|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad rattakiivrit? |
| Kasutan. |
|
44% |
[ 88 ] |
| Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas) |
|
8% |
[ 16 ] |
| Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe |
|
21% |
[ 42 ] |
| Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas) |
|
25% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 196 |
|
| autor |
|
libe
kvaliteetne mees

|
22.04.2019 20:25:23
|
|
|
upgradesin pisut vokki
mõni nädal tagasi läks vana 11-32 kassett 11-25 vastu, viimasel on mõnus sujuv üleminek hammasrataste vahel 7 väiksemat hammakat on kõik ühe hamba erinevusega
Uued rehvid läksid ka alla, aga need raisad veerevad nii hästi, et trassil sõitsin tihti raskeima käigu peale ning viimane käik nagu ikka, ei tahtnud eriti peale minna
seega sai esihammakas 46T vahetatud 52T vastu.
esimene on talveks täitsa okei ja ilmselt läheb vana kassett ka talveks uuesti peale, kuigi ka talvel häiris üleminek 14 hambalt 16 hamba peale
kuna meil siin laskumisi ei ole, siis ehk 52T esihammakas on piisav - õnneks tagumise kassetiga sobitus kenasti - paigalt minema lähen tagant 3nda või 4ndaga ja alates 5ndast on vahetus juba sujuv
_________________ ☠ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
25.04.2019 13:23:49
|
|
|
Sai Paldiskis rattatiir tehtud. Müts maha selle poolsaare ees. Pole ma seal elus varem käinud ja vaatasin kuhu rada viib kui nii öelda saab. Äärmiselt mitmekesine maastik ja kunagi ei tea, mis ees ootab. Strava ja Endomondo töötasid + google maps, sest vahepeal oli päris sürr, et kuhu edasi
Täielikult tiiru peale ei teinud, sest oli ajaline piirang, aga lähen kindlasti tagasi, sest avastamist on piisavalt.
Kellel häid emotsionaalseid trippe jagada, siis pange aga infot juurde või tripp oma sõidust, annab ideid teistele kuhu võiks minna
Lisaks sai Tallinnast Laulasmaale sõidetud. Distants lühike - 35 km. Samas leidsin end korduvalt mõttelt, et võiks olla hea rakendus, mis oleks rattasõitjale mugav kasutada, mis puudutab kergliiklusteid. Osa distantsist pidin sõitma maantee peal ja no ma ei tea, mitu korda risti ette lõin, et ellu jäin. On autojuhte, kes mööduvad nii lähedalt, et reaalselt hirm hakkab. Isegi kui hoian nii tee serva kui saab.
Klõps Paldiski tipust:
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
1 :: |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
25.04.2019 14:03:23
|
|
|
| tsitaat: |
Osa distantsist pidin sõitma maantee peal ja no ma ei tea, mitu korda risti ette lõin, et ellu jäin. On autojuhte, kes mööduvad nii lähedalt, et reaalselt hirm hakkab. Isegi kui hoian nii tee serva kui saab.
|
Siin Võrus pead rekadega võistlema mis lähevad Venemaale, eesti nriga masin sõidab normaalselt mööda ja isegi veidi läheb üle tee keskjoone vahel. Muu maa numbrimärkidega sõidavad meelega vist veel lähemalt mööda.
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
25.04.2019 22:08:24
|
|
|
| miga kirjutas: |
| On autojuhte, kes mööduvad nii lähedalt, et reaalselt hirm hakkab. Isegi kui hoian nii tee serva kui saab. |
Ihastest Luunja peale sõites oli sama tunne...isegi go bus sõitis ülilähedalt mööda
sõitsin viimase 20cm asfalti peal.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
26.04.2019 07:46:16
|
|
|
Panen korra õhku sellise küsimuse, et kui mu MTB on ostetud 2013.a ja vahepeal pole käiguvahetuses mingeid upgrade teinud. Peaks olema basic Shimano Acera vms käiguvahetajad ja sooviks sujuvamat üleminekut, mille poole võiks vaadata ja milliseks võiks selline vahetamine rahaliselt minna ?
