praegune kellaaeg 10.08.2025 01:19:39
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
londiste
HV Guru

|
28.05.2020 14:38:22
|
|
|
Inspiro kirjutas: |
Rootsis on lood nii, optika ja korrusmaja ühendustel on kiirused al. 100/100 429SEK, DSL peal al. 10/1 409SEK |
~40€ ja ~38€
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
vass72
HV vaatleja
|
28.05.2020 15:18:04
|
|
|
Eks see kipubki tihti nii olema, et võrgulahendusi pakkuv ettevõte ja selle töötajad ei tea midagi võrgulahendustest, ehituspoe töötaja ei tea midagi värvidest, õlidest, autopoe töötaja ei saa midagi aru kuidas tema poolt hooldatava automargi mingi tehnilise osa töötab jne. Kedagi ei huvita ja mind ka siis ei huvita, et neid ei huvita, aga kuna maksma pean mina, siis olen see nende arvates ilmselt ebameeldiv klient, kes enne esindusest või telefoni otsast ära ei lähe, olgu see siis ükskõik mis firma, kui tuleb kasvõi juhataja ja ebaõigluse lõpetab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.05.2020 15:37:06
|
|
|
vass72, kuidas on zigbee seotud interneti ja tv teenustega? Sa ikka tead palju erinevaid seadmeid ühenub internetiruuteriga? Tehnik nüüd nii kõrgepalgaline professor ka pole. Tõsi paljud tehnikud on siiski omal käel ennast uute tehnoloogiatega kurssi viinud.
Ei ole haruldane, kus klient tehniku visiiti küsides, mainib ära, et on vaja ühendada kodukino või projektor või on arvutite või nutikoduga küsimusi ning palutakse saata pädev tehnik.
Enamasti on aga ka sellised kliendid ise asjadega kursis ja tehniku abi nende tegevuste jaoks ei vaja.
SEST tegelikult pole tehniku töö kliendi juures mitte lisaseadmetega tegelemine vaid kaabel tuppa, signaali kontroll ja ruuteri ning digiboksi kaabeldamine, ühendamine, vajadusel wifi laiendamine lisaseadmetega.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
vass72
HV vaatleja
|
28.05.2020 16:02:01
|
|
|
indpro: ei olegi ja ega see pole oluline küsimus ka. Ma lihtsalt eeldasin, et kui tehnik nimetatakse pädevaks, siis ta teab rohkemat, kui ruuteri settingutes kolamine, sest tegelikult ju nii oligi, et olin hakanud nutikodu asjadega tegelema ja wifi ühendus muutus aeglaseks, mille murega siis Teliasse pöördusin, kust siis just vastav tehnik konkreetset probleemi lahendama saadetigi. Mida ta aga oleks pidanud teadma, oli see, et Inteno ei saagi tavalisest mõnest rohkemate seadmete haldamisega hakkama ja mitte pakkuma mulle Zyxeli leviala laiendajat, mida absoluutselt vaja polnud ja mis loomulikult kuidagi ei aidanud. Lisaks veel hakati esinduses hiljem mingit jama ajama, et ei saa seda käkki tagasi ka võtta, sest juba arvele lisatud vms. Ma enne ära ei läinud, kui see mõttetu kast nende kätte jäi ja mulle arvele midagi juurde ei tulnud. Lootusetu kontor ma räägin, raha küsivad, aga muresid peab ise lahendama kui need väljuvad "ruuetri restardi" raamidest.
Tasakaalu huvides peab siiski ära mainima, et kunagi olen ühe korra Teliast telefoni teel konkreetset abi saanud. See on nii erandlik, et on mällu sööbinud. Olin ise 4G ruuteri asja, mis muudab voolu ära vahetanud väiksema vastu ja ruuuter hakkas koormuse all restartima, täiesti minu viga ja siis juhatati õigele teele tõesti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Inspiro
HV kasutaja
|
28.05.2020 16:44:16
|
|
|
vass72 IT ja telekommunikatsioonivaldkond on väga väga väga lai ning arva ära mis, kõik ei tea ega ei oska kõike, see on puht füüsiliselt võimatu.
