Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler? |
Alla 1 aasta |
|
10% |
[ 47 ] |
1-3 aastat |
|
32% |
[ 140 ] |
4-6 aastat |
|
25% |
[ 110 ] |
7-10 aastat |
|
18% |
[ 80 ] |
11-13 aastat |
|
7% |
[ 33 ] |
14-16 aastat |
|
3% |
[ 14 ] |
17-20 aastat |
|
0% |
[ 4 ] |
Üle 20 aasta |
|
1% |
[ 5 ] |
|
hääli kokku : 433 |
|
autor |
|
Anti112
HV Guru

|
30.03.2020 22:22:07
|
|
|
No kui ta pass-through ka ei tee, siis pole sellest lisaseadmest ka kasu ju...
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
infect
Kreisi kasutaja

|
30.03.2020 22:50:50
|
|
|
wapper kirjutas: |
Sellest on siin vist kunagi juba juttu olnud, aga kõik Samsungi ostjad peaksid teadma ja teadvustama, et alates 2018a mudelitest ei toeta Samsungi TVd enam DTS heli.
Kellel pole kodus resiiverit aga on suurem kogus filme, need võivad ilmselt pooled filmid maha kanda. Uued Samsungid, ka kõige kallimad mudelid, ei dekodeeri DTSi ise ega lase ka läbi (pass-through).
Ise võtsin suuna kodusüsteemi lihtsustamisele ja mul ei ole ei resiiverit, ega eraldi meediamängijat, ega väliskõlareid, ega soundbari. On vaid see Philipsi telekas, vana DVD mängija, väline ketas ja DD/DTS toega Sony kõrvaklapid, millega vahest öösel filme vaatan. Ja see kõik väga hästi töötab koos, Kodiga ja TV sisemise mängijaga.
Samsaga oleksin pidanud ostma resiiveri või siis kallima otsa soundbari mitme HDMI sisendiga, et DTSi telekast mööda ruutida. Ehk siis kogu setup vähemalt 500€ võrra kallimaks+liigsed kastid. Või siis rahvas ehitab mingeid süsteeme mis heli on-the-fly ümber kodeerivad, selle Samsungi ämbri pärast.
https://eu.community.samsung.com/t5/TV/No-DTS-support-on-the-2018-Q9fn/m-p/689888 |
Kas see puudutab ainult füüsilist meediumit?
Arvuti vms taga, meediakeskus, plex või siis lihtne mälupulk ei peaks ju olema sellest häiritud?
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
30.03.2020 23:18:12
|
|
|
Anti112 kirjutas: |
No kui ta pass-through ka ei tee, siis pole sellest lisaseadmest ka kasu ju... |
raske öelda, pole samsungi
infect kirjutas: |
wapper kirjutas: |
Sellest on siin vist kunagi juba juttu olnud, aga kõik Samsungi ostjad peaksid teadma ja teadvustama, et alates 2018a mudelitest ei toeta Samsungi TVd enam DTS heli.
Kellel pole kodus resiiverit aga on suurem kogus filme, need võivad ilmselt pooled filmid maha kanda. Uued Samsungid, ka kõige kallimad mudelid, ei dekodeeri DTSi ise ega lase ka läbi (pass-through).
Ise võtsin suuna kodusüsteemi lihtsustamisele ja mul ei ole ei resiiverit, ega eraldi meediamängijat, ega väliskõlareid, ega soundbari. On vaid see Philipsi telekas, vana DVD mängija, väline ketas ja DD/DTS toega Sony kõrvaklapid, millega vahest öösel filme vaatan. Ja see kõik väga hästi töötab koos, Kodiga ja TV sisemise mängijaga.
Samsaga oleksin pidanud ostma resiiveri või siis kallima otsa soundbari mitme HDMI sisendiga, et DTSi telekast mööda ruutida. Ehk siis kogu setup vähemalt 500€ võrra kallimaks+liigsed kastid. Või siis rahvas ehitab mingeid süsteeme mis heli on-the-fly ümber kodeerivad, selle Samsungi ämbri pärast.
https://eu.community.samsung.com/t5/TV/No-DTS-support-on-the-2018-Q9fn/m-p/689888 |
Kas see puudutab ainult füüsilist meediumit?
Arvuti vms taga, meediakeskus, plex või siis lihtne mälupulk ei peaks ju olema sellest häiritud? |
Ikka on kui väljund telekas. Plex hea juhul konverdib heli söödavaks....aga mälupulgalt saad vaikuse kui telerite kõlarid
Üldisel ma kuu 2 tagant siin maininud, et samsung ja dts heli on piixus....teema sisene otsing töötab normaalselt
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=10236077#10236077
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
31.03.2020 00:08:31
|
|
|
DTS on multikanali helivorming ja seda ei kuulata telerisiseste kõlaritega.
Tahate teleris vaadata, tellige vastav film, kust te neid soetate
On absurdne valida DTS või DTS HD MA või DTS:X helivorming telerikõlaritega kuulamiseks Tulge mõistusele.
See on sama, mis praegu reklaamitakse mingeid arvuteid mille 2 mikrokõlarit mängivad Dolby Atmost
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
31.03.2020 07:24:21
|
|
|
asi pole kuulamises, asi on kuulmises
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
infect
Kreisi kasutaja

