praegune kellaaeg 24.06.2025 23:58:00
|
 |
Uudised »
Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »
"Reform" üle-euroopalise internetitsensuuri kehtestamiseks - jõustub suvel 2021
|
märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 23, 24, 25 järgmine
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mryx
HV kasutaja
|
22.02.2019 10:30:40
|
|
|
jnt kirjutas: |
mryx, a keda valida, kes majandusest vähemalt mingil tasemel aru saaks? (ära saa valesti minust aru - majanduse toimimise mõistmine ei tähenda, et ka rahva jaoks kasulikke otsuseid alati tehakse... aga vähemalt on otsused majanduslikult kaalutud) |
Just-just - olgu või orjus, peaasi et oleks küllus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
22.02.2019 14:01:34
|
|
|
mryx kirjutas: |
mryx, a keda valida, kes majandusest vähemalt mingil tasemel aru saaks? (ära saa valesti minust aru - majanduse toimimise mõistmine ei tähenda, et ka rahva jaoks kasulikke otsuseid alati tehakse... aga vähemalt on otsused majanduslikult kaalutud) |
Just-just - olgu või orjus, peaasi et oleks küllus. |
See asemel, et mõistujuttu ajada, vasta küsimusele. Kui midagi paremat ka soovitada ei oska, siis on lihtsalt mõttetu hala see sinu poolt...
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
mryx
HV kasutaja
|
22.02.2019 15:52:18
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Reformi puhul Kaja Kallas on näidanud Brüsselis olles vastuseisu sellele direktiivile ja näidanud üles rahulolematust Ansipiga, kes seda jama pushib.
Loodetavasti, kui see direktiivi ratifitseerimine peaks jõudma liikmesriikide parlamentidesse ratifitseerimisele, Reformierakond seda direktiivi in corpore ei toeta
https://kajakallas.ee/blogi/interneti-platvormide-vastutus-oht-sona-ja-loominguvabadusele/
https://kajakallas.ee/blogi/kas-vahendaja-on-autor/
https://www.err.ee/618170/kaja-kallas-ansip-on-digikusimustes-valmistanud-vaga-suurt-pettumust
tsitaat: |
Reformierakonda kuuluv Euroopa Parlamendi liige Kaja Kallas leiab, et Eesti on valmistanud Euroopa Liidus pettumust autorõiguse reformi eelnõu kujundamisel nii eesistujana kui digivolinik Andrus Ansipi tegevusega. Tema sõnul ei lähe praegused läbirääkimised kokku Eesti kui digiriigi kuvandiga. |
Kallas tõdes, et kuigi autoriõiguse reformi ettepanekutega tuli välja eelmine Euroopa Komisjoni digitaalmajanduse ja –ühiskonna volinik Günther Oettinger, siis praegune volinik Andrus Ansip on plaani samas suunas edasi arendanud. "Eestile on just digiasjadega seoses olnud väga palju ootusi, et me suudame mingid jamad ära hoida. Tegelikult me pigem toetame neid jamasid." |
Pange tähele - Kallase enda sõnad, et tegemist on jamaga. |
Hää küll, ma saan aru, et Kaja Kallas on isiklikult selle direktiivi vastu. Aga kas see on RE üldine seisukoht?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
22.02.2019 16:00:25
|
|
|
mryx, hea küsimus. Viimane kiri oli järgmine
From: Kaja Kallas [mailto:kaja@reform.ee]
Sent: neljapäev, 7. veebruar 2019 09:11
To: HinnaVaatlus
Subject: Re: Seisukoht artikkel 11 ja 12 osas
Tere!
Minu seisukohad ei ole muutunud ja olen endiselt oma sõnade taga. Lihtsalt Euroopa tasemel ei saa ma praegu hääletada kuna ei ole Euroopa Parlamendi liige ja kodumaises valimiskampaanias ei ole see teema, mis inimeste tähelepanu pälvib. Seetõttu ma sellega praegu lihtsalt füüsilsielt tegeleda ei jõua. Kõik sõnad ja seisukohad, mis mul olid varasemalt ses küsimuses, on endiselt jõus.
Kõike head!
Kaja |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
mryx
HV kasutaja
|
22.02.2019 16:23:37
|
|
|
.... kodumaises valimiskampaanias ei ole see teema, mis inimeste tähelepanu pälvib. ... |
No mida me siinses teemas üldse jahume? See ei huvita ju kedagi!
Ma saan sellest kirjast nii aru, et RE-l ei olegi artikkel 13 suhtes ühtset seisukohta.
