|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
rex
HV Guru

|
29.01.2020 14:58:17
|
|
|
| jägaja kirjutas: |
| Muidu võid sellele Minile originaal tarkvara peale jätta, kui jännata ei viitsi. Teed konto ja Sonoffi äpist määrad selle sobiliku väljalülitusviite ning seejärel paigaldad tolle mooduli ja unustad. |
Nokin siin hetkel üle eWelink'i Minit ja ei näe GUI kaudu sellise loogika progemise võimalust, mis lülituse peale counteri käima paneks. Schedule, Timer, Loop timer - ühegi all pole sellist varianti. Peaks mujalt otsima? Tasmota GUI-s nagu ka ei mäleta sellist varianti pakutavat.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
29.01.2020 15:26:07
|
|
|
Loop timer. Kuigi esmapilgul tundub, et see jääbki loopi jooksma, et sisse-välja, siis kasutad esimest valikut. "Start action" pane "off"
Teisel valikul "After" paned disable.
Tee laual proovi, kui juba jubinad näpu vahel on.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
29.01.2020 15:35:30
|
|
|
Täitsa toimib.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
29.01.2020 15:38:47
|
|
|
Tore.
Need tootja dokumentatsioonid on ka sellised, vahel mitte just parima kirjeldusega. Muidugi, inimesed veel tõlgendavad ja saavad asjast aru ka mitut moodi. Siis tulebki ise proovida, mida miski asi teeb.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
29.01.2020 17:29:23
|
|
|
| rex, Tasmota eks jah kas reegleid (Rules) või skriptimist kasutada. Reeglid on defaultis aktiivsed, paindlikuma skriptimise jaoks (saad ka UI’le lisaelemente lisada jms) pead ise firmware kompileerima.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
29.01.2020 20:02:28
|
|
|
Saab ikka, tuleb lihtsalt otsida. Viimane 11.11 sale ostsin terve kimbu 5,5€/tk aga siis läks tõesti mingi 2 kuud ära kuna pakid olevat old kuskil kinni. Muidu ikka 3-4ndlt, aga on ka nädalaga tulnud. Viimati tellisin ebay-st kus oli 5,8€ ja free shipping. Ma pole nii rikas, et toetada liigkasuvõtjaid. Pigem planeerin ette ja ootan natuke kuna tegu ikkagi hobiga. Kui tõesti põleb ja kohe vaja, siis teine teema.
Sonoff mini - 5,79€
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
29.01.2020 22:56:37
|
|
|
| raitl kirjutas: |
| Node-Red ja NORA. Lisaboonuseks see, et kasutad suhtluseks MQTT’d mitte Tasmota ebaturvalist veebiliidest. Kasutan umbes pool aastat igapäevaselt. Ei ole kordagi tõrkunud. |
Tasmota ju toetab ka MQTT'd?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
30.01.2020 04:53:32
|
|
|
| mikk36, mu postituse rõhk oli sellel, et mitte kõik kontroller(gateway)lahendused ei toeta MQTT'd. Mistõttu ollakse sunnitud kasutama Tasmotat ebaturvaliselt, plaintext GET päringutega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
30.01.2020 08:10:12
|
|
|
| spezwend kirjutas: |
| Ma pole nii rikas, et toetada liigkasuvõtjaid. |
Müüme ise ka Sonoffi asju ning, asi pole liigkasu võtmises vaid erinevuses ettevõtte ja eraisiku vahel. Kui tellid hiinast näiteks neid Sonoffi asju 3000€ eest et neid kohalikul turul müüa, siis enne kui kauba kätte saad, pead maksma 7-800€ juurde eesti riigile tolli eest+deklarite tegemine (kui ise ei tee). Siis on sul kastitäis juppe laos olemas. Nüüd on vaja lisada mingi %, mis kataks ära transpordi, hoiustamise ja tööjõu kulu (keegi ju peab jupid riiulisse laduma, sorteerima, huvilisele ette näitama ja soovi korral posti panema.) Jällegi pead lisama 20% veel käibemaksu otsa ja sealt see tuleb.
Ehk siis näitel kus 5,75€ saab otsides sonoff mini hiinast ise tellides kätte. Kui ametlikult müügiks neid tuua, lisad u 18% tollimaksu, on hind juba 6,84€. Kui ausal teel seda kellelegi müüa, lisad käibemaksu 20% on hind 8,2€. Et töötajale kuu lõpus palka ka maksta, peab "liigkasu võtja" tõesti euro-poolteist ka omalt poolt lisama.
Mulle meeldib see suhtumine, kui öeldakse, et hinnad on nii kallid eestis, ettevõtjad nöörivad rahvast jne, olen targem ja tellin ise kuskilt välismaalt, et saaks kokku hoida.
