aga pikemalt räägib sellest, et 6800 tulemas
olgugi, et 3070 on rt, dlss jms, on 6800l 16gb ram
kuigi kallim, siis 6800 pakub lisa-$80 eest ka rohkem perfi (märgin siinjuures, et msrp pealt võttes +16% ja amd enda slaidilt +15% perf võrreldes 2080ti-ga). _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Kas kuskil mujal poleks targem seda vaidlust arendada? 2-3 lehte juba jutti üksteise võidu lasevad siin.
Miks? Kas tegu pole 30 seeria kaartide teemaga? Kas saadavus on muutunud nii heaks ja hinnad nii normaalseks, et see pole enam aktuaalne teema?
Kindlasti firmad tahaksid, et inimesed unustaksid nende vead ja sigadused. Aga ei unustata. Võid kindel olla, et seda poolikut launchi hõõrutakse veel pikalt Nvidiale nina alla. Täpselt samamoodi nagu pole unustatud 2080 Ti $999 scami.
RustyZ kirjutas:
Minu jaoks oli omatte väärtus et saan enne selle aasta uusi mänge kätte, Cyberpunk üks nendest (selle announced recommended madal aga ei usu seda).
CP tuleb alles Detsembris. Sinna on ligi poolteist kuud veel aega. Muidugi ostu vormistades sa seda ilmselt ei teadnud veel.
RustyZ kirjutas:
Lisaks perf vs 1070ti. Nüüd saan ikka kõik maxi lükata pm.
Turul on palju kaarte mis oleksid andnud sama efekti.
RustyZ kirjutas:
Lisaks streaming perf vs 1070ti.
Ma pole näinud, et Ampere selles osas märgatavalt parem oleks vs Turing. Vs Pascal ilmselt küll.
RustyZ kirjutas:
Miks oleks pidand ostma nt 2080ti kui saan paremat?
Ma ei ütleks, et 3070 tingimata parem on kui 2080 Ti. Eks see sõltub rohkem mis resol ja mis sätetega sa mängid.
RustyZ kirjutas:
Hind langeb igal asjal...nii jääbki eluaeg ootama kui seda oodata...
No kui konkurendi kaardid on paari nädala kaugusel siis on veidi kummaline osta 3070 kui 20% parema perfi ja poole suurema mälupuhvriga 6800 on kohe tulemas. Isegi kui inimene ei plaani AMD osta, siis ei saa välistada hinnakorrektuure pärast Navi tulekut ka Nvidia kaartidel.
Ok sinu raha, sinu valik. Ise poleks sellist valikut teinud ja ei soovita ka teistel teha. Rahuneme nüüd maha ja ärme läheme siin isiklikuks.
Mis see 3070 siia puutub? Ma rääkisin 3080st pidevalt. Jist see sai soetatud mõned nädalad tagasi. Selle 2080ti osa kohta siis jutt.
Aga whatever, ma juba saim aru siinsest loogikast. Laske edasi 🤣
Turul on palju kaarte mis oleks and sama efekti väide - mis see siia puutub? Miks ma peaksin vanema geni kaardi ostma kui uus ja võimsam väljas? Whattt? _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
eks see 3070 ole ülemakstud tõesti,
minu valik tuli seetõttu et:
a) minul on päris g-sync mooduliga 1440p144hz monitor. midagai teha ei ole, tuleb nvidia peale mõelda.
b) ma sooviks saada uut nvenc enkooderit, seda saab praegu ainult turing/amperega.
c) ma ei usu, et suurem VRAM puhver palju aitab, vähemalt mitte 1440p reso juures, tõstab ainult hinda. 3070ti vaevalt nii siva välja tuleb, sest gddr6x saavadus on niigi piiratud (ja on tunduvalt kallim kui tavaline gdrr6). Ka vaadates uute konsoolide memory allocationit (16GB kokku, mis jaguneb nii video kui OS kui põhimälule) ei ole kuskilt näha, et seda puudu jääks. Võibolla skyrim modderiitel (sest see on ainus mäng, mida ma enda arvutis olen näinud, kus vram kasutus on läinud piiri peale), aga seda hobust on surnust äratatud juba vist 5+ korda.
d) kui üldse hindu võrrelda, siis amd hinnad pole eales meie turul konkureerivad olnud, isegi siis, kui saadavus on olnud mõistlik. Hea kui me 6800-ja alla 650€ üldse kunagi näeme.
ja viimane: võibolla see on minu põhimõte, aga kallist kraami (200-300€) tasub ikka osta siitmaalt ja siinmaise müüa käest. kui midagi juhtub, siis see "saksast saab paarkümmend euri odavamalt" võib kätte maksta. ka toetab see siinset (r)etailereid, muidu sureme kõik välja ja olemegi nagu ameerikas, kõik elame amazoni otsas.