|
31.03.2020 08:59:52
|
|
|
Tundub vist jah pigem olema pseudo-probleem, kui mingi reaalne põhjus mitte soetamiseks.
Filmid on anyways piraadid suurem osal. Pole vahet seal.
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
31.03.2020 09:15:55
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
asi pole kuulamises, asi on kuulmises  |
No ja siis teedki, nagu ütlesin, valid kuulmiseks õige heliformaadi, mp3; AAC, DD vms.
Miks pead DTS sisaldava filmi valima, kui teler seda ei toeta? Ja toetamisest ka kasu ei ole muud, kui taasesitab ikka kaheldava kvaliteediga kahekanalihelina.
DTS on siiki üks paljude seas, mida teler niikuinii ei toeta. Miks siis just seda DTSi alati rõhutada?
PS. Sama hästi võiks mainida, et teler ei suuda maha mängida ühegi fotoka RAW vormingus faili, põhimõtteliselt madalakvalitedilised .jpeg .png. .bmp failid on toetatud.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
31.03.2020 09:17:40
|
|
|
Tuleb osta teler, mis sööb kõike. Ei ole mul aega hakata filme jne valima selle järgmi, et mis audiorada see sisaldab.
Pealegi, halloo, minul probleemi pole
See kõik oli infoks tulevastele ostajatele....usu mind, keegi varsti sajab sisse, et fa''' miks telekas häält ei tee, mis saast see samsung on jne......
Minu arust on siit keegi selline juba läbi käinud ka, ei viitsi ajaloos surfata.
Hüppad hetkel vale puu all
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
31.03.2020 09:38:59
|
|
|
jeesus188, Teler ei ole meediamängija See on ainult ekraan, mis kuvab pilti, ka seda piirangutega.
Näiteks LG C9 omab minu japoks piirangut DTS mahamängimisel, ehk täiesti kasutu funktsioon.
Nimelt ei suuda LG taasesitada DTS heli mujalt, kui USB seadmelt või HDMI vahendusel ühendatud taasesitusseadmelt.
Unustage ära igasugu võrgu kaudu DTSi taasesitamine. Paljud kasutavad NASi, sealt filmi striimida ei saa, kui just mingit DLNA serverit ei jooksuta NASis (PLEX, Twonky vms.) mis teisendab sisu telerile söödavaks.
Teleritel on ja jäävadki olema häirivad piirangud, mis ei lase kõike ettesöödetavat taasesitada.
Arusaadav, kuna LG tahab ju ka oma BD plaadimängijaid müüa, kui teler kõike teeb siis miks osta veel üks lisavidin?
Ma olen siit teemast viimased aastat lugenud kasutajate tagasisidet, et temal teler suudab taasesitada kõik sisu, mis ette söödetakse. Ma söandan pea alati muiata selliste statementide üle. Pardon.
Huvitav, kas GMC (DivX pärand) on litsentsiga kaetud, või miks ükski teler seda komponenti maha mängida ei suuda? Mu meediamängija, aastast 2005 vist, mis sai tollal ostetud oli tingimus, et saaks ka sellega hakkama. Küll aga mäletan, kuidas enamik konvertis videoid ümber, et saaks siis plaadile DivX panna ja seejärel taasesitada.
jne.
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
wapper
HV kasutaja

