dohc-48v12, ega mälu kividel erinev interface ei ole siis (256 vs 352 bit). See ikka kontrolleri/GPU asi. _________________ There is no place like 127.0.0.1
GDDR5 memory is typically 32 bits wide so the math (for the 1070) goes as follows:
8 gbps per line
32 lines per chip
8 memory chips on card
Multiplying up this gives us a memory speed of 2048gbps, divide that by 8 and we get the memory bandwidth of 256GB/s.
Ehk siis lihtsalt mälukivide arv kaardil on erinev ja mälu kontrolleri osa. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
mälukividel on 32-bit interface. 256-bit mälusiini jaoks on seal lihtsalt 8 kivi (8 x 32 = 256) , 352-bit siini jaoks 11 kivi (11 x 32 = 352). _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
mälukividel on 32-bit interface. 256-bit mälusiini jaoks on seal lihtsalt 8 kivi, 352-bit siini jaoks 11 kivi.
Täpselt...see rida jäi mul kirjutamata...kirjutasin vaid bandwithi arvutuse... _________________ ...life is random...so am I...
10% lisaks, peale mälu OCi praegustele OC tulemustele on päris hea.
nähtavasti mälu kiirus 2000 > 2150, 7.5%. seda ka ainult mälu osas. kindlasti mitte kasu(m)lik mod aga lahe, et seda tehakse.
nad ise ka kirjutasid seda ja kogu ettevõtmine on tegelikult teemal kuidas selliseid jootmisi "põlve otsas" teha.
dohc-48v12 kirjutas:
Nagu ma aru saan siis ostad kaks kaarti, ühe rtx2080ti ja RTX 2080 Super kaarti, viimaselt joodad mälu kiibid maha ning joodad need rtx 2080ti-le et saada rtx 2080 ti super XD ainult et rtx2080ti kaardil on 352 bit ja 2080 super -l 256-bit. Ehk siis ise arvan et see hetkel on NN RTX 2080 ti super 0.5 sest arvatavasti tuleb RTX 2080 ti super ikka 352 bit mäludega ! (muidugi palju see 352 bit kaarti perf-s juurda annab, on juba küsitav, pigem marketing)
kolm kaarti, 2080 supereid läks kõige liha teed kaks tükki. eeldavasti lihtsalt sellepärast, et õige hulk mälukive kokku saada. _________________ - londiste
Teoreetiliselt peaks ju saama ühele superile aeglasemad ti mälud külge joota ja siis jääks aint üks kaart mis nahka läks? _________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity...
Rtx 2060 on läinud täpselt nii odavaks et enam pole mõtet osta gtx 1660ti-d, bang for buck on 2060-l parem.
https://www.hinnavaatlus.ee/1526383/zotac-gaming-geforce-rtx-2060/
Praegu ostaks hoopis 2060 kuna minu Zotac AMP 1660ti maksis 295 euri _________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity...
sant, 1660 Ti-d polegi mõtet osta - period. Kas siis 1660 Super mis on pea sama kiire või siis RTX 2060/RX 5700
Siis kui 1660ti välja tuli maksis rtx2060 ligi 400 sotti ja 1660superit ega ka rx5700 seeriat pold olemas. Siis oli see väga ok ost, ja foorumites väljamaal paljud ostsid seda, aga nüüd lihtsalt pole enam mõtet seda kaarti soovitada Aeg on edasi läind. _________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity...
Vael, 2070S aka GTX 1080 perf. Sama lugu 2080S = GTX 1080 Ti.
ot, aga 2070s ~= 1080ti ja 2080s on uuemates mängudes mitte palju aga veenvalt kiirem kui 1080ti. 1080 on 2060 või 2060s juures.
5700/5700xt on 2060s/2070s perf level või suts alla aga 50-100 raha odavamad.
Mis kasu sellest on, et see on kiirem, kui see on samal ajal ka kallim?. Perf per frame on sama või halvemgi ja seda 3! aastat peale Pascali launchi.