Siit võib järeldada, et kui valid RE-st kedagi muud, kui Kaja Kallast, siis ei tea, mida ta antud küsimuses otsustab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
TimSar
HV vaatleja
|
22.02.2019 16:29:10
|
|
|
kodumaises valimiskampaanias ei ole see teema, mis inimeste tähelepanu pälvib |
Mis ongi imelik...
Saksamaal käärib asi korralikult, homme korraldatakse mitmes linnas protestiaktsioone... ja meil on meedias vaikus.
Loomulikult ei pälvi tähelepanu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mryx
HV kasutaja
|
22.02.2019 20:23:06
|
|
|
See asemel, et mõistujuttu ajada, vasta küsimusele. Kui midagi paremat ka soovitada ei oska, siis on lihtsalt mõttetu hala see sinu poolt... |
Kui ma ütleksin, et hääleta selle või teise kandidaadi poolt, siis oleks see otsene valimispropaganda. Arvatavasti ei meeldiks see foorumi administraatorile.
Välistada tuleks antud teemaga seoses järgmised erakonnad, kes Euroopa vaba Interneti tapmise poolt hääletasid:
1)Indrek Tarand - Sotsiaaldemokraatlik Erakond
2)Tunne Kelam - Isamaa Erakond
3)Ivari Padar - Sotsiaaldemokraatlik Erakond
4)Urmas Paet - Eesti Reformierakonna aseesimees
Kuigi Yana Toom hääletas selle haige artikkel 13 vastu, ei soovita hääletada ka Keskerakonna poolt, sest nende seisukohad võivad väga kiirelt 180 kraadise pöörde teha.
Seda on tõestanud nende käitumine peale seda, kui nad 23. novembril 2016 valitsuse moodustasid. Mõned näited:
- Kannapööre Rail Balticu projektis
- Presidendi otsevalimiste reetmine
- Rahvaalgatuse taastamise tühjad lubadused
- Narrimäng e-valimiste ümber
Mina isiklikult hääletan selle erakonna poolt, kes on seadnud eesmärgiks otsedemokraatia taastamise:
https://www.ekre.ee/ekre-tahab-seadustada-referendumid-ja-presidendi-otsevalimise/
Tõeline otsedemokraatia välistaks "teerulli" taktika, mida on harrastatud ka antud juhul artikkel 13 läbi surumiseks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
24.02.2019 11:56:15
|
|
|
Seepärast ongi partei seisukoht olulisemgi kui üksikkandidaadi oma!
Paraku mida pole, pole vastust mida arvavad erinevad Parteid selles küsimuses. Praegu valimiste aegu on võimalik sellele küsimusele saada vastust, pärast valimisi on saadikute ja partei funktsionääride suud lukus (nad lõpetavad vastamise e-posti teel küsimustele).
Igatahes minu hääl, mis muidu oleks tõenäoliselt läinud RE, kukkus selle foorumi valguses kellelegi teisele. Olen üsna veendunud, et RE on Ansipi ving üsna tugev siiamaani aga see on minu arvamus. Kajakese kiri näitab, et ta keerutab, mis ainult süvendas kahtlusi ja aitas otsustada lõplikult.
Tõeline otsedemokraatia välistaks "teerulli" taktika, mida on harrastatud ka antud juhul artikkel 13 läbi surumiseks. |
Jah, tänapäeval võiks lõpphääletuse eel anda iga seaduseelnõule 1 päev otsedemokraatiaks Id kaardiga hääletamisele. St. kui seaduse tekst on lõplikult koos ja läheb lõpphääletamisele.
Kui rahva osalus on 50% siis seadus on vastu võetud/tagasi lükatud vastavalt hääletanute soovile.
Kui osalus % on väiksem siis vastavalt osaluse % on rahva hääl arvestatud juba volikogu hääletustulemusele juurde. N: rahvas osales 30% ja kõik hääletasid poolt siis on seaduseelnõul RK juba 30% poolthääli. RK võib küll vastupidi hääletades (neil on nüüd 70% hääli) küll oma tahtmise saada aga 50-50% korral otsustabki rahvas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SirVorkars
Kreisi kasutaja

|
24.02.2019 12:59:42
|
|
|
Kõrgeima võimu kandja pidavat Eestis eesti rahvas olema.
Aga see on vist ainult sõnakõlks...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
24.02.2019 20:08:35
|
|
|
See asemel, et mõistujuttu ajada, vasta küsimusele. Kui midagi paremat ka soovitada ei oska, siis on lihtsalt mõttetu hala see sinu poolt... |
Kui ma ütleksin, et hääleta selle või teise kandidaadi poolt, siis oleks see otsene valimispropaganda. Arvatavasti ei meeldiks see foorumi administraatorile.
