Küsin targemate käest, et kas on veel mingi võimalus asja normaalselt lahendada.
Ostsin resiiveri AVR-X3600H. Süsteem on selline, et on Telekas > Resiiver > raspberry (KODI). Teleka puldiga saab KODI menüüs edukalt liikuda, teeb kõike mis vaja. Aga jama on selles, et iga kord kui panen teleka käima, käivitub ka resiiver. Telekal häält pole, võimalik on seadistada hääl resiverisse mis hakkab automaatselt mängima. Lülitan resiiveri välja, telekal hääl tagasi.
Tahaks nii, et telekas ei paneks mitte kunagi resiiverit käima, saab seadistada nii, et lülitan resiiveril ARC ja CEC seaded OFF asendisse. Siis jah telekas ei käivitu aga ei saa ka teleka puldiga rasperryt juhtida. Resiiveril on küll seadistus, et lülitades ühe seadme välja, ei lülitata teisi välja aga sisse lülitamist takistavad seadistus ei ole.
Olen mustmiljon varianti läbi proovinud aga soovitud lahendust ei leia.
On veel ideid mida vaadata, ennem kui plaan B kallale lähen.
Denoni ressiiveri seadetes on selline seade nagu Stabndby pass through, ehk HDMI signaal liigub läbi, aga resiiverit tööle ei panda. Näiteks saab läpaka pilti edastada telekasse läbi resiiveri, ilma et viimane otseselt töötaks. Kas sellest seadest ei võiks kasu olla? _________________ Uued Lenovo sülearvutid:www.lenovoarvutid.ee - kasuta koodi "HINNAVAATLUS", et saada 50€ alla P14s Gen 6 R7 hinnast!
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com
sa jätad midagi rääkimata.
Sul on kaks süsteemi, üks vinge 18 kõlariga süsteem, mis teeb head heli ja võtab vähe elektrit.
Ja siis veel resiiver, mis võtab rohkem elektrit ja teeb millist heli, eelmisega võrreldes?
Aga vahet pole. Sul oli CEC juhtimine probleemiks, paraku pole see täiuslik lahendus, sestap ei saagi kõike ja hästi. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Denoni ressiiveri seadetes on selline seade nagu Stabndby pass through, ehk HDMI signaal liigub läbi, aga resiiverit tööle ei panda. Näiteks saab läpaka pilti edastada telekasse läbi resiiveri, ilma et viimane otseselt töötaks. Kas sellest seadest ei võiks kasu olla?
Oli küll selline seadistus olemas. Aga minu CEC probleemi ei lahenda. HDMI pilt tõe poolest läheb läbi resiiveri edasi telekasse kui resiiver on väljas. Mul oleks vaja, et telekast ei saadetaks käivitamise signaali resiiverile. Tunduvad olevat erinevad asjad. Õhtul proovin igaks juhuks veel korra üle.
Tundub, et probleem peitub vanas telekas.
Mitte ressiiveris ei pea sa midagi otsima, vaid ikka telekas endas. Ilmselt ei ole teleri menüüs võimalik lihtsalt määrata, kas teleri CEC edastab või ei edasta ON/OFF signaali.
Tavaliselt tootja (loogiliselt) eeldab, et kui sa teleri sisse lülitad, lähevad ka järgnevad seadmed sisse ja vastupidi, kui teleri välja lülitad, lähevad ka järgnevad seadmed (digiboksid,meediamängijad, ressiiverid) kinni, kuna nad on seotud eelduslikult teleri vaatamisega.
Sa üritadki luua lahendust, mis ei ole paljude tavaelus loogiline asjade toimimise viis.
Sestap soovitatigi sulle universaalpulti, kuigi su süda tilgub verd, sest teleripuldiuga on nii mõnus kõike juhtida.
No aga ilmselt pole sinu soovitu saavutatav antud tehniliste lahendustega.
Ma ei usu kiire googeldamise peale, et poest uut telerit tuues saad seal ka sellise funktsionaalsuse, mida soovid. Aga eks pead ise otsima. @ Euronics ja kaevu telerite menüüdesse. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
No kaevata võib poes, aga keegi ei garanteeri, et see kodus reaalselt töötab _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
jeesus188, küsimus on, kes teleri menüüs on CEC juhtimisel valikuid, saab selle järgnevate seadmete ON/OFF välja lülitada või mitte.