|
31.03.2020 13:29:46
|
|
|
jägaja, sa räägid asjast veidi mööda. Selge see et soetama peaks filme sellises formaadis, mida ka taasesitada suudad. Kui sa aga mu kirja tähelepanelikult loed, siis kirjutasin nendest, kel pole resiiverit aga on olemas juba teatud kogus filme.
Ma ei tea, kui palju tänapäeval DTS heliga filme liigub, aga pika aja jooksul oli see koos DD-ga suht standard asi ja telekad ikka oskasid seda dekodeerida. Või vähemalt edasi saata seadmele, mis asjaga tegeleda oskab (lihtne ühe HDMI-ga soundbar või surround toega klapid).
Nüüd on Samsung DTS toe ära kaotanud ja samade filmide vaatamiseks (pole vahet kas sisemistest kõlaritest või läbi SB/klappide) on vaja lisainvesteeringut.
Ka see väide, et teler ei ole meediamängija, on ammu aegunud. Androidi jaoks on olemas igas mõõdus mängijaid, ja ka Philipsi standardmängija on suht ok asi, on seni hakkama saanud kõigega sh DivX, DTS, DD.
Keskmise kasutaja jaoks puudub täna igasugune vajadus lisakastide järele, kui teleka kõlarid on ok või juba olemas mingi SB. Nõudlik vaataja on hoopis midagi muud ja seal jah telekas vaid üks komponentidest.
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
Black66
HV Guru

|
31.03.2020 13:44:27
|
|
|
Üks lihtsam küsimus kah vahele.
Maale vaja ühte lihtsat telerit, 32". On reaalsuses nendel odavatel käsnadel mingit vahet kah? LG, Samsung, Philips või üldse mingi nimetu asi?
Reaalsuses kasutatakse seda telerit õhtul uudiste vaatamiseks, seega igasugused FullHD jms jutud pole üldse oluline.
|
|
Kommentaarid: 419 loe/lisa |
   |
3 :: |
3 :: |
343 |
|
tagasi üles |
|
 |
wapper
HV kasutaja

