Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema vol. 2 (Küsitlus: Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 189, 190, 191 ... 400, 401, 402  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?
Alla 1 aasta
10%
 10%  [ 47 ]
1-3 aastat
32%
 32%  [ 140 ]
4-6 aastat
25%
 25%  [ 110 ]
7-10 aastat
18%
 18%  [ 80 ]
11-13 aastat
7%
 7%  [ 33 ]
14-16 aastat
3%
 3%  [ 14 ]
17-20 aastat
0%
 0%  [ 4 ]
Üle 20 aasta
1%
 1%  [ 5 ]
hääli kokku : 433

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 29.08.2019 22:35:25 vasta tsitaadiga

C9 hind on täpselt samas graafikus kui c8 -200€

Ma sain selle küll odavamalt kui HV listist aprilis (ca 200-300€)

C8 hind enam ei lange, saab otsa ja kõik

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
muhvits
HV vaatleja

sõnum 30.08.2019 11:20:58 vasta tsitaadiga

Muidugi huvitav on see et pigem leiad infot OLED'i kohta (ma eeldan et LG kohta kuna ta on odavam kui Sony näiteks ja paneel tegelt on sama),kui näiteks Samsa QLED'i (näiteks Q90 või Q8F) kohta. Või siis näiteks Hisense uled (U8, U7) kohta (mis võiks ju olla suhteliselt odav alternatiiv Samsale).

Sellest võiks aru saada et need on telerid mida väga ei osteta kuna "bang for buck" pole see õige ja selle tõttu ei levi eesti foorumites väga ka infot nende kohta (minu arvamus asjast).

Üks telekas tegelt mida võiks ka Euroopa turgudele ikka ka tulla on Oneplus oma (kui nad lõpuks launch'ivad). Föönide koha pealt on nad asja ikka päris heaks ajanud.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 30.08.2019 11:27:22 vasta tsitaadiga

qled ja uled on lcd tehnoloogia pluss marketing. seal ei ole midagi väga huvitavat kirjutada.
pisem evolutsioon muidugi toimub - see quantum dot teema, fald jne - aga selle põhiolemus on sama.

puhttehnilistel põhjustel on kõrgema otsa lcd-del oledi vastu raske. quantum dot filtrid, fald ja co lcd-le külge panna tähendab juba päris korralikku hinda.
tõsi, neil on üks pluss ja see on heledus.

tagasi üles
anubis
HV Guru
anubis

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.09.2019 15:51:23 vasta tsitaadiga

Link

Edit: https://www.anandtech.com/show/14809/lg-displays-85-gen-oled-plant-in-china-opens-over-1m-oled-substrates-per-year
Kommentaarid: 326 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 277
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 01.09.2019 20:18:40 vasta tsitaadiga

Mul üleeile täitus 4000h OLED telekal. Tahtis pixleid refreshida
tagasi üles
Tufka
HV vaatleja
Tufka

sõnum 02.09.2019 11:04:18 vasta tsitaadiga

Olen siin seda teemat jälginud ja tundub, et minu hinnaklassi sobib LG C8. Kuna saan elamise hiljemalt esimeseks juuniks kätte, siis kas on mõtet see telekas ära osta jõuludel? black fridayl või tasuks hoopis midagi muud oodata? Hinnapiir 1K kanti. beer_yum.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
MaxPower
Kreisi kasutaja

sõnum 02.09.2019 11:17:19 vasta tsitaadiga

Tufka kirjutas:
Olen siin seda teemat jälginud ja tundub, et minu hinnaklassi sobib LG C8. Kuna saan elamise hiljemalt esimeseks juuniks kätte, siis kas on mõtet see telekas ära osta jõuludel? black fridayl või tasuks hoopis midagi muud oodata? Hinnapiir 1K kanti. beer_yum.gif

kui elamise saad alles järgmise aasta suvel, siis milleks nii vara üldse telkut osta või tahad varem vaatama hakata? sel ajal kui reaalselt telkut vaja on ka C9 juba odavamaks muutunud
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
lauri23
HV veteran
lauri23

sõnum 02.09.2019 11:28:56 vasta tsitaadiga

Jõuludeks võivad vabalt C8 telekad otsas olla, ikkagi eelmise aasta mudel. Niisama seisma ei ole ka mõtet endale osta telerit. Pigem osta siis järgmise aasta juunis C9. Eestis pole mingit black friday-d. Hinna järgi otsid omale 55" suurust, kas tõesti tahad uute elamisse nii väikest?

