praegune kellaaeg 19.06.2025 02:34:32
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
rex
HV Guru

|
27.05.2020 14:33:41
|
|
|
Klahvi all on genekas?
|
|
tagasi üles |
|
 |
anubise
HV vaatleja
|
27.05.2020 17:07:40
|
|
|
Tundub nii.
|
|
tagasi üles |
|
 |
M@x
HV veteran

|
27.05.2020 21:54:32
|
|
|
Barbo20 kirjutas: |
Pildi pealt on näha, et sul on ventikal siiski 2 mähisepaari, kui väidad, et sul oli 3 kiirust siis ilmselt Speed 1 (1 paar); Speed 2 (2 paar); Speed 3 (mõlemad paarid).
|
See kõik on regulaatori poolel, kui ma nüüd asendaksin selle Sonoffi 4CH-ga, siis kuidas selle ühendamine välja näeks?
Vaatan et ewelink laseb sellel interlock mode’i kasutada, mis siis välistaks selle et 2 lülitit nö korraga sees on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
28.05.2020 03:25:33
|
|
|
M@x, kui sul ventikasse läheb 2 mähisepaari siis sobib sul 4CH asemel ka Sonoff Dual. Mõlemad releed väljas = OFF, Üks relee sees: kiirus1, teine relee sees:kiirus2, mõlemad sees: kiirus3
|
|
tagasi üles |
|
 |
M@x
HV veteran

|
28.05.2020 08:19:48
|
|
|
Saan ma seda ewelink rakenduses sättida, või nõuab tehnilisemat programmeerimist? Või lihtsalt lülitangi vastavalt lüliteid?
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
28.05.2020 08:42:38
|
|
|
Kuulge, elektrialahuvilised.
Teeks kõigepealt selgeks ühe asja. Mootor vajab pöörlemiseks kahte pooluspaari, ehk mähist. Kui sa lülitad ainult ühte neist sisse siis mootor ei pöörle.
Selleks, et ventilaatori mootoritel kiirust muuta, tehakse ühele mähisele väljavõtted, millede vahel lülitamisega saab rootor omale sobiva pöörlemiskiiruse. Antud juhul räägima AC mootori, ehk laua- või laeventilaatori astmelisest kiirusereguleerimisest, mida siin soovitatakse Sonoffiga juhtida.
Jämedalt võttes toimivad need ventilaatori mootorid selliselt. Ma olen saanud nagu eelpool öeldust aru, et tal ei ole astmeliselt muudetava kiirusega mootor, vaid sujuvalt reguleeritava kiirusega mootor. Või siiski mitte?
Kas nüüd juhitakse sujuva reguleerimisega ventilaatori mootorit, need on üldjuhul kanaliventilaatorid ventilatsioonisüsteemis ja kiirust regulkeeritakse sujuvalt pööratavast nupust. (selliseid olen ise mõned ikka paigaldanud.)
või on tegu eelpool kirjeldatud astmeliste kiirusevalikutega, millel on astmetega pööratav või lükatav lüliti. (Selliseid olen ise pidanud parandama)
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 28.05.2020 08:48:12, muudetud 5 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
28.05.2020 09:01:21
|
|
|
M@x, lihtsalt lülitad Welinkist lüliteid. Ma ei mäleta kui palju eWelink lubas "Stseene" tekitada. Kui vähegi paidlikum on siis peaks saam teha stseenid "Kiirus 1" "Kiirus2" jne. Iga stseeni käivitamisel lülitatakse siis releed sellisesse olekusse nagu vaja. Saad ühe klikiga hakkama. Samas kui Google Home kasutaja oled siis saad seal need stseenid teha. "Ok google, set ventilation to level 1" lülitab siis ühe relee sisse ja teise välja (igaks juhuks kui eelnevalt sees oli) jne
EDIT: jägaja'l, on õigus loomulikult. Enne igasuguste DIY modifikatsioonide tegemist pead olema 100% kindel, et oled moditava seadme toimimisest õigesti aru saanud. Kui vähegi kahtled, pöördu kas seadme esindaja või vähemalt pädeva elektriku poole. Ära kunagi toetu puhtalt foorumitest hangitud infole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
anubise
HV vaatleja
|
28.05.2020 16:17:53
|
|
|
Tõstatan uuesti
|
|
tagasi üles |
|
 |
seldur
HV vaatleja