Ma jällegi täielikult pooldan Amazonist osta arvutitehnikat või üldse tehnikat (võibolla suured telerid ja kodutehnika va).
Miks? Ülimugav tagastamise võimalus kui asi peaks katki minema. Üldiselt on mul raha tagasi kantud 1 nädala jooksul ja saad kohe uue osta.
Eestis on see, et pead käima ümber vahetamas kuradi 3x ja igakord on see mingi minimaalselt 2nädalat kuni 1kuu kuskil garantii remondis ja kasutada ei saa samal ajal ju. Ning nüüd, et uut toodet või raha tagasi, peab sama asi juhtuma 3x järjest. WTF!
Olen Amazonist ostnud ikka väga palju tehnikat, on tulnud ka praaki, kuid klienditeenindus on kosmos võrreldes Eesti edasimüüjatega. Olen ise loobunud ostmast Eestist kallimaid tehnikavidinaid kui 50 eurot. Ei ole pointi. Rääkimata, et sitema teeninduse ja garantii eest küsitakse toote eest ka üldiselt 10-15% rohkem hinda. Mina ei ole nõus ahnet eesti tehnika kaupmeest toetama.
Olen samuti valdava enamuse tehnika asju välismaalt tellinud. Seda juba viimased 7-8 aastat. Aeg-ajalt mõni kohalik jaemüügikett, kellel on reaalselt kauplused olemas ning kaup kohal, saab ka minu raha omanikuks. Sellised firmad pakuvad inimestele tööd ja neid ju tegelikult võib toetada, kui hinnad ülemõistuse absurdsed ei ole. Üldjuhul eelistan välismaalt tellida, sest Eesti ärikultuur on suures osas endiselt 90ndates kinni, kus kiiresti ratsarikkaks ja koorime kliendilt seitse nahka on peamine. Pikaajaline hea suhe kliendiga ei paista oluline olevat. Milleks toetada müüjaid, kes müüvad lihtsalt laoseisu ja keevitavad hinnale veel korralikult otsa?!
Ostes kesmisest veidi kvaliteetsema ja kallima toote, muudab tõenäosuse, et toode garantiiremonti vajab, samuti väikseks. Kohalike ettevõtetega garantii probleemide lahendamine ei ole ka alati lust ja lillepidu.
Amazon.de’st võeti raha ka maha (1400 €) 5-10 november peaks kaart käes olema. 17 september sai tellitud, ehk siis 1,5 kuud ootamist - polegi nii hull antud launchi arvestades. Arvuti juba valmis igatepidi ja ootab Asus Strix 3090 OCd
Asus strix 3090 OC
ja
1400€ kokku ei klapi omavahel
tuf 3090 saksa Asuse lehel septembris maksis 1510€, strix 3090 oc 1630€, kuidas amazon saab preorderi isegi 1400€-ga teha?
see on mingi ime :)
Ma jällegi täielikult pooldan Amazonist osta arvutitehnikat või üldse tehnikat (võibolla suured telerid ja kodutehnika va).
Miks? Ülimugav tagastamise võimalus kui asi peaks katki minema. Üldiselt on mul raha tagasi kantud 1 nädala jooksul ja saad kohe uue osta.
Eestis on see, et pead käima ümber vahetamas kuradi 3x ja igakord on see mingi minimaalselt 2nädalat kuni 1kuu kuskil garantii remondis ja kasutada ei saa samal ajal ju. Ning nüüd, et uut toodet või raha tagasi, peab sama asi juhtuma 3x järjest. WTF!
Olen Amazonist ostnud ikka väga palju tehnikat, on tulnud ka praaki, kuid klienditeenindus on kosmos võrreldes Eesti edasimüüjatega. Olen ise loobunud ostmast Eestist kallimaid tehnikavidinaid kui 50 eurot. Ei ole pointi. Rääkimata, et sitema teeninduse ja garantii eest küsitakse toote eest ka üldiselt 10-15% rohkem hinda. Mina ei ole nõus ahnet eesti tehnika kaupmeest toetama.