Samas minnakse tööandja juurde käsi pikalt ees, et kuule, ma olen nii hea töötaja ja olen ära teeninud 1500-2000-2500€ töötasu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
raitl
HV veteran

|
30.01.2020 08:28:37
|
|
|
Minu silmis on veel üks oluline aspekt mis paljudel meelest läheb ja võibolla paljud isegi ei mõtle sellele. See on tootetugi. Mina tellin suhteliselt palju asju hiinast. Mitte küll hinna tõttu vaid lihtsalt pole meil siin kohapael paljusid neid huvitavaid jubinaid saada. Sellega seoses võtan täiesti teadlikult seisukoha, et ma ei saa tõenäoliselt tootetuge, infot kuidas seda jubinat minule soovitud kujul tööle saada ega ka garantiid juhul kui poole aasta või aasta pärast jubin maha sureb. Ehk siis ostan need asjad "As is."
Küll olen kohanud inimesi kes peavad täiesti normaalseks käitumist, kus nad tellivad omale toote kõige soodsamast kohast mis leiavad ja siis küsimuste ja probleemidega pöörduvad kohaliku esindaja või sama toodet (kallimalt) müüva ettevõtte poole, tihtipeale konkreetselt nõudes, et "Te ju müüte neid asju, siis te peate mind aitama! Loomulikult tasuta! Ma ju ostsin selle junni ja see ei tööta!"
Ehk et lisaks seadmete soetamisele peab endast lugupidav ettevõte katma seadmete müügist ka tööliste harimise ja know-how hankimise kulud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
30.01.2020 09:08:57
|
|
|
Danalock V3, kas sellel see luku enda lukustumine alusplaadile ongi selline, et käega keerates tundub, nagu poleks üldse lukustunud, tuleb ikka suht kergelt keerates alusplaadilt lahti Vaatan, kui seade ust lukku või lahti lukustab siis danalock ise ka natuke, paar milli liigub alusplaadil kord edasi, kord tagasi. Praak või kehv konstruktsioon?
PS. Siin räägiti, et võiks mitu alusplaati lukul kaasas olla, tükki 3, tegelikult on üks, vastavalt ostetud lukutüübile. Ehk siis Scandi pealt eurosüdamikule ei saagi lukku vahetada, kuna vastav alusplaat on puudu. |
Selle danalock V3 leviala paistab ilgelt kehvake olevat. Fibaro HC eile mängides ei saanud kuigi hästi push teavitusi tööle, kuna süsteem kipub ikka surnuks seda lukku määrama. Iseeneset lukust ikka lahti teeb, aga ilge viitega. Kui Dana enda äpist juhin siis pahatihti Fibarole muutusest teavitust ei taha saabuda.
Kui kaua selle V3 luku patareid ka kesta võiks, kui "Twist Assist" aktiveeritud, 3kuud
Fibarol ei paista stseenide tugi ka toetatud olevat, et pane kell 22.00 uks lukku. Üldse töötavad need Magic stseenid, plokkskeem ei töötagi.
Öelge nüüd, et kõik on hästi, kui teen nii ja nii
|
| tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
30.01.2020 09:49:25
|
|
|
| Lauri_s kirjutas: |
| Ehk siis näitel kus 5,75€ saab otsides sonoff mini hiinast ise tellides kätte. Kui ametlikult müügiks neid tuua, lisad u 18% tollimaksu, on hind juba 6,84€. Kui ausal teel seda kellelegi müüa, lisad käibemaksu 20% on hind 8,2€. Et töötajale kuu lõpus palka ka maksta, peab "liigkasu võtja" tõesti euro-poolteist ka omalt poolt lisama. |
Sry OT: Kas tellid Hiinast ühe- või paarikaupa või ei taha nendega kaubelda, et hind sama mis lõpptarbijal? Isegi eraisik saab/võib nendega kaubelda ja hinda tuleb veel alla! Ükski väikefirma ei maksa ausalt makse ja jokitavad käibekaga. Lisaks sõidavad need "vaesed" ja "ausad" omanikud tihti uute väga kalliste autodega ja ehitavad väga kalleid maju ja käivad iga aasta kuuaega Tais ja korra kuus kuskil mujal soojal maal.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
30.01.2020 11:29:05
|
|
|
spezwend, täielik ajuvähk.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
30.01.2020 16:00:59
|
|
|
Infoks, kellel huvi on olnud, siis see imeloom Fibaro Home Center 3 peaks jõudma ka eesti müüjateni järgmisel nädalal mingis koguses Proovin ülemineku valutult ära teha ja siis siia ka mingi väikse ülevaate teha esmamuljetest.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
30.01.2020 16:08:00
|
|
|
Mõni neist lihtsatest nutilülititest valguse sujuvalt sisse- ja väljalülitamist ka võimaldab? a'la täisheledus saavutatakse 3 sekundiga ja väljalülitus toimuks samamoodi sujuvalt.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
30.01.2020 16:11:02
|
|
|
| Odavatest juppidest ei tea, Fibaro dimmer2 teeb seda isesesivalt "out of the box" ja vajadusel läbi z-wave ka seadistatav kui kiirelt/aeglaselt toimetab.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
30.01.2020 17:54:15
|
|
|
Infoks, kellel huvi on olnud, siis see imeloom Fibaro Home Center 3 peaks jõudma ka eesti müüjateni järgmisel nädalal mingis koguses Proovin ülemineku valutult ära teha ja siis siia ka mingi väikse ülevaate teha esmamuljetest. |
Ootame huviga. Kuna sa oled tootja esindaja, siis kas see uus HC lähenemine ja kasutajakogemus laieneb ka HC2 tulevikus (HCL on suht nudi riistvaraga, seal niikuinii mingid piirangud ees.)
