Kus sul see lääg on? Volvo, vw, bmw, audi, mb jne kõik väga head. Oled kasutanud, et tead läägist rääkida? Muidugi mingi 20k€ eest ei pruugigi saada nii head meedia süsteemi. Kuigi jaapanlased need väga ei taju sujuvat ilusa pildiga süsteeme teha.
Sirvisin hiljuti VW oma esinduses. Mingisuguses uuemas sakslases kogesin täpselt sama veel.
Lisaks otsisin Doug-i hiljutisest videost välja auto, milles justkui kõik super olla võiks: https://www.youtube.com/watch?v=GOREqfzgN9M&t=19m28s
Seal videos ütleb, et all lingitud autode reviewdes annab enam infot, ok... https://www.youtube.com/watch?v=nL5l-_9bIVk&t=8m6s ... ülistamise käigus ütleb "immediately" ja samal ajal läägib .
See on umbes sama responsive kui Samsung Galaxy S2 (mul on riiulis väga harva kasutamiseks üks alles).
Teises videos "Comforti" juurde jõudes läägib jällegi: https://www.youtube.com/watch?v=Ms8gUQQJSBE&t=9m45s
PLUS olen igasugust materjali palju vaadanud ning kohtan ikka ja jälle sama.
Ütle palun, kus konkreetselt kõik väga super on?
BTW. ma keeran Androidis nt. Developeri all animatsioonide aja 0,5x peale igal värskel setupil. :] _________________
Küll Porsche selle kiirelt korda teeb kui päris ostjad häält tegema hakkavad. Ma loodan vähemalt. _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Ma olen aru saanud, et kasutajad on sellise asjaga ära harjutatud... ega muidu Doug sellise suhtumisega poleks, et läägine UI on justkui superhüperhea ja tundub paremgi kui tegelikult ka sujuv UI. Lihtsalt varasem on nii kohutav olnud, et praegune tundub normaalne .
Aga eks loodan minagi, et kõik tootjad selle korda teevad - pole põhjust, miks see nii olema peaks. _________________
Aga sellist asja, et volüümi reguleerimiseks tuleb toksida, sellist asja ei oleks ma läbi lasknud
Lääg ja tundetu puuteekraan on kurjast, aga ma isiklikult armatuuril/keskkonsoolil olevast voluuminupust puudust ei tunneks. Kahel autol, millega hetkel suht vaheldumisi sõidan, on nupud roolil ja ma ei mäleta, millal "tavalist" nuppu kasutasin. Juhina mind ka absull ei huvita, et kõrvalistuja seda mugavalt näppida ei saa - parem ongi. Hetkel on kergelt ebamugav ainult, et Audil on voluum roolil parema, Tojotsil vasaku pöidla all. Samas on vastupidi pea kõik, mis olla saab: kojamehed Audil ühekordne alla, astmed üles, Toyotal vastupidi. Kiirusehoidja kang Audil vasakul, Toyotal paremal, kusjuures Audil ei pea seda iga kord eraldi sisse lülitama ja vajutad fix-iks ainult otsas nuppu, Toyotal aga lülitab vajutus alles kiirusehoidja sisse. Audil tõmbad kangi enda poole, et jätkata, Toyotal on see cancel. Pikk jutt lühidalt: ei ütlegi, et üks on otseselt halvem kui teine, pigem harjumuse asi, aga hea oleks, kui need liigutused tuleks sõites ilma mõtlemata lihasmälust, vaheldumisi otseste vastanditega sõites on see aga keeruline.
See Doug seal pööritab ühe ekraani teise juhtimiseks touchpadina kasutamise peale silmi, justkui poleks ise kunagi reaalselt autoga sõitnud ega tundnud, kui ebamugav sõidu ajal enda seljatoest välja küünitamine on? Pluss palju täpsemalt saad konarlikul teel asjadele pihta, kui küünarnukk on toetatud. See on Porschelt 5+ mugavus- ja ohutuslahendus. Mitte, et seal midagi meeletult innovaatilist oleks - eraldi touchpad'e ja joystick'e on suurte ekraanide jaoks autodel juba ammu olnud.
