peaaegu nõus, kuid mille pealt siis otsuseid võetakse ? keegi peab ju millestki ka midagi teadma, kaastunde puudumine või eluolu personaalne tundmine mida miski otsus mõjutab võib tähendada elukogemuse puudmist ?
See on ka kahe otsaga asi, kui sul puudub elamise kogemus homoseksuaalina/invaliidina/mitte kodakondsena/jne - kas sa peaksid saama teemadel sõna võtta või otsuseid neis asjus teha.
Naised ei ole meil allutatud kohustuslikule ajateenistusele - kas naistel tohiks olla õigus riigikaitseküsimustes kaasa rääkida.
Kui sul puudub isiklik kogemus tagaõue ehitatava tselluloositehase, tuulepargi, prügila, kaitseväeharjutusväljaku, jne kohta - mille pealt sa vastumeelsust näitad, kui sul tegelikult isiklik kogemus puudub.
Selle loogikaga ei saaks meist enamus enamuses küsimustes arvamust avaldada, sest enamusel puudub personaalne eluolu tundmine enamikus valdkondades. Mida tead meditsiinist, enamus ei suuda üle 5 raviminimegi meelde jätta, rääkimata kirurgia nüanssidest või inimese biokeemia tundmisest - täielikult võhikud. Sama loogika kehtib enamus erialade kohta, keskmine inimene ei suuda ka lihtsama sara tugevusarvutust teha, ei tea kahuri ballistikast, ega tea filosoofiatest peale paari nime.
Lisaks inimestel on veel teine häda, me ainult arvame end teadvat tundvat paljusid teemasid, ent reaalsuses ei tarvitse see olla tõsi. Maailmas on neid uuringuid ja katseid tehtud, kus inimese enda arvamus/teadmine enda teadmistest ning objektiivselt seda mõõtes lahknevad, ja seda suurel määral.
Piltlikult võib tänavalt haarata inimese, kasvõi magistri/doktori kraadiga, panna ta kordama näiteks gümnaasiumi taseme matemaatika/füüsika/keemi vm eksamit ja suure tõenäosusega isik põrub, põrutakse isegi põhikooli teadmiste kontrollis.
Sama loogika kehtib ka liikluses, kus küsitluste järgi eriti meessoost juhid hindavad enda oskusi liikluses toimetulemiseks teistest liiklejatest kõrgemaks. Võttes otse liiklusest juhi ja ta teooria/sõidueksamile suunates, ei suudeta eksamit läbida - kas sellised liiklejad tohiks üldse liikluses osaleda
Inimene indiviidina on äärmiselt ebatäiuslik, isegi ebatäiuslikum, kui ta ise arvab
Tegelikkuses me toimetame ka suurtes otsustes suht kõhutunde pealt...
Kas selle pika jutu abil püütakse tõestada, et üks keskmine kodanik on loll ja ei tea, kuidas tal hea peab olema? Ainult teatud valgustatud poliitikud oskavad meie eest õigeid valikuid teha? See on juba olnud, ühes teises liidus.
Kas selle pika jutu abil püütakse tõestada, et üks keskmine kodanik on loll ja ei tea, kuidas tal hea peab olema? Ainult teatud valgustatud poliitikud oskavad meie eest õigeid valikuid teha? See on juba olnud, ühes teises liidus.
See jutt on lihtsalt vastuseks-jätkuks eelnevale, nagu lastetud ei tohiks kõrgetel poliitkohtadel olla või otsuseid ei tohiks teha need kellel teemaga personaalne puutumus puudub.
Wordmc9 kirjutas:
HK kust sa võtad et nad ei saanud lammast vms valuuta eest sinna otsa ? või siis asjade ajamine mitte läbipaistev.
Korruptsiooni süüdistuste kohta on poliitikud mõelnud välja stampvastuse - kui sul on infot korruptsiooni kohta, on selle tarbeks uurimisorganid kelle poole antud infoga pöörduda - kui sul on infot, et saadi lammast või valuutat, pöördu selle infoga õiguskaitseorganite poole.
Asjade ajamise läbipaistvuse kohta mina ei tea, samamoodi ma ei tea ka siinsete foorumlaste motiive, kus ma tean, et näiteks sa ei ole pedofiil, kes kardab, et piirangud-filtrid teevad materjali levitamise keerulisemaks - ma ei tea ju seda, arvatavalt ei tea ka sina tegelikult lammastest&valuutast, ometi ei takista see sul selliste "süüdistuse" õhku viskamist.