viimati muutis lauri23 02.09.2019 11:30:14, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Tufka
HV vaatleja
Tufka

sõnum 02.09.2019 11:33:30 vasta tsitaadiga

MaxPower kirjutas:
Tufka kirjutas:

kui elamise saad alles järgmise aasta suvel, siis milleks nii vara üldse telkut osta või tahad varem vaatama hakata? sel ajal kui reaalselt telkut vaja on ka C9 juba odavamaks muutunud

Sellepärast uuringi, kas on mõtet osta mingisugustel "soodukatel" või on mõistlik oodata ja osta siis mais, juunis. Siit lugedes ja googeldades pole vist väga C8 ja C9 vahet. Telekat kasutaks lihtsalt filmide vaatamiseks, PSiga aeg ajalt FIFAT või WRCd. Lisaks on plaan osta juurde Apple TV, et videosi ja muusikat telekasse "visata". Või on seal jällegi mingi parem lahendus? Muidugi korra mõtlesin, et mul pole SmartTVd vaja kui juurde osta Apple TV või Chromecast. Kasutan iPhone'i

Kas seda telekat kuskilt tellida ei kannata, kus Black Friday aled tegelt ka on? Näiteks Soomest? Või sealt lasta osta ja siia tuua. Muidugi siis on garantiiga jamamist vist?
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 02.09.2019 12:27:30 vasta tsitaadiga

Tufka, järgmine aasta saad c9 sama hinnaga nagu c8 praegu. pisike +- juurde.
Ette pole mõtet tehnikat nüüd küll osta icon_smile.gif
tsitaat:

Kas seda telekat kuskilt tellida ei kannata, kus Black Friday aled tegelt ka on? Näiteks Soomest? Või sealt lasta osta ja siia tuua. Muidugi siis on garantiiga jamamist vist?

Soomest on ostetud küllaga, aga kui mälu ei peta siis pigem muud mudelid olnud.
Samas hinnavõit pole teab mis suur, eks pead ootama, vaatama.
Samas jällegi see etteostmine mõttetu

tagasi üles
Tufka
HV vaatleja
Tufka

sõnum 02.09.2019 14:16:59 vasta tsitaadiga

Olgu, tänud. Üritan end siis kursis hoida ja vaadata mis turul toimub. Äkki järgmine aasta tahab keegi juba enda C9 65" maha müüa icon_biggrin.gif
tagasi üles
dud66
HV veteran
dud66

sõnum 02.09.2019 18:28:42 vasta tsitaadiga

Soov 55" teleka järele ning esmavaatlusel jäid silma 55UM7100PLB ja UE55RU7172

Kuna viimase aja telekatega just kõige paremini kursis pole, siis oskab ehk keegi kiita või laita?

az
HV kasutaja

sõnum 05.09.2019 10:15:55 vasta tsitaadiga

Hetkel Soomes Giganttis sünnipäevahinnad osadel telekatel ning tehnikal

https://www.gigantti.fi/cms/televisiotarjoukset/televisiotarjoukset/?1

lkraav
Kreisi kasutaja
lkraav

sõnum 07.09.2019 14:06:30 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:
Stuck piksli saaga ja garantii - läks kokku 8 päeva aega et lõpuks teler sai saadetud garantiisse
...
28 August korjati teler ära ja täna, 3. September sain juba tutika paneeliga teleri tagasi thumbs_up.gif

Jopa kolla, avastasin peale 1 nädalat et mul ka 65" C8-l stuck pixel top-right ristküliku alas. Allikas: Euronics.

heretic666, kas võid oma lahenduseni viinud firmade nimed ka välja kirjutada? Hetkel lugedes jääb tiba segaseks kellega kõige mõttekam asja korda ajada oleks. Tyvm thumbs_up.gif

SirSimon
HV kasutaja
SirSimon

sõnum 08.09.2019 15:47:54 vasta tsitaadiga

dud66 kirjutas:
Soov 55" teleka järele ning esmavaatlusel jäid silma 55UM7100PLB ja UE55RU7172

Kuna viimase aja telekatega just kõige paremini kursis pole, siis oskab ehk keegi kiita või laita?