GUI/UX on ka niikuinii ühelt poolt maitse, teiselt harjumuse küsimus. Kusjuures üks kujundab pea alati teist. Porschemehed ei kurda ilmselt, et süütelukk/nupp vasakul pool asub. Nagu sigullimehedki mitte.
Nüüd lõpuks siis, päris venima läks, hakkasin juba kõhklema, et pole üldse mõtet kuhugi kirjutada.
Spoiler
tsitaat:
Lugupeetud xxxx
Meie:31.10.2019
Täname Teid esitatud informatsiooni eest seoses Keskkonnaministeeriumi poolt välja töötatud elektriautode toetuse saamise määruse eelnõus olevate tingimustega.
Konkurentsiamet esitas nimetatud eelnõu osas esialgse arvamise Keskkonnaministeeriumile, mille esitan Teile ka teadmiseks.
Konkurentsiameti esialgne seisukoht
Konkurentsiametisse pöördus kodanik, kes soovis Konkurentsiameti arvamust Keskkonnaministeeriumi poolt välja töötatud määruse eelnõu „Täiselektriliste sõidukite ostutoetuse andmise tingimused ja kord“ sätestatu osas, mis käsitleb tingimust, et elektrisõiduki toetuse saamiseks peab sõiduk olema ostetud MTÜ Autode Müügi-ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL) poolt tunnustatud automüüjalt.........................
..............
1. AMTEL-i otsus tunnustatud automüüja kvaliteedimärgi andmiseks on kaalutlusotsus, mida liit ei ole kohustatud põhjendama ning mis viib olukorrani, kus turul tegutsevad ettevõtjad saavad otsustada uute turule tulijate üle...........................
2. Konkurentsiametile on ebaselge, kuidas antud nõue aitab kaasa püstitatud eesmärkide .....................................
Seega on Konkurentsiamet esialgsel seisukohal, et toetuse saamise nõue osta elektrisõiduk ainult AMTEL poolt tunnustatud automüüjalt on sellisel kujul konkurentsi piirav. ........
Jõule AHV-idele.
Mul siin vahepeal möödus 100 000 miili elektrikaga (162Mm).
Aku, millel EI ole aktiivset jahutust, kaotanud auto arvates 6-7% mahtu.
Ise pakun pigem 8-9% (number kõigub seoses aastaajaga).
Vahet pole. Ma ei oodanud nii head tulemust 5a tagasi.
2% aastas oleks tavakasutusel norm, aga ma kasutan ikka PÄRIS palju.
Tundub et kestab vabalt 20a ära. Kui vaid muud jubinad kestaks nii kaua
Tegin korraliku puhastuste lakile. Roostet ei ole, veel. Krunt on ülikõva. Kümneid
kivitäkkeid saanud (mida olen pintslipotsikuga katnud), kuid krunt ei anna üldse alla.
Velgedel on mõni oksiidiuss roomama hakanud värvi all, kaugemas otsas, silma veel ei riiva.
Tehase pidurikettad on poolel teel. Ennustan et 2021 peaksin koos klotsidega ära vahetama.
Veermikus pole ühtegi mutikat puudutatud veel.
Laadimisluugi hinged logisevad ja kõrvalistuja uks vajus ära, peab suvel veidi putitama _________________ Teen kodudes elektriasju korda. 40€/h. Anna murest märku.
Ooteajad hetkel suured (üle kuu)
Ka korteriühistud ja ettevõtted. Auditi ettevalmistused.
5½ varsti. _________________ Teen kodudes elektriasju korda. 40€/h. Anna murest märku.
Tundub et kestab vabalt 20a ära. Kui vaid muud jubinad kestaks nii kaua icon_cry.gif
Misasi, auto või aku ?
No kui ma räägin natukene akust ja siis ütlen "tundub et kestab 20a" siis.. miks ma peaks rääkima autost.
Pealegi järgmine lause oli "kui vaid muud jubinad". Kas rääkidest autost saab rääkida peale seda "muudest jubinatest".
Ma vist olin väga kaine, kui ma oma Leafist rääkisin. Igaks juhuks rasvaseks - äkki jääb ühe silma vahele _________________ Teen kodudes elektriasju korda. 40€/h. Anna murest märku.