Mis amazonist tavaliselt tellid, DE?
ei ole vahet kust tellida igalpool on tase hea.
ise kasutan UK jaa DE oleneb kes eesti saadab.
ja kui eesti kumbki ei saada kasautan ostanEU vahendajat ja probleeme olnud pole kaup aalati kiirelt käest ja odavamalt kui mujal:D
tõelised mehed istuvad ikka veel oma 5 aasta vanuse 970 otsas. Siiamaani on asja ära ajanud.
Arvatavasti tuleb 3080 millalgi järgmine aasta ära võtta (kui need ka reaalselt Maarjamaale jõuavad ning hind ei ole liigkasuvõtja märg unenägu), koos uue cpu, mobo ja muu nänniga. Kokku mingi 2,5-3k olen arvestanud. AMD ei tasu ennast vist ära kuna neil on see järjepidev draiverite palagan. Ei taha sellist riski võtta, et paned hulga raha kaardi alla ja draiverid on pees ning neid ei uuendata mitu kuud jutti. Loodetavasti õppisid nad midagi 5700 seeriast.
Mis amazonist tavaliselt tellid, DE?
Mõlemast olen tellinud korda mõõda, vaatan kumma lõplik ostukorv väiksem tuleb ja vaatan ka tarneaega. Selle järgi otsustan.
Garantii mõttes ei ole vahet olnud, kui suhtlemiseks läheb. Amazoni garantii on kiire ja professionaalne. No nonsense, money back ja kogu lugu.
Ei ole sellist circle jerky nagu eesti edasimüüjate garantiiga
3070-i ikka hullem paper launch kui teiste.
Seal isegi 3080 ja 3090 õnda laos 100+ tk.
laos ei ole midagi. juures on ju kirjas, et tarne jaanuaris 2021.
amazonist tasub tellida euroopast, sest siis ei lisandu tasusid. co.uk on kuni brexitini ka okei.
millisest konkreetsemalt, sõltub juba pakkumisest - itaalia või prantsuse omades on ka vahel häid diile olnud.
eesti edasimüüjate garantii käib suuremalt jaolt läbi tootjate teenusekeskuste, mis pea kõik... jätavad soovida.
amazon tegeleb garantiiga ise, mis tagab vähemalt oluliselt kiirema ja mugavama lahenduse. _________________ - londiste
eks see 3070 ole ülemakstud tõesti,
minu valik tuli seetõttu et:
...
c) ma ei usu, et suurem VRAM puhver palju aitab, vähemalt mitte 1440p reso juures, tõstab ainult hinda. 3070ti vaevalt nii siva välja tuleb, sest gddr6x saavadus on niigi piiratud (ja on tunduvalt kallim kui tavaline gdrr6). Ka vaadates uute konsoolide memory allocationit (16GB kokku, mis jaguneb nii video kui OS kui põhimälule) ei ole kuskilt näha, et seda puudu jääks...
+1 selle 1440p reso VRAMi osas. Isegi 4K peal on täna harv juhus kui 8GB täis jookseb.
Mis konsoole puudutab, siis Xbox Series X omab 10GB kiiret RAMi GPU jaoks ja 6 GB aeglasemat, mis jääb ilmselt OSi jaoks. Playstation5 RAMi jaotusest pole AFAIK ametlikku infot veel väljas. 4K peal võiks tulevikukindlal GPUl olla täna minimaalselt 12GB VRAMi.
tõelised mehed istuvad ikka veel oma 5 aasta vanuse 970 otsas. Siiamaani on asja ära ajanud.
Arvatavasti tuleb 3080 millalgi järgmine aasta ära võtta (kui need ka reaalselt Maarjamaale jõuavad ning hind ei ole liigkasuvõtja märg unenägu), koos uue cpu, mobo ja muu nänniga. Kokku mingi 2,5-3k olen arvestanud. AMD ei tasu ennast vist ära kuna neil on see järjepidev draiverite palagan. Ei taha sellist riski võtta, et paned hulga raha kaardi alla ja draiverid on pees ning neid ei uuendata mitu kuud jutti. Loodetavasti õppisid nad midagi 5700 seeriast.