Mõttetud kaardid nendele kes juba Pascali peal on. Ma pole seni GTX 1080 pealt näinud mitte ühtegi põhjust uuendamiseks.
Kiirusetõus on liiga väike. Hind on sama või kallim mida ma 1080 väljatulles maksin (700) ja uued featuurid pole midagi mida mul vaja oleks. Lisaks on VRAM hulk sama või isegi väiksem (2080 vs 1080 Ti) ja 12nm vs 16nm pole teab mis suur edasiminek. Lisaks on 2080S die size tegelikult suuremaks läinud vs 1080 Ti samas, kui SP hulk on kahanenud ja VRAM 3GB maha võetud aga hind tõusnud. Super upgrade tõesti
Järgmine aasta tahan näha väiksemat kiipi mis pakib 4000+ SP, miinimum 12GB+ 18Gbps kiiret GDDR6 mälu ja ei maksa rohkem kui 700-800€. Ma räägin siinkohal RTX 3080 variandist mitte Ti mudelist.
Tomorrow, turing ei ole per frame kallim ja tegelikult ei olnud seda ka launchil. lihtsalt see vahe on olematu ja seega ei vastanud eeldustele.
selle 700 eest, mis sa 1080 välja tulles maksid, saad täna 2080s, mis on väga märgatavalt kiirem, 40-50%. selle 500-600 eest, mis sa 1080 eest aasta hiljem maksid, saad täna 2070s, mis on paarkümmend % kiirem.
isegi vaeslaps 2060, mis on 1080 samas augus, maksis launchil 100 raha vähem kui 1080 tolle hetke 499 msrp. _________________ - londiste
londiste, Sõltub millist Turingut millise Pascaliga me võrdleme. 2080 Ti oli ja on per frame kallim kui 1080 Ti. Selleks ei pea isegi teste vaatama. Common sense.
Odavamate kaartidega on vahed väiksemad aga see ei muuda olematuks seda, et Turing on üks halvemaid Nvidia launche üldse: kallid hinnad, mittetoetatud featuurid, surevad kaardid (alguses) ja eriti mitte mingit edasiminekut mälu koguse või tehnoloogia osas.
Muidugi PRAEGU võib öelda, et miks sa 700 maksid GTX 1080 eest? aga ma tuletaks meelde, et see oli ~3,5 aastat tagasi vähem, kui kuu peale launchi. Ehk siis pmst esimene partii ja tollal oli see maailma kiireim kaart. Alles 9 kuud hiljem "sündis" kiirem järglane 1080 Ti näol aga see oli ka oma perf per € suhtelt anomaalia mida näeb harva.
Jah 700 eest saaks täna 2080S aga see on mõttetu ost: sama kogus VRAM-i. Jah 500 SP-d rohkem ja näpuotsaga TMU-sid kah juurde pluss kiirem mälu aga paraku reaalsuses on 40-50% siis äärmiselt ülepingutatud väide. Sellise perf tõusu saab 2080 Ti peale minnes. Reaalsem vahe on 30% 2080S kasuks mida on väga vähe kolm ja pool aastat hiljem. Seda veel eriti pool aastat enne järgmise põlvkonna launchi. Info pärineb TPU 1080p andmetest (relative performance): https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-2080-super.c3439
Tomorrow, su 700 rahane 1080 oli halb ost juba alguses.
ma vahetasin 1080ti 2080 vastu kuna oli vaja 2-slot kaarti ja ka launchi inflated hindadega oli 2080 vaid <100€ kallim.
edit:
Tomorrow kirjutas:
Jah 700 eest saaks täna 2080S aga see on mõttetu ost: sama kogus VRAM-i. Jah 500 SP-d rohkem ja näpuotsaga TMU-sid kah juurde pluss kiirem mälu aga paraku reaalsuses on 40-50% siis äärmiselt ülepingutatud väide. Sellise perf tõusu saab 2080 Ti peale minnes. Reaalsem vahe on 30% 2080S kasuks mida on väga vähe kolm ja pool aastat hiljem. Seda veel eriti pool aastat enne järgmise põlvkonna launchi. Info pärineb TPU 1080p andmetest (relative performance): https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-2080-super.c3439
sinu link.