Tundub et kestab vabalt 20a ära. Kui vaid muud jubinad kestaks nii kaua icon_cry.gif
Misasi, auto või aku ?
No kui ma räägin natukene akust ja siis ütlen "tundub et kestab 20a" siis.. miks ma peaks rääkima autost.
Pealegi järgmine lause oli "kui vaid muud jubinad". Kas rääkidest autost saab rääkida peale seda "muudest jubinatest".
Ma vist olin väga kaine, kui ma oma Leafist rääkisin. Igaks juhuks rasvaseks - äkki jääb ühe silma vahele
Tee 10a pealt kokkuvõte uuesti, degratsioon ei ole lineaarne, pealegi, mida hakata peale autoga, mille sõiduulatus on vähenenud 2x ? Jälgides vastavaid gruppe, siis on akude vahetus nii mõnelgi päevakorras. Tõenäoliselt on juba 10a vanustena turg täis el autosi, mida keegi ei taha.
Misasi, auto või aku ?
Ma vist olin väga kaine, kui ma oma Leafist rääkisin. Igaks juhuks rasvaseks - äkki jääb ühe silma vahele
Tee 10a pealt kokkuvõte uuesti, degratsioon ei ole lineaarne, pealegi, mida hakata peale autoga, mille sõiduulatus on vähenenud 2x ? Jälgides vastavaid gruppe, siis on akude vahetus nii mõnelgi päevakorras. Tõenäoliselt on juba 10a vanustena turg täis el autosi, mida keegi ei taha.
Tahad FUDitada, võta sõna auto24 foorumis, mitte siin.
Kui sul pole oma sõnu mitte millegagi kinnitada, siis nii ongi.
lillatäpp indeed _________________ Teen kodudes elektriasju korda. 40€/h. Anna murest märku.
Piisab kui ennustuste puhul ei minda liiga emotsionaalseks ja arvestatakse, et nii hirmus kui ka õnnelik visioon tulevikust on hetkel puhtalt visioon ning tõde selgub ajas
Mina vs. Tema vaidlustele võiks vähem eetrit pühendada - rohkem sisu!
Deff Dahn ja ta tiim juba aastaid tagasi seisis probleemi ees, kuidas tõestada lühikese ajaga (nädalatega), kui kaua (aastates) aku kestab.
Ja lahendus oli leitud umbes 6 aastat tagasi. Sellest on materjali ka netis olemas kes tahab vaadata.
Ja kuna tulemused on eeskujulikud, siis mees on põimunud Teslaga mõni aasta tagasi. Hetkel käib töö "miljoni miili akukeemia peenhäälestamiseks". _________________ Teen kodudes elektriasju korda. 40€/h. Anna murest märku.
hkurujo88r, kas kahe suvalise näite alusel saad öelda, kuidas kõigil kestab? Sotsiaaltöötajate autode akud surid väidetavalt pideva "saba seinas" oleku tõttu.
Endal mobiilide akud kestavad pikalt, sest laen kui 20-25% ja võtan laadimast kui 95% _________________
hkurujo88r, kas kahe suvalise näite alusel saad öelda, kuidas kõigil kestab? Sotsiaaltöötajate autode akud surid väidetavalt pideva "saba seinas" oleku tõttu.
Endal mobiilide akud kestavad pikalt, sest laen kui 20-25% ja võtan laadimast kui 95%
Ei ole suvalised näited, elulised näited, masinaid on kasutatud. Ja turul on päris palju masinaid millel aku normaalselt vähenenud.
Muidugi jälle nüüd hakkad seletama, et kasutaja jo*u, ei oska laadida.
Jõule AHV-idele.
Mul siin vahepeal möödus 100 000 miili elektrikaga (162Mm).
Aku, millel EI ole aktiivset jahutust, kaotanud auto arvates 6-7% mahtu.
Ise pakun pigem 8-9% (number kõigub seoses aastaajaga).
Vahet pole. Ma ei oodanud nii head tulemust 5a tagasi.
2% aastas oleks tavakasutusel norm, aga ma kasutan ikka PÄRIS palju.