Kui saab, siis töötab see ka kodus. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Selge on see, et uut telekat nüüd puudu oleva CEC menüü pärast ostma ei torma. Vähemalt olen õigel teel ja tuleb tõdeda, et minu soovitud eri lahendust pole seadmete tootja ette nähtud.
EDIT: Sain oma probleemile lahenduse. Lõikasin HDMI kaabli lõhki, katkestasin CEC juhtme. Nüüd telekas enam igapäevaselt resiiverit käima ei pane.
Spoiler
Aga pannes resiiveri käima tahaks ikkagi teleka puldiga teisi seadmeid läbi kaabli juhtida. Panin 12V relee juhtme külge ja mähise toiteks kasutasin resiiveri taga olevat drigger out väljundit.
Spoiler
Minu jaoks ideaalne lahendus. Nüüd saab teleka puldiga vajadusel juhtida kolme seaded korraga. Muuta resiiveri heli tugevust, juhtida raspberry (KODI) menüüd.
Avastasin, et resiiver võimaldab seadistada manuaalselt erinevad sisendid ühe allika külge. See on hea, sest ei pea teleka sisendi ja multimeedia vahel pendeldama. Aga igal juhul on automaatselt teleka heli kadunud kui resiiver töötab, hea Spotify või neti raadiot kuulata.
Lülitades raspberry tööle, Käivitub resiiver, käivitub telekas. Vajalikud sisendid kohe õiges asendis. Teistel jälle lihtsam kasutada.
Link _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Ahhoi spetsialistid. Kumba ostaksite? Teleka vaatamiskaugus ca 2.5m.
TCL 65EP640 - PPI 1200, 10bit paneel, 320nits
TCL 55EP680 - (Tundub, et Eestis ei pakuta 65 tollist) - PPI 1700, 10-bit paneel, dolby vision, wide gamut, 300nits.
Hind mõlemal sama. Läheb Denon X3500h ressi järele mis toetab ka dolby visionit. Kas selle 55 tollise pilt on niivõrd palju parem, et oleks mõistlik see võtta - või tasub 65tolline madalam seeria ikkagi võtta. Kasutus on 95% Kodi kaudu filmid, youtube jne.
Kas kellelgi on ka uute teleritega probleem, et ei mängi enam uuemaid filme tihtilugu (vahet pole nt kas läbi Plexi või USB pulgalt või väliselt kettalt TV taha ühendatuna)? Lihtsalt nt Plexis meediat lisabes (Add Media library) ütleb et polekski nagu faile folderis, kuigi nad olemas. Kui teed paremklikk ja "Cast to device" ehk siis üritad panna TV-sse mängima, ka ei mõika. Teleriks on mul Samsung QE49Q70R (QLED) 2019 ostetud, okt vms.
Kas võib olla asi koodekites, et nt tänapäeval ei mängi lihtsalt kõik telerid kõiki faile ja kogu teema (40% filmidest mul ei mängi mis arvutis) või on asi selles, et kuidagi uued telerid nii targhad et tuvstavad ära nt et pole legit ja siis ei mängi?
Samsa ju ei jaga dts helist midagi, samas kui ress vahel või teine heliriba, siis peaks töötama. Isegi kui muud heliribq pole, siis peaks tummfilmi vast näitama.
Plexiga ei tohiks probleem olla _________________ This message was sent from space using stargate
Samsa ju ei jaga dts helist midagi, samas kui ress vahel või teine heliriba, siis peaks töötama. Isegi kui muud heliribq pole, siis peaks tummfilmi vast näitama.
Plexiga ei tohiks probleem olla
Our Planet seeria on mul laetud kettale ja lisasin Plexi. Plex väidab et faile pole. Ta isegi ei tunne neid faile ära. Muude filmidega sellist kino pole veel olnud. On kas heli mitte supporditud (DTS teema ehk jah siis nt) või siis on faili avades et "File not supported" vms. Võib olla mingi koodeki probleem.
