Minu rõõm RTX 3070 jäik ikka rekordiliselt üürikeseks. Käisin paar tundi kodust ära, arvuti jäi tööle. Tulin koju, pilti ees pole. Mõtlesin juba et monitor saba andnud. Võtsin emaplaadi DP pordist signaali ja pilt ees. GPU-Z kaarti ei näe, Nvidia Control Panel ütleb et Nvidia kaart puudub ja Device Manager ka ei näe kaarti. Asus, kui kedagi huvitab
Watch Dogs ja Watch Dogs..pole kunagi mingi tõsiseltvõetav peli olnud ja graafika poolest ka mitte, ootuspäraselt halvasti optimiseeritud Ubisofti mäng mille põhjal põhjapanevaid järeldusi kohe kindlasti ei tasuks teha.
Peale Unreal 5 mootoril Godfall tudvustavat videot (Panin Navi teemasse) 4K resol kasutab 12gb mälu max graafikal ei ole mul mingit tahtmist isegi vaadata nvidia poole. 3090 on nagunii absurd kuubis oma hetke hinnaga.
Lisaks veel:
Doom Eternal
Watch Dogs Legion
Microsoft Flight Simulator 2020
Neid mänge tekib järjest mis 4K peal (WDL isegi 1440p peal) juba panevad 10GB kenasti täis. Ja ärge tulge mulle ütlema, et 700-1000€ kaardi ostja ei kasuta max sätteid või hakkab peale uue kaardi ostu esimesena sätteid maha tõmbama.
3060 Ti peal on 8GB igati asjakohane. 3070 on 8GB piirpealne. 3080 on 10GB samuti piiripealne.
Minu rõõm RTX 3070 jäik ikka rekordiliselt üürikeseks. Käisin paar tundi kodust ära, arvuti jäi tööle. Tulin koju, pilti ees pole. Mõtlesin juba et monitor saba andnud. Võtsin emaplaadi DP pordist signaali ja pilt ees. GPU-Z kaarti ei näe, Nvidia Control Panel ütleb et Nvidia kaart puudub ja Device Manager ka ei näe kaarti. Asus, kui kedagi huvitab
Midagi sarnast juhtus mu leelmine kuu 1080 kaardiga. Peale mingit driver update ja restarti.
Installer, device manager vms ei tuvastanud kaarti.
BIOS full reset ja patarei/toide ka välja ja peale seda hakkas tuvastama jälle.
Raider007, ikka jah. Ega meie Eesti omad lähevad ka välismaale lõpuks _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
3080 masinas ning 2070S pealt tulles on 1440p resol hüpe ikka astronoomiline. Keskmiselt kipub edasiminek jääma sinna 50-60% juurde aga on ka mänge, kus sai juurde 100 FPS'i.
From NVIDIA, re:SAM: “The capability for resizable BAR is part of the PCI Express spec. NVIDIA hardware supports this functionality and will enable it on Ampere GPUs through future software updates. We have it working internally and are seeing similar performance results."
Hard to fit in a tweet, but basically, they're working on enabling the same feature as AMD Smart Access Memory (AMD GPU+CPU=Perf uplift) on both Intel and AMD. No ETA yet. Doesn't look like it'll be ready before RX 6000 launch, but we'll keep an eye on development.
Ehk siis pmst 3070Ti asendab 3080 ja 3080Ti asendab 3090 madalamate hindade, eeldatavasti parema saadavuse (Jaanuaris) ja pmst sama perfi juures. RIP 3080/3090 omanikud kes pidid taga ajama ja kallimat hinda maksma. Kõike selleks, et saaks loetud kuud varem kaardi kätte. The way its meant to be payed™ _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Tomorrow, No 3080 ikka parem, normaalse hinnaga ostjad mu arust väga lohku ei saanud. Need, kes liigkasu püüdjatelt ostsid on muidugi omaette seltskond - rikkad või tuli takus.
Veits kahtlane, et selle 3070Ti ja 3080Ti saadavuski mõistlik on esialgu. Kuulujuttude järgi ka AMD ei tooda palju, et rahuldamata ostjaid peaks jaguma pikemaks ajaks.