MTB-st pole plaani loobuda, aga käiguvahetaja osas koguks küll ideid
Ratad ise selline (google translate abiks) https://veloimperia.ru/velosiped-merida-matts-20-v-2013/
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
26.04.2019 09:35:10
|
|
|
XT on väga hea, aga sellele nüüd ka soodsamaid alternatiive.
Aga muidu mõte õige...ise lasin ka viimasel remondil lati alla ja tegelikult täpsus häirib. Ometi ju paika pannud väga pika kogemusega tegelane.
Sisuliselt mängisime rahalise eelarve läbi ja nii see läks...
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
26.04.2019 10:05:23
|
|
|
Magic, tänud!
Mis muudatused tegid ja kus ?
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
26.04.2019 10:57:55
|
|
|
Vaatasin just sama, et kui muudatus teha, siis Deore XT peale. Ma muidugi tehniliselt olen nõrk, et mõista, milline mu rattale ette ja milline taha sobib
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
26.04.2019 10:58:58
|
|
|
| libe kirjutas: |
| Uued rehvid läksid ka alla, aga need raisad veerevad nii hästi, et trassil sõitsin tihti raskeima käigu peale |
Mis rehvid on?
_________________ Müüa igasugu asju |
|
| Kommentaarid: 901 loe/lisa |
   |
675 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
26.04.2019 11:06:03
|
|
|
miga, kogu käigu osa on tungivalt soovitav võtta ühest satsist. muidu tulevad probleemid sobivusega. erinevat mõõtu raamide jaoks on üleminekud olemas.
pidurid võib midagi muud panna mul on SLX pidurid
|
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
26.04.2019 18:33:40
|
|
|
miga, vii ratas parem poodi ja lase ära teha. Kui sa tahad XT peale minnes käiguvahetuse paremat täpsust, siis lisaks käikaritele tuleb vahetada ka lenksul olevad shifterid. Mina soovitaks vahetada ka trossid-kõrid. mehaanik võib veel diagnoosida, et vahetamist vajavad ka kett ja kassett ning halvemal juhul veel käpp koos esihammakate ja keskjooksuga.
Shifterid pead vahetama ka seetõttu, et su praegune Acera on 3x9 süsteem kuid siin soovitatud XT M8000 on 3/2/1x11 süsteem.
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
26.04.2019 18:40:11
|
|
|
| erko kirjutas: |
miga, vii ratas parem poodi ja lase ära teha. Kui sa tahad XT peale minnes käiguvahetuse paremat täpsust, siis lisaks käikaritele tuleb vahetada ka lenksul olevad shifterid. Mina soovitaks vahetada ka trossid-kõrid. mehaanik võib veel diagnoosida, et vahetamist vajavad ka kett ja kassett ning halvemal juhul veel käpp koos esihammakate ja keskjooksuga.
Shifterid pead vahetama ka seetõttu, et su praegune Acera on 3x9 süsteem kuid siin soovitatud XT M8000 on 3/2/1x11 süsteem. |
alates 2012 on XT seeria juba 10 hambaga olnud
ja vanemat xt'd ei ole mõtet isegi proovida
xt seerial on kett kitsam ja seetõttu on tõenäoline, et tuleb ka kõik hammasrattad välja vahetada
üldse tunudb sedasorti vahetamise puhul juba olemasolev ratas müüki panna ja omale teine peetud ratas sobivate komponentidega osta
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
26.04.2019 18:45:23
|
|
|
| ja siis veel see pull ka, et uue taga rummu peab ka panema, küsitav kas too 11 käigulise kasseti jaoks sobiv rumm vahele läheb.... need tahavad, et hargivahe oleks 135mm.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
26.04.2019 19:16:34
|
|
|
Tuli ehitamise tuhin ja ma proovisin triatlonilenksu ise valmis teha. Hetkel on puudu veel käetoed,
katsesõitudel toetan käed lenksule.
Spoiler 
Põhiosaks on vanakooli stemmid. Nende klambrid hoiavad korralikult. Roolikannus paigale fiksimiseks
mõeldud poldiga kiilud hoiavad nüüd pikendusi, mille sain üht sirget lenksu pooleks lõigates. Nendele panin
sarved. Liigsed toruotsad ma heameelega jätaksin alles, mul on mõttes neile rakendus leida. Neid saaks
kasutada esipakika koorma stabiliseerimiseks, tahvelarvuti hoidmiseks...