NT hakkasin for fun proovima filmi "The Predators" ja no ka ei mängi. Ei ole nii ulme vana film see
Algul mõtlesin et kettaga ühendades oli täiesti lootusetu ja seda olenemata, milline väline ketas TV järgi on USB-sse. Aga nüüd see Plexi asi ka jama. Kas tõesti on asi selles, et mul on Samsung?
Neil pole OLED'e ja seega nad on lihtsalt sitad, keda ei suppordita?
Sõbral on LG ja temal 95% failidest mängib (muidugi tal on OLED, mitte NanoCell).
Maagid h00s, .mkv on ainult konteiner (a'la nagu .zip seda on), selle sees võib igatsugu video/audio koodekeid kasutada. Sa vaata mõne vahendiga järgi, et mida täpselt need .mkv sisaldavad mis sul ei mängi. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
Neil pole OLED'e ja seega nad on lihtsalt sitad, keda ei suppordita? icon_mad.gif
Sõbral on LG ja temal 95% failidest mängib (muidugi tal on OLED, mitte NanoCell).
Asi pole OLEDis. Tavalised lcd ka lg-mängivad suht kõike.
Kui natuke guugeldad samsungi kohta, siis näed, et rahvas pole eriti häppid nende"naljade" üle, mida nad teevad
Siin on list mis toetatud/mitte
https://developer.samsung.com/tv/develop/specifications/media-specifications/2019-tv-video-specifications _________________ This message was sent from space using stargate
Pole ühtegi telerit, mis kõike probleemideta toetab. Lihtsalt see koodekite maailm ongi kirju. Seetõttu, selle koodekite paljususe ja ka kinnniste koodekite tõttu ei mängi isegi kõikesöövad meediamängijad kõike.
Selleks ongi PLEX ju teil kasutusel, et saaksite lasta tal teisendada kõik failid sobivasse vormingusse, mida siis kodune tehnika suudab taasesitada.
Kas siis teisendab linnulennult vastavalt hetkel mahamängitavale sisule, või lasete kogu sisu koheselt teisendada. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Kui mingeid x asju ei tarbi ja asjad enam levinumad, siis üldiselt telekas sööb kõike.
Miks tal plex äpp ei suuda mängida, seda ei oska kommnntaarida _________________ This message was sent from space using stargate
viimati muutis jeesus188 22.12.2019 23:30:51, muudetud 1 kord
Kas 65" mudelite hinnad ongi päris korralikult alla tulnud? Ostsin suve alguses 55NU8000 ca. 760€ ja praegu vaatan, et selle aasta mudel 65RU8002 on juba praegu 800€.
Kui mingeid x asju ei tarbi ja asjad enam levinumad, siis üldiselt telekas sööb kõike.
Miks tal plex äpp ei suuda mängida, seda ei oska kommnntaarida
Panin puitu veits. Plex mängib muidu jah kõike mul. Kuid Our Planet sarja ei suuda ta tuvastada, millest on kahju. Tundub et seda näebki ainult läbi Netflixi, kuna see ka Netflixi dokumentaalseeria. Nagunii plaan NF ära proovida, saab siis uurida Esimesed 2 kuud vist oli tasuta.
Nagu näha on, siis jah, ongi probleem Samsungil. Hevc x265 on juba tglt olevik ja tulevik. C'mon, kohe on 2020 ja Samsung EI SUUDA saada hakkama koodekiga, mis on kohe kõige levinum, mõned aastad veel ja x264-st saab ajalugu... st et ta ei kao ära, x264, aga teda hakkab jääma järjest vähemaks, sest x265 tuleb peale jõudsalt.
Kui Samsung ei suuda/ei taha/ei saa midagi teha koodekite asjaga, siis ta võiks varsti üldse omal TV osas pillid kotti panna.
Muidu pildi osas olen oma telekaga väga rahul, aga see koodekite asi ja kapriissuse tõttu juba kahetsen oma TV ostu
Seal lingil kirjutatakse foorumis pmst, et tehke transcoding, st mingi transcoding server teeb tagasi teil x264 peale, mis sest et ilmselt suur osa filme ongi x264 pealt x265 peale treitud. Teed 3x CPU loadi ja langetad pildikvaliteeti (way to go Samsung, see ongi sinu ametlik ettepanek ilmselt).