Arx07, Nojah iseasi palju neid oli kes said 3080 ja 3090 normaalse hinnaga. Lisaks võib see olla subjektiivne. Isiklikult arvan, et kuni 100€ üle MSRP on veel normaalne aga 700+ 3070 eest, 1000+ 3080 eest ja 1800+ 3090 eest on liiga palju juurdehindlust. Ja needki on low end AIB mudelid mitte Strix vms korralikud.
Jaanuarini on veel mitu kuud aega (vaevalt need kohe 1 Jaanuar tulevad) seega välistada ei saa midagi.
Ise pakkusin, et Novembri keskpaigaks võib hakata see saadavuse sasipundar lahti hargnema, kuna turul on rohkem variante mida osta, lisaks uued prosed kah. Eks näis kas mul oli õigus või läheb samas tempos edasi, et algsed partiid ostetakse ära ja eriti midagi peale ei tule (see küll Nvidia teema rohkem, kuna AMD launchist pole piisavalt aega möödas, et samu järeldusi teha). _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Praktiliselt novembri keskpaik ja saadavus läheneb nullile - pole ei uusi graafikakaarte, protsessoreid ega konsoole. Uued õunakesed ilmselt liiguvad samuti otse defitsiidiosakonda.
Soodne aeg kulutamata raha kasvama panna. Imede põllule
Ehk siis pmst 3070Ti asendab 3080 ja 3080Ti asendab 3090 madalamate hindade, eeldatavasti parema saadavuse (Jaanuaris) ja pmst sama perfi juures. RIP 3080/3090 omanikud kes pidid taga ajama ja kallimat hinda maksma. Kõike selleks, et saaks loetud kuud varem kaardi kätte. The way its meant to be payed™
See on ikka väga ekstreemne võte. Üks asi on seeria vanemate kaartide väärtus maatasa teha - hoopis teine asi on samas seerias lihtsalt paar kuud hiljem kaart elimineerida.
Ma usun, et ikkagi võrdlemisi garanteeritud on loogiline võimsuse järjekord: 3070 < 3070ti < 3080 < 3080ti < 3090
Oletame, et kaardid öeldakse ametlikult välja järgmise aasta alguses, siis igasugune loogika ütleb, et normaalne saadavus on suvel.
Kui vaadata specce, siis loogiline auk 3070ti jaoks on kas 8GB GDDR6X või 10GB GDDR6. Mõlemad on kehvemad, kui 3080. Lisaks MSRP hind 3070 ja 3080 vahel on $200, ehk üsna kindlalt langeks potentsiaalne 3070ti sinna $599 peale.
See oleks 100 vähem, kui 3080, ning ka selle võrra veidi kehvem kaart. Ma ei näe mingit võimalust, kuidas praegu 3080 ostjad saaksid vastu pükse siin.
Kallima hinna maksjatest ei tasu nagunii rääkida, sest nemad niivõinaa saavad vastu pükse veidi ja on sellega ilmselgelt nõus.
Ehk siis pmst 3070Ti asendab 3080 ja 3080Ti asendab 3090 madalamate hindade, eeldatavasti parema saadavuse (Jaanuaris) ja pmst sama perfi juures. RIP 3080/3090 omanikud kes pidid taga ajama ja kallimat hinda maksma. Kõike selleks, et saaks loetud kuud varem kaardi kätte. The way its meant to be payed™
See on ikka väga ekstreemne võte. Üks asi on seeria vanemate kaartide väärtus maatasa teha - hoopis teine asi on samas seerias lihtsalt paar kuud hiljem kaart elimineerida.
Ma usun, et ikkagi võrdlemisi garanteeritud on loogiline võimsuse järjekord: 3070 < 3070ti < 3080 < 3080ti < 3090
Oletame, et kaardid öeldakse ametlikult välja järgmise aasta alguses, siis igasugune loogika ütleb, et normaalne saadavus on suvel.
Kui vaadata specce, siis loogiline auk 3070ti jaoks on kas 8GB GDDR6X või 10GB GDDR6. Mõlemad on kehvemad, kui 3080. Lisaks MSRP hind 3070 ja 3080 vahel on $200, ehk üsna kindlalt langeks potentsiaalne 3070ti sinna $599 peale.
