Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
netcat
Kreisi kasutaja

|
07.05.2020 14:49:19
|
|
|
Sonite v? Ei tule ju üleöö lambist uus reliis välja, ma ei räägi sellest kui mingi hotfix midagi üleöö katki teeb. Jah, mind tavakasutajana ei huvita beetatestimine, aga riikliku tähtsusega asjade arendajad ei tohiks sellist ükskõiksust endale küll lubada. Isegi kui nad ei saa omi asju õigeks ajaks korda võiks enne uue versiooni avalikkusse laskmist kasutajaid juba hoiatada, et seda peale ei pandaks.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.05.2020 14:51:21
|
|
|
Ei soni. Kus sa oma häälekusega siis olid, kui see ID-kaardi tarkvara arendus Läti poole viidi?
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
07.05.2020 17:19:20
|
|
|
Miks kasutajat tänavalt peaks kottima, millises füüsilises lokatsioonis arendus toimib? Peaasi on, et see toimiks. Või Lätti viimine on legit vabandus, et enam ei pea selle kallal tööd tegema, isegi lätlased ei pea?
Ja mis sorti demagoogia see "kus sa olid" tahab üldse olla? Kas keegi seal kunagi küsis meie kellegi arvamust lätlaste kohta, või oleks seda arvesse võtnud, kui seda avaldatud oleks? Absull mitte kedagi ei oleks huvitanud ju.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahoioi
HV kasutaja
|
07.05.2020 17:43:45
|
|
|
Mis ime brauser see FF siis on, et sellega ID-kaardiga pidevalt probleemid on? Palju eksootilisemad brauserid töötavad normaalselt, insatalli ja kasuta, ei mingit lisapluginate lubamist ega midagi. Täna tuli Bravele ja Vivaldile värsked uuendused, töötavad kaardiga. Vivaldiga oli korra probleem, aga see oli oma viga, sest oli kaua uuendamata ja vahepeal tuli ID-tarkvara uuendus, uuendasin brauseri ja töötas. Või on teistel brauseritel kasutada mõned entusiastid, kes uuenduses enne avalikustamist juba kõik sobilikuks teevad?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.05.2020 17:48:39
|
|
|
netcat, mingi isiklik teema sellega, et nii triggered oled? Peaksid ju eestlasena harjunud olema, et see ID-kaardiga seonduv kipub tihti lonkama
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.05.2020 17:57:47
|
|
|
Käi jala. Mingi Zoomi teema nüüd Firefoxi integreeritud? See on küll viimase aja parim idee, kui vaadata Zoomi turvaprobleeme
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.05.2020 18:05:59
|
|
|
Betamax, Keegi hoiab relva kuklas, et pead kasutama?
Olen nõus, et Zoom ei ole turvaline. Kui ei meeldi ära kasuta.
Mina saan aru sellest nii, et lisati lihtsalt tugi Zoom kõnedega liitumiseks üle veebi. Et enne oli mingi audio teema mis seda takistas. Kas mitte Skype'l pole sarnane lahendus, et saab üle veebi kasutada ilma Skype paigaldamata?
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.05.2020 18:15:29
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Betamax, Keegi hoiab relva kuklas, et pead kasutama? |
Kahjuks küll. Mitmed mu tööandjad on ostnud isegi ärilitsentsid. Eriti ei fänna seda programmi, kuna see on üks suur turvaauk turvaaugu sees.
Seda tuge kuidagi kinni keerata ei saa? Suhteliselt kindel, et sellele leitakse kah mingi exploit Zoomi osas.
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
07.05.2020 18:19:39
|
|
|
Betamax kirjutas: |
netcat, mingi isiklik teema sellega, et nii triggered oled? Peaksid ju eestlasena harjunud olema, et see ID-kaardiga seonduv kipub tihti lonkama  |
Lihtsalt kõrini on hakanud sellest ettenägematusest saama. Ammu juba. Ongi kogu isiklik seos.