Spoiler 
Eelarve siiani 0 euri.
|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
26.04.2019 19:30:38
|
|
|
| Kassmees, eeem,, küünarnuki karkusid lõhkudes oleks vist parema tulemuse saanud.....
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
26.04.2019 19:47:57
|
|
|
| Kallid teised, ei hakka lõhkumiseks ostma. Nendele karkudele oleks mul keeruline leida või installida lenksuklambreid. Mul ei ole tuttavaid, kelle juurde ma saaks iga kell joosta keevitamist nuruma. Mul ei ole õnnestunud leida parmuhinnaga (kuni 5 euri tükk) trikiratta stemme, mis võiksid mind nende karkude ärakasutamisel aidata. Nende karkudega jändamine viib eelarve nii üles, et mugavam on poest valmistoode osta.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
26.04.2019 20:00:34
|
|
|
ja kogu see energia, mis sa kulutad selleks, et seda dragi ja massi edasi viia
joomajoo
kui selle okastaraga ennast surnuks ei sõida, siis kellegi ikka
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
26.04.2019 21:25:19
|
|
|
Massi lisandus kilojagu. Palju need odava otsa tehasetooted kaaluvad? Kas neid saab installida kruiiseri lenksudele?
Olen ilmselt ohutum, kui super-hüper-mega-blingid "madallendurid". Sõidustiil on palju rahulikum. Rattal on 3 käiku rummu sees ja sealsamas ka jalgpidur, seega ei pea käed pidevalt kangide vahet siblima. Panen maanteel kolmanda peale, annan talda ja vajadusel ka pidurdan jalaga.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
26.04.2019 21:46:40
|
|
|
| Kassmees kirjutas: |
Massi lisandus kilojagu. Palju need odava otsa tehasetooted kaaluvad? Kas neid saab installida kruiiseri lenksudele?
Olen ilmselt ohutum, kui super-hüper-mega-blingid "madallendurid". Sõidustiil on palju rahulikum. Rattal on 3 käiku rummu sees ja sealsamas ka jalgpidur, seega ei pea käed pidevalt kangide vahet siblima. Panen maanteel kolmanda peale, annan talda ja vajadusel ka pidurdan jalaga. |
milleks sulle kõik need sarved?
kui on ühes asendis pisut lihasvalu, siis lihas kasvab ja pole vaja seda kola sinna ratta külge
minu jaoks on see napakas, võibolla leiad selle jaoks ka praktilisust - narr näeb välja igaljuhul
viidatud lahendus https://www.bike-discount.de/en/buy/matrix-triathlon-aerobar-hb13-514676
mass on välja toodud, lisaks pehmendused käsivartele
samuti on ka diameetrid välja toodud, millele sobitub
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
27.04.2019 03:59:09
|
|
|
Pool kilo siia-sinna pole määrav. Ma ei sõida spordi eesmärgil.
Mu lemmikasend on püstine ja kätele on parim kruiiseri lenks, mis mul seni sellel rattal oligi. Tuulevaikuses suudan soovi korral kuni 30 km/h veereda. Kuid vastutuules trügides on madalam asend abiks ja seda tahaks hoida käte jaoks mugavalt. Idee on jah, et kui õnnestub raha leida ja tehasetoode ära osta, panen selle kruiiserilenksule külge ja saan just selle, mida vajan. Praegune aretis on testimiseks. Ja juba on selge, et valitud suund on mu jaoks õige. Põhilenksu otstelt võin ettepoole sihtivad sarved maha võtta, need ei anna mulle midagi juurde. Jääbki see siis kruiiseri sarnaseks.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
28.04.2019 22:18:02
|
|
|
täna oli vägev kirdetuul, mingi 9m/s
kodunt keilasse kulus kõigest 43 minutit
Spoiler 
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
30.04.2019 10:26:38
|
|
|
libe, korralik keskmine kiirus ...ma saan oma MTB-ga keskmiseks 25km/h kui 90-105 km sõita. Kuklas ikka tiksub nii tugevalt, et tahaks teada, mis tunne oleks cyclokat omada, sest ma usun, et saaks keskmise üle 30 km/h küll...