See oleks 100 vähem, kui 3080, ning ka selle võrra veidi kehvem kaart. Ma ei näe mingit võimalust, kuidas praegu 3080 ostjad saaksid vastu pükse siin.
Kallima hinna maksjatest ei tasu nagunii rääkida, sest nemad niivõinaa saavad vastu pükse veidi ja on sellega ilmselgelt nõus.
Kui
2080 Ti > Titan RTX
1080 Ti > Titan V, Titan X
siis miks peaks 3080 Ti < 3090 olema?🤔
Ja needki on low end AIB mudelid mitte Strix vms korralikud.
Nagu TUF, mis on "low end", aga üks paremaid kaarte üldse? Su üldistused antud teemas on pehmelt öeldes kohtlased.
See Asuse TUF lihtsalt sai üllatavalt heaks. Vaata selle seeria varasemaid kaarte ja tulemusi. Pigem Asus võttis ennast kätte, sest igakord tehti TUFi maha ülevaadetes vs teised AIB kaardid. Brändi elus hoidmiseks, tehti üks OK seeria ka vahepeal.
Ütkeks, et sinu väljaütlemised ikka ja jälle on kohtlased. Tuled kuskil august välja, lihtsalt räuskad lampi ja kõik. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Kui
2080 Ti > Titan RTX
1080 Ti > Titan V, Titan X
siis miks peaks 3080 Ti < 3090 olema?🤔
Titan RTX kaarti ja 2080ti kaarti omavahel võrrelda pole küll mõistlik. Veidi erineva eesmärgiga kaardid.
Ning isegi kui võrrelda, siis Titan RTX on parem... mis andmetel sa seda väidad, et 2080ti parem on? 4K resolutsioonil kohati 5% parem FPS aga igal pool mujal aplikatsioonides kehvem.
Eeldan, et üldsegi hakkasid sellest rääkima, sest eeldad, et 3090 ongi uus Titan kaart? Võimalik, sest xx90 kaarti pole ammu juba olnud (ning peamine kadumise põhjus oli Titan väljatulek) aga samas arvati juba ka enne, et 2080ti on uus Titan, mis osutus valeks.
Lisaks 3090 promotakse ikkagi mänguritele. Varasemalt Titan seeria kaardid ei ole mänguritele promotud eriti. See paneks arvama, et kas on uus Titan tulekul või Titan stiili kaart jääb ära see "seeria".
Ja isegi kui kõik spekulatsioonid ja järeldused välja visata, siis miks peaks Nvidia endale jalga laskma sellega, et teeb 3080ti paremaks, kui 3090?
See Asuse TUF lihtsalt sai üllatavalt heaks. Vaata selle seeria varasemaid kaarte ja tulemusi. Pigem Asus võttis ennast kätte, sest igakord tehti TUFi maha ülevaadetes vs teised AIB kaardid. Brändi elus hoidmiseks, tehti üks OK seeria ka vahepeal.
Ütkeks, et sinu väljaütlemised ikka ja jälle on kohtlased. Tuled kuskil august välja, lihtsalt räuskad lampi ja kõik.
Just nagu ka kõik teised kaardid on väga heade thermalitega ja ainus eristus tuleb kaardi lubatud power limiidist ja kaasa pandud biosest. Teine punkt on muidugi üsna moot, sest iga mõistlik kodanik undervoltib Ampere ning võidab sellega kümneid vatte, lisaks tuntavalt vaiksem ja jahedam kaart. Aga eks Tomorrow põhjapanevaid järeldusi on ikka lust lugeda - nagu näiteks Godfall ja selle "vajadus" kaheteistkümne giga VRAMi järele, mis sai juba ammu ümber lükatud
Mis te tõesti loodate, et saate selle 3080Ti 999.- eest? No ei õpi inimesed...