Selles hinnaklassis ma vaataks pigem Samsungi või Philipsi poole. Mulle tundub LG telekate pilt jube udune.
Sa võiksid parem välja tuua mingid teleka kriteeriumid, mis sulle olulised on ja lisaks eelarve.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
lauri23
HV veteran
lauri23

sõnum 09.09.2019 11:16:11 vasta tsitaadiga

lkraav kirjutas:
heretic666 kirjutas:
Stuck piksli saaga ja garantii - läks kokku 8 päeva aega et lõpuks teler sai saadetud garantiisse
...
28 August korjati teler ära ja täna, 3. September sain juba tutika paneeliga teleri tagasi thumbs_up.gif

Jopa kolla, avastasin peale 1 nädalat et mul ka 65" C8-l stuck pixel top-right ristküliku alas. Allikas: Euronics.

heretic666, kas võid oma lahenduseni viinud firmade nimed ka välja kirjutada? Hetkel lugedes jääb tiba segaseks kellega kõige mõttekam asja korda ajada oleks. Tyvm thumbs_up.gif

Euronicsist ostsid ja garantii kehtib, miks nendega ühendust ei võta?

dex
HV veteran
dex

sõnum 09.09.2019 11:41:21 vasta tsitaadiga

Paar lehte tagasi oli saaga, kuidas euronics saatis mingi teise firmasse, kes saatis veel kuhugi ja veel kuhugi. Minu mälu järgi oli lahendus otse LG Eesti maaletooja poole pöördumine, kes saatis oma joped järgi ja tõi pärast remonditud tv tagasi.
lauri23
HV veteran
lauri23

sõnum 09.09.2019 12:09:30 vasta tsitaadiga

dex kirjutas:
Paar lehte tagasi oli saaga, kuidas euronics saatis mingi teise firmasse, kes saatis veel kuhugi ja veel kuhugi. Minu mälu järgi oli lahendus otse LG Eesti maaletooja poole pöördumine, kes saatis oma joped järgi ja tõi pärast remonditud tv tagasi.

See oli experdist ostetud. Tahaks loota, et Euronicsiga on asi valutum (enda oma ka Euronicsist pikendatud garantiiga, sellepärast natuke huvitab asjade kulg)

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 09.09.2019 12:48:26 vasta tsitaadiga

Ma ei hakanud Euronicsi poole isegi pöörduma. Samsung. Mttc saatis ise kulleri järgi ja pärast toodi tagasi ka. Euronicsisse oleks pidanud ise kohale viima kui seda lisagarantiid pole võtnud. Samas näppisin teleka enda menyyst mingeid service asju ja järgmine päev helistati samsungi kuskilt tehnilisest toest tagasi, et kas sain asjad lahendatud 😀
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 09.09.2019 13:12:40 vasta tsitaadiga

lauri23 kirjutas:
dex kirjutas:

See oli experdist ostetud. Tahaks loota, et Euronicsiga on asi valutum (enda oma ka Euronicsist pikendatud garantiiga, sellepärast natuke huvitab asjade kulg)

Experdi poega oli tegu jah.

LG klienditugi suunas mu Renerki mis on tegelikult Euronicsi all (Kui Renerki numbrile helistasin ütles automaatvastaja "Tere olete helistanud Euronicsi klienditeenindusse" , oli kerge hämmingumoment icon_lol.gif ). Nemad organiseerisid siis äraveo ja remondi mida teostas Tartus pesitsev firma Arwest OÜ. Mingeid lisagarantiisid mul polnud ostetud euronicsist sest teler ise polnud ka ostetud euronicsist icon_biggrin.gif
Kui tagasi toodi siis panid töötajad isegi teleri tagasi telerijala külge laua peale, superluks.