Aga sa, kas sina oled isiklikult seotud, et küsimusele miks ei beetatestita õigeaegselt, mõttetu demagoogiaga vastu põrkad? Kes su advokaadiks palkas? Kui telgitaguseid tead, siis räägi parem midagi asjalikku ja huvitavat, nagu näiteks mis muudatus siis nüüd asja katki tegi, ja miks see juba kuu aega tagasi teada polnud. Beta 76 tuli välja 07.04.2020. Kuu aja pärast tuleb juba 77, kas siis RIA teeb jälle uue uudise, et üleöö on midagi katki läinud või äkki vaataks juba praegu sellele versioonile otsa?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.05.2020 18:31:06
|
|
|
netcat kirjutas: |
Kes su advokaadiks palkas? |
OK, selle põhjal tundud veidi imelik olevat. Ei hakka rohkem midagi ütlema
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.05.2020 18:39:33
|
|
|
Betamax, Keegi hoiab relva kuklas, et pead kasutama? |
Kahjuks küll. Mitmed mu tööandjad on ostnud isegi ärilitsentsid. Eriti ei fänna seda programmi, kuna see on üks suur turvaauk turvaaugu sees.
Seda tuge kuidagi kinni keerata ei saa? Suhteliselt kindel, et sellele leitakse kah mingi exploit Zoomi osas. |
Hetkel ei leidnud, et mingit about:config sätet Zoomi jaoks eraldi (mitte ajada segi brauseri zoomiga). Tehniliselt kui Audio Workers kinni keerata (mis nüüd lisati), siis see peaks ka Zoomi "katki" tegema: dom.audioworklet.enabled
https://lists.mozilla.org/pipermail/dev-platform/2018-May/021814.html
https://www.reddit.com/r/firefox/comments/frjk31/when_using_firefox_to_access_the_web_browser/
tsitaat: |
""Your browser does not support using the computer’s Audio device."" |
Pigem ma arvan, et läbi FF võib see olla turvalisem kui alla laadida ja paigaldada eraldi programm mis teeb jumal teab mida arvutis.
FF's incognito mode ja ajutine profiil mille saab pärast ära kustutada.
netcat, mingi isiklik teema sellega, et nii triggered oled? Peaksid ju eestlasena harjunud olema, et see ID-kaardiga seonduv kipub tihti lonkama  |
Lihtsalt kõrini on hakanud sellest ettenägematusest saama. Ammu juba. Ongi kogu isiklik seos.
Aga sa, kas sina oled isiklikult seotud, et küsimusele miks ei beetatestita õigeaegselt, mõttetu demagoogiaga vastu põrkad? Kes su advokaadiks palkas? Kui telgitaguseid tead, siis räägi parem midagi asjalikku ja huvitavat, nagu näiteks mis muudatus siis nüüd asja katki tegi, ja miks see juba kuu aega tagasi teada polnud. Beta 76 tuli välja 07.04.2020. Kuu aja pärast tuleb juba 77, kas siis RIA teeb jälle uue uudise, et üleöö on midagi katki läinud või äkki vaataks juba praegu sellele versioonile otsa? |
See on jah äärmiselt kummaline, et nad ei testi Beta versiooniga. Ma saan aru kui nad ei testi Nightly versioniga kuna seal võib pidevalt midagi muutuda mis muudab tehtud töö väärtusetuks aga Beta on juba päris stabiilne.
Pigem ma arvan, et nad ei testi Firefoxiga üldse kuni keegi ei hakka kaebama. Muul viisil ei saa seletada seda miks FF'ga pidevalt katki on ja Chromega töötab nagu kulda.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
07.05.2020 18:53:31
|
|
|
Pigem ma arvan, et nad ei testi Firefoxiga üldse kuni keegi ei hakka kaebama. Muul viisil ei saa seletada seda miks FF'ga pidevalt katki on ja Chromega töötab nagu kulda. |
Sel juhul ei tohiks nad väita, et FF on ametlikult toetatud üldse.
Aga nagu siin selgeks tehti, ma olen veidi imelik, et ma nii arvan.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.05.2020 18:55:55
|
|
|
Pigem ma arvan, et nad ei testi Firefoxiga üldse kuni keegi ei hakka kaebama. Muul viisil ei saa seletada seda miks FF'ga pidevalt katki on ja Chromega töötab nagu kulda. |
Aga nagu siin selgeks tehti, ma olen veidi imelik, et ma nii arvan. |
Ei, sa tundud imelik, sest räägid mingitest advokaatide palkamisest
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
07.05.2020 19:15:48
|
|
|
Aga nagu siin selgeks tehti, ma olen veidi imelik, et ma nii arvan. |
Ei, sa tundud imelik, sest räägid mingitest advokaatide palkamisest  |
Ja sina ei tundu imelik, kui sa räägid mingist isiklikust seosest ja triggered olemisest? Kuidas küla koerale...