Nüüd ootan, et pingutad naba paigast tõestamaks, et sa ei ole pedofiil me ju päriselt ka ei tea...
ei tea mille järgi sa profileerid, kuna personaalseks läksid siis sinu profiili pilt ütleb võib olla rohkem kui 1000 sõna
uuriv ajakirjandus on nii mõnegi kohta välja toonud kes 10 miljonit taala, kes kapustasid venemaalt toetusena, see maalib ka enamustest pildi kui mitte pädevatest. see on kõik avalik saladus
paistab et see teema läheb SULLE hinge
mina muretsen seda et keelatakse nii ära, et ise nad ka ei jahu /adu/ mõista mis on JOKK/OK
, mina ainult vastasin personaalsele pöördumisele samuti personaalselt
Teema mulle eriti hinge ei lähe, millegi vastu olla lihtsalt vastuolemise pärast... eespool tõstatasin küsimusi, mida vastuolijad autorite kaitseks teeksid, sellele adekvaatset vastust ei saanud. Ei olda tulemusega rahul, ent ise ka paremat välja ei pakuta.
Kas kehtestatav lahendus on ideaalne ja veavaba - arvatavalt mitte. Vähe, kui üldse on õigusakte ja normatiive, mis kõigile sobiksid ja on ideaalsed. Kasvõi Eesti enda seaduste-normatiivide kallal käib permanentne parandamine, muutmise-muutmise-muutmise seadus. Ühed tahavad makse tõsta ja uusi makse mõelda, teised tahavad tehtut tagasi pöörata - käib pidev siblimine-jagelemine kõikvõimalikes kombinatsioonides - üks ja õige lahendus, mis kõigile sobiks ja rahuldaks, tundub puuduvat.
Mina sellest maailmalõppu ei näe, kui ultraliberaalset sisuliselt reguleerimata internetti aja jooksul reguleeritakse. Täpselt sama regulatsioon on ka muude tehnoloogiliste saavutustega toimunud. Esimeste autode tulekul, liikluseeskirjad ja liikluskorraldusvahendid sisuliselt puudusid ja esimesed autod liiklesid ilma igasuguste piirangute-regulatsioonideta - alles autode lisandumisel leiti "tung-vajadus" piirama hakata nii liikumiskiirust, liiklemist, parkimist jm.
Samuti kui esimesed personaalsed salvestusvahendid tulid, igaüks võis magnetofoni lindile tasuta muusikat salvestada, seda tasuta ise kuulata ja edasi jagada - mingil põhjusel löödi "tasuta" skeemile kirves selga ja kehtestati nn kasseti-salvestusmeedia tasu.
Miks internet peaks olema erand ja reguleerimata paik, kus võib varastada ja laamendada piiranguteta.
On mõistetav, et piirangud ja regulatsioonid paljudele ei meeldi, ka kõige patriootlikumad meist kipuvad ühiskorralduse reeglitele sülitama, ja täitsa suvalt ületatakse liikluses piirkiirust, räägitakse roolis telefoniga ja rikutakse muid seadusi. Ka interneti kiirteel tekitavad piirangud osades vastuseisu, ja isiklikud mugavushuvid seatakse teiste huvidest, näiteks autorite omast kõrgemale.
Asi on lihtne. Mina ei taha et eraiala foorumid näiteks kinni pannakse selle taustal, et neile tehnilselt kui ka finantsiliselt üle pea kokku käib see filtri paigaldamise nõue. Mina kui tarbija ju kannatan kokkuvõtteks. Samuti ei leia, et kasulik on kinnisvara lehtedel, osta.ee-s, soov-is jne seda fitrit rakendada. Ok- nemad ilmselt teenivad piisavalt pappi ka et need paigaldada. Aga mis krdi autoriõgustega kaitsud kraami nad siis levitavad, et peavad panema?
Ma ei saa aru miks peaks putkad kinni panema need väikesed kommuunid ja ka kuulutuste portaalid- iseig kui nende eesmärk polegi teenindada 5mio kasutajat kuus ja teenida üle 10mio aastas? Jah teõsti võibolla on parem, saab internet puhtamaks "mõtetutest" lehtedest. Aga loodetavasti on selliseid inimesi ikka rohkem kellele see plaan ei meeldi.
Aga tõesti- paremat lahendust ei oska pakkuda, aga see pole ka lahendus, et mõned suur korpuratsioonid lobistavad seda läbi. Riigid ja organisatsioondi peaks ikka rahva poolt olema mitte lobby poole. See on põhiline.
Tahaksin ikkagi meelde tuletada, et praegu on meil ainuke võimalus anda tagasisidet meie valitud esindajatele, keda nende valijate arvamus tegelikult ei huvita.