Ei ole mõtet pahaks panna internetiühenduse teenusepakkuja tehnikule seda, et ta ei oska sinu IoT seadmeid seadistada või tööle panna. Standardlahendusega koduinternet ei ≠ IoT erilahendus Ma saaksin sinu pahameelest siis aru kui sa ostaksid IoT teenust koos seadmetega sisse ning rikke korral ei oskaks teenusepakkuja spetsialist sinu mure/riket lahendada
|
|
tagasi üles |
|
 |
vass72
HV vaatleja
|
28.05.2020 17:30:47
|
|
|
ikka panen pahaks, sest tegemist ei olnud spetsiifilise iot-seadmete probleemiga või nende seadistamisega. Probleem oli selles, et Inteno jaoks oli seadmeid liiga palju, see oleks võinud nii olla ka suurema pere korral, telefonid, tahvlid, telerid jne, aga mitte ühtegi muud iot-seadet ja ruuter enam ei suuda. Oleks tore, kui Telia tehnikud oma müüdava ruuteri piire ja võimalusi ikka teaksid. Mitte, et see ruuter ka varem veatult oleks töötanud, aga sel hetkel oli jah nii, et telefoni ja arvutit enam wifisse ei saanud, sest seadmeid oli liiga palju. Tegin asja ise selgeks, sest mis seal ikka muud. Mind huvitab see tegelikult niisama ka, aga vahest ei saa ise kohe kõigest aru, sest pole IT alast ega muud kohaliku võrguehituse kogemust ega koolitust ja siis nean küll Teliat maapõhja. Nende asi oleks mulle vähemalt nõugi anda, et me teame küll, et meie ruuter viimane kräpp on, et keera wifi kinni ja ühenda sinna taha ükskõik milline laiatarbe ruuter wifit jagama ja asi ants. Seda nad aga öelda ei saa, sest siis ma küsin kohe, et miks te f..ck mulle müüte siis sellist saasta. Tegelikult nad hoopis duubeldavad ja pakuvad müügiks veel lisakräppi. Ma räägin, et kui ise uurida ei viitsi või taha, siis saad ikka nii pügada, et anna olla.
|
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
28.05.2020 17:51:39
|
|
|
londiste kirjutas: |
seeru, tahaksid sa täpsustada, milline laibribale juurdepääsu hulgihind probleemne on?
|
Miks mina peaksin midagi veel täpsustama?
Aitäh pakkumast, aga ei taha.
Ega see artikkel minu jaoks küll mingit avastust ei teinud.
Asi juba varasejamast selge.
Ma siin foorumis läbi aastate küllalt võrrelnud Eesti Teliat Läti, Leedu, Soome, Rootsiga
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.05.2020 18:08:07
|
|
|
vass72 kirjutas: |
ikka panen pahaks, sest tegemist ei olnud spetsiifilise iot-seadmete probleemiga või nende seadistamisega. Probleem oli selles, et Inteno jaoks oli seadmeid liiga palju, see oleks võinud nii olla ka suurema pere korral, telefonid, tahvlid, telerid jne, aga mitte ühtegi muud iot-seadet ja ruuter enam ei suuda. Oleks tore, kui Telia tehnikud oma müüdava ruuteri piire ja võimalusi ikka teaksid. Mitte, et see ruuter ka varem veatult oleks töötanud, aga sel hetkel oli jah nii, et telefoni ja arvutit enam wifisse ei saanud, sest seadmeid oli liiga palju. Tegin asja ise selgeks, sest mis seal ikka muud. Mind huvitab see tegelikult niisama ka, aga vahest ei saa ise kohe kõigest aru, sest pole IT alast ega muud kohaliku võrguehituse kogemust ega koolitust ja siis nean küll Teliat maapõhja. Nende asi oleks mulle vähemalt nõugi anda, et me teame küll, et meie ruuter viimane kräpp on, et keera wifi kinni ja ühenda sinna taha ükskõik milline laiatarbe ruuter wifit jagama ja asi ants. Seda nad aga öelda ei saa, sest siis ma küsin kohe, et miks te f..ck mulle müüte siis sellist saasta. Tegelikult nad hoopis duubeldavad ja pakuvad müügiks veel lisakräppi. Ma räägin, et kui ise uurida ei viitsi või taha, siis saad ikka nii pügada, et anna olla. |
Vaata kulla sõber. Telia Inteno on isegi pisut rohkemaks võimeline kui nn "laiatarbe" ruuter. Lihtsalt teatud osas on seal teenuseid piiratud ja justnimelt sel põhjusel mida sa kirjeldad. Telial on vaja lihtsas osas kaughallatavat ruuterit, et tavaklient ei saaks midagi kokku käkkida. Antud ruuteris saaks loomulikult ehitada VPNi ja DynDNSi jms, võimekust, aga et just sarnaseid väljavihastamisi oskamatusest või muudest põhjustest vähendada, on see lihtsalt teenusruuter, iptv ja internet ja voip.