1080 on 69% 2080s võrreldes. 45%. võin kihla vedada, et see vahe suuremal resol on paar protsenti suurem. _________________ - londiste
londiste, Kuidas ta halb ost oli alguses kui seee oli maailma kiireim kaart? Selles suhtes pole kiireima kaardi ost kunagi olnud "hea" ost. Lihtsalt vahe on selles, et tollal sai 700€ eest kiireima kaardi. Täna ei saa seda isegi 1200€ eest, sest Titan on kiirem ja maksab 2500€ vms.
Ja kui nii võtta, siis piisavalt oodata saab alati odavamalt kui esimestel kuudel osta. See on iga launchi kuldreegel.
Kas 1080 Ti siis 2 slot ei eksisteerinud?
Olemasolevale veeploki paigaldamine oleks odavam olnud ja oleks saanud 1 slot kohe (kui välja arvata DVI konnektor).
Tundub nagu otsitud põhjus uuendamiseks. Eks igaüks teab mida oma rahaga teeb. Eriti kui jutt käib täiskasvanud inimestest.
TPU põhjal on max 39% 4K peal. Mina olen 1440p peal (165Hz). Kindlasti on mänge kus vahe on keskmisest suurem või väiksem. Kahjuks TPU ei näita ülevaadetes vanu kaarte eriti.
Ja ega neid mänge mida mina mängin nad eriti ei testi kah. Samas 2500K pealt 3800X peale minekuga muutusid MP mängud tunduvalt sujuvamaks, kuigi kaart jäi samaks. 3DMark tulemuste põhjal kuskil 15-20% GPU jõudlust tuli juurde platvormi vahetusega. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Tomorrow, 700 raha oli ülemakstud. ma vist mäletan seda mõtetevahetust - sa maksid selle eest, et zotaci amp saada. mu üsna suvaline 1080 tegi samad tulemused.
1080ti 2-slot eksisteeris muidugi. aga nagu öeldud, hinnavahe oli <100€.
põhjuste koha pealt seab a4-sfx omad piirangud. _________________ - londiste
pots4t4j4, 980 Ti launch price 649. 6GB mälu. 1080 ju ometi kellata ei saa ega ju? (keskmiselt jookseb mul 2050Mhz kandis). TPU järgi +30% jõudlust stock vs stock.
Vot oleks 2080 tulnud samade eelistega: 10GB mälu vs 8GB ja 2.2Ghz OC võimekus ja enamvähema sama hind, siis oleks ehk kaalunud vähemalt. 2080 oli 800+ meil väljatulles. Asjalikuma jahutusega mudelid 900+
EDIT: ahjaa - 1080 tuli nende uuendustega vähem kui aasta peale 980 Ti launchi mitte 3 aastat hiljem. Seega aastaga suutis Nvidia toota uue archi, lisada 2GB mälu ja tõsta kellasid üle 2Ghz aga kolme aastaga ei suudetud 2080-le üldse mälu lisada ja hoopis vähendati SP hulka, kuigi kiip oli suurem. Isegi kellad polnud märgatavalt kõrgemad.
londiste, See oli tollal rohkem jahuti eest makstud. Muidugi hiljem sai uuendatud Morpheuse peale mis hävitab kõik jahutused v.a custom loop tempide poolest.
steam: settings > in-game > in-game fps counter
origin: application settings > origin in-game > display fps counter
uplay: settings > general > display fps counter in game
epic launcheris üks hetk oli option aga hetkel see ei oska.
gog galaxy (kaasa arvatud 2.0) ja battle.net ei oska. _________________ - londiste
Pole küll vea teadiste alafoorum, aga paistab et 1080ti on nii vana et support on ainult win7-l
win 10 jaoks lihtsalt kaart liiga vana et toetada. Ei aidanud ka ddu. _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
RTX ja DLSS, raudvõret näitab DLSS paremini kui native 4k, see on küll hea tulemus. Alati pinda käinud, et kõik seaded põhjas aga need raudvõred virvendavad ikka silme ees.
