Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Jalgrattavaatlus [esimeses postituses info lukkude & varguste kohta] märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 163, 164, 165 ... 189, 190, 191  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kasutad rattakiivrit?
Kasutan.
44%
 44%  [ 88 ]
Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas)
8%
 8%  [ 16 ]
Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe
21%
 21%  [ 42 ]
Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas)
25%
 25%  [ 50 ]
hääli kokku : 196

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
miga
HV Guru
miga

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 05.01.2019 12:56:45 vasta tsitaadiga

Mida päev edasi, seda enam mõtlen cycloka peale, aga tekkis küsimus. Kas cyclokal saab kasutada tavalisi pedaale ? Ma ei tahaks mingeid klipitavaid vms, täiesti tavalised pedaalid, sest ma tunnen end nii mugavamalt kui mu jalad on lahti ja võin panna jalga sobiva ketsi jne...
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olavsu1
külaline

sõnum 05.01.2019 13:39:12 vasta tsitaadiga

miga, milles probleem?

https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-platform-click-pedals-incl.-cleats-626083

pole vahet kumba pidi neid pruugid
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 05.01.2019 14:55:06 vasta tsitaadiga

miga kirjutas:
Mida päev edasi, seda enam mõtlen cycloka peale, aga tekkis küsimus. Kas cyclokal saab kasutada tavalisi pedaale ? Ma ei tahaks mingeid klipitavaid vms, täiesti tavalised pedaalid, sest ma tunnen end nii mugavamalt kui mu jalad on lahti ja võin panna jalga sobiva ketsi jne...
ikka saab ja lähed ka varbaga vastu esirehvi ja sellest pole ka lugu
juhtub seda eelkõige siis, kui kohapealt liikuma hakkad
kui korra oled jala pedaalile saanud, siis pole enam probleemi

endale võtsin ka mõlemapoolsed, kuid valisin vähe viisakamad
https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/shimano/PD-EH500.html

Pätu
HV Guru
Pätu

sõnum 05.01.2019 14:55:29 vasta tsitaadiga

miga, Saab. Kasutasin tsüklokal alguses cliplesse. Lõpu poole läksid külge Shimano platvormikad. Keera meeldivad pedaalid külge ja anna tuld.
Kommentaarid: 115 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 89
tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 05.01.2019 14:59:04 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
lähed ka varbaga vastu esirehvi ja sellest pole ka lugu

Seda juhtub eelkõige pööramisel, liikuma hakkamisel pole veel varvas vastu rehvi läinud.
Kommentaarid: 900 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 674
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 05.01.2019 15:52:39 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ikka saab ja lähed ka varbaga vastu esirehvi

see pole suur mure, varbaküüned on ilusti kota sees peidus. vaata orikas start sosse. sellega jääd sõrmeküüntest ilma kui pimesi käiku vahetada küünitad. icon_razz.gif
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 07.01.2019 22:13:37 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
libe kirjutas:
lähed ka varbaga vastu esirehvi ja sellest pole ka lugu

Seda juhtub eelkõige pööramisel, liikuma hakkamisel pole veel varvas vastu rehvi läinud.
liikuma hakates on mul tihtilugu ratas välja pööratud ja samas on jalg ka suht suvaliselt enamasti peal
ja selliseid pööranguid ei ole, kus juba normaalselt asetatud jalaga varvas vastu läheb

aga isegi kui läheb, siis need on aeglastel kiirustel ja mingit valu või vigastust see ei põhjusta

endal on poritiib ka veel küljes, mis vähendab ruumi täiendavalt, kuid õnneks poritiib piisavalt tugev, varras ka pedaalile kõige lähemas kohas ja varbaga poritiiva otsa rehvi ei suru icon_biggrin.gif

igaks juhuks mainin siin, et porikad valisin vokile

https://www.hawaii.ee/et/tooted/suvi/jalgratta-lisavarustus/porilauad/28-29/28-45mm-stringray-11434

samas on ka viisakaid porilaudu saadaval ratastele, mil kinnituskohti ei ole

miga
HV Guru
miga

sõnum 23.01.2019 11:37:42 vasta tsitaadiga

Kellelgi head seljakotti soovitada ? Olen otsinud, aga pole väga silma jäänud midagi. Kindel soov on, et mõlemal koti poolel oleks veepudeli jaoks nö sahtel, sest jooki läheb ohtralt, eriti kui 100+ km vändata. Samas peaks olema piisavalt ergonoomne ja hea. Mida kasutate ?
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 23.01.2019 14:21:44 vasta tsitaadiga

miga, ise kasutan kalamehe (cormoran) ja saksa sõjaväelase versioone.