TV foorumisse võiks täiesti sellekohase hoiatuse üles panna - kõigile, kes kahtlevad, kas võtta LG või nt Samsung, siis võtta LG (see pidi mängima suht kõike).
Maagid h00s, siin neid samsa hoiatusi küllaga, eriti viimased aastad. Kui juba heli probleemid, siis see peaks lipukese tõstatama ja lisa guugeldama.
See, et sa siin hetkel foorumit süüdistad, see on puhtalt su tegemata kodutöö
Lisaks isiklikult ma enam midagi ei soovita, süüdistatakse enamvähem sponsorsuhtes olemises
Keegi küll telekat tasuta andnud pole _________________ This message was sent from space using stargate
Kui Samsung ei suuda/ei taha/ei saa midagi teha koodekite asjaga, siis ta võiks varsti üldse omal TV osas pillid kotti panna.
Muidu pildi osas olen oma telekaga väga rahul, aga see koodekite asi ja kapriissuse tõttu juba kahetsen oma TV ostu
tasub aru saada, et teleka näol ei ole tegu arvutiga. õigemini on tegemist armi baasil arvutiga aga filmide decodemine ei käi neis softis.
kui on rauas h.264 dekooder ja h.265 oma pole, siis ei olegi suurt midagi teha.
edit:
q70r? see peaks üsna kaasaegne kraam olema.
mingi huvitav koodekite kombinatsioon failis?
neil peaks olema hevc osas main/main10 tugi ja uhd kuni 80mbit/s. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
tasub aru saada, et teleka näol ei ole tegu arvutiga. õigemini on tegemist armi baasil arvutiga aga filmide decodemine ei käi neis softis.
edit:
neil peaks olema hevc osas main/main10 tugi ja uhd kuni 80mbit/s.
Midamoodi neil siis see dvb-t2 h.265 käib? peaks ju ikka rauas olema?
Samsa puhul ma sain aru ka, üritati võimalikult vähe heli litsense sisse osta seega selles oli teema, videokoodekite kohta ei tea.
Maagid h00s, siin neid samsa hoiatusi küllaga, eriti viimased aastad. Kui juba heli probleemid, siis see peaks lipukese tõstatama ja lisa guugeldama.
See, et sa siin hetkel foorumit süüdistad, see on puhtalt su tegemata kodutöö
Lisaks isiklikult ma enam midagi ei soovita, süüdistatakse enamvähem sponsorsuhtes olemises
Keegi küll telekat tasuta andnud pole
Kulla mees, sa said nüüd küll valesti aru. Ma olen väga tänulik HV foorumile ja muudele foorumitele, inimestele, et nad viitsivad vastata ja aidata oma teadmistega. Ma pole üldse pahane ega pettunud foorumi peale (kust sa küll seda võtad?)
Ma olin hopis nördinud Samsungi peale (et nad ei suuda seda HEVC asja toetada normaalselt, kuna see hakkab olema ju nüüd üks põhiformaate). jeesus188 - Alati VÕIB soovitada. Lõppotsuse teevad inimesed ikka ise tehnikat jms asju soetades
Tegelikult ma valisin telerit 6 kuud
Omaarust tegin jube palju tööd ja teler ongi igas muus osas hämmastavalt hea - nii pildi sujuvus, pildi värvid, kui ka heli. Kõik on hämmastavalt hea. See koodeki asi oli aga üks suur negatiivne üllatus.
Ma ei osanud sellele enne tõesõna mõelda. Pidasin DTS heli väikseks probleemiks, kui ei toeta. HEVCi peale ei osanud jah mõelda (mul oli enne 2010 a. Philips ja sellega minu mälu järgi ei olnud tol ajal kunagi probleeme et ei mängiks mingeid faile )
londiste kirjutas:
Maagid h00s kirjutas:
edit:
neil peaks olema hevc osas main/main10 tugi ja uhd kuni 80mbit/s.
Q70R on jah selle a. ehk 2019 mudel. Pakun miskipärast ka et HEVC teema, et ehk ei ole siis see hevc main/main10 vaid mingi muu Hevc, mis pole main vms.