Nüüd kui lahata probleemi siis oleks piisanud kui avada Inteno menüü kus on Wifi võrgu seaded, seal on selgelt kirjas Maximum Number of Connected Clients 32tk.
Ehk, et enne kui tuled Telia tehnikut lolliks sõimama, et ta ei tea mis on zigbee, võiks ise ka probleemi süveneda ja vaadata ruuteri wifi sätetesse. Jutust järeldub, et sa oled targem kui tehnik.
Tehnik nagu ma aru saan, püüdis leviala laiendada, ma ei tea mis järeldusest. Zigbee ei käi Intenos üldse sest see on seotud koduse "nutikodu" keskusega mis ühendub kas kaabliga või wifiga.
Seega kogu vimm võib olla asjata Telia pihta.
seeru kirjutas: |
seeru, tahaksid sa täpsustada, milline laibribale juurdepääsu hulgihind probleemne on?
|
Ma siin foorumis läbi aastate küllalt võrrelnud Eesti Teliat Läti, Leedu, Soome, Rootsiga
|
Ilmselt puudulikult siis, ma ei näinud uudises küll ühtegi tabelit mida väidetavalt uuringufirma detailselt euroopa hindadest oli teinud.
Foorumis viidati juba rootsi hindadele mis on kallimad kui eestis.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
28.05.2020 18:09:36
|
|
|
indrpo kirjutas: |
Nüüd kui lahata probleemi siis oleks piisanud kui avada Inteno menüü kus on Wifi võrgu seaded, seal on selgelt kirjas Maximum Number of Connected Clients 32tk.
Ehk, et enne kui tuled Telia tehnikut lolliks sõimama, et ta ei tea mis on zigbee, võiks ise ka probleemi süveneda ja vaadata ruuteri wifi sätetesse. Jutust järeldub, et sa oled targem kui tehnik. |
eee, see number ei ole kui informatiivne kiri kliendile, vaid kliendi poolt vabalt muudetav väärtus. Ehk siis ma võin selle kahekordistada ja 64 ka sinna kirjutada
32 ühikuid juhtmevabasid seadmeid on koduses olukorras ka juba üsna omajagu, ehk et seda numbrit annab ikka saavutada. Kpll aga 64 peaks ehk wifi nutikodu seadmete korral kasutusele võtma.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
127 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
28.05.2020 18:43:15
|
|
|
Vägisi jääb mulje, et sa ise ei olegi "arutelu aluseks olevat lugu" lugenud ja üritad siin oma kommentaaridega ise pudru ja kapsaid toota.
Lugesin seda lugu edaspidi ja tagurpidi ja ei näe mingit segadust.
Jutt käib enamuses lairibaühendustest ja ka väiksemate kiiruste puhul kaabelühendustest.