siit peaks leidma: https://www.511tactical.com/bags-packs/backpacks.html
tagasi üles
tont23
HV veteran
tont23

sõnum 25.01.2019 16:49:22 vasta tsitaadiga

huvipärast küsiks kui paljud selliste suht ekstreemsete temp-dega ratast kasutavad ka igapäevaselt? icon_biggrin.gif ise olen 1korra vahele jätnud tööle mineku veloga -19 oli kah krt icon_biggrin.gif icon_redface.gif
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 112
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 25.01.2019 17:08:36 vasta tsitaadiga

kui just orkaan ei ole, saab alati sõidetud.
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 25.01.2019 19:39:57 vasta tsitaadiga

mul 1,5a jooksul täpselt 1 päev jalutamist tööle. üle-eelmine sügis. eelmine päev sõitsin esikummi puru ja polnud paranduskomplekti kohe võtta. muidu kõik E-R veluga tööle ja tagasi.
tont23
HV veteran
tont23

sõnum 25.01.2019 19:43:37 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
mul 1,5a jooksul täpselt 1 päev jalutamist tööle. üle-eelmine sügis. eelmine päev sõitsin esikummi puru ja polnud paranduskomplekti kohe võtta. muidu kõik E-R veluga tööle ja tagasi.

vaadates su profiili ,siis saartel on nende temperatuuridega vist suht head lood kah icon_biggrin.gif icon_razz1.gif
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 112
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 25.01.2019 19:50:35 vasta tsitaadiga

tont23 kirjutas:
huvipärast küsiks kui paljud selliste suht ekstreemsete temp-dega ratast kasutavad ka igapäevaselt? icon_biggrin.gif ise olen 1korra vahele jätnud tööle mineku veloga -19 oli kah krt icon_biggrin.gif icon_redface.gif
kui vokk hoolduses, siis ei sõida
nüüd olin haige ja seetõttu jäi ka krõbedamatel ilmadel sõitmata
eks tuleva nädal saab linnukese kirja

Tööle on mingi 10-11km, kodukõrvalt läheb rong ka otse töökohta, aga sõidan hoolimata sellest vokiga, pole vahet, mis ilm

arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 25.01.2019 20:48:36 vasta tsitaadiga

tont23 kirjutas:
arm2004 kirjutas:

vaadates su profiili ,siis saartel on nende temperatuuridega vist suht head lood kah icon_biggrin.gif icon_razz1.gif

teisipäeva hommik oli -19C ja sisemaaga võrreldes ikkagi kõrgem õhuniiskus. et päris nii pehmo meie ilm ka pole, et alla -5C ei lange icon_wink.gif
aga mis seal salata, üldiselt meil jah soojem ja mul suht lühike ots ka. selle -19-ga väga pikka otsa vast poleks kippunud ette võtma. muud midagi, aga nägu hakkas külmetama/näpistama. sõrmed said küll pideva käigu vahetamise ja pidurdamisega liikumist, aga ilmselt poleks neil ka sooja kuigi kauaks jagunud.
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 25.01.2019 21:41:23 vasta tsitaadiga

eile saabusid saksast niisugused

26" ja 28" pidamine on kõvaks sõidetud lumel väga hää.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 25.01.2019 21:59:53 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:

mis laius?

