Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Vondur
Kreisi kasutaja

|
10.03.2019 19:58:38
|
|
|
Gap kirjutas: |
Sain eile õhtul teist korda selle karuga siis kokku ... need kes teavad, need teavad Ütleme nii et see oli minu jaoks üks raskemaid kohti mängus,mul ikka võttis tükk aega et aru saada mis moodi ma temast vabaneda saaksin see ikka väga imelikult tehtud ja vahepeal on ka ikka suht raske kuskil tunnelites joostes pole ju mingit kaarti suht umbropsu olen jooksund umbes edasi , välgumihkel käes,ämblikud ees ja taga ja siis avastan lõpuks et uhh jõudsin vist õigesse kohta ... |
Kaarti pole ja see ongi hea, mulle igatahes meeldib! Õiget suunda näitab vasakul käel olev kompass, nii et kui ära eksid, siis jookse sinna kuhu nool näitab. Nii on olnud ka eelmistes Metrodes.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
11.03.2019 01:02:50
|
|
|
Vondur kirjutas: |
Sain eile õhtul teist korda selle karuga siis kokku ... need kes teavad, need teavad Ütleme nii et see oli minu jaoks üks raskemaid kohti mängus,mul ikka võttis tükk aega et aru saada mis moodi ma temast vabaneda saaksin see ikka väga imelikult tehtud ja vahepeal on ka ikka suht raske kuskil tunnelites joostes pole ju mingit kaarti suht umbropsu olen jooksund umbes edasi , välgumihkel käes,ämblikud ees ja taga ja siis avastan lõpuks et uhh jõudsin vist õigesse kohta ... |
Kaarti pole ja see ongi hea, mulle igatahes meeldib! Õiget suunda näitab vasakul käel olev kompass, nii et kui ära eksid, siis jookse sinna kuhu nool näitab. Nii on olnud ka eelmistes Metrodes. |
jaa seda ma tean et compass aga suure äksioni sees pole seda aega vaadata. eelmised metrod on ka läbi mängitud aga ütleks praegu veel et jube lühike mäng tundub olema ? tundub et olen juba lõpus ja jube lühike ikka äärmiselt pettunud olen.... mulle õudsalt meeldis see taiga osa väga,.... aga seal külmund linnas ja kuskil maa all ringi uitamine mulle ei meeldinud, see oli midagi sellist mis eelmistes metrodes on juba olnud ja siis see ahvidega jagelemine oli ka nüri ... see nende surnute vahel uitamine ja poolsurmas olemine mulle ei istunud see oli nagu igav... mõtlesin et saan seal külmund linnas ka mingite tontidega võidelda ja graafikat imetleda aga ei midagi .õudsalt ilus oleks see külmund linn olnud ma arvan....
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
1 :: |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Condamed
Kreisi kasutaja

|
11.03.2019 01:37:47
|
|
|
Avastasid nendes open world kohtades kõik urkad ära ikka jne?
Kuigi alati võiks muidugi pikem olla, ei ütleks, et lühike oleks. Endal oli 20-30h vahemikust gameplayd vähemalt. Võrdluseks eelmised Metrod olid pigem heal juhul 10h.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
2 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
11.03.2019 04:54:17
|
|
|
noh ma ei tea, ma olen mänginud nüüd vist oma 15 tundi ja ma arvan, et olen umbes täpselt keskel. Hirmuga muidugi juba mõtlen ka sellele, et kaugel see lõpp enam ongi...kuid et tegu oleks lühikese mänguga? sellist mõtet pole küll nagu pähe tulnud kordagi. nojah muidugi on pikemaid, mingit fallouti sai vist kunagi lastud üle 100h näiteks, stalker lost alphat ka kindlasti mingi 40h kokku vähemalt. samas paljudes mängudes kulub peamine aeg kas kõndimisele või mingil muul viisil ühest mõttetust punktist teise mõttetusse punkti töllerdamisele sest nii on scripti sisse kirjutatud.
