Ausaltöelda ei saa aru sellest ekraanidilemmast, prose-mälud ise maksavad 300.-+ ja muu mudru veel otsa+ GPU ka eraldi kaasa pandud ning siis veel lisaks oodata 99%sRGB ekraani isegi 1000.- läpakalt? Korralikud ekraanid ise maksavad juba nii palju
Ok see 4800H TUF ekraan tundus tõesti liiga halb ülevaataja jutu järgi, aga mingit profiekraani tahta, siis on mõistlik juurde osta- kestab mitu põlvkonda läpakaid\arvuteid.
Asi ongi selles, et puudus on läpakatest, kus on korralik ekraan aga võibolla näiteks gpu pealt kokku hoitud. Ehk siis normaalse hinnaga tööläpakas. Aga hetkel on valdavalt valida kas odavama hinnaga läpakas ja juust ekraan, või head ekraani tahtes, kallis läpakas koos näiteks kõrgema otsa gpu'ga (või muude lisakomponentidega), mida vaja ei oleks.
Ja mul näiteks on koduarvuti koos profikasutuseks sobiva monitoriga olemas, aitäh soovitamast, aga kui on vaja kodust eemal tööd teha, siis on mul mõningased kahtlused 27" monitori mobiilsuses.
Aga ok, läheb väga offtopicuks ära, ma rohkem ei torgi siin seda läpakateemat, lihtsalt et odavate ryzen läpakate huvilised oleks olukorrast teadlikud ja ei jätaks ülevaadetest ekraaniosa vaatamata, kuna ma kahtlen, et läpakatootjad oma plaane muudavad.
Palju see korralikum paneel ikka hinnale lisaks? St. võiks ju olla sellevõrra kallim odavtoode.
Ei lisagi midagi, seda enam kuna Ryzeni korralikud prosed on ju odavad. See 6/12 4600H maksaks letil max 160 eurot. Kui kogu läpakas oleks 800 eurot siis sinna hinna sisse saaks korraliku paneeli juba panna. Rääkimata kuni 1000 eurosest AMD läpakast.
Inteli oli see, kes küsis mingi näkase 2/4 cpu eest 250+ eurot.. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
ma arvan, et sa oled väga optimist.
150mm² 7nm kivi. amd enda lineupis maksab 75mm² 7nm + 125mm² 12nm, mis on halvem aga väidetavalt odavam lahendus, rohkem. kõrgemas otsas oluliselt rohkem. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
ma arvan, et sa oled väga optimist.
150mm² 7nm kivi. amd enda lineupis maksab 75mm² 7nm + 125mm² 12nm, mis on halvem aga väidetavalt odavam lahendus, rohkem. kõrgemas otsas oluliselt rohkem.
Viilutaja, millist letti sa täpselt silmas pidasid?
ja ärilisest mõttes vaadatuna oleks amd ikka puhtaloll kui neid nii odavalt müüks. _________________ - londiste
Viilutaja, millist letti sa täpselt silmas pidasid?
ja ärilisest mõttes vaadatuna oleks amd ikka puhtaloll kui neid nii odavalt müüks.
160euro hind OEM'le on odav? Leti hinnast -20eurot max. 4600H võrdlen siin 3600'ga, kuna sama core count. See vega ei lisa suurt midagi sinna suuruse mõttes. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
4600H võrdlen siin 3600'ga, kuna sama core count. See vega ei lisa suurt midagi sinna suuruse mõttes.
renoir on 150mm² 7nm kivi.
matisse on 75mm² 7nm kivi pluss 125mm² 14nm kivi.
edit:
mulle väga sobiks üks selline desktop apu 160 raha eest. sellegipoolest arvan, et see on sul väga naiivne hinnaarvamus. mobiilsele sektorile veel eriti.
see, mis hinnaga oem-id saavad, on teine teema. amd võib neile tasuta ka prosesid praegu jagada, ei oleks esimene kord. letihinnast on see diil aga väga-väga kaugel. _________________ - londiste
Ühtlasi väidetavalt teeb ta nüüd lühema video+artikkel veebilehel. londiste kindlasti rõõmustab
Kõik info oli oodatud. Pole midagi väga üllatavat või kahtlast. Kuigi tsiteeritud 10-15% on Single Thread jõudluse kasv. Multithread on palju lihtsam kasvatada kui ST. Probleem selles, et KÕIK AMD tooted see aasta on veidi edasi lükatud. Production ready silikoon alles Septembris Computexi ajaks (kui see toimub). Isiklikult ei näe siin midagi üllatavat. Zen3 oli alati Q3-Q4 2020 toode.