Mingit mobiilse interneti juttu ei ole. Ei ole selles ekspressi loos ka vana ADSL juttu. |
lugesin.
mobiilsest netist oli siin teemas juba korduvalt juttu selle artikli arutelus. nagu öeldud ja sinagi ütled, on see kõrvaline.
tahaksid äkki täpsustada, mida sa lairiba all silmas pead? kaabelühendused käivad samuti lairiba alla.
kui seal räägitakse kiirusest või võimalikust kiirusest, näiteks ekspressi töötajate ühenduste lõigus, siis on oluline vahe, milline lairibaühenduse võimekus neile jõuab.
võin kihla vedada, et seal mainitud 10/1 ühendus on adsl (ja ilmselt mitte 21€ vaid 16€+digitv). 20-50 vahel võivad olla kõik 3 varianti võimalikud ja kui võimalusel 21€ eest 20mbit asemel 25€ eest 100mbit ei soovi, siis ongi kehvasti. |
Mis siin täpsustada on? Lairiba all mõtlengi lairiba ja see on ainult kaabliga. Mis asi on sulle arusaamatu?
tsitaat: |
Teisest otsast kurioosum, samuti Telia ja seejuures samuti Tallinnas kiirusega 10/1 (teokiirus) ja hind 21 eurot kuus. |
Võid ju kihla vedada, kuid 10/1 adsl paketti pole olemas. Võibolla räägiti hoopis 10/10 paketist. See ongi ainuke mitmetimõistetav koht seal artiklis ja tegelikult ei puutu asjasse.
|
|
Ilmselt puudulikult siis, ma ei näinud uudises küll ühtegi tabelit mida väidetavalt uuringufirma detailselt euroopa hindadest oli teinud.
Foorumis viidati juba rootsi hindadele mis on kallimad kui eestis. |
Kas ma peaksin sellele midagi vastama või miks sa selle siia uuesti kirjutasid?
|
|
tagasi üles |
|
 |
vass72
HV vaatleja
|
28.05.2020 18:57:18
|
|
|
Aitab sellest Zigbee jutust nüüd küll, ma siis lihtsalt küsisin, et kas see võib segada ja tehnik hakkas googeldama, mis tundus naljakas ja kummaline. Loomulikult ei ole see kuidagi Intenoga seotud, pole seda kunagi väitnud.
Inteno maksimum seadete sätted ei tähenda midagi, sai suurendatud, midagi ei muutunud ja lõpuks ei olnud üle 32-e niikuinii. Tehnik oli kohal, hakkasin telefoniga wifisse minema ja no ei saanud, ei ühendanud, ta nägi seda ja mitte midagi. Loomulikult peale restarti asi töötas, aga see ei olnud põhjus. Sel hetkel oli umbes 15 wifi seadet. Ma ka ei tea, miks ta tahtis leviala laiendada, pointless,sest olime ruuteri kõrval, praegu ma tean seda, siis aga lootsin tehnikule. Tehnik lahkus, 80 eurone Zyxeli kasutu seade jäi maha, midagi ei muutunud. Ostsin siis ise esimese 30 eurose TP-linki sarviku, et mis seal ikka kaotada, või noh maksimaalselt selle raha ja ennäe imet, asi hakkas tööle. Hiljem on seadmeid lisandunud ja TP-Linki asemel on Ubiquiti, aga Telia ebakompetentsus ja ahnus pole kuskile kadunud.
Kokkuvõtteks on see ainult üks negatiivne kogemus mitmest, ja kurat, mina ei pea kõike seda teadma... Kas Telia peab ennast IT-ettevõtteks või mitte, mis vahet, mitu iot-seadet mul on või lihtsalt wifi jubinat, kui ma neile selle ära räägin, siis nemad peaksid eksperdid olema. See ei ole ka konkreetse töötaja viga, vaid korporatiivne poliitika, mitte mingisugust austust ega tunnustust väärt pole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.05.2020 20:23:22
|
|
|
vass72, No jäägu siis nii, küllap oli tehnikuga mingi misskomunikatsioon. Ma tean tehnikud kes käivad kasvõi vabast ajast peale tööd tasuta kliendi juures uuesti, et kõik korrektselt tööle saada, kui kulub pikemalt aega. Korporatsiooniga pole siin midagi pistmist, kokkuvõttes on kliendi rahulolu tähtsam kui see, mina panin asja tööle ja vaata ise kuidas edasi saad.