Olen ma öelnud, et 999 eest saab kätte? Ma ju ütlesin, et kuskil +100 on tavaline vs MSRP kuna meil puhtalt valuuta konvertimise tõttu ei saa $ MSRP olla.
bpuhnja kirjutas:
Kellel nüüd ekstreemne võte on? 6 kuud nüüd küll ei lähe. Selle ajaga tuleb juba 7nm värskendus välja.
bpuhnja kirjutas:
Kui vaadata specce, siis loogiline auk 3070ti jaoks on kas 8GB GDDR6X või 10GB GDDR6. Mõlemad on kehvemad, kui 3080.
Kuidas 10G G6 kehvem on? Sama kogus ja madalam voolutarve. Kahtlen, et 16Gbps vs 19Gbps mäludest erilist tunnetuslikku vahet tekiks. Pealegi kui siini laiust suurendatakse, siis võib see 16Gbps olla täpsemalt sama kiire kui 320bit G6X.
Mitte, et ma arvaks, et Nvidia seda teeb aga hetkel on 3070Ti kõlakad kas 10GB või 12GB G6X ikkagi.
bpuhnja kirjutas:
Lisaks MSRP hind 3070 ja 3080 vahel on $200, ehk üsna kindlalt langeks potentsiaalne 3070ti sinna $599 peale.
bpuhnja kirjutas:
See oleks 100 vähem, kui 3080, ning ka selle võrra veidi kehvem kaart.
bpuhnja kirjutas:
Ma ei näe mingit võimalust, kuidas praegu 3080 ostjad saaksid vastu pükse siin.
Nvidia ei opereeri üksi turul. AMD väljastatavad kaardid on nii konkurentsivõimeliselt positsioneeritud, et 600€ kaart võib olla sama kiire kui 3090. Nvidia peab kogu senise järjestuse ringi tegema.
Scart kirjutas:
Nagu TUF, mis on "low end", aga üks paremaid kaarte üldse? Su üldistused antud teemas on pehmelt öeldes kohtlased.
See oli alguses. Niipea kui sai selgeks kui õnnestunud TUF oli tõusis selle hind kohe Strixi kannule. Ma ei eita, et TUF on õnnestunud mudel aga kahjuks selle algne hind enam ei kehti.
Ja ei. TUF ei ole low end. Trinity, Eagle jms on low end versioonid.
bpuhnja kirjutas:
Ja isegi kui kõik spekulatsioonid ja järeldused välja visata, siis miks peaks Nvidia endale jalga laskma sellega, et teeb 3080ti paremaks, kui 3090?
Konkurents. Turingu ajal võisid nad teha mis tahtsid. Hetkel neil seda luksust enam pole. AMD üllatas. Vaata mis 1080Ti tegi. Kartes konkurentsi tegi Nvidia nii legendaarse kaardi, et võttis aega mitu põlvkonda enna kui selle jõudlus ületati madalama hinna juures. 1080Ti muutis mõttetuks pmst kogu Turingu seeria. Seega jah võib vabalt tulla Ti versioon mis eelmise tipu mõttetuks muudab.
Scart kirjutas:
iga mõistlik kodanik undervoltib Ampere ning võidab sellega kümneid vatte, lisaks tuntavalt vaiksem ja jahedam kaart.
Tohoh seni olid ju AMD peasant kaardid nii kehvad, et pidi undervoltima . Nüüd kõlbab äkki sama teha Nvidia omadega? Mõistlik inimene ostab kaardi mida ta ei pea undervoltima, et normaalne jõudlus saada. See mis on toodetud normaalse tootmisprotsessi peal.
Scart kirjutas:
Aga eks Tomorrow põhjapanevaid järeldusi on ikka lust lugeda - nagu näiteks Godfall ja selle "vajadus" kaheteistkümne giga VRAMi järele, mis sai juba ammu ümber lükatud
Jajah sest ega teisi mänge ju ei eksisteeri mis üle 10 giga kasutavad. Kuna Godfall on ümber lükatud, siis võivad 3080 omanikud rahulikult 4K Ultra pelada järgmised 5 aastat...
Te peate siin mingeid eluvaidlusi maha, aga AMDl ei ole käesoleva hetke seisuga veel ühtegi mõistlikku review-d välja tulnud. Samuti ei ole infot saadavuse ja reaalse hinna kohta . _________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami...