esimene metro oli kindlasti lühem mäng kui see, selles pole mingit kahtlustki. isegi minu puhul, kes igat põnevamat kohta ikka vähemalt 3 korda üle tegi, et fiilingu max kätte saaks
aga idee poolest kui teha kõik hästi täpselt ja nii nagu mingi miller või kes iganes ette kisab ning muudkui igalpool kiirustada siis ilmselt võiks ka selle mängu mängida läbi 10-15h tõesti. what a waste see oleks...kuid sellegipoolest ei saa isegi siis öelda, et mäng lühike on. täna on standard ju pigem mingi halestsusväärne 3-5h campaign
minule mängu ülesehitus siiani väga meeldib. sissejuhatus oli...sissejuhatus. sellele järgnes stoori arendamine ja kogu tegevusele suuna andmine koos videotega ning pisut sellist action-packed gameplay'd kus moona väga lugeda polnud vaja ja sai relvade tunnetuse umbes kätte. edasi tulnud volga oli samas äärmiselt kõva puhtalt omaette ja omas tempos random seiklemine suurel alal. vahele jälle tihedat actionit sillal ja punkris ning nüüd kõrb taaskord hoopis teistsuguse gameplay'ga. minumeelest peaaegu perfektne mängu ülesehitus sest asi on vaheldusrikas. gameplay muutub, taktika muutub, environmentid muutuvad, vaenlased erinevad, näeb uusi creatureid jne. ja naine võttis ka lõpuks puhvaika maha ning näitab keha kasvataks pikad juuksed ka mängu lõpuks oled ju päris kompu juba
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
11.03.2019 15:35:34
|
|
|
Mulle mäng meeldis juba algusest peale,kui peaks sinna aasta ajaga mingit lisa contenti juurde tulema, siis ostan kindlasti ka selle steami omale. Eile õhtul mängisin siis jõudsin kuhugi piraatide laagrisse ja sealt edasi tuli mingi suurem maja kus oli radioaktiivne ala ja ma ei tea kuidas edasi saan,filtrid täiesti otsas lähedal polnud mingit baasi ka kus neid juurde teha... minumeelest ei saa öleda et AI on väga loll vms ... Ise päris hardcoreproäss raskusastmega ei mängi ,mängin normaliga ja nii mõndagi kohta olen teinud ma ei tea 50X kuna rauas ainult 2 kuuli ja 100 tonti lendab peale Ükskord istusin kuskil vagunis ja ootasin millal vennad mind otsima tulevad,kuna mul polnud ühtegi kuuli ega padrunit võtsin palja käega neid pimedas maha kuna nad ise tulid minu juurde sellesmõttes jah võib-öelda küll et AI on rumal ,aga muidu nad ikka jooksevad varju ka kisavad nagu ikka sellistes mängudes on kombeks. Graafika on ikka seal jõe ääres ja kus see suur karu on ikka megailus,sellel hetkel oli küll tunne et krt kunagi tahaks ka seda RTX kaarti.graafika saab seal panna extreme peale ma vaatasin ,et ma ei tea minu raal seda siis vaevalt ära jooksutab aga uktra peal jookseb ka mul täitsa ok,kuigi jah osades kohtades jõnksutab natuke küll. relvasi on küül väga erinevaid ja palju aga kahju et neid ei saa endale kuhugi koguda ja seda suurt relva mida peab pumpama vahepeal ,ma ei saa aru kas see on mingi õhupüss ? ja seda ei sa saa üldse nagu mingi teise relva vastu vahetada. |
I tähte vajuta, siis saad igal pool padruneid ja filtreid treida, kui muidugi algmaterjali on, millest treida
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
Kommentaarid: 80 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
11.03.2019 19:00:24
|
|
|
päris padruneid vist igal pool treida siiski ei saa...aga neid õhupüssi kuule (teisisõna kuullaagri kuule) saab tõesti igalpool treida. samuti varustust.
üks asi, millest mina pole aru saanud, mismoodi saab nö. "padruni tüüpi" vahetada? selle sama õhupüssi jaoks siis. sain neid lõhkevaid plõnne meistri käest kõrbes, aga kuidas nende peale vahetada?
üks negatiivne asi ka, mis silma on jäänud - nimelt NV ehk öövaatlusseade on mängus tehtud miskipärast eriti koledat pilti näitama. saan aru, et see mustvalge udune pilt on nö. realistlik aga mingi värv võiks siiski säilida ja pilt võiks vähem virvendada ja väreleda ja hüpata seda kasutades
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
11.03.2019 19:03:28
|
|
|
Wiltz, TAB klahvi hoia alla ja vajutad R'i
_________________ If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
 |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
11.03.2019 19:33:04
|
|
|
tänud, proovin ära aga no krt, eluilmas ei oleks ise selle peale tulnud kas mäng mingil hetkel viskas vihje ka, et selliseid nuppe tuleb vajutada?