Armor ja Ubiquiti on mõlemad tehnikul autos hetkeseisuga, lisaks siis mesh Airties. Kõik erinevate hoonete wifiprobleemide lahendamiseks.
PS. ka mina peast ei ütle, kas zigbee võib wifit segada, justkui ei peaks aga googeldaks ikka ma arvan, et see õnnetu inteno oli lihtsalt vigase wifi mooduliga või... midaiganes.
ma saan aru, põhimõttega inimene on 1 korraga arvamuse koostanud ja selle üldistanud ning edaspidine enam ei huvita...case closed.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.05.2020 20:45:05
|
|
|
|
Aitäh pakkumast, aga ei taha. |
kaablivõrk, optiline võrk, kaablikanalisatsiooni rent? need on kõik veidi erinevad asjad.
euroopa (needsamad läti, leedu, poola, rootsi näiteks) hindade võrdlused sinna kõrvale oleks veel eriti ideaalne. võin kihla vedada, et need on leitavad.
eks see kommentaar oli suunatud suuresti sinu tsiteeritu pihta aga kuna sa seal ilusasti boldisid vastavaid kohti, siis mõtlesin, et äkki oskad täpsustada.
Jutt käib enamuses lairibaühendustest ja ka väiksemate kiiruste puhul kaabelühendustest. |
tahaksid äkki täpsustada, mida sa lairiba all silmas pead? kaabelühendused käivad samuti lairiba alla. |
Mis siin täpsustada on? Lairiba all mõtlengi lairiba ja see on ainult kaabliga. Mis asi on sulle arusaamatu? |
okei, sel juhul on sinu lauseehitus eksitav. seda su lauset võib lugeda niipidi, et lairiba alla käib ka kaabel või et kaabel on lisaks/eraldi. kuna paljuski käib jutt kiirematest fiibervõrkudest.
tsitaat: |
Teisest otsast kurioosum, samuti Telia ja seejuures samuti Tallinnas kiirusega 10/1 (teokiirus) ja hind 21 eurot kuus. |
Võid ju kihla vedada, kuid 10/1 adsl paketti pole olemas. Võibolla räägiti hoopis 10/10 paketist. See ongi ainuke mitmetimõistetav koht seal artiklis ja tegelikult ei puutu asjasse. |
10/1 adsl oli üks hetk olemas, 10/2 on ka praegu olemas. ma ei viitsinud ega viitsi ka praegu sealt artiklist kõike kahtlast välja tuua, see artikkel pole lihtsalt vaeva väärt.
aga telia kirumise osas - mul kukkus ühendus järjekordselt 10mbit peale. peab vist hakkama telia toega jälle maid jagama :/
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
vass72
HV vaatleja
|
28.05.2020 21:00:32
|
|
|
indpro, ega sa ju väga ei loe ka, mida siia kirjutatakse või kirjutan. Ei ole ühe korra järgi, eespool kirjutasin, kuidas Telia tehnikud käisid korduvalt suures kivimajas internetti seadistamas, müüsid inimesele täiesti kasutud kolm iganenud AP-d ja asi ikka ei töötanud. Lihtne mesh ja kõik jälle korras. Lisaks mobiilse interneti ühenduse ja ruuteri probleemid maakodus, Telia alustas sellega, et rentis mulle selle vana musta Zyxeli, siis nõudmise peale anti ümmargune ja hiljem kui tuli kandiline, siis küsisin selle. Mitte ükski nendest ei töötanud korralikult, esimene on ju täielik prügi ja viimase viisingi just nüüd tagasi. Pagan, mul on tavainimese jaoks negatiivseid kogemusi kuhjaga, rohkem ei saagi väga olla. Üks positiivne ka siiski jah nagu kirjutasin.