Jajah sest ega teisi mänge ju ei eksisteeri mis üle 10 giga kasutavad. Kuna Godfall on ümber lükatud, siis võivad 3080 omanikud rahulikult 4K Ultra pelada järgmised 5 aastat...
Kui esimene pääsukene läks nagu läks, siis ootame järgmisi? Selge. Vägisi meenub üks teatud DX12 teema siin samas alamfoorumis, kus paar venda jutlustasid sellest, kuidas 980TI ja teised tolle seeria kaardid on kohe vanaraud ja Nvidia lakkab kaarditootajana olemast
Näete, alphacooli vastus veeplokile mis sai nädalaid tagasi tellitud/makstud ja pidi tulema 2 päeva pärast
estimated delivery date for your order is by the End of November or beginning of Dezember.
Ma isegi ei erutu enam sellise jura peale
Kui kaua võib ühte freespinki progeda, ei kujuta ette, vanasti tegid vennad mulle Tallinnas 3-4 päevaga vasest põhjad ja freesisid pleksist kaaned peale, lihtsalt üle mõistuse... kui kaupa pole, ärge müüge
Tomorrow, no jube raske on lugeda ja vastata sellist stiili kvootimist. Tundub nagu vaja otsida ja vaielda iga lausega.
8GB GDDR6X ja 10GB GDDR6 on kehvem, kui 10GB GDDR6X - mis siin vaielda? Sa võid argumenteerida efektiivsuse/hinna/kvaliteedi suhte üle aga see ei muuda fakti, et 10GB GDDR6X on parem.
Leian, et hea saadavus järgmine suvi ei ole midagi ekstreemset.
Arvestades praegust ülemaailmset olukorda ja seda, et juba mõne kaardiga on äärmiselt raske reis 2 kuud peale välja tulemist, siis mis ime kombel peaks järsku saadavus paremaks minema, kui kaartide arv kahekordistub.
Täpsustuseks ka niipalju, et defineerin head saadavust sellega, et astun Ülemiste Arvutitarga uksest sisse ja saan leti peal valida esiteks mis kaarti ma tahan ning teiseks saan vabalt valida mis tootja versiooni ma tahan.
Kui ma ei saa valida kaarti või olen sunnitud leppima ainult ühe tootja mudeliga, siis see ei ole hea saadavus.
Konkurentsi argument on hea ja täiesti valiidne, kuid ega see eriti ei rakendu, kui nõudlus ületab saadavust. Nii suurtel firmadel sellised asjad ikkagi võrdlemisi paigas ja nii lihtsalt lambist poolt kataloogi maha ikka ei kanta paari kuuga, lihtsalt sellepärast, et üks konkurent väidetavalt natukene odavamate ja paremate kaartidega välja tuleb.
Palju reaalsem võimalus on, et panustatakse järgmise seeria peale, millega siis proovitakse konkurendist parem olla.
Ja no mis puudutab "kõlakaid", siis hetkel väidetakse ka, et 3060 on 12GB GDDR6.. midagi tõsiseltvõetavat siiani minuteada pole olnud, niiet praegusel hetkel on kõik lahmimine lihtsalt iga väikse piiksu üle.
Kõik võib juhtuda aga tõsiselt raske on uskuda, et 3070ti tuleb parem, kui 3080. Enne langetatakse mõlema hinda, et konkureerida vajadusel ja ikkagi hoitakse nimetuste loogilist järjestust majasiseste toodete võimsusega.
Tomorrow, sa usud kohutavalt palju kuulujutte. samal ajal kui kuulujuttudest räägime, siis kõik peale 20gb 3080ti ei läinud käiku.
objektiivsemalt vaadates pole vajadust ega mõtet iga $100 taha üks kaart korraldada.
see tsmc 7nm taevani kiitmine on natukene veider. tänaste 3070/3080pealt vaadates on samsungi 8n päris okei tootmisprotsess. 7nm tasemeni ei küündi aga on üllatavalt vähe maas.
amd 6x00 täpsed numbrid on alles paari nädala pärast, siis saab reaalsemalt näha. tänaste kõlakate seisuga on nii voolutarve kui transistoritihedus neil parem kui amperel aga mitte just palju. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Vahel jääb arusaamatuks kui Tomorrow kõike nii täpselt teab, ja oskab siis miks ta kuskil nvidia või amd heaks ei tööta ja siin HV foorumis hommikust õhtuni vaidleb?