GPU toitmiseks SS vs DS väga suur erinevus. Head infot tilgub sellelt kanalilt.
Tal oli ka 20W vs 25W vs 35W katsetatud 4800H
Ma ei taha uskuda, et poole väiksem Renoir sama palju maksaks nagu 250-300$ peale hinnatud(AdoredTV) Navi10. AMD pole heategevus, aga kui nad saavad hinnaga lüüa, siis miks nad peaks r7-d "viiesotaga" müüma nagu Intel seda teeb.
Täitsa reaalne oleks kui 4900H maksaks 350$
ja 4700H 250$.
Ma ei taha uskuda, et poole väiksem Renoir sama palju maksaks nagu 250-300$ peale hinnatud(AdoredTV) Navi10. AMD pole heategevus, aga kui nad saavad hinnaga lüüa, siis miks nad peaks r7-d "viiesotaga" müüma nagu Intel seda teeb.
Täitsa reaalne oleks kui 4900H maksaks 350$
ja 4700H 250$.
70%, 251 vs 149 mm^2.
omahind kindlasti ei ole nii kallis (ka navi10 oma). Tomorrow on neid kivi enda tootmise hindu paaris teemas arvutanud.
kui intel suudab 200-300-400 eest i3-i5-i7 müüa ja amd-l peaks täna olema parem toode. miks seda nii puruodavalt müüa?
su enne mainitud dualcored on 2017 aasta teema aga 6core on intelil tänagi vaid i7 ja 400+ ja 160 vahet on maa ja ilm.
okei, turu võitmise ja oem veenmise nimel võivad nad muidugi odavaid hindu teha.
Vael kirjutas:
GPU toitmiseks SS vs DS väga suur erinevus.
julgen pakkuda, et mälu läbilase on peamine põhjus, miks ka renoir on 8cu. see jõudlustase tundub olevat umbes see piir, kust eelkõige mälu läbilase hakkab kole kõvasti piire seadma. seataksegi siis tulemus sinna sweetspoti. inteli g7 algsed positiivsed võrdlusnumbrid tulid kiire lpddr4x pealt. nii 2200g/2400g kui 3200/3400g pealt on dual-channel väga suur jõudluslisa korduvalt näidatud ja tõestatud. nii mitmeski mängus näitas mu 2400g peale teise mälupulga peaaegu 2x fps tõusu. 50%+ on üsna tavaline. oleneb mängust ka muidugi. _________________ - londiste
Täitsa võimalik jah, et AMD GPUd on mälunäljas. Huvitav kas Navi10-l on keegi mälu alla kellanud. Mu XFX näitas kõrgeid tempe VRAM-l ja kahtlustasin, et kõik probleemid sellest alguse saidki. Alla kellata samas AMD soft ei lasknud, MSI Afterburneriga peaks tehtav olema...
Uutel konsoolidel ka kiibid suht väiksed, pildilt näha, et päris 384bit ära ei hatunud, siis lepiti 320bitiga(PS5 oli see vist), seal spets IO kiibid veel vahel vb ei ole nii probleemiks...
tomz, kuidas klokkisid? Miskit lihtsamat manuaali, millega alustada?