prismas müüdi 28" 35-622 240 naastuga marathon winter'it 25€ icon_biggrin.gif
tänaseks enam saada ei ole, kui siis mõnes poes veel riiulist leiab
https://www.prismamarket.ee/products/search/schwalbe
aga suht soodsad hinnad seal ka praegu thumbs_up.gif

endale panin nood samad 35sed alla ja sitasti lükatud ja pressitud lumega teedel on ikka viisakas ülakehaaeroobika icon_lol.gif icon_lol.gif
eks MTB'ga ole ilma naastuta ja 2" rehviga sama, aga lenks niipalju laiem, et ei anna väga hoomata
cyclol aga lenks kitsas ja õlga pole, kõrgem samuti - vaja poksitrenni teha ilmselt, kuna samad lihasgrupid paistavad töötavat

arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 25.01.2019 22:41:52 vasta tsitaadiga

mul ees: https://www.veloplus.ee/et/toode/naastrehv-suomi-tyres-26x1-90-mount-and-ground-w160-26893
taga suvekas (eelmine talv olid mõlemad samad) ja ei aitaks ka päris piik - lumepuder igapäevane vaenlane thumbs_down.gif hommikul veel ok, aga õhtuks peaks vist massi/inertsi kasvatama 3-4 korda, et mõnest kohast, esiratas risti ees, läbi suruda icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 25.01.2019 22:55:29 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
olavsu1 kirjutas:

mis laius?

see mis oli ehk 28 x 2,00" / 622 x 50 mm ja 26 x 1,75" / 559 x 47 mm

tsitaat:

prismas müüdi 28" 35-622 240 naastuga marathon winter'it 25€ icon_biggrin.gif
tänaseks enam saada ei ole, kui siis mõnes poes veel riiulist leiab
https://www.prismamarket.ee/products/search/schwalbe
aga suht soodsad hinnad seal ka praegu thumbs_up.gif

ma proovisin eestist kah hankida. prismal olid ainult hinnasildid alles, kaupa mitte.

arm2004 kirjutas:
mul ees: https://www.veloplus.ee/et/toode/naastrehv-suomi-tyres-26x1-90-mount-and-ground-w160-26893
taga suvekas (eelmine talv olid mõlemad samad) ja ei aitaks ka päris piik - lumepuder igapäevane vaenlane thumbs_down.gif hommikul veel ok, aga õhtuks peaks vist massi/inertsi kasvatama 3-4 korda, et mõnest kohast, esiratas risti ees, läbi suruda icon_rolleyes.gif

mul on 26" tagarehv selline, ees oli sügava mustriga suvekas, mile asemele nüüd 4 realine naast läks.

kunagi soovitati et taga võib kaherealine olla aga ees võiks olla neljarealine.
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 26.01.2019 00:13:26 vasta tsitaadiga

misasja, sul on ees 28" ja taga 26"?
olavsu1
külaline

sõnum 26.01.2019 10:59:04 vasta tsitaadiga

arm2004, mul on kolm ratast icon_razz.gif üks maantekas, kaks maasturit. ja veel kahe maanteratta jagu on raame.
tagasi üles
Fukiku
Kreisi kasutaja
Fukiku

sõnum 27.01.2019 15:31:14 vasta tsitaadiga

Sellel talvel olen pehmo olnud ja päris palju on hakanud vahele jääma. Küll tervis jupsis ja siis külmus käiguvahetaja tross kinni, mis, olgem ausad, on hetkel peamine mitte-sõitmise põhjus. Viimane kord külmus soojast toast võetud ja töötaval rattal 2,5km trassi peal enne lõppu juba tross kinni - nii ikka päris rallit ei sõida.

Rehvivalik on mul nii ees kui taga Suomityres W160 26x1,90 mõõdus.

tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 28.01.2019 21:56:37 vasta tsitaadiga

pole kunagi seda juhtunud, et tross kinni külmuks. mul pole originaal kõrid ka... minimopeedi esipiduri kõrid on kasutusel. paar kõri on ka viatka motorollerilt.

29" rattal on originaal shimano kõrid, need on hirmus jäigad võrreldes vene aegsete kõridega. võibolla on seal pehmemad: https://pood.intermoto.ee/trossid-roller/?page=0

edit: keegi on kuskilt lakast leidnud helkurreketeid ja ma panen viite siia: https://www.osta.ee/vanad-jalgratta-helkurid-118511876.html
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 28.01.2019 23:08:42 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
pole kunagi seda juhtunud, et tross kinni külmuks. mul pole originaal kõrid ka... minimopeedi esipiduri kõrid on kasutusel. paar kõri on ka viatka motorollerilt.