EDIT: Olen rattapükste otsingul, sest olemasolevad on ikka väga lihtsakoelised. Ülevaateid lugedes silma jäänud need: https://www.castelli-cycling.com/hu/free-aero-race-4-bib-short/p/402900619P-010
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
30.04.2019 21:37:28
|
|
|
vokk hakkab juba järgi andma - nädal tagasi oli tagajooksus kummaline lõtk, täna hommikul tundsin taas, et õrn lõtk oli tagasi tulnud
midagi 2100km on sõidetud
eks nädala pärast paista vms
täna kogemata leidsin poest rattakindad, millel ei olnudki krõpsuga kinnitust, vaid lihtsalt tehtud sobituvaks
lisaks suurus ka sobis ja pidin ostma
vanad kindad selle velcroga ikaldasid sajaga ja olid ka täiega läbi
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
30.04.2019 22:01:48
|
|
|
mismoodi see lõtk tunda annab?
ma tõmbasin ka täna üle tüki aja rattakindad kätte - sooja hoidmiseks (kodust minnes oli 5C ringis). kuni näpud ümber käepideme (ehk harjumatu asend tiheasutuses) oli kena, aga igal ristil tõmbas kuidagi automaatselt näpud ikka piduritele, valmisolekusse. ilmselt sellest, et ükskord prügiauto tõmbas kõrvaltänavalt peatänavale, julmalt. juht ilmselt tuledepaari ei näinud ja põrutas otse üle...
|
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
30.04.2019 22:05:54
|
|
|
| arm2004 kirjutas: |
ma tõmbasin ka täna üle tüki aja rattakindad kätte - sooja hoidmiseks (kodust minnes oli 5C ringis). kuni näpud ümber käepideme (ehk harjumatu asend tiheasutuses) oli kena, aga igal ristil tõmbas kuidagi automaatselt näpud ikka piduritele, valmisolekusse. ilmselt sellest, et ükskord prügiauto tõmbas kõrvaltänavalt peatänavale, julmalt. juht ilmselt tuledepaari ei näinud ja põrutas otse üle... |
ratas lõtkub külgsuunal
aga ilma kinnasteta ma ei sõida enam, kuna olen täiesti mõttetutes olukordades suutnud käpa maha panna ja ilma kinnasteta on peopesa kohe puruks - paraneb aeglasti ja on ebameeldiv
lisaks kinnastel pehmendused, mis pisut aitavad kompenseerida põrutust
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
30.04.2019 22:40:32
|
|
|
| libe kirjutas: |
| arm2004 kirjutas: |
ma tõmbasin ka täna üle tüki aja rattakindad kätte - sooja hoidmiseks (kodust minnes oli 5C ringis). kuni näpud ümber käepideme (ehk harjumatu asend tiheasutuses) oli kena, aga igal ristil tõmbas kuidagi automaatselt näpud ikka piduritele, valmisolekusse. ilmselt sellest, et ükskord prügiauto tõmbas kõrvaltänavalt peatänavale, julmalt. juht ilmselt tuledepaari ei näinud ja põrutas otse üle... |
ratas lõtkub külgsuunal
aga ilma kinnasteta ma ei sõida enam, kuna olen täiesti mõttetutes olukordades suutnud käpa maha panna ja ilma kinnasteta on peopesa kohe puruks - paraneb aeglasti ja on ebameeldiv
lisaks kinnastel pehmendused, mis pisut aitavad kompenseerida põrutust |
külgsuunal? mkay, see on siis mingi karmi muljumise teema.
lapsepõlves olen käpa maha pannud (ei olnud siis hea, poolpenskarina vaevalt parem ). täna üks tädi otsustamatusega peaaegu oleks ka seda sundinud tegema (oleks amort lukus olnud, oleks parimal juhul küliti käinud, s!temal juhul üle visanud). pole varem sellist drift-pidurdust teinud, v.a lapseeas kui see oli esilekutsutud värskel asfaldil. igatahes amort põhjaligi ja tagaratas lohisemas ning õhku tõusmas. tuleb vist taha ikka uut rehvi vaatamata hakata....
minu viga ilmselt ka, kihutasin kus poleks pidanud
|
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
01.05.2019 08:23:25
|
|
|
Eile sai pikalt Cyclokaid vaadatud ja mida rohkem vaatasin, seda enam rumalam tunne tekkis ...vahest on mõni siin hiljuti samas olukorras olnud. Paneks hinnapiiriks kuni 1500 € ja selle raha eest võtaks turult, mis parim saada on.