Kes veel hääletanud ei ole, siis kutsun üles mitte valima nende erakondi:
1)Indrek Tarand - Sotsiaaldemokraatlik Erakond
2)Tunne Kelam - Isamaa Erakond
3)Ivari Padar - Sotsiaaldemokraatlik Erakond
4)Urmas Paet - Eesti Reformierakonna aseesimees
Ei soovita hääletada ka Keskerakonna poolt, sest tegemist on valeliku erakonnaga, kes oma varasemad lubadused väga kiirelt unustab.
Ega meil muud võimalust esindusdemokraatias osalemiseks ei ole.
See ei jäta võimalusi üldse kedagi valida, kes poleks EKRE ja kelle valimisest midagi oleneks. Kui sa seda tahtsidki öelda, et valige EKRE, siis oleks lühemalt ka saanud.
Loodetavasti Kelam läheb pensionile, ta ei jaganud juba ACTA ajal biiti
Sealt ka see Laari hämamine ja ruumi otsalõppemine Facebookis, kui selgus, et Kelam oli tegelikult (kogemata) ACTA poolt hääletanud.
See ei jäta võimalusi üldse kedagi valida, kes poleks EKRE ja kelle valimisest midagi oleneks. Kui sa seda tahtsidki öelda, et valige EKRE, siis oleks lühemalt ka saanud.
Nii see paraku on tõesti, et minul muud erakonda valida ei ole. Kui Isamaas oleks rohkem Seederi taolisi inimesi, oleks ka variant. Aga praegu on neil veel jube Tsahkna hais juures ja mina neid juba sellepärast ei vali. Pealegi ei ole mul infot, et Isamaa oleks Kelami hääletamist artikkel 13 suhtes kuidagi tauninud.
Mis majandusküsimustesse puutub, siis selles osas on kõigil erakondadel utoopilisi lubadusi. Üks väidetavalt majanduses pädev erakond lubas meid juba ammu Euroopa viie rikkaima riigi hulka viia...
Tegelikult need 60+ pooleldi mädanenud isiksused võiksid tagasi tõmbuda ja oma pensionile minna.
Saaks ruumi vähe noorematele, kelle mõistus ka väheke töötab.
Samas need on nagu peibutuspardid, keda rahvas ikka valib, sest teavad juba vanast ajast...
Laaril käisid insuldid läbi, käia ei suuda ja selline kuskil juhtival kohal? Viimane kord ta küll normaalset juttu ei ajanud. Mine kurat naudi merevaadet parem. Muidu saad veel ühe insuldi.
Kelamist ei saa üldse enam aru ja ei tahagi aru saada. Ja tarand nii vana juba et võiks ise ka aru saada, et aitab küll sellest jamast. Mida sa vana mäda ronisid sinna ekre lavale ühe näitena näiteks.
Nüüd see acta pask ka veel otsa.
Ivari ei pidavat üldse kainet päeva nägema. Pidevalt veini vine all, nagu kuskilt läbi käis ning sellest juba aastaid varem räägitud ja paet...
Noo see vend ei tea üldse kusta on, miks ta on, milleks ta on ja mida ta teeb ja mida teha tahab.
Oli siin näiteks, et lähen parlamenti või mitte, jääks riigikokku? Ei ikka parlament, ei ikka riigikokku? Ei ikka parlament.
No andke andeks...
Edit: Kesikutest ei taha üldse rääkima hakatagi... masendav...
Seal pole kedagi munadega. Teeme nii, peaasi, et valitsuses oleme ja teised, kaasa arvatud brüssel, rahul on.
Using a baseline of 10 million piece of content and a much higher than reality level of accuracy (99.5%), and an assumption that 1 in 10,000 items are "bad" (i.e., "infringing") you end up with a ton of legitimate content taken down to stop just a bit of infringement:
Rahvas hakkas liiga targaks saama. Infot liiga palju.
Vaja ju kontrollima hakata. Muidu pööbel läheb käest ära...
Täpselt nagu sovieti ajal. Sina pead teadma niipalju, kui sul vaja teada on. Ülejäänud asjad otsustavad teised TEATUD/VALITUD inimesed sinu eest...
viimati muutis SirVorkars 27.02.2019 16:26:42, muudetud 1 kord
VAlgevene on nõus venemaaga ühte heitma.
Selline tunne, et terve euroliit tahaks venemaaga ühte heita (käitumismuster on ju sarnane: keelame, piirame, lubame, käseme, poome jne).
PS: Ehk britid seda aimasid ja seepärast brexit läbi viidigi?
Tahaksin ikkagi meelde tuletada, et praegu on meil ainuke võimalus anda tagasisidet meie valitud esindajatele, keda nende valijate arvamus tegelikult ei huvita.