Miks siin õigustada, nagu Telia teeks õilsat ja head asja, et ikka eesti inimestel elu parem oleks või? Tavaline kasumiahne juriidiline konstrukt, eesmärk on teenida kasumit omanikule ja kui lastakse, siis pakuvad miinimumkvaliteeti maksimumhinnaga. Töötajad on kasulikult koolitatud patriootideks ja arvavad, et tööandja on maailma parim.
Ma ütlesin seda ka, et ma saan aru, et minu hala siin ei huvita Teliat üldse, aga kui ma nendega suhtlema pean, siis käivad niipalju mööda nööri, kui see õiguslikult ja kliendisuhte mõttes võimalik on, kõrini on sellest jamast ja suurfirma kummardamisest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kaabakas
HV veteran

|
28.05.2020 21:16:49
|
|
|
vass72 kirjutas: |
Miks siin õigustada, nagu Telia teeks õilsat ja head asja, et ikka eesti inimestel elu parem oleks või? Tavaline kasumiahne juriidiline konstrukt, eesmärk on teenida kasumit omanikule ja kui lastakse, siis pakuvad miinimumkvaliteeti maksimumhinnaga. Töötajad on kasulikult koolitatud patriootideks ja arvavad, et tööandja on maailma parim |
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=housenigger
_________________ Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea.
viimati muutis kaabakas 28.05.2020 21:18:36, muudetud 3 korda |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.05.2020 21:17:21
|
|
|
vass72, sa räägid aastate tagusest teemast, musta ruuterit pandi paar aastat tagasi püsti ja cat3 tol ajal sobis, peale seda valge 3316 kahe sagedusega ja nüüd lisaks viimane aasta 7480 väliruuter mis antenni sees ja kolm sagedust korraga, varsti vist jälle uus mis 4 sagedust jne.
mesh on üsna värske lahendus ja seda on siis vaja kui ühest tugijaamast väheks jääb. vanasti oli PoE Engenius jah, toitis kuni 50Mbit/s neti ja wifi ära, oli taskukohasema hinnaga ja müüdi, hetkel on ArmorX ja kui ühest jaamast piisab, igati ok. näiteks ruuter ise 1korrus ja armor 2korrus, lihtne.
Mesh on lihtsalt parem kuna üks võrk ja sujuvalt liigud mööda elamist ja võrk ei katke vahepeal.
see on läbitud teekond lihtsalt liikudes tehnika arenguga kaasa.
nagu öeldud, kes spetsialist ja ise soovib majandada, ei pea selles osas üldse teenusepakkujaga suhtlema, sul on fiiber või 4G sim ja anna ise minna, pole vaja oma viha valada operaatori peale kes püüdis lisaks sisevõrguga aidata.
jäägu nii, kõik saime aru, et sul asjad ei sujunud.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.05.2020 21:22:21
|
|
|
tohoh, telia tugi on kättesaadav ainult tööajal vms?
kellel ikka on vaja peale kella 9 õhtul internetti või televisiooni, eks?
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
28.05.2020 21:29:20
|
|
|
kellel ikka on vaja peale kella 9 õhtul internetti või televisiooni, eks?  |
Mitu aastat juba...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.05.2020 21:30:25
|
|
|
kellel ikka on vaja peale kella 9 õhtul internetti või televisiooni, eks?  |
Sa võid ju ühele nn "koolitatud patrioodile" kirjutada ja saab asja selgeks.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
28.05.2020 22:31:22
|
|
|
|
Aitäh pakkumast, aga ei taha. |
kaablivõrk, optiline võrk, kaablikanalisatsiooni rent? need on kõik veidi erinevad asjad.
euroopa (needsamad läti, leedu, poola, rootsi näiteks) hindade võrdlused sinna kõrvale oleks veel eriti ideaalne. võin kihla vedada, et need on leitavad.
eks see kommentaar oli suunatud suuresti sinu tsiteeritu pihta aga kuna sa seal ilusasti boldisid vastavaid kohti, siis mõtlesin, et äkki oskad täpsustada.