|
31.03.2020 13:59:00
|
|
|
Mina siin tootjat väga ei vaataks, aga vaataks hoopis:
- kas pildi vaatamise nurk on piisav: oleneb TV ja vaatajate asukohast toas
- kas heli on enam vähem: enamusel on pask, aga et saaks vähemalt diktori jutust aru
- kas tv jalg sobib. Nüüd on see uus mood jõudnud ka väikeste telekateni, et alla tehakse mingid sarved mis ei pruugi igale pinnale sobida laiuse poolest.
- kas pult on normaalne või jälle uue moe järgi ühe-kahe nupuga ja kerimisrõngaga, keri terviseks.
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
31.03.2020 14:08:14
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Näiteks LG C9 omab minu japoks piirangut DTS mahamängimisel, ehk täiesti kasutu funktsioon.
Nimelt ei suuda LG taasesitada DTS heli mujalt, kui USB seadmelt või HDMI vahendusel ühendatud taasesitusseadmelt.
Unustage ära igasugu võrgu kaudu DTSi taasesitamine. Paljud kasutavad NASi, sealt filmi striimida ei saa, kui just mingit DLNA serverit ei jooksuta NASis (PLEX, Twonky vms.) mis teisendab sisu telerile söödavaks.
|
Mismõttes ei mängi DTS'i?
Mul võrgukettal igavene posu ainult DTS heliribaga filme ja C8 enda videomängija mängib neid igati edukalt maha nii enda kõlaritesse kui ka saadab ressiiverisse.
|
|
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
31.03.2020 14:40:17
|
|
|
Anti112, see jutt on kirjas LG C9 kasutusjuhendis.
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
31.03.2020 15:53:36
|
|
|
Netist leitud kasutusjuhendid (nii inglise kui eestikeelsed) ei maini selle kohta küll midagi ja ka kodulehel spetsifikatsioonide osa mitte.
|
|
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
31.03.2020 16:28:47
|
|
|
(e)ARC võib neil ju olemas olla, aga see ei tähenda, et erinevate heliribade dekoodrid ka olemas oleks.
|
|
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
muhvits
HV vaatleja
|
01.04.2020 09:52:54
|
|
|
Selle DTS teema kohapealt ma kahtlustan, et inimesed lihtsalt ei mõtle sellele ostmise hetkel. Võimalik et enamuses ei saa päris täpselt aru ka mis see endast kujutab.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
01.04.2020 09:59:48
|
|
|
Enamik inimesi vaatab kohaliku teleprogrammide edastaja lahendust ja seal DTS puudub.
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
01.04.2020 10:21:54
|
|
|
Anti112 kirjutas: |
Netist leitud kasutusjuhendid (nii inglise kui eestikeelsed) ei maini selle kohta küll midagi ja ka kodulehel spetsifikatsioonide osa mitte.
Spoiler 
|
Juhendeid on mitmeid, lihtne juhend ja täpsem juhend.
Ma vaatasin LG kodukal kasutusjuhendit ja seal on nii eesti, inglise kui ka muudes keeltes kirjas,
Piiranguid on seal ikka hulgim, kes lugeda neid mõistab, ja teab, millised audio-videofailid temal arhiivis on ning kus teleri võimekus otsa saab.
Kuid enamus vaatab kohalikke edastajate teleprogramme ja neil pole väga vahet.
Kokkuvõtvalt, loomulikult on mugav ja hea, kui teleril on igasugi koodekeid toetatud, sest vajadus võib äkki tekkida. Aga inimene peab ise hindama, kas ta on siiani üldse kunagi mingi sellise stsenaariumiga kokku puutunud.
---------------
to jeesus188
Spoiler 
jeesus188 kirjutas: |
Tuleb osta teler, mis sööb kõike. Ei ole mul aega hakata filme jne valima selle järgmi, et mis audiorada see sisaldab.
Pealegi, halloo, minul probleemi pole
See kõik oli infoks tulevastele ostajatele....usu mind, keegi varsti sajab sisse, et fa''' miks telekas häält ei tee, mis saast see samsung on jne......
Minu arust on siit keegi selline juba läbi käinud ka, ei viitsi ajaloos surfata.
Hüppad hetkel vale puu all |
Ei ürita sulle vastu vaielda ega maha teha, ajad tänuväärset asja, kuigi vahel kiputakse sõnumitootjat maha laskma ja läbi sõimama.
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
01.04.2020 14:21:32
|
|
|
Keegi C9 omanik võiks reaalselt järgi proovida. Kasutusjuhenditest võib tihtipeale leida igasugu pärleid, eriti võhikute poolt Eesti keelde tõlgitutest.
Raske uskuda, et LG üleminekul 9-nda põlvkonna peale oleks sellest loobunud, aga krt seda teab...
|
|
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
tofay
HV kasutaja
|
01.04.2020 14:42:38
|
|
|
Mängib dts igast asendist.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anti112
HV Guru

|
01.04.2020 14:48:44
|
|
|
tofay kirjutas: |
Mängib dts igast asendist. |
Nagu arvata oligi
|
|
   |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
fn
HV kasutaja
|
01.04.2020 14:48:56
|
|
|
minu c9 küll mängib dts-i, true-hd heliga filmid mul kipuvad kiiluma, selles mõttes et kerib rõngakest ja mõtleb ja siis laseb jälle jupikese, arvutis plex installitud ja telekas plexi äpp.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
01.04.2020 15:11:48
|
|
|
fn kirjutas: |
minu c9 küll mängib dts-i, true-hd heliga filmid mul kipuvad kiiluma, selles mõttes et kerib rõngakest ja mõtleb ja siis laseb jälle jupikese, arvutis plex installitud ja telekas plexi äpp. |
See juba konvertimise värk
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |