endale õiguse rohkem mitte aega kulutada vestlusele nendega kes on omadega lihtsalt sassis ja panevad teistele sõnu suhu. Õhtu jätku!
Viilutaja jutt pole jah kõige konstruktiivsem. Et kui AMD tuleb 16GB kaartidega välja siis 8GB on juba mõttetu? Irw, tulge maa peale tagasi palun.
ei pidanud su profiilis väga kaugele minema et näha, et ostsid just 3070
keda kotib mis kaarte teised kasutavad anyway, kui sulle sobib siis sobib
Nõus, lihtsalt see jutt, et nüüd järsku 8GB vähe 500EUR eest on täielik absurd. 4k jaoks tõesti võib väheks jääda lähiaastatel, aga enamus inimesi mängib üldse 1080p ja kui palju mängureid sellises hinnaklassis kaarti ostavad kus 8GB väheks jääb?
See 16gb VRAM on hea marketing trikk.
Reaalselt paraku alla 4K pole üle 8gb niivõinaa vaja ja 4K peal jääb GDDR6 enda mälukiirus enne pudelikaelaks kui mälusuurus.
Ma arvan, et 16GB pandi peale vaid selle pärast, et mitte midagi muud ei ole pakkuda esile tõstmiseks. Nvidia on nii eest ära heade featuuridega. 12GB oleks enam kui küll olnud pakun. Seda on ehk läbi punaste prillide raske lugeda kuid see on minu arvamus. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
Jep indeed
Ehk siis 6800XT versus 3080 jõudude vahekord muutub päris palju 1440p versus 2160p vahel. Kas seal siis ei ole põhjuseks VRAM kiirus või millest see siis tuleneb?
Mul pole ei rohelisi ega punaseid prille ees, aga see 10GB ja 8GB jääb väheks, kui osta kaart 4k peal toimetamiseks kauemaks kui aasta. Sellist kaarti nagu 1080Ti, millega sai vabalt 3 aastat ära elada (alla 4k on isegi täna OK kaart), hetkel müügil ei ole (välja arvatud 3090). Osta, milline kaart tahes, aga järgmine/ülejärgmine aasta tuleb see ikka välja vahetada (välja arvatud 3090). 3080 on mälu vähe ja 6800 XT jääb Nvidiale 4k peal alla. Võibolla 6900 XT ja 3080Ti muudavad praegust olukorda.
Mul on hea meel selle üle, mida AMD on uute kaartidega teinud, aga minu valik vist ikkagi langeb seekord veel Nvidia kasuks (4k peal oli AMD tulemus kerge pettumus), kuna 3080 vastab natuke rohkem mu vajadustele. Ei õnnestunud Ryzen 5000 seeria CPU-d samuti normaalse hinnaga saada, mis võibolla oleks mind rohkem 6800 XT poole kallutanud, ja 6900 XT soodsasse hinnasilti mul puudub usk. Septembrist alates on mu plaan mitu korda muutunud, aga nüüd vist on lõpuks selgus majas. Kui AMD jätkab sama suurte sammudega nagu senini, siis järgmine generatsioon võib Nvidia neile nii võimsuselt kui lisaomaduste poolest selgelt alla jääda (lisaks veel cross-platform mängude parem optimeeritus).
Ma arvan, et 16GB pandi peale vaid selle pärast, et mitte midagi muud ei ole pakkuda esile tõstmiseks. Nvidia on nii eest ära heade featuuridega. 12GB oleks enam kui küll olnud pakun. Seda on ehk läbi punaste prillide raske lugeda kuid see on minu arvamus.
12GB ei saa niisama panna. asjad lihtsalt ei tööta.
kui 256bit, siis kas 8GB või 16GB (või siis vähem, aga see pole praegu teema). vahepealseid ei ole. Ka hind pole naljaasi, juba üks 1GB GDDR6 (8Gbit) kivi on ca 10-12doltsi tükist (16Gbps võibolla isegi veidi enam). neto. vähemalt aasta alguses olid säärased hinnad.
näiteks microni MT61K512M32KPA-14:C (16Gbit) kivi on 2000 uniti hulgihinnaga 20 doltsi tükist. see on regular run-of-the-mill 14Gbps topelttihe kivi. Et 16GB saada, läheb 8 sääärast tükki. 160 doltsi neto vuptsi juures.
variant on laiendada mälusiini ribalaiust, et lisakivikesi panna, aga see tõstab tublisti hinda teiseltpoolt (PCB, GPU ehitus jne, st vajab täitsa teise revisjoni GPUD).