Mul on raske mingeid ootuseid seada:
* käike võiks palju olla
* Käiguvahetaja Shimano tipu lähedane
* Nö tundmatud tootjad välistaks
Ideaalis läheks vast selle teed: Merida Mission CX 600, aga ületab hinnapiiri. Igalpool letis 1899 €.
Täpselt hinnapiiri lõikab Merida Mission CX 400 - miinuseks vast, et pidurdus on mehaaniline mitte hüdrauliline.
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
01.05.2019 11:09:55
|
|
|
| miga, palju pikkust on? Ehk piilud ka velo.clubbers.ee rataste ostu-müügi foorumisse. Seal on sageli häid vokke müügis.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
01.05.2019 11:29:59
|
|
|
| erko kirjutas: |
| miga, palju pikkust on? Ehk piilud ka velo.clubbers.ee rataste ostu-müügi foorumisse. Seal on sageli häid vokke müügis. |
Pikkust 195 ja velo.clubbersis hoian ka silma peal
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
01.05.2019 13:37:17
|
|
|
| tsitaat: |
külgsuunal? mkay, see on siis mingi karmi muljumise teema.
|
koonused vajavad kontrollimist esimese paarisaja järel, ja rihtija juures tuleks ka käia.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
01.05.2019 15:04:32
|
|
|
Eile sai pikalt Cyclokaid vaadatud ja mida rohkem vaatasin, seda enam rumalam tunne tekkis ...vahest on mõni siin hiljuti samas olukorras olnud. Paneks hinnapiiriks kuni 1500 € ja selle raha eest võtaks turult, mis parim saada on.
Mul on raske mingeid ootuseid seada:
* käike võiks palju olla
* Käiguvahetaja Shimano tipu lähedane
* Nö tundmatud tootjad välistaks
Ideaalis läheks vast selle teed: Merida Mission CX 600, aga ületab hinnapiiri. Igalpool letis 1899 €.
Täpselt hinnapiiri lõikab Merida Mission CX 400 - miinuseks vast, et pidurdus on mehaaniline mitte hüdrauliline. |
mina valisin stevensi just selle, et parima raha eest täis ultegra laks ja selle komplektsuse juures veel poritiiva kinnitused
hiljem selgus veel, et ettetellimisel sain 20% soodukat, ehk uus vokk oli 1600€
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
01.05.2019 18:20:13
|
|
|
Mis täna leidus... kohas: 59°29'45.16"N 24°50'33.63"E varemete taha peidetult...
selline laste Scott Voltage 24 EN 14766. keskjooks ja kett olid lootusetult hukas, ülejäänud asjad piiripeal..
ratas oli seal imselt mitu aastat vedelenud. hooldust pole see sõidurist näinud kordagi, kõik jupid on tehase omad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
01.05.2019 18:40:22
|
|
|
Varemete taha... Huvitav. Kui tavaline kodanik tahab rattast loobuda, aga ei viitsi seda ise kuskile vedada ja ei viitsi kuskil kuulutada, siis ta jätab ratta avalikult käidavasse kohta, tavaliselt prügikasti kõrvale või aia najale.
Võibolla sinu leid on kunagi pandud mõne kodu panipaika seisma mõttega see korda teha. Või jäetigi see kuskile äraandmise eesmärgil. Mingi primaat ajas selle sealt tuuri ja peitis ära, et kasvõi metallikokkuostu viia. Peale peitmist omandas kusagilt veel midagi, sai kätte oma alko või narko annuse. Ja siis "ebareaalsuses" viibides unustas peidetud aarde ära.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
01.05.2019 18:56:33
|
|
|
Tundub jah, et varastatud asja olen leidnud, sest raudteepeale see koht ei paista ja suurematest ülekäikudest on piisavalt kaugel.
viimati muutis olavsu1 04.05.2019 15:58:59, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hirff
HV kasutaja

|
02.05.2019 13:48:50
|
|
|
| Kas keegi jalgratta ostuga oskaks aidata? Tahaks nädalas paar korda 45-60 minutit sõita, et enda aeroobset võimekust normaalsel tasemel hoida. Võib olla uus ratas, kuid ilmselt ka kasutatud variant ajaks asja ära. Olen juba endale selgeks teinud, et jalgrattad on üsna kallid, kuid äkki ikka leidub midagi sellist, mille hind ei ületaks 300-400€. Tähtis on see, et raami suurus oleks XL või XXL.