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
07.05.2020 19:24:58
|
|
|
Mida iganes. Räuska rahus edasi
|
|
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
nn3_
HV kasutaja

|
07.05.2020 23:13:52
|
|
|
Käi jala. Mingi Zoomi teema nüüd Firefoxi integreeritud? See on küll viimase aja parim idee, kui vaadata Zoomi turvaprobleeme :-| |
Lisati AudioWorklets tugi, mida kasutatakse javascriptiga vähem koormavaks helitöötluseks. See on W3C standard Web Audio API osa ja seda peaks kaasaegne ühilduv brauser toetama. Eriti praegusel ajal, et püsida konkurentsis.
https://caniuse.com/#search=audioworklet
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
andrus.
HV vaatleja
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
08.05.2020 19:00:10
|
|
|
Mina sain endal 76.0.1 id kaardiga tööle.
about:config
security.osclientcerts.autoload väärtuseks tuleb panna true.
Ja kõik, kogu lugu. Ma ei tea, mida RIA siin lahendab juba kolm päeva?? Ärge nüüd jumala eest jälle seda küsimust räuskamiseks nimetage. Ma tõesti lihtsalt põlen uudishimust.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
08.05.2020 19:03:35
|
|
|
netcat, see on küll ennekuulmatu mõte aga äkki küsid RIA käest? Nagu näha siis on mure põletav, ei tahaks tõsist probleemi vaevama jätta.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
ahoioi
HV kasutaja
|
08.05.2020 19:29:24
|
|
|
Mul on küsimus suurele ringile, kui palju on selliseid FF kasutajaid, kes on võimelised kapoti all kaevama? Ei mõtle muidugi siinse foorumi kasutajaid. Arvan, et enamus pole võimelised kapoti all kaevama ja nende pärast peabki RIA oma asjad sobivaks disainima.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
08.05.2020 19:59:48
|
|
|
Ma olin näiteks sunnitud ühele seeniorile telfoni teel supporti tegema. On kergem ette veerida, et tee lahti üks about:config aken, kopeeri otsinguväljale see string, mille sulle meiliga saatsin ja muuda selle taga väärtus ära (jah, isegi vanaema saab selle klahvivajutusega hakkama) kui hakata ilma remote accessita seletama, kuidas installeerida mõnda teist brauserit, mida ta kunagi kasutanud ei ole, arvestades et inimene ei ole oma peaga kunagi ühtegi softi paigaldanud ja oskab vajutada ainult sinna, kuhu on harjunud. Edge case, võib-olla aga probleem selleks korraks lahendatud. Selliseid võib veel palju olla.
Muidugi, peale workaroundi on vaja ka päris fixi asjadele, mis ei tööta. Aga ometi on best practice mitte hoida workaroundi vaka all, kui see on teada.
Mozilla omalt poolt on hakanud peale asja uurimisega ja esialgu üllataval kombel ei eita, et see võib olla hoopis nende bugi, mis asja katki tegi.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
24.05.2020 18:32:18
|
|
|
Täna on 24. mai aga endiselt puudub firefoxi jaoks neil parandus ID-kaardi tarkvarast. Õnneks on mul üks versioon 73.0.1 millega id-kaardi tarkvara töötab aga krt - tahaks sellest versioonist lahti saada.
Chrome lõpetas ka mul id-kaardiga töötamise - näiteks pangas makseid ei saa enam allkirjastada. Jahub ainult sellest, et laiendus on paigaldatud aga ei tööta korrektselt...
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
25.05.2020 12:05:16
|
|
|
76 versioonis on see häda wontfix staatuses, niiet kui midagi paraneb, siis 77 reliisiga ilmselt.
Kas see about: config mudimise trikk sul ei toimi? Mul töötab väga hästi.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
25.05.2020 14:35:01
|
|
|
Ma kasutan üldse kõrval Edge'i, kui FF on näiteks nii kaua avatud olnud, et ID ainult veateateid köhib, aga miskit on veel lugemiseks avatud ja ei raatsi brauserit restartida. Pmst ainuke asi, milleks Edge'i kasutan peale Win installijärgse FF tirimise.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|