29" rattal on originaal shimano kõrid, need on hirmus jäigad võrreldes vene aegsete kõridega. võibolla on seal pehmemad: https://pood.intermoto.ee/trossid-roller/?page=0

edit: keegi on kuskilt lakast leidnud helkurreketeid ja ma panen viite siia: https://www.osta.ee/vanad-jalgratta-helkurid-118511876.html

mõttetu mant
litsate vahenditega saab tänapäeval endal led vilkuri viia rattast eemale, kuid see ei muuda juhtide käitumist

reeglina tulevad napikad sellest, et ei märgata ning mittemärkamine on muude tegevuste poolt hõivamisega seotud

isiklikult leian, et targem oleks pigem jala külge helkurrihm vms too võru panna - on mõistlikul kõrgusel ja väntamisega seonduv liikumine tuvastatav, lisaks helgivad ka viisakalt

linnas tiheda liiklusega kohas on jalgrattatule ja helkurite märkamine raskendatud, kuna tänapäeva autodel on suured erksad tuled ja mingi väike vilkuv tuluke ei tõmba enam tähelepanu - liita sinna veel praegune aeg, kus juht ei oska eeldadagi, et keegi sõidab rattaga

olavsu1
külaline

sõnum 28.01.2019 23:36:41 vasta tsitaadiga

tsitaat:

linnas tiheda liiklusega kohas on jalgrattatule ja helkurite märkamine raskendatud, kuna tänapäeva autodel on suured erksad tuled ja mingi väike vilkuv tuluke ei tõmba enam tähelepanu

jah, kui jutt on neist jalgratta originaalidest, millel helgib korraga pisikene 2 x 4 cm ala. nood salvod on sellest suuremad.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 29.01.2019 00:39:40 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
tsitaat:

linnas tiheda liiklusega kohas on jalgrattatule ja helkurite märkamine raskendatud, kuna tänapäeva autodel on suured erksad tuled ja mingi väike vilkuv tuluke ei tõmba enam tähelepanu

jah, kui jutt on neist jalgratta originaalidest, millel helgib korraga pisikene 2 x 4 cm ala. nood salvod on sellest suuremad.
kas nad kehtivale standardile ka vastavad, nood helkurid?
olavsu1
külaline

sõnum 29.01.2019 03:18:08 vasta tsitaadiga

Seda ma öelda ei oska aga need Salvo helkurid, mis mul alles, kannatavad võrdluse Wital UO-75 helkuritega välja küll.
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 29.01.2019 08:53:46 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:

Kunagi sain kelleltki mingit tööstuslikku trossikõri, punast värvi. Oli siseläbimõõdult avaram, ei külmunud kinni ka peale paduvihmajärgset jäidet. Kitsas kõri külmub vee sissesattumise korral kiirelt kinni.

Helkurreketeid oli veel möödunud suvel Tartus seal Laulupeo pst rattapoes. Võtsin endale paar tükki, isiklikuks tarbeks. Müüja kurtis, et inimestel ei ole huvi nende vastu. Olid jäänuk kunagisest varust. 2-3 tükki jäid minust sinna, võibolla on alleski.
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
miga
HV Guru
miga

sõnum 04.02.2019 10:19:39 vasta tsitaadiga

Oskab keegi öelda, kas seadusega on sätestatud, kas jalgrattaga jääteel tohib sõita ? Pean siinkohal silmas jääteed mandrilt saarele...
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 04.02.2019 10:44:51 vasta tsitaadiga

Eraldi jalgratast pole mainitud liiklusseaduses. Aga on kirjas: "20) jäätee on külmunud veekogule sõidukite ja jalakäijate liikluseks ajutiselt rajatud, asjakohaste liikluskorraldusvahenditega tähistatud tee;"

https://www.riigiteataja.ee/akt/117032011021?leiaKehtiv

https://online.le.ee/2017/02/14/galerii-ehitataval-vormsi-jaateel-on-tihe-liiklus/ - siit leiab juttu ka jalgrattast. Igaljuhul tundub, et võib.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 04.02.2019 13:35:50 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kunagi sain kelleltki mingit tööstuslikku trossikõri, punast värvi. Oli siseläbimõõdult avaram, ei külmunud kinni ka peale paduvihmajärgset jäidet.