Mul on SSF variatsioon ja 3600 stock, kuid turbole iseloomulikult kütab kuni 1.4-1.45ni. välja. Tahaks kas stockis asja vähe rohkem piirata voldiga või siis sarnase tempoga vunki juurde panna. Jahutab x52 koos kahe A12'ga, kuid rpme piirab igal pool, et oleks hääletu kuni vaikne. _________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine
Keegi 12nm 1600 on stock jahutusega daily OC peale sättinud kenasti paika? Mis volt ja GHz? Moboks B450M Mortar MAX
Tundub, et 3,8GHz 1,25V on stabiilne. Mälud CMK16GX4M2B3000C15 @ 3000MHz 1,35V
Cinebenchi teeb 2870-2900, mul tavaline 1600 3,9GHz peal teeb 50-100 vähem
EDIT: lasin 3,7GHz peale @ 1,2V, sest tempid kiskusid kuskil ligi 80 juurde. Nüüd alla 74.
Soovitan muidugi normaalse jahuti osta _________________
Keegi 12nm 1600 on stock jahutusega daily OC peale sättinud kenasti paika? Mis volt ja GHz? Moboks B450M Mortar MAX
Tundub, et 3,8GHz 1,25V on stabiilne. Mälud CMK16GX4M2B3000C15 @ 3000MHz 1,35V
Cinebenchi teeb 2870-2900, mul tavaline 1600 3,9GHz peal teeb 50-100 vähem
EDIT: lasin 3,7GHz peale @ 1,2V, sest tempid kiskusid kuskil ligi 80 juurde. Nüüd alla 74.
Soovitan muidugi normaalse jahuti osta
Millega temperatuure jälgid?
Core Temp või HWinfo64?
keegi võiks testida, kas tegemist on ka mingite arhitektuursete uuendustega või mitte.
vega 8-d samal taktil ja mitte-cpulimited olukorras. _________________ - londiste
tomz, kuidas klokkisid? Miskit lihtsamat manuaali, millega alustada?
Mul on SSF variatsioon ja 3600 stock, kuid turbole iseloomulikult kütab kuni 1.4-1.45ni. välja. Tahaks kas stockis asja vähe rohkem piirata voldiga või siis sarnase tempoga vunki juurde panna. Jahutab x52 koos kahe A12'ga, kuid rpme piirab igal pool, et oleks hääletu kuni vaikne.
Ma vanakooli tegija, clockin otse biosis. Kuigi windowsis saaks piire katsetada lihtasmalt ja väiksema sammuga.
- Kui maxi otsid, siis on teooria, et keera volt safe maxi (kuni 1.45 kui jahtutus hea on ok) ja vaata kaua kiirust peale keerata saad.
- Kui otsid daily safe, siis tüütut testimist palju. Et leida endale sobiv kombo jõu ja vaikuse vahel (või mis iganes oluline on)
Boosti ajal kui mõne tuuma 4.2 peale krutib, läheb volt jah sinna 1.4-1.45 peale stockis.
Mul hetkel jookseb stabiilselt 4.2 peal kõik tuumad 1.2v (pean katsetama, ehk saab seda vähendada, default oli vist 1.1v@3.6 peal).
Nii on jahutus ühtlaselt vaikne (ma ei ole rpme piiranud kuidagi). See 1.4v boost ajas ventika kiiruse kõikuma ja kergelt undav efekt.
----
x52 peaks olema tunduvalt parem kui minu odava otsa gammax400 (ühe stock ventikaga). A no väidetavalt budget king, 16 euro eest
eeldada võib, et see on amd kiire boosti teistpidi artefakt (ja võimalik, et tehtud muudatuste teistpidi mõju) - monitooringtööriistad ei raporteeri seekord õigesti madalamat taktsagedust. see on kõige loogilisem seletus.
ei näinud loos voolutarbe graafikut. kuigi pingest ja temperatuurist võib järeldada, et see pidi madalam olema, oleks huvitav teada. _________________ - londiste
Teil idleb ka 3900x 60c peal? Jahutiks noctua C14S
Selleks ma manuaalse kloki peale paningi. Auto peal pendeldab jubedalt aga eks jahutus ja kontakt omab ka ilmselgelt tähtsust. Kas nüüd on plaanis pikemaks ajaks Amd peale jääda?
Tempide üle ei saa nuriseda, küll aga boostimise üle, mis on viimase biosega suhteliselt niru..