Tundub et kestab vabalt 20a ära. Kui vaid muud jubinad kestaks nii kaua
Tegin korraliku puhastuste lakile. Roostet ei ole, veel. Krunt on ülikõva. Kümneid
kivitäkkeid saanud (mida olen pintslipotsikuga katnud), kuid krunt ei anna üldse alla.
Velgedel on mõni oksiidiuss roomama hakanud värvi all, kaugemas otsas, silma veel ei riiva.
Tehase pidurikettad on poolel teel. Ennustan et 2021 peaksin koos klotsidega ära vahetama.
Veermikus pole ühtegi mutikat puudutatud veel.
Laadimisluugi hinged logisevad ja kõrvalistuja uks vajus ära, peab suvel veidi putitama
Praktilisuse poolelt kõik kena, aga kas uuem mudel puht emotsionaalselt juba ei isuta?
hkurujo88r, kaks suvalist masinat suvalisel ajahetkel on ju suvalised näited.
KillFrenzy, OT, ent panen laadima hetkel, kus on piisavalt aega, et lõpuni laadida ning käin aeg-ajalt möödaminnes vaatamas, kas on 95% (telefoni laadimistuli muutub 90% juures ka punasest roheliseks). _________________
Kui pikka listi sul siis vaja nendest? Käid ja vingud, mitte miski ei sobi sulle, ainult ülistama peab.
Kes see viitsib sellist laadimist harrastada ja vahtida mingeid %?
No mis elu see ka on. Panen laadima ja võtan seinast, kui vaja kasutada. Olgu see protsent siis mis ta on. Samsung S2 on 7-8 aastat sellisena vastu pidanud. Nokia 6320i aku ka vist sama kaua ja ei näita väsimuse mätke, kui hiljuti kasutasin. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 29.12.2019 19:45:33, muudetud 1 kord
hkurujo88r, selliseid fakte võib faktidena arvestada, ent mingeid põhjapanevaid järeldusi väga teha ei saa - selles point.
Laadimise osas viitsivad mõistlikult laadida need, kel kestmine oluline.
"Käid ja lärmad, kuidas kõik halb on ja ei toimi, ainult mutta tampima peab" - viitsid keskendu sisule ja tõmba emotsioone maha.
jägaja, ma ei näe, et ma midagi sellise eluviisiga kaotaksin - see on absoluutselt muretu tegevus minujaoks. Suvaline rutiinne asi. Nagu hambapesu vmt. _________________
hkurujo88r, selliseid fakte võib faktidena arvestada, ent mingeid põhjapanevaid järeldusi väga teha ei saa - selles point.
"Käid ja lärmad, kuidas kõik halb on ja ei toimi, ainult mutta tampima peab" - viitsid keskendu sisule ja tõmba emotsioone maha.
Sellepärast küsisingi mis värk on, kas ei kesta. Kõik auto24 masinad sellised kus akut vingelt vähenenud kui mõned aastad vanad.
Firmasse vaja varsti uusi kastikaid või 7-8 kohalisi busse. Tesla kastikas pakub huvi hetkel kõige rohkem.
Me olem muidugi elektriauto akude osast sujuvalt telefonide omadesse kaldunud Need ei ole võrreldavad asjad kusagilt otsast.
Kuigi kasutatakse, siiski vahetatakse telefon 2-4 aasta jooksul uue vastu ja see aeg pole akule enamasti probleeme kujundanud.
Aga hinnates, kas me plaanime Leafiga 10 aastat sõita ja hinnates selle akupaki maksumist siis ei tahaks küll, et selle eluiga lühikeseks jääb.
rmc kirjutas:
[b]jägaja, ma ei näe, et ma midagi sellise eluviisiga kaotaksin - see on absoluutselt muretu tegevus minujaoks. Suvaline rutiinne asi. Nagu hambapesu vmt.
Ei vaidle vastu, et kellegi jaoks võib see valutu tegevus olla, harjumuse asi. Ilmselt enamuse jaoks, mina kaasaarvatud, ei pööra telefoni aku laadimisele mingit täheleanu. Eriti veel autos Qi laadimise najal. Hoidikusse ja hoidikust välja. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 29.12.2019 19:53:25, muudetud 1 kord
hkurujo88r, ei näinud küsimust - nentimist nägin.