see oli co2 keevituse (kemppi) varuosa eks?
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 05.02.2019 21:18:34 vasta tsitaadiga

krt vana 26" mtb ja madala isteasendiga sain korduvalt 50+km/h kätte, siis täna õnnestus esimest korda uue vokiga 50km/h kätte saada - krt kas see mängib rolli, et jalad lähemal üksteisele vms, sest sarvedel sõites saab reiega vajutada, nagu muidu sõiduasend oli - nagu lihased nõrgemad vms
vahepeal 4kg kergemaks ka digimuutunud
ülekannete erinevus ka nii kehv ei ole

küll botikud ja teksapüksid takistavad liikuvust võrreldes suvise rõivaga ja lihaste soojaks saamine madalamate miinustega on mõistetav

aga häirivalt raske - krt äkki naelad veel blokeerivad tugevalt - ikka kummaliselt raske on sõita, samas isteasend absull ei häiri

Jerry
4K külmavana
Jerry

sõnum 05.02.2019 21:23:17 vasta tsitaadiga

naelad lisavad küll jahh takistust. Seda ütles mul poeg ka
Kommentaarid: 135 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 109
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 05.02.2019 21:57:30 vasta tsitaadiga

Jerry kirjutas:
naelad lisavad küll jahh takistust. Seda ütles mul poeg ka
tavaline rehvimuster pidavat ka takistama, lugesin, et mingid prisma 5€ mantlite muster olevat selline, et pidevalt oleks ülesmäge.
samas eeldaksin, et naelte poolt kasvanud takistus oleks kuidagi tasandatav 2x kitsama rehviga
eks peab suvel mingid pool slikid alla panema ja porikad nurka viskama - siis vast tuleb see õigem kiirus välja

praegu on tunda see, et kiirelt suudan tempo üles spurtida, kuid vajub väga ruttu maha.

olavsu1
külaline

sõnum 05.02.2019 22:07:38 vasta tsitaadiga

libe, praegune pruun plöga teedel on paras pidur (ja tavott kui pdurdada on vaja).

ja kui palju rõhku rehvides 4 atm või vähem?
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 05.02.2019 23:27:22 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
libe, praegune pruun plöga teedel on paras pidur (ja tavott kui pdurdada on vaja).

ja kui palju rõhku rehvides 4 atm või vähem?
sõiduteed on sama puhtad, nagu nad ka suvel vihmaga on ja rõhku on hetkel ilmselt vähem, kuid kontaktpind on väiksem, kui 26/1,9"
hetkel 622/35

ja tavott on mingi võõras teema, kuna vokil on kett ikkagi koos hammakatega võimalikult puhtana hoitud ja määrin sisuliselt õlise kaltsuga
pesen ka regulaarselt

küll kevad näitab

olavsu1
külaline

sõnum 06.02.2019 00:09:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:

sõiduteed on sama puhtad, nagu nad ka suvel vihmaga

õhuke tati kiht on talvel alati. miinusega on ta paras takistus.

suvise vihmamärja teega ei anna võrreldagi.
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 06.02.2019 17:19:19 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
tavaline rehvimuster pidavat ka takistama, lugesin, et mingid prisma 5€ mantlite muster olevat selline, et pidevalt oleks ülesmäge.

Olid jah suvel mingid sellised 622 mm kummirõngad seal müügil. Huvi pärast ostsin omale paari. Materjal oli juba näpu vahel katsudes jäigem ja paks. Muster oli nagu vanasti vene rattarehvidel, see ei tohiks takistust avaldada.
Aga jäik materjal mõjub küll. Ühelt poolt oli lahe, et ei pidanud äärekive pelgama. Ka üsna kiiresti ja keharaskusega sadulas üle äärekivi minnes veljeni läbi ei löönud. Aga isegi 20 km/h tuli nende rehvide peal õudse pingutusega. Kuigi rõhu panin lausa 3 baarini. Muidu täiesti võetavad tõusud muutusid nende rehvidega väga rasketeks.
Kolm päeva sõitsin nende rehvidega. Siis ostsin samast Prismast 11-eurose tükihinnaga Schwalbed ja mu ratas hakkas lendama. Tasasel maal lappan kiirelt viimaste käikudeni ja 35 km/h tuleb kenasti ära. Kuigi see on linnaratas, millele on veel lai kruiseri lenks pandud.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 06.02.2019 18:16:29 vasta tsitaadiga