|
29.05.2020 23:19:30
|
|
|
kaliif kirjutas: |
Kas keegi oskab kommenteerida radikale termostaati, millist eelistada
FIBARO Heat Controller Thermostat
Aeotec Radiator Thermostat
Eurotronic Spirit thermostat
Aeotec ja Eurotronic termostaadid on kuidagi väga sarnased. |
võin oma kogemuse siia lisada: ostsin paar kuud tagasi ühest eesti e-poest ühe aeotec'i (50.- koos postikuluga) nö testimiseks ja kokkuvõttes olin rahul. oli paar asja, aga veensin ennast, et need on mu vana vera lite kontrolleri (kuigi ui7) süül. nt, ei ole ma suutnud tööle saada eemalt temp juhtimist. 1x vb sajast olen näinud, et muudab termostaadi peal, kui arvutist või telefonist muudan - kuigi "command sent ok" alati. suhtlesin ka aeotec'i support'iga, aga nad saatsid mulle oma testi tulemused, kuidas neil kõik töötas ja jätsin asja sinnapaika. kuna väga palju alternatiive turul ei ole, siis otsustasin, et käib see aeotec küll ja hakkasin otsima "läänest" soodsamat hinda, kuna see eesti e-pood oli vahepeal juba raha lõhna peale 10 euri tüki eest juurde keevitanud (põhimõtte värk). kuidagi täiesti juhuslikult sattusin eurotronic'u versiooni peale ja kuna need olid tunduvalt odavamad (~32 euri tükk + paar euri postikulu: https://www.amazon.de/dp/B075X257NC ), siis ostsin kohe 6tk ära (mul 7 radikat). kaup tuli otse saksast smartposti kulleriga koju mingi 3-4 päevaga. veendusin ise ka, et tegemist on tõepoolest identse tootega (miinus aeotec'i logo ja kirjad patarei kaane all). ühendasin kohe kõik ära, mitte mingit draamat ja töötavad siiani. näppisin natuke seadeid ka (nt avatud akna tundlikkust jms) ja reageerib ilusti. kuigi nt patarei indikaator ilmus 7st ühel (eurotronic'u omal) ja poll'imine tuli ise välja lülitada (muidu andis iga natukese aja tagant alarmi "can't detect device"), siis kokkuvõttes julgen soovitada küll. Huvitav oleks muidugi kuulda ka kogemusi teiste kontrolleritega.
Edit: keegi siin kurtis vist nende müra üle. Kuulen küll vahel seda ~0,3 sekundilist surinat, aga see on nii vaikne, et mind see kindlasti ei häiri. öösel üles pole veel kordagi ajanud selle paari kuu jooksul (asub peast u 1,5m kaugusel).
Tehniline dok (kehtib mõlemale margile): https://www.hashop.nl/Files/5/18000/18005/Attachments/Product/02947F5P19MV6q915D29688h29u7b317.pdf
|
|
tagasi üles |
|
 |
xxlmaster
HV Guru

|
01.06.2020 08:42:24
|
|
|
Kuna endal just üks ventika teema käsil siis küsiks ka vahele, et kas täiesti tavaline 10.- ühe kiirusega kanali vent on dimmerdatav v peab selle jaoks olema mitme kiirusega mootor mida siis reostaati keerates kiiremaks/aeglasemaks keeratakse?
|
|
tagasi üles |
|
 |
-vodafone-
HV Guru