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
02.05.2019 14:07:42
|
|
|
| MarttiX0 kirjutas: |
| Kas keegi jalgratta ostuga oskaks aidata? Tahaks nädalas paar korda 45-60 minutit sõita, et enda aeroobset võimekust normaalsel tasemel hoida. Võib olla uus ratas, kuid ilmselt ka kasutatud variant ajaks asja ära. Olen juba endale selgeks teinud, et jalgrattad on üsna kallid, kuid äkki ikka leidub midagi sellist, mille hind ei ületaks 300-400€. Tähtis on see, et raami suurus oleks XL või XXL. |
see limiit on liiga väike uue rattajaoks.
see ainult https://www.osta.ee/jalgratas-turist-122067190.html
|
|
| tagasi üles |
|
 |
erko
Kreisi kasutaja
|
02.05.2019 16:33:56
|
|
|
| Kas keegi jalgratta ostuga oskaks aidata? Tahaks nädalas paar korda 45-60 minutit sõita, et enda aeroobset võimekust normaalsel tasemel hoida. Võib olla uus ratas, kuid ilmselt ka kasutatud variant ajaks asja ära. Olen juba endale selgeks teinud, et jalgrattad on üsna kallid, kuid äkki ikka leidub midagi sellist, mille hind ei ületaks 300-400€. Tähtis on see, et raami suurus oleks XL või XXL. |
Näh, just oli üks müügis kuid tänaseks juba läinud: velo.clubbers.ee
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
03.05.2019 00:01:59
|
|
|
| olavsu1 kirjutas: |
see limiit on liiga väike uue rattajaoks.
|
Ei ole liiga väike. Kas või see: http://www.author.ee/compact.htm
Kuigi kui vähe sõidad, siis on vast mõttekam kuni 200€ eest kasutatud ratas osta.
_________________ Müüa igasugu asju |
|
| Kommentaarid: 901 loe/lisa |
   |
675 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Petz
HV Guru
|
03.05.2019 15:47:28
|
|
|
Poest küll ära selle raha eest osta, saad kõige odavamate komponentidega raske kolaka. Mida üldse otsid - kas maantee-, maastiku- või tsüklokrossiratast? Või suvalist meestekat? Veloclubbersi foorumis oli just ühe MNT pakkumine sellise hinnaga, vist Rakveres. Ei jõua enam üles otsida. Pakkumisi tuleb iga päev, aga suure raamiga vähem...
|
|
| Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
75 |
|
| tagasi üles |
|
 |
valter4
HV kasutaja

|
05.05.2019 15:09:26
|
|
|
Ostsin ka alles jalgratta Scott Aspect 960. Sai sõidetud 20km ja lõpus oli vaja mäest üles minna. Panin esimese käigu sisse ja üsna aeglases tempos läksin. Järsku tundsin, et väntamine läks maru kergeks ja hakkasin tagasi alla vaikselt veerema. Tulin rattaseljast maha ja lükkasin käekõrval üles. Mäe otsas hakkasin katsetama ja ei hakkagi väntamise peale taguratas pöörlema. Vändates kett ajab asju ilusti ringi ja käike saab vahetada, aga ratas ise ei pöörle. Kui tagaratas on maast lennus, siis hakkab see ka pöörlema, aga kui miskit vastu on, siis enam ei pöörle.
Äkki pandi poes midagi kehvasti kokku ja ei ole ühenduses omavahel? Äkki keegi oskab soovitada milles viga. Aga eks kindlam on asi tagasi poodi viia ja vaadaku ise üle, ratas alles 3 päeva vana. 😀
|
|
| Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
05.05.2019 15:50:43
|
|
|
| valter4, see vii poodi tagasi, ilmselt said karastamatta kutsikatega rummu
|
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
05.05.2019 18:15:24
|
|
|
Silma jäänud Scott Speedster Gravel 20
Hawaiis hetkel alega 1341 €. Komponendid Shimano 105 seeria omad...Tundub nagu mõistlik või on mõni nõrk lüli sellel rattal, millega võiks arvestada ?