Nii et kui Euronicsist tellisid siis võta nendega ühendust otse, minul oli nendega positiivne kogemus.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 09.09.2019 17:32:08 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:

1) saatsin kirja poele murekirjelduse ja piltidega et mis viga on (stuck pixel), vastuseks tuli et helistage ühele teise firma numbrile, nemad tegelevad edasi ja annavad juhised mis edasi teha
2) Mõtlesin juba et ok, pretensiooni esitamine nagu ikka müüjale, miks pean ma nüüd mujale helistama kolmanda osapoole ettevõttele aga ok. Helistasin ja sain vastuseks et jajah, tooge siia icon_lol.gif ma et wut, oma kuludega tartust tallinna w
3) Helistasin poele tagasi, lubati asja uurida
4) Hing sai täis ja helistasin otse LG klienditoele, kuulati mure ära ja anti telonumber kuhu helistada, et nemad on ka autoriseeritud teenusepakkujad ja kinmdlasti raha ei küsi transpordi eest.
5) Helistan antud numbrile, keegi ei vasta. Googeldan ja leian firma nime, saadan nende mailile kirja ja helistan uuesti, vaikus. Äriregistrist noppisin teise numbri ja võeti vastu, sain mure räägitud ja öeldi et oh see email adre ammu aegund, saatke ühele teisele email adrele
6) Saatsin edasi valiidsele adrele, miskipärast ei saadud kohe üldse kätte ostudokumenti manuses ja uploadisin sellest pildi ja andsin hüperlingina. Vahepeal helistas pood ka tagasi ja öeldi et oli arusaamatus ning see nende poolt nimetatud kolmanda osapoole firma ikka organiseerib transpordi tasuta. Ütlesin et ajan juba teise firma kaudu mida LG ise soovitas.
7) Sain kõne garantiiosakonnast et jah stuck piksel et siin ikka paneelivahetus, saadavad transpordi järele.
8) Tuli kõne transpordist et varsti kohal, rushisin koju. Tulid kohale, pakkisid ise teleri pappkarpi tagasi ja viisid ära.

Paras tramburai. Eks seaduse järgi on pretensioonide esitamise aeg MÜÜJALE 2 aastat peale ostu aga ma ei viitsinud ka huiata, tahtsin lihtsalt et korda tehtaks teler.

icon_biggrin.gif
Ei teagi kuidas võimalik, et igal mehel on omad kogemused LG'ga. Mul olid pesumasina ja ka telekaga ning mõlemal korral helistasin esimesele googleldades LG garantiid teostavale firmale vst oli Renerk. Saatsin mure ja pildid, pesumasina puhul isegi video ja tulid ise järgi ja tõid tagasi. Midagi ei küsitud. Teleka ostsin (B7) üldse e-poest mida ei eksisteeri enam. Euronicsi enda garantiipartner ei teinud teist nägugi selle peale, kui küsis kas neilt ostsin vastates ei. Järgi tulidki teleka puhul Euronicsi logodega auto ja mehed.
Aga nagu näha LG garantii siiski toimib õnnitlused. MA lootsin et ma saan oma B7'l ka mingi piksliga uue vahetada aga võta näpust. Raibe on nii töökindel, et midagi pole mitme aastaga juhtunud. Vist kestab veel aastaid.
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
jt234
HV veteran
jt234

sõnum 10.09.2019 09:16:19 vasta tsitaadiga

https://www.slashgear.com/lg-2019-oled-tvs-will-soon-get-nvidia-g-sync-support-for-gaming-09590927/

Vau. LG telerite gsync tuge poleks küll oodanud.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 10.09.2019 09:16:49 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 10.09.2019 09:54:57 vasta tsitaadiga

Kas selle g-synci jaoks ei pidanud olema eraldiseisev kiip? Või oli see siis juba algselt sisse ehitatud? Tundub veits kummaline, aga kui tõsi siis tõepoolest suurepärane uudis.
Hiljem:
See siiski pole g-sync vaid VRR
https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/9/10/20858505/lg-oled-tvs-nvidia-g-sync-support

viimati muutis dex 10.09.2019 10:00:50, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 96 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 85
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 10.09.2019 09:59:11 vasta tsitaadiga

gsync compatible ehk siis mingi standardse vrr peal olev asi. antud juhul hdmi 2.1 vrr.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Telerite üldteema vol. 2 (Küsitlus: Kui vana on sinu igapäevaselt enimkasutatav teler?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 189, 190, 191 ... 400, 401, 402  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.