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mr Jason
Kreisi kasutaja

|
11.03.2019 21:58:34
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
tänud, proovin ära aga no krt, eluilmas ei oleks ise selle peale tulnud kas mäng mingil hetkel viskas vihje ka, et selliseid nuppe tuleb vajutada? |
Vihjet ei olnud lihtsalt ise näed kui tabi vajutad.
_________________ Special boy |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
12.03.2019 10:26:19
|
|
|
Sattusin sellise video otsa:
Spoiler 
Üllatusi ikka on mängus.
|
|
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
Submob
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
silk45
HV kasutaja
|
13.03.2019 14:36:42
|
|
|
Jagan ka oma kahte kopikat mängu kohta. Sai ka läbi tehtud. Eelnevaid osi olen teinud läbi mitmeid kordi, seega võib öelda, et Metro seeria meeldib. Üldiselt meeldis. Visuaalselt päris ilus ja meelelelahutuse
faktor omal kohal ning Metro laksu sai kätte. Stoori ka täitsa ok, kuid nõustun eelmistega, et kui kogu mängu chapterite üldist kulgu silmas pidada, läks lõpp liiga kiiresti ja ka eelnevaga võrreldes märksa süngemalt ning kuidagi tundus nagu tasakaalust väljas. Samas Kaspia mere peatükis kadus veidi Metro fiiling ära ja pisut
oli rohkem Mad Maxi teema (mis iseenesest pole otseselt halb ega vale, kuna mõlemad lood on post-apocalyptilises maailmas ning kütuse hankimine Kaspias suhtkoht MadMaxi filme läbiv teema, kuna raamatuid ei ole lugenud ei tea kas sealt otse šnitti võetud) , kuid üldiselt avatud maailma osad pakkusid meeldivat ringikondamise võimalust. Samas mõne koha peal oleks tahtnud veidi rohkem metroodes ka konnata. Buge tähele ei pannud ja crashis kogu mängimise ajal vist ainult paar korda. Ise panin audio vene keelele (inglise k audio oli jube) ja tõlkeks oli abiks inglise subtiitrid. Ära tüütasid mõnel korral ülipikkad vestlused NPC-dega, mitte alati, kuna mõni taustalugu ja muu stoori, mida Artjomile räägiti oli huvitav, samas teine oli suht mõttetu filler ja ajakulu. Eelnevates Metro mängudes oli nagu huvitavam kuulata NPC-de vestlusi. Ning tõesti, arvestades, et chapterite loading screenis Artjom räägib, siis võiks ta seda teha ka mängus, mitte olla mingi solvunud tumm. Redelite ronimine hoides all E nuppu on minu arust rumalus, muu kraami korjamine nuppu hoides on ok. Eelmiste osade erinevate padrunite, kui valuuta kasutamine oli minu arust ka parem lahendus, kui praegune metalli ja kemikaalide korjamine, et nodi valmistada. See kvaliteetsete padrunite vs odavate padrunite teema oli minu arust eelmistes osades paigal, kuna oligi valida, kas kasutad kvaliteetsemat laskemoona, millel suurem tulejõud, või ostad rohkem selle eest odavamat moona. Seljakotiga igal pool craftimine ja craftimispinkide küllaltki laialdane olemasolu oli iseenesest hea. Kokkuvõtvalt, kellele eelnevad Metro mängud on meeldinud, tasub kindlasti see ära proovida.
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mr Jason
Kreisi kasutaja

|
13.03.2019 19:49:10
|
|
|
Done,See lumine linn suht mõttetu ,Taigasse oleks jäänudki.Enam vähem.
_________________ Special boy |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
13.03.2019 20:18:11
|
|
|
ma ei saa aru, mis selle redelist minemisega on...peab vajutama klahvi, et redelist üles ronida, really?! see on siis nüüd so big deal? 99% mängudes on kõigi selliste actionite jaoks vaja samamoodi mingit klahvi vajutada, miks see siin järsku kõiki häirima hakkas?
kujutan ette, et väga vastik oleks kui alati lihtsalt redeli juurde astudes kukuks tüüp automaatselt sealt üles ronima. iga kord ja igal pool ei ole seda vaja.