Kes veel hääletanud ei ole, siis kutsun üles mitte valima nende erakondi:
1)Indrek Tarand - Sotsiaaldemokraatlik Erakond
2)Tunne Kelam - Isamaa Erakond
3)Ivari Padar - Sotsiaaldemokraatlik Erakond
4)Urmas Paet - Eesti Reformierakonna aseesimees
Ei soovita hääletada ka Keskerakonna poolt, sest tegemist on valeliku erakonnaga, kes oma varasemad lubadused väga kiirelt unustab.
Ega meil muud võimalust esindusdemokraatias osalemiseks ei ole.
Olen 2x Tarandi poolt hääletanud, aga enam seda viga ei tee. Nüüd ainult EKRE. Tegelikult hakkab ka EKRE liiga juba lahjana tunduma - tahaks midagi tõsiselt parempoolset ja eurovastast. Mis mõttega mingid Brüsseli tolad tulevad mulle ette kirjutama, mitu vatti võib olla minu tolmuimeja või minu lambipirn?!
Loodetavasti Kelam läheb pensionile, ta ei jaganud juba ACTA ajal biiti
Sealt ka see Laari hämamine ja ruumi otsalõppemine Facebookis, kui selgus, et Kelam oli tegelikult (kogemata) ACTA poolt hääletanud.
Aga pange tähele, peavoolumeedia on seekord vait kui kult rukkis.
Olen 2x Tarandi poolt hääletanud, aga enam seda viga ei tee. Nüüd ainult EKRE. Tegelikult hakkab ka EKRE liiga juba lahjana tunduma - tahaks midagi tõsiselt parempoolset ja eurovastast. Mis mõttega mingid Brüsseli tolad tulevad mulle ette kirjutama, mitu vatti võib olla minu tolmuimeja või minu lambipirn?!
.. Mis mõttega mingid Brüsseli tolad tulevad mulle ette kirjutama, mitu vatti võib olla minu tolmuimeja või minu lambipirn?!
Sellepärast tulebki anda hääl just neile saadikutele, kes lubavad, et enam tolmuimeja watte, elektripliidi võimsusi või hõõglampe ei piirata või ei keelata.
Ja loomulikult tuleks küsida seda enne valimisi, mitte peale.
Paraku ei taha saadikud just nendel teemadel vastata... isegi kui küsitakse.
Tarand peale hääletust nentis, et hõõglambi keeld on üle võlli, kuid arvan, et kui keegi viitsiks uurida kas ta hääletas hõõglampide keelustamise poolt siis tõenäoliselt leiame tema JAH hääle koos tolmuimeja piirangu ja muude eurotobedustega. Nii et kõigepealt tuleks ikka kodus asjad korda saada.
See artikkel on Delfis taha nurka ära peidetud.
Siin foorumis on palju inimesi, kellel mingi oma leht internetis üleval - kas saaksite seda artiklit kuidagi reklaamida, sellele viidata?
Facebukis saaks ehk samuti seda infot levitada.
See on vaba ühiskonna kestmajäämiseks äärmiselt oluline teema!
Piltlikult üteldes: praegu valmistutakse meile silmust ümber kaela lõplikult kinni tõmbama!
Since the beginning of actual reform efforts, I have warned that, according to the proposals on article 11 and article 13, small platforms could be the real victims of reform. For many who have grown up in the 90 s and 2000 s, discussion forums were among the most important places of exchange on the internet. Although others, commercially in the public debate, are more often present, there are still hundreds of thousands of people who are exchanging these online diskussionsorten. It has not been respected in the political debate, which is why they must use upload filters, if they do not hire large parts of their operations. In protest, the initiative forums against upload filters https://Foren-gegen-Uploadfilter.eu, of the 301 forums have been announced today: today is the upload-free Sunday. It is impossible today to upload images, videos or avatars to the forums. I expressly support this action, even if it offers only a small taste of what the internet will look like, article 13 should get through.
Each forum represents a cultural niche that represents the diversity of the internet. Help us get this diversity. Talk to your families and friends about the problem, contact your meps at https://pledge2019.eu and come to the demos listed at https://savetheinternet.info/demos on 23.3.
Sisufiltreerimise kohustusega seoses tekkis küsimus, kas see näiteks meiliserveritele ka laieneb? Põhimõtteliselt võib ju oma kirjas samuti kellegi autorikaitse õigusi riivata.
Kas keegi oskab kommenteerida?