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
05.05.2019 20:43:25
|
|
|
200 tuuri saab täiesti okei uue ratta.
https://ee.sportsdirect.com/muddyfox-tempo-200-hybrid-bike-938428?colcode=93842845
Is ostsin mitu aastat tagasi selle vanema versiooni ja siiani kõik ok commute sõitudeks jne. Üks teises teemas tegi isegi elektriratta sellest.
Komponentide puhul on valus tunnistada, aga enamik hinnast ikkagi õhk, töötavad hästi ka odavamad. Kaalu ei tasu ka ületähtustada (kuigi see Muddyfox ratas on päris kerge). Meil siin teemas on kindlasti maailma tippässad kes ütlevad, et alla 1000€ ei saa midagi, aga see pole päris must-valge
viimati muutis lightbluefox 05.05.2019 20:49:43, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
05.05.2019 20:45:38
|
|
|
| kui ei võistle siis kaal savi ju. trenni teed ka raskema rattaga
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
05.05.2019 22:07:19
|
|
|
Silma jäänud Scott Speedster Gravel 20
Hawaiis hetkel alega 1341 €. Komponendid Shimano 105 seeria omad...Tundub nagu mõistlik või on mõni nõrk lüli sellel rattal, millega võiks arvestada ?  |
105 on ilmselt okei, arvestades, et 7000 seeria omad juba
nõrk lüli on need pastlad
lugesin nende kohta ja kõik kurdavad torkekindluse üle
endal olid samad mantlid ostes all ja sain 1km - poest koju sõidul torke
aa kurat, need on g-one, mule olid one-x vms
_________________ ☠
viimati muutis libe 05.05.2019 22:12:20, muudetud 1 kord |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
05.05.2019 22:10:05
|
|
|
Vahepeal tegelesin enda lenksuteemaga. Ikka see isetehtud "triatlonilenks".
Nüüd on selline:
Spoiler 
Katsetasin asendeid. Küünarnukkidele toetudes on mugav, aga kui toetuspunktid asuvad põhilenksu kohal,
kannatab juhitavus. Mingist kiirusepiirist allpool kaob juhitavus täiesti. Kuskilt netist lugesin trennihundi
soovitust: "tule aero-asendist ära, kui lased kiiruse alla 20 km/h".
Mõni äss sõidab nii, et patjadele toetuvad küünarvarte keskmised osad. Minu jaoks ebamugav,
juhitavus ei parane.
Nüüd töin küünarnukitoed stemmi pöördetelje kohale. Vot seda mul vaja oligi. On mugav sõita ja juhitavus paranes väga palju. Saab selles asendis isegi startida ja peatuda. Tõsi küll, selleks pole praktilist vajadust, lihtsalt las olla juhitavust varuga
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
05.05.2019 22:39:20
|
|
|
killer
Loodetavasti linnas ei sõida
//
Jään ka uuel nädalal auto juurde...
|
|
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
05.05.2019 23:06:55
|
|
|
Oleks mul plönni auto ostuks, ma selliseid nalju ei üritaks
Eesmärk on rohkem maanteel tuulise ilmaga mugavamalt liikuda. Samuti aitab madal asend tõusudel, kuidagi annab see koibadele auru juurde. Mõnikord linnaski vajalik.
Nagu juba mainisin - ma ei harrasta madallendu. On 3 käiku, jalgpidur. Saan sõita käsi kenasti paigal hoides. Linnas ma eriti üle 15 km/h ei suru ja maanteel on piiriks umbes 30 km/h.
Noh, kunagi ühe Tśehhi maanteerattaga (Favorit) lasin mõnikord maanteel isegi 40 km/h ja ajasin Tartu-Jõgeva vahet 1,5 tunniga. Kuid praegu olen juba vanaks jäämas, enam ei viitsi.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.05.2019 08:21:58
|
|
|
| Kassmees, vaheta vokk mõne Turisti või Start'i vastu välja...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|