|
01.06.2020 09:40:15
|
|
|
Plaanis plaatvundamendi teostamisel kihtidesse uputada mõned niiskuse ja temp andurid (~15tk). Kasutaks mingit Si7021 tüüpi andurit , kuid tõenäoliselt ta sureb betooni erinevate ühendite tõttu üsna kiirelt maha (nagu selgub allpool artiklis). Hermeetiliselt ka vist ei ole mõtet seda betooni panna kuna siis niiskuse info vale? Mis variandid on ja mida võiks kasutada?
Esmase googeldamise peale leidsin sellise jupi (teadusliku?) artiklit https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0950061812009233 - Keegi teab või hammustab läbi kuidas tervet artiklik/osa lugeda?
Miks? Sest tahan Ehitusfoorumites ja erinevates aruteludes käib kõva vaidlus, et kaua see EPS seal all kestab ja hakkab niiskust sisse tõmbama jne jne. Paneks siis aastateks monitoorima kihtidesse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
01.06.2020 09:46:51
|
|
|
Need Si7021 ei tööta selles keskkonnas. Tempi mõõdaksid kuid niiskusemõõtmisega ei saaks hakkama, valetaks kui kuradid.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
-vodafone-
HV Guru

|
01.06.2020 10:06:55
|
|
|
jägaja, hea teada. Mis andurit kasutada võiks? Kuna plaanis panna 3 andurit kohakuti (esimese EPS kihi alla vastu maapinda, teine EPS kihtide vahele, kolmas betooni armatuuri külge) siis kaks esimest võiks Si7021 olla?
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
01.06.2020 11:21:40
|
|
|
Ma jään siinkohal vastuse võlgu. Kardan, et need andurid koguvad oma pinnale niiskuse ja ei anna seda enam ära, ehk siis jäävadki sinna 99-100% kanti näitama.
Selliselt nad igatahes toimivad, kui õues kõrge õhuniiskusega ajal neilt mingit adekvaatset infot tahta.
Ma ei mäleta enam, kas sellel Si7021 oli ka küttekeha niiskuseanduril (või oli see DHT22/AM2302), mis siis peaks mingitel tingimustel andurit kuivatama vististi, mingil mudelil see väidtavalt oli, muidu erinevusi küll ei näinud mõõtmistulemustes. Niiskes, üle 80%, oli tulemus juba siht ebamäärane.
Kardetavasti on selle beotoonkeskonna tingimused liiga agressiivsed selliste anduritega mõõtmiseks. Ei kujuta ette, kuidas sa neid sinna põrandasse saaksid paigaldada, et nad üldse tööle jääkisd. Paned EPS kihtide vahele?
Muidugi, anduri hinda vaadates võib katse eesmärgil neid sinna paigaldada, ske saaksid tulemuse teada.
PS. Leidsin kogemata mingi ülevaate erinevate andurite mõõtetäpsuste kohta. http://www.kandrsmith.org/RJS/Misc/Hygrometers/calib_many.html
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
tagasi üles |
|
 |
-vodafone-
HV Guru

|
01.06.2020 11:41:06
|
|
|
Kerisin Conclusion osasse ja kõige täpsem selle järgi siis BME280
EPS kihtide vahele - need peaks kindlasti ellu jääma ja toimima. Samuti ka eeldan, et ka aluspinna(liiva) ja EPS vaheline andur. Küsitav on betooni sees olev andur...
Jah, see 50€ võib panustada sportlikust huvist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mugman
HV kasutaja

|
01.06.2020 11:59:50
|
|
|
-vodafone- kirjutas: |
Kerisin Conclusion osasse ja kõige täpsem selle järgi siis BME280
EPS kihtide vahele - need peaks kindlasti ellu jääma ja toimima. Samuti ka eeldan, et ka aluspinna(liiva) ja EPS vaheline andur. Küsitav on betooni sees olev andur...
Jah, see 50€ võib panustada sportlikust huvist. |
Põnev monitooringu plaan sul käsil.
Kas viidet ehitusfoorumi teemale ka oleks jagada, saaksin ennast kursis hoida sinu mõõdetavate numbritega ?
Edu!
|
|
tagasi üles |
|
 |
M@x
HV veteran