Muidu ma leidsin veel sellise Quora lingi sellest teemast - https://www.quora.com/I-cant-play-HEVC-files-on-Samsung-smart-TV-What-should-I-do
Ja siit ka ühtlasi ühe ajutise lahenduse - http://www.primoshare.com/video-converter-ultimate/
Tõmbasin omale selle konverteri ja proovin need loodusfilmid ära konvertidsa UHD MP4 formaati. Muidugi ilmselt pilt veidi kannatab aga kui ta jääb ikka UHD formaati ja värvid pole eriti kehvemad, ei näe ma probleemi, kui saan kenasti vaadata. Aga tulevikus peaks mingi muu viis olema jah. Ei taha Samsungi vea tõttu maksta mingi konverteri eest.
NATAS999 pakkus idee välja et teha TVst Chromecasti nutiseade vms. Seda võib ka uurida ja kaaluda (kui peaks tulevikus tulema veel palju Hevc faile, mida mul teler ei mängi. Kui need seeriad jäävad eranditeks, mis mingil põhjusel ei mängi, kasutaksin muidu Plexi edasi, tundub iseenesest väga mugav ja mõistlik lahendus See Plex siis.
Huvitav teema ja väga mugav on ka "Case to Device" valik, kui teen arvuti kettal filmil paremkliki, saan kohe visata telerisse. Kuid see eeldab et vastav film hakkab tööle tõrgeteta. Aga sellega on sama lugu, nagu kettaga ühendamisel teleriga et jube kapriisne (seni on mul Plex ülekaalukalt parim mängija olnud, mis peale selle Hevci on kõik tööle saanud).
viimati muutis TõnuTõukemõnu 23.12.2019 20:55:47, muudetud 2 korda
Ma pole üldse pahane ega pettunud foorumi peale (kust sa küll seda võtad?)
tsitaat:
TV foorumisse võiks täiesti sellekohase hoiatuse üles panna - kõigile, kes kahtlevad, kas võtta LG või nt Samsung, siis võtta LG (see pidi mängima suht kõike)
tsitaat:
jeesus188 - Alati VÕIB soovitada. Lõppotsuse teevad inimesed ikka ise tehnikat jms asju soetades
Enam ei soovita, ausalt ka...tagasisidet saad siit samast lugeda, ma äraostetud OLEDi fänn ja peale seda ei eksisteeri ühtegi telekat
tsitaat:
Omaarust tegin jube palju tööd ja teler ongi igas muus osas hämmastavalt hea - nii pildi sujuvus, pildi värvid, kui ka heli.
Sujuvus=esimene asi mis telekas kinni läheb. Seebiooper on pm kasulik vaid sporti vaadates....isegi seal ma ei kastuta seda
tsitaat:
Pidasin DTS heli väikseks probleemiks
Kui ress vahel, siis pole probleem, muul juhul vägagi suur probleem
tsitaat:
HEVCi peale ei osanud jah mõelda (mul oli enne 2010 a. Philips ja sellega minu mälu järgi ei olnud tol ajal kunagi probleeme et ei mängiks mingeid faile )
Kahtlen selles, need telekad ei tea sellest midagi.
Maale läheb vist arvatavasti loosi lg 86sm9000 (LCD), hind piisavalt mõistlik selle suuruse jaoks. Pole just parim valik, aga üldiselt valikut selles vallas pole. (samsat ei taha)
Kohe saan kindlasti lugeda, et istuge telekale ligemale _________________ This message was sent from space using stargate
TV foorumisse võiks täiesti sellekohase hoiatuse üles panna - kõigile, kes kahtlevad, kas võtta LG või nt Samsung, siis võtta LG (see pidi mängima suht kõike)
See oli mõeldud hoopis selleks, et uusi huvilisi, kes alles hakkavad uurima, mis telekat osta ja mõtlevad esialgu mis marki valida, et see suunaks neid markide poole, mis teevad piisavalt head pilti ja seejuures suudavad enamikku sisu mängida (hea pärast puhtalt). Et nagu eri firmade omapärad selles osas. Ei olnud Absoluutselt mõeldud kriitikana kellegi suunal, et klge mehed tegemata töö, miks ei hoiatanud. C'mon, nagu, miks solvutakse nii kergelt (kui keegi tundis end nüüd tõesti pahasti, siis ma vabandan).