praegu on tavalise "odava" (niivõrd kuivõrd) GDDR6 puhul võta või jäta, kas teed kompromissi elad 8GB peal (ja nendega pole toomitmise probleeme ei micronil ega samsungil) ja oled rahul või maksad 80USD per kaart peale ja keevitad kohe 16GB. 80 doltsi pole naljaasi peale maksta, per kaart. Lisaks ei ole veel näiteks micron saanud tööle oma 16Gbit protsessi 16Gbps kiirusel, vist ainult Samsungi variant on. Mina näen, et nv 8GB valik ei ole üldse paha. Praegu ei paista kusagilt 3070-l VRAM-i puudus ja niisama kõvatamiseks pole seda vaja (testid ka kinnitavad). Me maksame juba niigi tublisti üle MSRP hinna, ma ei usu, et keegi tahaks, et see 80USD veelgi hinnale otsa läheks. Ma isegi arvan, et AMD tegi valesti, et tavalisele 6800 16GB keevitas. See tõstab hinda liiga palju, selles hinnasegmendis on see natuke liiga valus. Oleks võinud vabalt 8GB panna ja oleks laksust ~1:1 hinnaga 3070-ga rinda pista, seda parema perfiga pealekauba. Mindi ilusaid numbreid müüma, mitte sisu.
High-Q jah ma tean et asi ei ole pelgalt selle taga kui palju kive tuimalt kaardile laduda aga jah nagu kirjutad annab mängida näiteks mälu ribalaiusega. Nõus, et 6800 oleks võinud ka 8GB olla ja omajagu odavam, aga ilmselt nad ka veidi pelgavad et siis liiga lähedal hinnas tulevastele 6700 mudelitele. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
Odavam AMD kaart tuleb otseselt 3070'ga võistlema- 6700XT
Hetkel 6800 on selline kaart, mis domineerib 3070 üle 1080p ja 1440p ning 4K resol.
6800 ostjad saavad ilusti 4K resol mänge mängida, kuid 3070 jääb nõrgaks, seal ta isegi nõrgem kui RTX2080Ti.
Selles osas on 6800 tulevikukindlam ning 4K resol mängimiseks ei pea kallimat kaarti vaatama. 6800 on entry 4K kaart, mida 3070 ei ole.
580 euro eest "teoreetilselt" saad +13% kiirema kaardi kui RTX2080Ti. Ütleks, et täiesti ok hind. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
MSRP lähedased hinnad on nali tänu hulgiladudele ja noh oleme ausad, kui mul oleks nullilähedase saadavuse või meeletu nõudlusega kaupa käes (eesmärgil ära müüa. scalperid on omaette teema) ning erinevaid soovijaid on palju, siis tõstaksin ise ka hinda seni kuni ostjaid jääb järgi üks või jõuan maksimaalse hinnani millega lao tühjaks saaksin müüdud.
viimati muutis Rauno266 20.11.2020 14:00:34, muudetud 1 kord
MSRP lähedased hinnad on nali tänu hulgiladudele ja noh oleme ausad, kui teil oleks nullilähedase saadavuse või meeletu nõudlusega kaupa käes (eesmärgil ära müüa. scalperid on omaette teema) ning erinevaid soovijaid on palju, siis tõstaksin ise ka hinda seni kuni ostjaid jääb järgi üks või jõuan maksimaalse hinnani millega lao tühjaks saaksin müüdud.
Kuna tootmismahud on sitad, siis sealt ka hulgimüüjate ulme hinnad. Tegelikult Nvidia olematu saadavus mõjutab ka AMD hindasid. Ostjad tahavad midagigi jõuludeks. Kui ikka PartAlert näitab, et 900-1600 EUR vahel lähevad kõik 3080/90 hetkega, siis jah müüvadki edasi selliste hindadega.
Osad arvavad, et paari kuuga asjad paranevad. Mingi aimdus on, et selline jama kestab järgmise aasta suveni ehk siis normaalse hinnaga saada kaarte ei tasu loota. Jah kallilt saab osta iga kell, mis tilguvad kuskilt.
See mentaliteet, et lüüakse käega ja makstakse seda hinda nagu ka meil 900+ 3080 eest tekitabki olukorra, kus hinnad ei tule alla niipea.
Selline tunne, et tuleb ikkagi Xbox ära osta ja klaver ning hiir külge panna. Õnneks klaver ja hiir on ametlikult nüüd Xboxi mängudes toetatud ka.
500 euro eest on seal mänguarvutit iganes. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Selline tunne, et tuleb ikkagi Xbox ära osta ja klaver ning hiir külge panna. Õnneks klaver ja hiir on ametlikult nüüd Xboxi mängudes toetatud ka.
500 euro eest on seal mänguarvutit iganes.
Sa pole vist kuulnud. Konsoolidega toimub sama asi mis videokaartidega.
Tuleb pool aastat puhata ja lihtsalt telekat vahtida ja siis võibolla on parem olukord.
Tuleb pool aastat puhata ja lihtsalt telekat vahtida ja siis võibolla on parem olukord.
Siin vahepeal oli Poolast iganes saada neid. Kõik tellisid sealt.
Xbox teemas rohkem juttu.