Kusjuures ma nägin YT ühte videot kus USAs Microcenter juures osad telkisid seal öösel, et hommikul kohe olla esimeste seas sabas 3070 ostma. Kui reporter küsis paari inimese käest, et mis kaardid neil hetkel on, siis ühel oli 970 GTX ja teisel mingi 1660Ti oli vist. Üks ei mäletanud üldse oma kaardi nime aga ütles, et mingi vana on aastaid juba. Kui sa eos juba AMD välistad, siis polegi valikud ja maksad Nvidia eest rohkem. Alati leiab midagi mille üle nuriseda. Õige mees otsustab REAALSETE ülevaadete järel, mitte ei eelda.
Meil siin osad vahetavad kui sokke neid videokaarte a la 2080Ti ühel siin kommentaariks oli "veab välja mõnda aega ".
NVIDIA poolt igati kaval samm sidumaks inimesed pikaks ajaks just GeForce videokaartidega, arvestades tõika, et praegu on olemas avatud standardid FreeSync ja VRR.
Zonerman, sellepeale ei tule ve, et äkki noil 970/10xx kaartide inimestel on ka tolle perioodi gsync moll ja AMD kaart ei ole ka seetõttu optsioon?
Nagu mina näiteks. Ma siiski ei ütleks, et AMD pole valik. Juhul kui saadavus, hind ja perf klapivad siis olen nõus Gsync ohverdama. Lihtsalt eelnevad 5 aastat pole AMD-l olnud minu jaoks pakkuda midagi mis oleks märgatavalt kiirem kui GTX 1080.
Lisaks sõltub see sellest kui tundlik keegi on tearimise suhtes. Mina õnneks eriti tundlik selles osas pole. Ühtlasi mängib rolli ka fps. Mida kõrgem fps ja võimsam kaart seda lühemat aega iga kaadrit kuvatakse ja seega on ka väiksem ajavahemik tearimise nägemiseks.
Lisaks fakt et mul on juba 165Hz Gsync IPS 1440p resoga. Turul pole midagi tohutult paremat. 360Hz jaoks peaks tagasi liikuma 1080p peale mida ma teha ei kavatse. 4K 144 on kõik 27" mis on scaling nightmare. 1440p parimad paneelid teevad 240Hz (ja see on curved VA) mis pole eriline edasiminek 165Hz pealt.
Siiski kui peaksin PG279Q välja vahetama oleks valikus üks neist kolmest: Dell S2721DGF, LG 27GL850-B ja Samsung Odyssey G7.
majooro kirjutas:
NVIDIA poolt igati kaval samm sidumaks inimesed pikaks ajaks just GeForce videokaartidega, arvestades tõika, et praegu on olemas avatud standardid FreeSync ja VRR.
See plaan neil oli jah aga ma ütleks, et see pole realiseerunud tegelikult.
tore, et on, aga pikka aega töötas gsync paremini. oli põhimõttelist bug free (võrreldes freesynci suhtkoht bugise esimese iteratsiooniga), oli madalama input lagiga, toimis laiema sagedusvahemikuga.
isegi siiamaani ei suuda FS päris gsyncile kandadele astuda:
näiteks pean ma puuduseks ühtset minFPS, mille puhul VRR tööle läheb. kellel on 30, kellel on 40, kellel 48.
siis on turul 144hz monitore, mille VRR läheb tegelikult kuni 90hzni ?!?! (ja see on suhtkoht laiatarbe samsung CHG70)
igatahes sinukesi "pärle". gsynciga (päris hardware scalar mooduliga) pole eales ühtegi jura olnud. kõik töötab nii nagu vaja.
esimese põlvkonna FreeSync (praeguse kohta ma kogemusi ei oma) kohta on meie keeles hea analoog: kui tahad saada head ja odavat, siis võta üks hea ja üks odav.
monitorid on väga pikaealised vidinad.
gtx970 release oli enne kui freesync ametlikult väljas oli.
gsync jõudis reaalselt turule kuskil 2014 keskel-lõpus. krt, seesama pg279q on 2015 aastast.
freesync tuli 2015 alguses, reaalselt monitorid kuskil 2015 keskel. lfc tuli 2015 lõpus ja sellega monitore oli pikalt omajagu vähe.
vrr on hdmi 2.1 feature, hdmi 2.1 sai ametlikuks 2017 lõpus ja signaali allikaid on vaid nii palju, et xboxid, nüüd ampere ja tulevad ka suurel navil. monitore vist ei ole veel ühtegi, teleritel hdmi 2.1 juba on ja vrri osadel ka. _________________ - londiste
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.