Nagu ma enne mainisin, siis see on Samsungi viga, mitte foorumi inimeste viga, loogish ju.
OK, minu poolt lõpetatud teema. Sellest saab vasta mööda, kuna googeldades leidsin et probleem on tõesti aktuaalne ja inimesed otsivad lahendusi sellele ning neid õnneks on siin-seal
Maagid h00s, .sina mind ei solvanud ja ei solvunud _________________ This message was sent from space using stargate
Läbi tagumite vaatamine on bs ehk siis käsitsi konvertimine.... tehku siis juba telekad 2 korda odavamaks, siis pm paneks isegi mõtlema teoorias _________________ This message was sent from space using stargate
Mingi hetk hakkas ju jube telerite võidujooks, igal aastal lisati nendesse uut kräppi mis oli kehv kasutada kuid müüs jube hästi, 3d, curved ja äpindus põhiline.
Reaalselt olen ma telereid ikka vahetanud nagu sokke ja kordagi pole nutisisu tarbinud, kõik ainult parema pildikogemuse saamiseks.
Alati on vaja kõlarite asenduseks ressi 5.1+ süsteemiga (kuigi aitaks ka soundbar) ja sisu näitajaks digiboksi+meediamängijat+mängukonsooli.
Tv tootjad hakkavad vast aru saama, et selle telerisse topitava sisu kasutegur on väike ja kääridega lõigatakse nüüd maha kui uut nišši ei leita.
Ma ütleks, et see on pisut telerite hinda langetanud aga detailselt muidugi ei kinnita. On kodanikke kes toovad ikka 500€ eest 4K 65" ekraani koju kuigi see eriti kriitikat ei kannata siis kvantiteeti on küll.
Tv tootjad hakkavad vast aru saama, et selle telerisse topitava sisu kasutegur on väike ja kääridega lõigatakse nüüd maha kui uut nišši ei leita.
Uus nišš on vähem pqkkuda sama/rohkema raha eest? Samsa seda teeb, teised millegipärast mitte.
Teleritootjad pole lollid, inimesed vaatavad kõikie lisqks peale live tv....
500€ eest 65", siis üldiselt kurta ei tasuks kui midqgi ei tööta, sellega ma nõus
Ma telekaid vahetan vägagi harva, aga kui võtta, siis parim _________________ This message was sent from space using stargate
Tõmbasin omale selle konverteri ja proovin need loodusfilmid ära konvertidsa UHD MP4 formaati.
jeesus188 kirjutas:
Läbi tagumite vaatamine on bs ehk siis käsitsi konvertimine.... tehku siis juba telekad 2 korda odavamaks, siis pm paneks isegi mõtlema teoorias
Kullakesed, millest te siin jõuluõhtul räägite nüüd? Teil on ju Plex mõlemal kasutusel?
See tarkvara teisendab failid automaatselt teleri jaoks sobivasse vormingusse, kas siis reaalajas (vajab suutlikku riistvara serverilt, PClt.), kui telerit vaatad või lased eelnevalt mittesobivad vormingud teisendada sobivateks.
Kui esialgne seadistamine välja arvata siis on see automaatne protsess.
https://support.plex.tv/articles/200250347-transcoder/https://support.plex.tv/articles/200250377-transcoding-media/ jne.
PS. Ma siin eespool soovitasin murevabaks vaatamiseks Dune meediamängijat, endal pole seda soodsamat varianti kuid see ei erine väga palju toimimiselt kallimatest vendadest.
Midugi, PLEX on selles mõtte hea, et server kusagil jookseb ja vaatad iga seadmega sealt sisu. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
jeesus188, eks see sõltub, kui sa ütleks, et samsa pilt on parem kui LG'l siis sa oledki selle Dolby asemel parema pildi saanud
Samas võibolla samsa meestel on ka majanduskasv ja Dolby võeti ära, et palka maksta ja mitte tv hinda tõsta? Kurat seda teab, tasub mitte mõelda rahas vaid siin teemas tulebki need annaalid välja kaevata ja osta tõsiselt õige teler, see mis parameetritega vaja.