dlss on päris hea antialiasing lahendus
võred ja üks koma teine muid servi on temporal lahenduste nõrk külg. ma eeldan, et native juures on kasutusel tssaa 8x.
teatav blur on ka temporal aa-de nõrkus aga youngbloodi tssaa oli selles mõttes üsna okei kui mälu ei peta. _________________ - londiste
Gap,
ei tea mis minul win10 pro-l viga aga ei võta nvidia driver-d omaks mitte mingi väega. _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
Sellega on see kühvel, et kui oled korra DCH draiveri paigaldanud, siis rohkem sa sinna non-DCH draiverit peale ei saa, kui just uut installi ei tee. _________________ ...life is random...so am I...
ma pole saanud ei kumbagi peale ! puhas instal on praegu ! win 7 all töötas kaart nüüd ei saa kuidagi tööle. nvidia driverid nii kehvad nagu kunagi amd-l, amd on vähemalt kõvasti arenenud ja nvidiast paar aastat tagasi möödunud. _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
dohc-48v12, tõenäoliselt on asi ikka sinu installeerimises, mitte nvidia driverites ja teabmismuus.
Windowsi installi tegid uusima .iso-ga M$ kodukalt? Peale installimist lasid kõik riistvara driverid peale, alustades emaplaadi omadega ja lõpetades videokaardi omaga? _________________
Minul tookord ei õnnestunud, ka DDU ja guugel ei avitanud.
nVidia enda installer tõstis samuti käed püsti. _________________ ...life is random...so am I...
evga rtx2060 ko on tu104 (2070 super, 2080, 2080 super), mitte tu106 (2060, 2060 super, 2070).
shader count ja asjad on 2060 aga kasutatud kivi on suurem.
näevad oluliselt paremaid tulemusi mõnedes (mitte-gaming) benchides nagu näiteks blender (ja confirmisid seda mitme masina, kaardi, industry kontakti ja nvidiaga).
edit:
ma pakuks põhjuseks, et tu104 ja tu106 on siiski natukene erinevad. tu104 on 8 sm per gpc ja tu106 on 12sm per gpc. point siis selles, et iga gpc peale on üks rester engine. sama shader counti peale peaks tu104 saama rohkem rasterization jõudlust. aga see on spekulatsioon. _________________ - londiste
ei tohiks olla. s.t. tegelikult on mõlemal kivil 4mb l2 cache aga nvidia arhitektuuris on ropid ja l2 cache põhimõtteliselt mälukontrollerite küljes. kui on 6 mälukontrollerit 6 mälukiviga, siis on ka 3mb l2 cache.
ma arvan, et rohkem cache avaldaks ka mängudele mõõdetavat mõju.
edit:
rtx2060 spec on 1920sp, 30sm ja 3gpc.
- seosed on siin eelkõige 64 sp per sm. sama ametliku speci järgi ka 10sm per gpc.
- kuna me teame, et tu106 on 12sm per gpc, siis on mõned sm lihtsalt disabled aga gpc hulk peab paika.
- sama asi lõigutud tu104 pealt on samamoodi 1920sp, 30sm aga kivi 8sm per gpc tähendab, et selles peab olema enabled 4gpc.
cache ja mälu hierarhia turingul näeb välja nii, et igas sp-s on register ja "l0" cache, sm tasemel on mitu erinevat l1 cache (see kõik paistab nvidia whitepaperis register file nime all figureerima) ja edasi on l2 sp/sm/gpc hierarhiast väljas mc/rop küljes.
- sp ja sm on identsed, seega on sama ka register file suurus.
- samamoodi on identne mc/rop hulk - 6 mälukivi, 6 mälukanalit, 3mb l2 (512kb per kanal), 48 rop (8 rop per kanal).
ma lihtsalt ei näe, mis saaks olle teisiti peale raster engine, mis on ainuke suurem/olulisem plokk gpc juures.
raster engine peaks otse mõjutama pixel fillrate? _________________ - londiste
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.