Aga akukuluvuse ja üleüldse sõiduulatuse ning primaarfunktsiooniga seotult on Tesla ainuõige tee, hoopis teine tera ja seda tõestatult. CYBERTRUCK tuleb uue gen akudega ka vist? _________________
hkurujo88r, ei näinud küsimust - nentimist nägin.
Aga akukuluvuse ja üleüldse sõiduulatuse ning primaarfunktsiooniga seotult on Tesla ainuõige tee, hoopis teine tera ja seda tõestatult. CYBERTRUCK tuleb uue gen akudega ka vist?
Selle eestisse saaks oleks väga vinge, võib Rami ja Hiluxid ära unustada.
Sellepärast küsisingi mis värk on, kas ei kesta. Kõik auto24 masinad sellised kus akut vingelt vähenenud kui mõned aastad vanad.
Firmasse vaja varsti uusi kastikaid või 7-8 kohalisi busse. Tesla kastikas pakub huvi hetkel kõige rohkem.
Läbisôit ja tsüklid - 100k km ongi keskmise inimese nelja aasta kilometraaž. 2% per 25k km vähenenud ju täitsa ok. Need elektritaksod on ju püsivalt liikumises.
Just, näitena arvutite müügiteemades küsitakse tihti just aku laadimistsüklite hulka. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
KillFrenzy, OT, ent panen laadima hetkel, kus on piisavalt aega, et lõpuni laadida ning käin aeg-ajalt möödaminnes vaatamas, kas on 95% (telefoni laadimistuli muutub 90% juures ka punasest roheliseks).
Joppen puhh, kus inimesed teevad oma elu keeruliseks ikka.
Miljard inimest viskab ööseks juhtme järgi ja hommikul võtab ära. Ja kui peaks aku kehva olema kolme aasta pärast, siis saab uue panna.
Kas te elate aastas 2000, et laadimistsükleid plaanima peate? Tänapäevase aku puhul on sellest täiesti savi. Loeb kokkuvõttes see elektronide hulk mis kust läbi on käinud. Mitte see kas laed jupiti või alati 100% täis. _________________ There is no place like 127.0.0.1
Miljard inimest viskab ööseks juhtme järgi ja hommikul võtab ära. Ja kui peaks aku kehva olema kolme aasta pärast, siis saab uue panna.
Seepärast Greta nutabki. Ja ega need miljard inimest ju laadijat seinast tõmba sel ajal, kui ei kasuta. Miljardid vatid lastakse niisama taevast kuumutama!
Seepärast Greta nutabki. Ja ega need miljard inimest ju laadijat seinast tõmba sel ajal, kui ei kasuta. Miljardid vatid lastakse niisama taevast kuumutama!
what? _________________ There is no place like 127.0.0.1
Renka, seda juttu on sada aastat räägitud, kuidas võib laadida palju vaja, iga järgmine ajahetk tuleb taas sama jutt, et minevikus jah ei tohtinud, ent nüüd võib laadida, kuidas tahad. salatoimik, _________________
tänapäeval 100% täis pole hea. pigem 90% max. Ja alla 20-30% mitte lasta.
Kus tead et 100% täis on? Vbl telefon näitab 100% aga tegelikult on hoopis 90%
Renka kirjutas:
Kas te elate aastas 2000, et laadimistsükleid plaanima peate? Tänapäevase aku puhul on sellest täiesti savi. Loeb kokkuvõttes see elektronide hulk mis kust läbi on käinud. Mitte see kas laed jupiti või alati 100% täis.
Sul polegi telefonis NiCd aku, millel mälu efekt tekib kui igakord tühjaks ilusti ei lase, enne laadimist?
Kus tead et 100% täis on? Vbl telefon näitab 100% aga tegelikult on hoopis 90%
Tavatarbijale näidatavat ei tasu absoluutse tõena võtta, jah. Ei ole see "tühi" aku ka veel kaugeltki 0V. Ilmselt kõvasti kõrgem sellestki, mida akutootja madalaimaks loeb (ühe Li-ioon elemendi korral mingi 3,5V kanti vms.)
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.