"kuldpadrunid" oleks iseenesest võinud alles jääda küll ning mingisugused traderid kuskil teatud kohtades, aga ma oskaks seda hinnata vaid siis kui neid kuldpadruneid oleks tõesti SIGAkeeruline leida/saada, nende traderite juurde oleks keeruline saada ning see reward, mis sealt nende kuldpadrunite eest saaks oleks ikka SIGAKÕVA muul juhul ei näe sellel asjal pointi. ja olgem ausad, esimesed metros ei olnud vist praktiliselt mitte kusagil tegelikku, reaalset vajadust neid kuldpadruneid nö. moonana kasutada. võis, aga polnud vajadust, ja ma arvan miskipärast, et peaaegu mitte keegi ei kasutanud peaaegu mitte kunagi. seega tegelikult oli see lihtsalt teistsuguse visuaalse väljenägemisega "kola" kokkuvõttes.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
13.03.2019 20:26:57
|
|
|
Wiltz, kuule, tundub et sa oled mingi jõhker fan-boy. Saan iseenesest aru, et sulle mäng meeldib, aga kui teiste kriitika sulle ei meeldi, siis sa ei pea seda tingimata maha tegema.
Selle "e" tähe allhoidmine redelist ronimisel on vägagi laialtlevinud negatiivne arvamus, Googelda kui soovid.
Mina ise olen täpselt sama meelt, et eelmises Metros oli "immersion" palju, palju, palju tugevam, sügavam, kui praeguses.
Exodus jäi kuidagi nii pinnapealseks, et ei tekkinud üldse tunnet, et tegemist oleks Metroga ja just seetõttu, et puudusid sotsiaalsed kokkupuuted. Jah, dialooge eksisteeris, kuid üleüldine pilt oli algeline, nagu oleks ajast tagasi läinud.
Varasemate puhul oli tõepoolest turud, kus said relvaosasid, erinevat tüüpi laskemoona osta/müüa.
PS: Kui sa ütled, et esimeses ja teises osas polnud vajadust neid kasutada, siis tõenäoliselt mängid normal või hardcore raskusastmega.
Mina olen kõik Metrod mänginud kõige raskemaga (ranger vist), sest muidu ei näe üldse pointi mängu mängimisel, enda aega raisata sellele.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
13.03.2019 20:43:49
|
|
|
mis tähe all hoidmine siis laialt levinult positiivsem on?
ma ei hakka sinu arvamust ümber lükkama, kui arvad, et olen...eks sa siis arva mina arvan, et ei ma ei ole fanboy...see peaks olema väga selgelt näha kui lugeda minu postitusi siit teemast, mitte ainult 5 viimast vaid kõiki läbi aja. pigem vastupidi, minu arvamus sõltub ja muutub vastavalt objektiivsetele tähelepanekutele ja isiklikule kogemusele mänguga. ma küsisin, et miks see nupu vajutamine järsku just siin mängus ja siin mänguteemas nii häiriv on, kuigi täpselt sama tehnikat on iidamast aadamast kasutatud praktiliselt kõigis sedalaadi mängudes. kui selle küsimuse esitamine (ma ei teinud mitte kellegi kriitikat maha, vaid üritan aru saada mis on sellise kriitika aluseks) teeb minust sinu meelest fanboy siis ma ei näe mõtet isegi seda kuidagi rohkem kommenteerida. minupoolne nägemus asjast on igatahes praegu selline, et käesoleva mängu puhul pigem püütakse vägisi leida midagi mille kallal viriseda...aga kuna see leidmine ei olegi teab mis lihtne siis kohati on need leiud ikka päris "huvitavad". see redelist ronimine on üks selline - samas on siin välja toodud ka reaalsemaid asju nagu näiteks mõningad bugid, kohati puudulik soundi pool jne. Olen ma kõigele sellele hirmus tuliseks vastu vaielnud?
PS. ma olen kõiki metro mänge alati mänginud vähemalt ühe korra läbi kõige raskema võimaliku raskusastmega. Eelviimasest kergemat taset pole kunagi valinudki.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
13.03.2019 21:43:09
|
|
|
veider teemaarendus HinnaVaatluse jaoks siin ikka klassika, et fannboyd kiidavad ja kui tuleb mõni skeptik siis on kohe "haarake tõrvikud ja hangud!!!"