Mul sai just 2 aastat pret aega täis LG B7 Oledil ja ptuiptuiptui, peab hakkama hinge kinni hoidma, kaua edasi kestab. Naine lapsega kodus ja teler käib vahetustega 18h ööpäevas. Seni väga rahul, varasemate LED teleritega ikka kohutav kogemus taustavalguse läbikumamisega, oli siis sony, samsung, lg, vahet polnud, pimedas rikkus kogu filmivaatamise isu.
Hetkel on küll ainult soovitus, võta mis marki tahad, aga OLED. (keegi pole veel kinnitanud kas 7 aasta pärast on tuhmim või on see alles 10 aasta pärast näha)
jägaja, minul probleemi pole, plex töötab suurepäraselt. Aga reaalselt kasutan otse arvuti taga telekat
indrpo, alla OLEDi isiklikult muud ei võtaks hetkel. Järgmine on minu ekraaniks microled/oled combo...sinna veel aega on nii tegemise kui ka ajalises plaanis.
Alternatiiviks tavaline OLED, aga 75" hetke 65" hinnaga. Paraku, seda ei juhtu _________________ This message was sent from space using stargate
Võite ka vingeima paneeliga teleri võtta, esialgse meedia probleemi lahendab juba pakutud - eraldi mängija.
Plex, kas kasutab arvuti ressurssi või samust telerisisest tarkust, viimasega saab ka windows media player hakkama. Lg ei ole erand.
Loomulikult on teatud piirangud erilisemate subtiitrite või heliradade valikul jne. ning minul isiklikult selleks on tõesti eraldi ka meediamängija olemas, mis ka nendega hakkama saab.
Aga siiani küll ükski netis leidunud videofail pole küll mahamängimata jäänud.
Olediga hdr jne edasi vaadates subtiiteid on küll out, mitte, et ma niisamagi neid kasutaks.....aga krd heledalt kiirgavad, et häirib _________________ This message was sent from space using stargate
Ära vaata telerit pimedas, kas ema ei öelnud?
Ilmselt suurest kalibreerimisest.
filme vaatan pimedas, seepe nii, et väga õrnalt tuli põleb _________________ This message was sent from space using stargate
Tõmbasin omale selle konverteri ja proovin need loodusfilmid ära konvertidsa UHD MP4 formaati.
jeesus188 kirjutas:
Läbi tagumite vaatamine on bs ehk siis käsitsi konvertimine.... tehku siis juba telekad 2 korda odavamaks, siis pm paneks isegi mõtlema teoorias
Kullakesed, millest te siin jõuluõhtul räägite nüüd? Teil on ju Plex mõlemal kasutusel?
See tarkvara teisendab failid automaatselt teleri jaoks sobivasse vormingusse, kas siis reaalajas (vajab suutlikku riistvara serverilt, PClt.), kui telerit vaatad või lased eelnevalt mittesobivad vormingud teisendada sobivateks.
Kui esialgne seadistamine välja arvata siis on see automaatne protsess.
https://support.plex.tv/articles/200250347-transcoder/https://support.plex.tv/articles/200250377-transcoding-media/ jne.
PS. Ma siin eespool soovitasin murevabaks vaatamiseks Dune meediamängijat, endal pole seda soodsamat varianti kuid see ei erine väga palju toimimiselt kallimatest vendadest.
Midugi, PLEX on selles mõtte hea, et server kusagil jookseb ja vaatad iga seadmega sealt sisu.
Spoiler
See, millest ei tohi väga avalikult rääkida, mul on need loodusfilmid alla laetud. Hevc ja UHD. Plex isegi ei tuvasta neid faile, et need üldse olemas oleksid Plexi Librarys (uuendatud jms kõik tehtud, refreshid seal, see kõik ei aita). Kusjuures ma olen eri kohtadest laetud neid "Our Planet" seeriafilme proovinud (kõik, mida proovisin, olid Hevc'id), mitte üht Plex ära ei tunne. Samas nt Dunkirk on mul ka UHD formaadis ja Hevc ning täpselt sama codec (Codec: MPEG-H Part2/HEVC (H.265) (hevc)), täht-tähelt ja see töötab ja Plex tunneb ära.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.