Sisufiltreerimise kohustusega seoses tekkis küsimus, kas see näiteks meiliserveritele ka laieneb? Põhimõtteliselt võib ju oma kirjas samuti kellegi autorikaitse õigusi riivata.
manustele laieneb kindlasti. MSN messenger läkski põhja sellega, et keelati teatud tüüpi manuste ülekandmine.
https://www.facebook.com/JuliaRedaMEP/videos/291340948229839/ Breaking: Manfred Weber and the EPP - European People's Party want to move the vote on #Article13 and the Copyright Directive ahead to next week to pre-empt the #SaveYourInternet & #StopACTA2 protests on 23 March! We need a public outcry to stop this!
Tulin just sama ütlema. See on küll juba ehe näkku lask
Ei ole küll otseselt sama teema aga läheb samasse auku. EU-st tekkimas uus USA, kus lobikad suruvad kõvasti tarbijale mitte soodsaid seaduseid/määruseid?
manustele laieneb kindlasti. MSN messenger läkski põhja sellega, et keelati teatud tüüpi manuste ülekandmine.
Aga kui ma teen endale isikliku meiliserveri? See ei oleks nagu avalik teenus.
mryx, saatmisel on niikuinii filter vahel. mul endal ka. ühendus on kõik pordid irvakil, kuid 25 on ikka kinni. ja väljuvad kirjad tuleb suunata läbi netiteenuse pakkuja serveri.
Kui kasutad väljapool eestit kellegi e-posti serveri teenust, kas ka siis?
Muidu eestis on seadus vastu võetud ( Partsu allkiri on all), et Jõuametile tuleb kõi e-posti kirjad salvestada ja üle anda, võibolla seepärast ongi see piirang.
Messenger läks põhja, sest see oli nagu auklik juust, mõttetut blingi täis, turvalisus olematu, pappi teenida ei saanud ning Microsoftil oli lõppkokkuvõttes kergem osta toimiv ja etem lahendus. Lisaks saadi konkurendist lahti.
Ja need "teatud" tüüpi blokeeritud laiendid olid .exe, .bat, .zip jms toredad tegelased, mille kaudu mõnusalt viiruseid lähetati. Mul on selgelt veel meeles, kuidas arvuteid selle tõttu puhastada tuli. Kui sa neid taga nutad, siis võid lausa jõe nutta. Sellise jura saatmine on isegi e-posti ja ka muude sarnaste elektrooniliste kanalite puhul keelatud.
Ja need "teatud" tüüpi blokeeritud laiendid olid .exe, .bat, .zip jms toredad tegelased, mille kaudu mõnusalt viiruseid lähetati. Mul on selgelt veel meeles, kuidas arvuteid selle tõttu puhastada tuli. Kui sa neid taga nutad, siis võid lausa jõe nutta. Sellise jura saatmine on isegi e-posti ja ka muude sarnaste elektrooniliste kanalite puhul keelatud.
Programmifailide kohapealt saan aru, aga et pakitud failide meiliga saatmine on keelatud? Mis seeni sa sööd?
Programmifailide kohapealt saan aru, aga et pakitud failide meiliga saatmine on keelatud? Mis seeni sa sööd?
oled proovinud exe faili lihtsalt zip faili sees saata?
tüüpiliselt on vaja vähemalt parooli alla panna...
Paroolist enam ammu ei piisa. Vaja ka krüpteerida, et sisu näha poleks.
Paroolist enam ammu ei piisa. Vaja ka krüpteerida, et sisu näha poleks.
mina olen failide laiendid ära muutnud, kuskil aastake tagasi oli viimati vajadus e-mailiga saatmiseks ja tookord neist paarist lihtsast võttest piisas (s.t. laiendite muutus + parool)
GMaili laiendi eemaldamisega ma ära ei petnud mõned aastad tagasi, aga võib-olla on nüüd asjalood muutunud. Tänapäeval kasutan nagunii suuremate failikoguste ja ebasobivate laienditega failide jagamiseks mõnda pilveteenust. Krüpteeritud .zip ja voila
Siin on ilusasti välja toodud kuidas saksa meedia on juba aastast 1850 üritanud uudiseid autorikaitse alla võtta.
“Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past.” ― George Orwell 1984
Siin on ilusasti välja toodud kuidas saksa meedia on juba aastast 1850 üritanud uudiseid autorikaitse alla võtta.
“Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past.” ― George Orwell 1984
jajah, raadio oli 192x aastatel tasuline ja politsei kontrollis raadiomaksu tasumist.
kui kuskil märgati uut moodustist, mida võis antenniks pidada, tehti sinna kontrollreid.
maksu mittetasujatelt konfiskeeriti kõik asjad, mis vähegi raadiolülitust meenutasid.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.