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
30.01.2020 20:53:35
|
|
|
| Mis varianti pakuksite z-wave või wifi kaudu natuke võimsama (200 W) ventilaatori dimmerdamiseks Hass.io süsteemis?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Lauri_s
Kreisi kasutaja

|
30.01.2020 20:59:34
|
|
|
Infoks, kellel huvi on olnud, siis see imeloom Fibaro Home Center 3 peaks jõudma ka eesti müüjateni järgmisel nädalal mingis koguses Proovin ülemineku valutult ära teha ja siis siia ka mingi väikse ülevaate teha esmamuljetest. |
Ootame huviga. Kuna sa oled tootja esindaja, siis kas see uus HC lähenemine ja kasutajakogemus laieneb ka HC2 tulevikus (HCL on suht nudi riistvaraga, seal niikuinii mingid piirangud ees.) |
Ma ei usu et nad hc2 osa samasuguseks ehitavad niipea, aga eks näis.
Mikk - mõistlik on otsida mootorile sobiv sagedusmuundur ja juhtida seda 0-10v zwave dimmeriga näiteks. Kui 200w mootorit hakkad faasiga dimmerdada läheb hääl koledaks. Teine variant on astmetega teha.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
30.01.2020 21:00:56
|
|
|
| Praegu miski seina peal keeratav jupp vahel max 1A võimsusega.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Zuumbox
HV kasutaja
|
30.01.2020 21:18:23
|
|
|
| mikk36 kirjutas: |
| Praegu miski seina peal keeratav jupp vahel max 1A võimsusega. |
Miskit siin nüüd ei klapi
Vanasti mõõdeti võimsust vattides, mitte amprites.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
30.01.2020 21:24:23
|
|
|
| Zuumbox kirjutas: |
| mikk36 kirjutas: |
| Praegu miski seina peal keeratav jupp vahel max 1A võimsusega. |
Miskit siin nüüd ei klapi
Vanasti mõõdeti võimsust vattides, mitte amprites. |
1A ja 230V annab 230KVA ehk PF=1 puhul 230W.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
31.01.2020 00:05:39
|
|
|
| tsitaat: |
| Nokin siin hetkel üle eWelink'i Minit ja ei näe GUI kaudu sellise loogika progemise võimalust, mis lülituse peale counteri käima paneks |
| tsitaat: |
Loop timer. Kuigi esmapilgul tundub, et see jääbki loopi jooksma, et sisse-välja, siis kasutad esimest valikut. "Start action" pane "off"
Teisel valikul "After" paned disable. |
Loop timer sobib failsafe väljalülituseks aga on seotud kellaaja mitte sisselülitusega.
Munakellaks sobib "inching", kahjuks piiratud tunniga.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
31.01.2020 08:18:42
|
|
|
elukaz, mis sa jaburdad. Võta ja tee katse ära, siis näed ise, et toimib
Kirjelduse järgi seadistad, siis hakkab sisselülitamisel kohe countdown timer lugema ja lülitab seadme tähtaja saabumisel välja.
PS. Munakellaks sobib Alexa kõige paremini. "Alexa, set an egg timer for 3 minutes"
PS2. Vahel võiksid oma allkirja eirata
|
| tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
31.01.2020 09:58:26
|
|
|
Mul on asi kasutuses täpselt sinu kirjelduse järgi ja iga täistund offib ükskõik kas või millal asi sisse on lülitatud. Olgu nett või polgu. Või on mul mingi teise hiina sonoffid ja ewilinkid. Nii palju on vahet et on basic klots mitte mini.
Ja kui inchingut kasutan siis käib kindla aja.
Küsimus oli eWelinki kohta mis ei tee su elamist suureks lutikaks.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
| tagasi üles |
|
 |
|