Jutt käib enamuses lairibaühendustest ja ka väiksemate kiiruste puhul kaabelühendustest. |
tahaksid äkki täpsustada, mida sa lairiba all silmas pead? kaabelühendused käivad samuti lairiba alla. |
Mis siin täpsustada on? Lairiba all mõtlengi lairiba ja see on ainult kaabliga. Mis asi on sulle arusaamatu? |
okei, sel juhul on sinu lauseehitus eksitav. seda su lauset võib lugeda niipidi, et lairiba alla käib ka kaabel või et kaabel on lisaks/eraldi. kuna paljuski käib jutt kiirematest fiibervõrkudest.
|
Kurat ära tüütab sinu puder ja kapsas. Pane siis boldi mida ma saaksin veel täpsustada lisaks eelnevale.
Kas sa meelega kirjutad oma pläma siia?
Too siia minu eksitav lausenäide, et kõik teised ka sellest eksitusest aru saaks peale sinu.
viimati muutis seeru 28.05.2020 22:32:03, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.05.2020 22:31:44
|
|
|
seeru, Kes ütles, et see paar lehekülge koos delfi postitusega jura pole, ongi ju. Kurat poola kartul ja maasikas on ka eestis odavam kui kohalik. Lihtsalt internetti pole võimalik käruga kohale tuua.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
28.05.2020 22:34:54
|
|
|
seeru, Kes ütles, et see paar lehekülge koos delfi postitusega jura pole, ongi ju. Kurat poola kartul ja maasikas on ka eestis odavam kui kohalik. Lihtsalt internetti pole võimalik käruga kohale tuua. |
Räägi poola vorstist ka.
Ma tean et see olevat ka odavam aga maitsvat sitasti.
Telia treilerid veavad internetti Poolast kohale? Polegi enne kuulnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.05.2020 22:45:14
|
|
|
seeru, Kes ütles, et see paar lehekülge koos delfi postitusega jura pole, ongi ju. Kurat poola kartul ja maasikas on ka eestis odavam kui kohalik. Lihtsalt internetti pole võimalik käruga kohale tuua. |
Räägi poola vorstist ka.
Ma tean et see olevat ka odavam aga maitsvat sitasti.
Telia treilerid veavad internetti Poolast kohale? Polegi enne kuulnud. |
Kui ikka sitasti, siis võib see Poola internet ka sitt olla.. sposibo, njet.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.05.2020 22:50:53
|
|
|
Too siia minu eksitav lausenäide, et kõik teised ka sellest eksitusest aru saaks peale sinu. |
pidasin seda algses tsitaadis olevat lauset kaheti mõistetavaks, ka esitatud kontekstis. kaabelühendused on osa lairibaühendustest, eraldi välja toomine samas lauses tundus natukene arusaamatu. las ta jääb.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
28.05.2020 23:25:10
|
|
|
Too siia minu eksitav lausenäide, et kõik teised ka sellest eksitusest aru saaks peale sinu. |
pidasin seda algses tsitaadis olevat lauset kaheti mõistetavaks, ka esitatud kontekstis. kaabelühendused on osa lairibaühendustest, eraldi välja toomine samas lauses tundus natukene arusaamatu. las ta jääb. |
Tundub jah sinu isiklik probleem olevat.
Telia kaitsmise tuhinas rind ees ... no ok las jääb.
Mulle ka Telia ikka veel meeldib. Eesti Telefoni aegadest klient.
Maja kaabel ka sellest ajast ja ikka kõlbab veel.
Kuskil on kindlasti minu jaoks seadmeid ka vahetatud. Ma tean umbes 2-3 aastat tagasi.
Elasa valguskaabel on ka juba läheb 20 meetri kauguselt majast mööda.
Loodan et elektrilevi toob selle lähema 5 aasta jooksul majja ka. Ega teist lootust küll ei ole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|