Välistada tuleks antud teemaga seoses järgmised erakonnad, kes Euroopa vaba Interneti tapmise poolt hääletasid:
Kuigi Yana Toom hääletas selle haige artikkel 13 vastu, ei soovita hääletada ka Keskerakonna poolt, sest nende seisukohad võivad väga kiirelt 180 kraadise pöörde teha.
Seda on tõestanud nende käitumine peale seda, kui nad 23. novembril 2016 valitsuse moodustasid. Mõned näited:
Mina isiklikult hääletan selle erakonna poolt, kes on seadnud eesmärgiks otsedemokraatia taastamise:
https://www.ekre.ee/ekre-tahab-seadustada-referendumid-ja-presidendi-otsevalimise/
Tõeline otsedemokraatia välistaks "teerulli" taktika, mida on harrastatud ka antud juhul artikkel 13 läbi surumiseks. |
Kuigi ma jõudsin oma arutlustes oma peas lõpuks teisele lõpptulemusele, siis see on viisakas vastus ja ma tänan sind selle eest.
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
25.02.2019 11:33:14
|
|
|
Interneti tapjate poolt ei hääleta põhimõtteliselt. KE ka ei sümpatiseeri üldse.
Otsevalimise poolt olen 100%, sest olen ka mõelnud. Näiteks hääletan näiteks lõunas Tädi-Maali poolt ja riigikokku saab hoopis mingi erakonna esimene, kes mulle absoluutselt ei meeldi. Sellisel juhul on valimiste mõte suhteliselt kadunud.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
25.02.2019 12:11:44
|
|
|
Täitsa haige see VOSS - meelega jäetakse mainimata see 3 aasta nõue.
Ei tea mis põhjusel küll.
link
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
TimSar
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
SirVorkars
Kreisi kasutaja

|
27.02.2019 03:46:36
|
|
|
Mul tuleb see viimse reliikvia filmist laul meelde.
Ükskord prahvatab vimm.... ja mõisad põlevad, saksad surevad jne mis seal oli.
Mitte, et ma ekre valija oleks, kuid seal jalutuskäigul ei käinud mitte vähe inimesi...2k+ on ikka märgatav arv.
Prantsusmaal juba lasid ja lasevad veel need vestid ringi, brüssel on põllameeste virtsa näinud juba varem, kuid kui rahvas jõud liidab ja see pole kaugel, mis siis saab ...
Ega see artikkel ka vastupanuta jää, sest see pole normaale, et tõmbame enamus rahvale lihtsalt koti pähe.
Seal brüsselis ikka lastakse suure kaarega rahva peale seniks kuni saab(60+ inimesed vist enam ei adu midagi) ja kui küsitakse, et mis värk on ja vastuseks: Ei ma olin paugu otsas kui puu käis. Mina ei tea midagi.
Vaatasin ühes artiklis merkelist viimati tehtud pilte. Andke andeks, aga puhas vanadekodu kaup ju/või siis kuskil järveääres naudiks vanaduspõlve. Ja sellised endiselt otsustavad riikide asju?
Või KAS otsustavad?
NB: Homme saan vihaõhutamise eest paar päeva aresti ja pepulaksu, kuid järgneva rikkumise eest sunnitöölaagrit 25a+5a
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Wordmc9
HV Guru
|
27.02.2019 09:18:44
|
|
|
see peaks olema kriteerium, poliitikasse ei saa kui lapsi pole. Ühelit liialt noor siis on mõsitetav, kuid siis tuleb hakkama panna
|
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
27.02.2019 10:02:33
|
|
|
Laste puudumine võib hoopis näidata pühendumist. Paljud pühendmist nõudvad ametid eeldavad, et isik pühendab oma aja ja elu teenimisele ning isiklik elu asetub tagaplaanile. Mitmetes kirikutes, religioonides usu teenimisele pühendumisel väga levinud, samuti riigi puhul räägitakse nimelt rohkem teenimisest aga mitte tööst, nt kaitseväeteenistus, riigiteenistujad jne. Kellele ikka meeldiks, kui kantslist loetakse moraali ja kasinust ning jutustaja pärast tööd läheb tõmbab nina täis ning naistesse.. isiklikke maiseid vajadusi rahuldama.