|
01.06.2020 19:19:43
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Teeks kõigepealt selgeks ühe asja. Mootor vajab pöörlemiseks kahte pooluspaari, ehk mähist. Kui sa lülitad ainult ühte neist sisse siis mootor ei pöörle.
Selleks, et ventilaatori mootoritel kiirust muuta, tehakse ühele mähisele väljavõtted, millede vahel lülitamisega saab rootor omale sobiva pöörlemiskiiruse. Antud juhul räägima AC mootori, ehk laua- või laeventilaatori astmelisest kiirusereguleerimisest, mida siin soovitatakse Sonoffiga juhtida.
Jämedalt võttes toimivad need ventilaatori mootorid selliselt. Ma olen saanud nagu eelpool öeldust aru, et tal ei ole astmeliselt muudetava kiirusega mootor, vaid sujuvalt reguleeritava kiirusega mootor. Või siiski mitte?
Kas nüüd juhitakse sujuva reguleerimisega ventilaatori mootorit, need on üldjuhul kanaliventilaatorid ventilatsioonisüsteemis ja kiirust regulkeeritakse sujuvalt pööratavast nupust. (selliseid olen ise mõned ikka paigaldanud.)
või on tegu eelpool kirjeldatud astmeliste kiirusevalikutega, millel on astmetega pööratav või lükatav lüliti. (Selliseid olen ise pidanud parandama)
 |
Käisin ka pööningul ventilaatori juures ära ning tegu siis https://imgur.com/a/nLJkULn ehk siis tegu teise variandiga, mille saan siis Sonoff 2ch pealt lülitama panna nagu aru saan.
|
|
tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
01.06.2020 20:07:24
|
|
|
Barbo20 kirjutas: |
Tervist targa-kodu-ehitajad.
Olen algaja huviline ja tahan kuulda soovitusi kuidas alustada:
Mul olemas alljärgnevad asjad:
Hikvisioni IP kaamerad ja NVR
Puutetundlike ekraanidega Paradox-i valvesüsteem, lan adapter juurde ostetud ja saan PC-st juhtida, telefoni äpp nõuab mingit raha, saab kuidagi targa koduga liita?
...
Hunnik õuevalgusteid mida tahaks juhtima panna vastavalt õuevalgusele- olemas programmkell ja valgusanduriga DIN liistu relee, võibolla saaks kuidagi targemalt kasutades Fibaro seadmeid?
Apple telefonid, tasub Apple homekiti taga ajada?
Kui kuskilt alustada siis esimese asjana peaksin mingi home centri ostma? |
Paradox EVO/HD ühildub pea täielikult Home Assistantiga üle IP150S mooduli, ise kasutan, toimib ilusti. Aint FW peab olema <4.0.
Hiki NVR-i staatuse saab samuti Home Assistantisse lisada, kasutan, toimib.
Paradoxil toimib nüüd ainult Swani äpp, ei kasuta kuna läks tasuliseks, kasutan Home Assistanti äppi.
Õuekatele pane Sonoff, saab confida lülituma igatmoodi (on/off).
Iföönid toimivad ka väga hästi Home Assistantiga, äpp peaks isegi parem olema kui Androidil.
Alustama peaks mingist arvutist (võib ka vana juust olla või raspberry pi - pi-le on eraldi image) sellele nt. Ubuntu Server LTS ja siis hassio selga - Päris algajatele oleks ilmselt midagi lihtsamat vaja, samas on nett juhendeid täis ja kasutajaid vist ka kõige rohkem võrreldes teiste lahendustega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
01.06.2020 21:31:34
|
|
|
M@x kirjutas: |
Spoiler 
 |
Käisin ka pööningul ventilaatori juures ära ning tegu siis https://imgur.com/a/nLJkULn ehk siis tegu teise variandiga, mille saan siis Sonoff 2ch pealt lülitama panna nagu aru saan. |
Kahjuks ei. Vaadates sinna harukarpi siis tegu on standardse ventilaatoriga, mide reguleeritakse potentsiomeetriga. Eelpool mainitud Fibaro Dimmer vms. on selle jaoks sobiv.
Mul omal ka samasugune, kui aega ja viitsimist leiaks saaks proovida huvi pärast. Aga pole kodus eriti aega mässata kül hetkel
|
tagasi üles |
|
 |
M@x
HV veteran