Ning said MSRP hinnaga.
Siin vahepeal oli Poolast iganes saada neid. Kõik tellisid sealt.
Xbox teemas rohkem juttu.
Ning said MSRP hinnaga.
Ühel hetkel kui see hind on nii pikalt üleval ka 2021 aastal kevadeni, siis mina juba loobuks ning jääks uusi seeriaid ootama.
Kusjuures ma olen sama asja kaalunud. 2021 võib tulla teistmoodi aasta kui koroonaga saab ka ühele poole. Mida rohkem 2021 suve poole aeg läheb seda vähem huvi alles jääb. Kui järelturul midagi liikuma hakkab vb siis ehk.
Endal sama plaan. Ei kavatse ühtegi 3080 kaarti osta üle 800€ ning 6800XT kaarti üle 750€. Playstationit pole vaja kuna 4 Pro on olemas veel. Hetkel 1080Ti ajab enamus asju peaaegu sobivalt ära 1440p UW peal.
Ma olen ise ka hakanud praegu järelturul neid 1080Ti'sid jälgima, kui peaks mõni sobiv müügile ilmuma. Samas hetkel on nad uute 5700XT'ga samal tasemel, seega ei ole nagu pointi 360eurot kasutatud kaardi eest maksta, kui 5700XT jõuab sama palju mängudes, ning uutes tunduvalt paremgi kui 1080Ti. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Ma olen ise ka hakanud praegu järelturul neid 1080Ti'sid jälgima, kui peaks mõni sobiv müügile ilmuma. Samas hetkel on nad uute 5700XT'ga samal tasemel, seega ei ole nagu pointi 360eurot kasutatud kaardi eest maksta, kui 5700XT jõuab sama palju mängudes, ning uutes tunduvalt paremgi kui 1080Ti.
Ja ei ostaks sellise hinnaga kasutatud 1080Ti ka, need parimal juhul 200-250€ väärt, aga no müüa võib igasuguse hinnaga ning parim, mis teha saab, on mitte osta asju debiilse hinnaga.
Ma olen ise ka hakanud praegu järelturul neid 1080Ti'sid jälgima, kui peaks mõni sobiv müügile ilmuma. Samas hetkel on nad uute 5700XT'ga samal tasemel, seega ei ole nagu pointi 360eurot kasutatud kaardi eest maksta, kui 5700XT jõuab sama palju mängudes, ning uutes tunduvalt paremgi kui 1080Ti.
Ja ei ostaks sellise hinnaga kasutatud 1080Ti ka, need parimal juhul 200-250€ väärt, aga no müüa võib igasuguse hinnaga ning parim, mis teha saab, on mitte osta asju debiilse hinnaga.
Pagan, kas kuskil testis RIS (Radeon Image Sharpening) ka aktiveeritud oli (koos 0,7x shader scalega)? 1440p/4k numbrid pakuks justkui huvi vs DLSS, sest DLSS 1.0 oli RISiga võrreldes märgatavalt kehvema pildikvaliteediga ja 5700/5700xt võitsid 1440p ja 4k peal sellest 20..30%.
Arx07, Coilwhine on jama jah aga no päris kõrva ääres vist ikka pole. Kastis oleks isoleerib seda heli. Pealegi olulisem on see kas see coilwhine esineb ka alla monitori Hz fps juures. Selge see, et 1000fps kuskil laadimisekraanil võib seda põhjustada aga kui see esineb ka 144fps peal 144Hz monitoril, siis on halvasti.
Paar inimest jäi silma, et mängides pidavat häirima. Üks nendest ütles, et 1080p'ga ei ole whine ja 4K'ga on... et tundub rohkem nagu koormusest virises kui kõrgest fps'ist.
Ja nö kui sisse mängib siis läheb vähemaks või kaob ära pikapeale...
Ja mõnel ka veits hullem:
"And as soon u plug that thing in u can hear it in the next room and the fact that this was 829€ ~970 USD ( from retailer ) is inacceptable and fking insane. And its always active as soon you open a 3D application, doesnt depend on FPS count like normal coil whine."
Aga eks sama häda võib ka 3080'ga tabada, et tuleb arvestada üllatusega.
Mida AIB custom kaartide saadavuse kohta kuulda juba on? Kas tuleb ka samasugune põud nendega?
Kui sama jama on ning hindadele ka 300eur otsa pannakse siis peaks vist selle seeria vahele jätma üldse.
RX 5700XT vist peaks 1.5aastat vastu pidama küll 1440p peal kui Ultra kvalist alla poole tulla natuke?
Kui sul on 5700XT siis ei tohiks olla küll otsest vajadust uuendada, aga eks sa ise tead paremini kas su praegune kaart sind rahuldab. Ilmselt saad vabalt hakkama veel pikalt ja kunagi hiljem saad norm hinnaga uue seeria kaardi võtta, on see siis 6000 v 7000 seeria. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.