Kui mäng vastab kirjeldusele, et täiesti avatud maailm siis on see kõva sõna. Suunamine toimub ilmselt oluliselt tugevamate vastaste abil või on oht ka mingid alad maatasa teha ja hiljem questist ilma jääda?
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
13.03.2019 22:04:23
|
|
|
Maailm on selles mõttes täiesti avatud, et kui sind loaditakse mingile teatud "mapile" (neid on iseenesest väga erinevaid) siis sul on täielik vabadus millal iganes minna sellel mapil kuhu iganes. vähemalt minu senise kogemuse põhjal. mitte mingit otsest suunamist ei olegi. mina mängisin näiteks suure volga mapi täiesti suvalises järjekorras ja ühestki questist ilma küll ei jäänud. kuskil tuli minna mingile asjale vaid hiljem järgi, mida esmajoones ei taibanud sealt kaasa võtta. aga see polnud eriline ekstra effort sest läksin sealtkandist mööda nagunii seda kui tugevad või nõrgad on vastased, pead ise vaatama/mõtlema. üldiselt vastastest jagu saamine on alati võimalik, tuleb lihtsalt muuta taktikat ja või relva tihtipeale. Selleks, et see hirmus keeruliseks ei kujuneks ja näiteks kogu oma moona ning medpakke ära ei kulutaks.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
13.03.2019 22:31:06
|
|
|
mina nagu uitasin seal ringi..seal caspian piirkonnas... väga nagu küll mingeid lisa queste kuskilt ei leidnud ... igast elukad kipusid kallale tungima ja laskemoona ka ei jätkund eriti.... mulle siiamaani meeldis ka kõige rohkem see taiga osa.... see oli nagu väga ilus graafiliselt ja kõige huvitavam... ,kahju et seda nii vähe oli,ja samas seal ka ei saanud ju igalepoole minna, vähemalt proovisin küll ... ühes kohas oli see suur järv vms ja siis teiselpool olid mäed ....
|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
-Kaivo-
HV Guru

|
13.03.2019 22:35:30
|
|
|
viimane kaart oleks võinud pikem ja huvitavam olla. Tunda oli, et taheti lõpuni jõuda lihtsalt mänguga kiiremini.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
13.03.2019 22:59:08
|
|
|
Gap, ega mingeid erilisi queste selles mängus ei olegi. See ei ole sedatüüpi mäng nagu mõni witcher või fallout. Kogu rõhk on ikkagi põhi stooril. Aga samas see ei tähenda, et kaardil poleks kuskile kõrvalisse kohta võimalik "ära eksida" või uitama minna. Mumeelest on lihtne viis mõista exodust umbes nii. See on sama mäng nagu esimene metro, kuid selle asemel kus seal olid väiksed "avatud" alad enamasti seinte ja lagedega siseruumides, on siin palju suuremad avatud alad, mis sisaldavad endas omakorda igasuguseid erinevaid ehitisi ja kontrollpunkte. Explore'mise reward on peamiselt ressurssid, et edukalt mängu põhistoorit läbida ning muidugi relvade ning varustuse upgrade'd. Lisaks lihtsalt ägedalt tehtud kohad ja kirjatükid, mida leida võib riiulitelt ja laudadelt
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
15.03.2019 15:34:57
|
|
|
Spoiler 
viimati muutis SilQ 15.03.2019 18:09:57, muudetud 1 kord |
|
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
486
HV Guru
|
18.03.2019 11:38:54
|
|
|
Sai esimene suurem ala tehtud ja openworld on selles osas päris hästi tehtud. Mitte liiga suur ja on palju kohti mida avastada. Vaenlased ka omas kohas, mitte ei genereerita sinu ümber koguaeg nagu Farcry New Dawnis. Stoori on ka paeluv. Aga see r6ve vene aktsent on jabur, mis point sellel on? M6ned npcd räägivad iseg normaalselt ingliskeelt. Ei saanud korralikke VA palgata? QTE v6itlemine on ka häiriv ja poleks tohtinud mängu panna.
_________________ zero |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
2 :: |
39 |
|
tagasi üles |
|