Te peate siin mingeid eluvaidlusi maha, aga AMDl ei ole käesoleva hetke seisuga veel ühtegi mõistlikku review-d välja tulnud. Samuti ei ole infot saadavuse ja reaalse hinna kohta .
Ja Nvidial on küll ülevaated ja hinnad (sort of) aga mitte saadavust
Scart kirjutas:
Kui esimene pääsukene läks nagu läks, siis ootame järgmisi? Selge. Vägisi meenub üks teatud DX12 teema siin samas alamfoorumis, kus paar venda jutlustasid sellest, kuidas 980TI ja teised tolle seeria kaardid on kohe vanaraud ja Nvidia lakkab kaarditootajana olemast
10GB kaart on mõttetu selles hinnaklassis aastal 2020. Sõltumata sellest kas seda mälu reaalselt ära kasutatakse või mitte. Uuel aastal on meil 12GB midrange kaardid. Ma tahan näha paljud siis veel vaidlevad siin selle üle, et 10GB on igati ok 700+ kaardil. Nvidia enda Ti mudelid matavad selle maha üsna kiiresti ja keegi ei taha neid 10GB mudeleid enam selle raha eest.
bpuhnja kirjutas:
8GB GDDR6X ja 10GB GDDR6 on kehvem, kui 10GB GDDR6X - mis siin vaielda? Sa võid argumenteerida efektiivsuse/hinna/kvaliteedi suhte üle aga see ei muuda fakti, et 10GB GDDR6X on parem.
Las ma toon sulle näite:
Tomorrow kirjutas:
Ja mis imesasi see G6X on? Võtab lihtsalt 2-3x rohkem voolu kui G6 aga annab juurde ainult 3Gbps kiirust. Piltlikult öeldes kui 3080 oleks tulnud 384bit siiniga ja kasutanud tavalist G6 oleks see olnud 250W kaart millel rohkem mälu ribalaiust kui 320W 320bit G6X konfiguratsioonil mis väljastati. Lisaks oleks omanud 12GB mitte 10GB mahtu.
pots4t4j4 kirjutas:
Vahel jääb arusaamatuks kui Tomorrow kõike nii täpselt teab, ja oskab siis miks ta kuskil nvidia või amd heaks ei tööta ja siin HV foorumis hommikust õhtuni vaidleb?
Sama võib paljude kohta öelda. Kas sina oleksid nõus kolima teise maailma otsa, veetma 5-10 aastat sealses ülikoolis mingit eriala õppides ja siis veel 5 aastat madalama otsa töid tehes, et lõpuks Nvidia/AMD heaks töötada? Enamus inimesi pole nõus seda tegema. See pole argument diskrediteerida kedagi, kuna ta "ainult" foorumisse või kuhugi mujale postitab.
Good tõesti aga kui saadavus on nagu zen 3 siis pole nendest lubadustest ja väljahõigatud perf & hinnast mingit tolku.
Käisin 3080 launchi ajal arvutitargas, ei saanud miskit, zen 3 launchi ajal sain aga 5600x, oleks hea meelega 5900x võtnud vms.
Ei ma ei diskrediteeri kedagi, tihtipeale on su poste huvitav lugeda aga raske on aru saada nvidia & intel bad, amd so very good hype koguaeg.
Ilmselgelt sa pole näinud kuidas ma Vegat maha tegin. FX prosede ajal ei võtnudki nende vastu eriti sõna, kuna need olid nii sitad lihtsalt, et mis sa ikka maaslamajat peksad
Lisaks olen ainus olnud siin foorumis kes toob Threadripper 3rd geni hinnatõusu hoiatava näitena välja ja olen salty kuna AMD murdis TR tagasiühilduvuse mille nad EPYC-u peal säilitasid.
Minu kriitika on ikka case by case baasil. Kui on midagi kiruda siis kirun. Lihtsalt AMD'd on praegu raskem kiruda kui nad palju asju õigesti teevad.