Downgradeda ei ole veel õnnestunud ja vist ei saagi, jooda või maha (x470 c7h peal boostis palju paremini)
Mälu osas on ok seis: 48 giga cl14@3600 14-15-14-14-28-42-304-T1 jookseb veatult.
purexl kirjutas:
busta kirjutas:
x570 Tuf Gaming Plus on idle 70c Chipsetil. Videokaart istub täpselt sissevõtu ees.
Spoiler
Olen suht kindel et chipseti ja radiaatori vahel on mingisugune plastiliin, võta see ära ja pane sinna termopasta. Juhul kui seal on mingid distantspoldid siis kui võimalik, lase kusagil käia peal vms natuke maha, et tekiks kontakt chipseti ja radiaatori vahel. Võib olla aitab mõned kraadid alla saada.
Tegin ka just alternatiivi, ei ole veel jõudnud ega mõelnud selle peale, aga pööran selle jahuti 180 kraadi ära, et saaks esimest sloti kasutada.
Spoiler
purexl kirjutas:
Sai ka just hiljuti ülemindud 3900x(enne2500k) ja emaplaadiks Asrock x570m pro4. Kõige rohkem pead vaevas see et niisama netis olles emaplaadi southbridge? temparatuur oli 60c ja mängides 70c. Sai siis jahuti ära vahetatud, kõige naljakam minu jaoks oli see et chipseti ja jahuti vahel oli mingi 2mm paksune "plastiliin" mis siis Kokkuvõtteks peaks soojust ÜLEKANDMA
[spoiler]
Jahutiks sai pandud järgnev:
link
Kahjuks kinnitid mis kaasa tulid ei sobinud minu emaplaadile, pidin ise tööl valmis meisterdama selle.
Praegusel hetkel jookseb chipset passivselt(kavas võib olla ventilaator ka osta sinna) niisama olles arvutis temparatuur on 50c ja mängides 57c.
Spoiler
[/spoiler]
Edit2:
Ei hakanud uut teemat tegema.
Vahetasin (x570 tuf gaming plus wifi) chipseti termopadja coconut thermal pad'i vastu ja mingit erilist vahet ei tulnud. Low tempid on madalamad aga max, on 85c.
Järgmisena panen sinna vahele vedelmetalli, kuigi ega see vist selle vastu ei aita kui GPU kogu õhuvoolu endale kahmab.
Videokaarti alumisse pessa ei soovi tõsta, sest siis oleks see limiteerituid 4x peale.
viimati muutis busta 08.04.2020 03:18:13, muudetud 2 korda
Proovisin manuaali ja 1.2375 V ja 4175mhz cinebenchitav - umbestäpselt 10% juures (~3550 vs ~3850) ja max temp on üle 10C madalamal. Ilmselt katsetan veel mõlemasse suunda minemist ja vbla ka mingi pikema, "päris" stress testi aga esimese hooga muidugi äge.
Korra proovisin best core'd panna suurema MHz, aga huvitaval kombel ei tulnud ühel juhul teised cored kaasa.
Kas manual clock käitamisega jätabki mhz/volt üles või saab emmakumma panna alla ka minema koormuse langedes? _________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine
Teil idleb ka 3900x 60c peal? Jahutiks noctua C14S
Selleks ma manuaalse kloki peale paningi. Auto peal pendeldab jubedalt aga eks jahutus ja kontakt omab ka ilmselgelt tähtsust. Kas nüüd on plaanis pikemaks ajaks Amd peale jääda?
Mis seades ise lased ? Ja esialgu vist jään AMD peale jah jahedam võiks ainult olla.
Pmst sama ehitus, ainult L3 cache on nüüd kogu chipleti peale jagatud. Üksiku tuuma juurdepääs L3-le läheb aeglasemaks. Teisalt üldine kiirus peaks kasvama, sest pole RAM poole nii tihti vaja pöörduda. Kompromiss tuleb kusagil teha. 4CCX võis ka eelis olla vigase vahvli puhul, lihtsam tuumasid välja lülitada?
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.