Ei tule nimi meelde aga Hitleri üks lähedane kaastöötaja jäi vahele peldikus onaneerimisega, gestaapo filmis lausa lindile, seiga ilmsikstulekul mees põhjendas eneserahuldamist tõsiasjaga, et ta on riigiteenimisega niivõrd hõivatud, et tal lihtsalt ei jää aega isikliku elu edendamiseks. See põhjendus seadis paljud teised ohvitserid halba valgusesse, kelle lõbujanu ja prassimine selles valguses, sõjas riigi juhtimisel paistis pea riigireetmisena
Võimalik, et osa poliitikuid oma isikliku elu toonud ohvriks riigi ja rahva teenimisel
kas meile meeldiks pigem selline pühenduja kelle jaoks kiriku/riigi teenistus on pelgalt töö 8.00-17.00, või tunduks usutavam, kui isik teenimisel on valmis ohverdama, aega, ka elu
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wordmc9
HV Guru
|
27.02.2019 10:07:47
|
|
|
peaaegu nõus, kuid mille pealt siis otsuseid võetakse ? keegi peab ju millestki ka midagi teadma, kaastunde puudumine või eluolu personaalne tundmine mida miski otsus mõjutab võib tähendada elukogemuse puudmist ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
mryx
HV kasutaja
|
27.02.2019 10:30:16
|
|
|
Minu arvates on see hea näide, mismoodi meil see esindusdemokraatia tegelikkuses toimib.
Kas keegi nendest tegelastest:
on oma valijatelt küsinud, mida nemad "artikkel 13"-st arvavad?
Või kui valijad ise neilt aru pärivad ja oma seisukohta selgitavad, palju siis sellega arvestatakse?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
27.02.2019 10:40:50
|
|
|
Wordmc9 kirjutas: |
peaaegu nõus, kuid mille pealt siis otsuseid võetakse ? keegi peab ju millestki ka midagi teadma, kaastunde puudumine või eluolu personaalne tundmine mida miski otsus mõjutab võib tähendada elukogemuse puudmist ? |
See on ka kahe otsaga asi, kui sul puudub elamise kogemus homoseksuaalina/invaliidina/mitte kodakondsena/jne - kas sa peaksid saama teemadel sõna võtta või otsuseid neis asjus teha.
Naised ei ole meil allutatud kohustuslikule ajateenistusele - kas naistel tohiks olla õigus riigikaitseküsimustes kaasa rääkida.
Kui sul puudub isiklik kogemus tagaõue ehitatava tselluloositehase, tuulepargi, prügila, kaitseväeharjutusväljaku, jne kohta - mille pealt sa vastumeelsust näitad, kui sul tegelikult isiklik kogemus puudub.
Selle loogikaga ei saaks meist enamus enamuses küsimustes arvamust avaldada, sest enamusel puudub personaalne eluolu tundmine enamikus valdkondades. Mida tead meditsiinist, enamus ei suuda üle 5 raviminimegi meelde jätta, rääkimata kirurgia nüanssidest või inimese biokeemia tundmisest - täielikult võhikud. Sama loogika kehtib enamus erialade kohta, keskmine inimene ei suuda ka lihtsama sara tugevusarvutust teha, ei tea kahuri ballistikast, ega tea filosoofiatest peale paari nime.
Lisaks inimestel on veel teine häda, me ainult arvame end teadvat tundvat paljusid teemasid, ent reaalsuses ei tarvitse see olla tõsi. Maailmas on neid uuringuid ja katseid tehtud, kus inimese enda arvamus/teadmine enda teadmistest ning objektiivselt seda mõõtes lahknevad, ja seda suurel määral.
Piltlikult võib tänavalt haarata inimese, kasvõi magistri/doktori kraadiga, panna ta kordama näiteks gümnaasiumi taseme matemaatika/füüsika/keemi vm eksamit ja suure tõenäosusega isik põrub, põrutakse isegi põhikooli teadmiste kontrollis.
Sama loogika kehtib ka liikluses, kus küsitluste järgi eriti meessoost juhid hindavad enda oskusi liikluses toimetulemiseks teistest liiklejatest kõrgemaks. Võttes otse liiklusest juhi ja ta teooria/sõidueksamile suunates, ei suudeta eksamit läbida - kas sellised liiklejad tohiks üldse liikluses osaleda
Inimene indiviidina on äärmiselt ebatäiuslik, isegi ebatäiuslikum, kui ta ise arvab
Tegelikkuses me toimetame ka suurtes otsustes suht kõhutunde pealt...
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
 |
Uudised »
Pealtkuulamine ja tsensuur, NSA, ACTA, CISPA, DMCA, GDPR... »
"Reform" üle-euroopalise internetitsensuuri kehtestamiseks - jõustub suvel 2021 |
mine lehele eelmine 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 23, 24, 25 järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|