|
02.06.2020 08:05:31
|
|
|
Selge, siis tuleb see ligi võtta. Suur tänu abi eest! Kas Fibaro Dimmer ja Sonoffi ifan on sama põhimõttega? Kuna Fibaro tahab keskust ja Sonoffile piisab WiFist siis teeks algust sellega..
|
|
tagasi üles |
|
 |
Barbo20
HV veteran

|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
02.06.2020 15:04:00
|
|
|
Lihtsalt infoks, kui kedagi peaks huvitama. Sai Hiinast tellitud miskine fibaro homage Z-wave plug Neo Coolcam'i nimetuse all. Lihtsalt prooviks, kuidas Homey'ga ka töötab. Selgus, et levi on üli kehv, isegi 5m distants oli probleemiks, paaritamine käis ka üle kivide ja kändude. Lõpuks põles paugu ja suitsuga lihtsalt maha. Sain raha tagasi ja nokkisin lahti, et vaadata, kuidas tehtud. Väga tihedalt täis topitud, tõenäoliselt tekivad temperatuuriprobleemid. Kuigi õhkulendamise taga temp ei olnud, polnud jõudnud veel koormustki taha panna. Läbi läks dioodsild, miks, jääb arusaamatuks, võimalik disainiviga, või siis lihtsalt praak, trükkplaati luubi all ei viitsinud uurima hakata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
02.06.2020 15:19:30
|
|
|
Mul neid Neo Coolcam pesasid 5 või rohkemgi. Töötavad mitu aastat ja ei saa kurta. Hoopis Aeotec lendas laiali, garantii aitas. Samas Fibaro omadega on ka pigem probleeme olnud.
Ning arvestades seda, kui väikesele ruumalale keed komponendid paigaldada tuleb siis seal ei ole midagi imestada, et tihedalt on paigaldatud. Soovid hajusamat paigaldust, osta Sonoff näiteks.
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
02.06.2020 16:38:31
|
|
|
Mul neid Neo Coolcam pesasid 5 või rohkemgi. Töötavad mitu aastat ja ei saa kurta. Hoopis Aeotec lendas laiali, garantii aitas. Samas Fibaro omadega on ka pigem probleeme olnud.
Ning arvestades seda, kui väikesele ruumalale keed komponendid paigaldada tuleb siis seal ei ole midagi imestada, et tihedalt on paigaldatud. Soovid hajusamat paigaldust, osta Sonoff näiteks. |
Tõenäoliselt siis konkreetne isend ikka oligi vigane lihtsalt, kui eksisteerib ka töötavaid mudeleid. Tagasisides ka ühel oli kärssama läinud, kuid koormusega. Sonoffe küllaga kasutuses, väga head on, kuid igale poole Sonoff ei sobi, tahtsin ka z-wave ära katsetada, kas evib mingit eelist zigbee ees, mis on praegust valdav, tundub, et antud setupis mitte.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
02.06.2020 18:24:55
|
|
|
Kui sonoffite peal Tasmotat kasutad, siis Avatto teeb viisakaid voolu mõõtvaid isendeid kuhu Tasmota peale istub. https://www.aliexpress.com/i/33005918303.html Üks sai umbes aasta tagasi prooviks võetud ja siiani toimetab ilma igasuguste tõrgete ja anomaaliateta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|