Ilmselt on asi taas sinus, kes soovib siin teemas pigem "ärapanemisega" tegeleda kui teemakohase aruteluga. Kurb.
Teen ettepaneku sisulise arutelu juurde tagasi pöörduda...
Imelik, et hiljutine uurimustöö, mis "EV-d on kahjulikumad kui ICE-masinad" prügikasti saadab tähelepanu ei saanud :] _________________
rmc, kuidas on asi minus, kui sa võtad sõna teemal millest sa mitte kui midagi ei tea. Teed ennast lolliks ja siis on keegi teine süüdi veel, et tuleb ära panema.
Miks sa valetad, et sa saad midagi aru elektritootmisest?
Sa oled siin teemas see aasta juba varem tõestanud, et sa ei valda seda teemat absoluutselt.
KillFrenzy, tegelikult saadi aru niipalju, et lühiajaliselt on võimalik seda elektrit salvestada, nt akudesse (Austraalia).
Keegi ei väitnud, et fundamentaalsed füüsikatõed ei kehti. _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Kui võrgusagedus hakkab märgatavalt ületama 50Hz, siis seda nimetatakse ületootmiseks. Tarbijatele surutakse rohkem funki sisse kui vaja.
Jah tarbijad tarbivad selle ära (näiteks mootorid hakkavad kiiremini ringi käima), aga seda nimetatakse ÜLETOOTMISEKS, ehk tegemist on liigse elektri tootmisega.
Seda tuleb teatud ajavahemiku jooksul ära kompenseerida (sagedus on vaja tuua alla). Kuna osad elektrijaamad ei ole kiiresti muudetava väljundvõimsusega, siis üldiselt ongi tavaks see,
et osa kas peatatakse (tuulik pidurdatakse kinni) või ühendatakse lahti (inverteri puhul lihtsalt transistoritega, mitte mehhaaniliselt). _________________ Teen kodudes elektriasju korda. 40€/h. Anna murest märku.
Ooteajad väiketööd nädala jooksul, päev+ tööd kuu jooksul.
Ka korteriühistud ja ettevõtted. Auditi ettevalmistused.
Mul on inverteris etteantud lukustatud parameetrid, kui võrgu siseng on ebastabiilne - lülitab ennast võrgust välja. Kui paneelid ei suuda etteantud parameetritega toota - lülitab tootmise/väljundi välja. Kui võrk tuvastab, et toodan parameetritele mittevastavat - lülitab mind võrgust välja.
Sellest ma ei räägi. Muidugi.
Ma olen kogu aeg rääkinud sellest, et kui heade ilmastikutingimuste ja madala tarbimisega ajal saaks automaatselt lülitada tarbima/laadima suures mahus V2G võimelisi elektriautosid siis oleks need autod hiljem võimalik käsitleda näiteks virtuaalse elektrijaamana või vähemalt tagada see, et loodussäästlik elekter ei jää tootmata.
Ma olen kogu aeg rääkinud sellest, et kui heade ilmastikutingimuste ja madala tarbimisega ajal saaks automaatselt lülitada tarbima/laadima suures mahus V2G võimelisi elektriautosid siis oleks need autod hiljem võimalik käsitleda näiteks virtuaalse elektrijaamana või vähemalt tagada see, et loodussäästlik elekter ei jää tootmata.
Arusaadav. Sellega keegi ei vaidlegi.
Eelnevad postitused näitavad, et sina ja ilmselt paljud teised, ei tea kuidas elektrit toodetakse, mitte ei kasuta lihtsalt valesti sõnu potentsiaalne tootmisvõimsus vs. tootmine.
Kõik mu postid olid selleks, et valgustada, et elektrit ei saa toota rohkem kui tarbitakse ja ei pea välja lülitama sellepärast paneele.
Jah, sest tuulikud ja paneelid lülitatakse võrgust välja - kuna saab. Kuid biomassi/gaasi/kivisütt põletavad jaamad huugavad edasi. See pole säästlik ega mõistlik.
Jutu alguspunktiks oli sakslase arvamusartikkel, et linna-/riigitäie elektriautode jaoks ei ole hetkel infrastruktuuri ning tegemist on jätkusuutmatu lahendusega. Kui pöörata see artikkel pea peale ning luua 1M+ autost virtuaalne elektrijaam mis võimaldaks üleliigse tootmisvõimsuse/potentsiaalse tootmisvõimsuse võrgust väljalülitamist vältida, saaks seda sama virtuaalset elektriautodest koosnevat elektrijaama kasutada võrgu stabiliseerimiseks muul ajal. Ilma, et peaks kuskile varuks ülikõrge hinnaga gaasielektrijaama ehitama.
Austraalia akumassiiv on ennast justnimelt sellises funktsioonis tõestanud, kui nüüd luua piisvalt paindlik lahendus V2G peale siis poleks isegi vajalik investeering ühte suurde ehitisse. Dotatsioonid elektriautode ostmiseks looks selle võimekuse täiesti passiivselt. Kõik võidaks.
KillFrenzy, kas ei olnud arusaadav, et inimesed rääkisid tootmispotentsiaalist, mitte tootmisest?
Kindlasti ei olnud. Kui rääkida tootmispotentsiaalist, siis tuleb rääkida tootmispotentsiaalist mitte tootmisest. Elektrit ei saa toota rohkem kui on tootmispotentsiaal. Ja elektrit on samas võimalik toota rohkem kui on tootmispotentsiaal. Tehke terminid selgeks, tehke füüsika põhitõed selgeks ja siis räägime. Potentsiaalselt on võimalik toota ka lõputult energiat.
viimati muutis raxz 11.09.2020 12:13:05, muudetud 1 kord
raxz, sa vist räägid must mööda. Ma rääkisin (ja vist ka juttu oli) reaalse süsteemi tootmispotentsiaalist, mitte üleüldisest tootmispotentsiaalist.
Asi ei ole mõistete täpsuses, jne., vaid selles, kas mõistlik inimene saab aru, mida mõeldakse.
Minuarust "päikeseenergia süsteem saaks/saab rohkem toota kui praegu" ja isegi "toodab rohkem kui ära kasutatakse" on okei, sest on arusaadav - suutlikkusest räägitakse.
KillFrenzy, sinuga edasi siin - sa räägid liiga mööda... ei taha teemat risustada. _________________
anubis, see (su postituse videos oleva Enyaq-i) esiosa tuledepaneel keskmises "grillis" tundub koomiline. Oleks vaja öise sõidu videot sellega .
Muidu aina parem pilt turul & need 2030/2035 EV-d peavooluna ei tundu tegelikult üldse nii ulmelised.
Muarust oleks vaja ICE->EV konversiooni osas häid ja efektiivseid lahendusi. _________________
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.