Seega mingil ajahetkel kontekstist väljavõetuna võib jääda mulje justkui mulle meeldib/ei meeldi mingi firma aga kui laiemalt vaadata olen alati ostnud ise selle mis sellel ajahetkel kõige mõistlikum valik on olnud.
Seetõttu polegi hea olla mingi firma fanboy. Lõpetad kuskil foorumites üritades FX kräppi kaitsta
Mitte, et minu pikad tsitaadid ja postid mõnedele närvidele ei käiks - aga noh ma ei saa kontrollida seda mida keegi minust arvab.
pots4t4j4 kirjutas:
Good tõesti aga kui saadavus on nagu zen 3 siis pole nendest lubadustest ja väljahõigatud perf & hinnast mingit tolku.
Käisin 3080 launchi ajal arvutitargas, ei saanud miskit, zen 3 launchi ajal sain aga 5600x, oleks hea meelega 5900x võtnud vms.
Zen 3 launchist on möödas nädal. Ja kui 5900X oleks saanud, siis ütleksid aga näed ma oleks tahtnud ikkagi 5950X võtta. Inimene tahab alati rohkem kui pakutakse
Zen 3 on täiesti ok launchi teinud vs Zen2. Müüdud on ära rohkem Zen3 prosesi kui Zen2 tegi juuli-august aastal 2019. Mäletatavasti Zen 2 launch oli juulis eelmisel aastal.
Sisuliselt paiskas AMD sama palju müüki launchil neid prosesi kui Zen2'ga (tootjad üldjuhul vaatavad alati eelmiste nr'te pealt, mis nõudlus oli ja palju müügiks läks), kuid seekord osteti 2x rohkem vähema ajaga.
Seega AMD sai oma launchi jaoks mõeldud inventarist lahti sisuliselt vähem kui kuuga vs eelmise aasta 2 kuuline müügiperiood, ennem kui uus partii peale visati.
Aga erinevate allikate sõnul tuleb selle aasta sees veel lisa 1mln ühikut müüki. Seega võiks paljudele jaguda. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Tomorrow, räägi mis tahad aga kõikidest postidest kumab tugevalt läbi olukord kus AMD või nVidia teevad sama asja siis nVidiat sa kirud ja AMD puhul tood lapsikuid vabandusi - hea näide kohe su eelmisest postist:
tsitaat:
Ja Nvidial on küll ülevaated ja hinnad (sort of) aga mitte saadavust icon_lol.gif
Selline "ruik ruiii aga teised ju kaaaa..." on ju lasteaia tasemel vabandus. Liiatigi teatud punaste prillidega kontingent tampis siin üle ühe posti nVidiat from day 1 kuda ollakse lollid, et toodeti niivähe, ollakse lollid kuna tehti launch niikiiresti kui laos pole piisavalt kaarte, kuidas ollakse lolid, et ei osata mingit captcha süsteemi teha hoidmaks eemale bot'e, kuidas on tohutud probleemid samsa mäludega ja seetõttu kindlasti kaarte vähe jne.jne. Ühesõnaga kogu aur käis selle suhtumisega, et näe nvidia loll ja vot AMD küll oma launchiga sedasi rämedat ämbrit ei pane ja saadavus saab olema igati norm. Nüüd kui nädalad lähevad peale prosede launchi mida lihtsam toota ja valmis teha on aint vabandused a'la "aga nVidia kaarte ju ka ei saa" ja "ootame ka kõigepealt kuuaega nagu nVidia kaartidega" jne. Ehk siis oldi niikindlad, et AMD'ga sarnast asja ei juhtu aga näe juhtus. Nüüd käib mingi lapsik keerutamine stiilis - aga prosesi oli näpuotsaga rohkem kui kaarte, aga kaartidele panid scalperid rohkem hinda otsa kui prosedele, aga punane värv on ilusam kui roheline - kõik see jutt ei maksa mitte midagi inimese jaoks kes läheb poodi, soovib osta ja saab vastuseks, et ei osata midagi öelda millal saab - vahet pole kas tegu nVidia, inteli või AMD tootega.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.