keegi olla ostnud omale sellised

https://www.prismamarket.ee/entry/valiskumm-28--47-622--28-x-1-75-/6412988161248

ja pärast kirunud. selline muster olla hoopiski ratastoolide jaoks.
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 07.02.2019 13:39:34 vasta tsitaadiga

Needsamad ongi. Suvel maksid tõrts üle 5 euro tükist.

Muster ei takista neil midagi. Sarnase mustriga nõuka-aegne rehv veereb tuntavalt kergemini.

Erinevus on juba näpu vahel mudides tunda. Nõukogude rehv on kah pehmem, kui Prisma rõngas.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 07.02.2019 15:31:13 vasta tsitaadiga

ehh nõuka rehv oli oluliselt parema mustriga. seetõttu ka veeres paremini.

ma selliste peal veeresin.... pildil ülemine on parem kui alumine.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 12.02.2019 20:05:25 vasta tsitaadiga

miga kirjutas:
kerin tuure veel juurde
mida aeg edasi, seda meeldivamaks mul selle vokiga sõitmine läheb
tänaseks on jalad enamvähem harjunud ja alguses põlves ilmnenud valu pole enam tundnud, mingi kummaline närvivalu oli

vana vokiga sarnast tempot pole ka veel üles võtnud, kuid praegu talv ka

täna hommikune sõit oli muidugi kitsa lenksuga päris põnev katsumus, rääkimata veel kitsas rehvist.
Pärnu maanteel viskas paar korda lappesse ja kõrvalteedel oli korralik ülakeha gümnastika.

käiguvahetusest olen seni kasutanud praktiliselt kõiki tagumisi hammakaid ja seda pea iga sõiduga.
kui varem kasutasin põhiliselt kolme ja harva nelja, siis nüüd on pidevalt mingi 6 hammakat 11st kasutusel
esimest väiksemat ja tagumist suuremat ei ole veel kasutanud.

Talvine sõiduasend on ehk pisut madalama sadulaga, kuna kasutatav riietus, botikud ning tingimused vajavad rohkem tallaga pedaalil olemist ning suvel ehk läheb natukene kõrgemale, kuid väga on hakanud meeldima sarvedel sõitmine, kuna siis on harjumuspäraselt ka reielihased parema koormuse all.
Ainus mis häirib, on pidurihoobade kaugus sõrmedest ja paksude kinnastega on haaramine raskendatud, pole ka viitsinud veel uurida, kas neid hoova kaugust lihtsalt reguleerida on võimalik, julgeks eeldada, et on.

Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 21.02.2019 00:37:30 vasta tsitaadiga

Mu talverattal külmus tagakäikari tross kinni. See kõrijupp, mis taga raamilt käikari juurde läheb. Ei liigu mitte mingi valemiga.
Kuidas lahti saaks, ei tea. Ratast tuppa tuua ei saa, sooja kohta remondiks ei ole. Nüüd mõtlen, kas lõigata tross läbi ja panna uus koos täispikkuses kõriga... või põletada sel kõrijupil kate maha ja loota, et siis saab vajadusel tsäksiga sulatades kevadeni sõita.
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 21.02.2019 01:28:49 vasta tsitaadiga

Kassmees, lõika tross läbi ja pane uus. ma kaldub arvama, et trossil mõni kiud katki ja katkised kiuotsad stoperdavad...
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 21.02.2019 03:33:10 vasta tsitaadiga

Enne viimast sula juhtus samuti. Niikui sula saabus, ma võtsin kõri raamikõrva tagant lahti, et seda kõri eemale nihutades trossi uurida. Korras on ta mul. Ei ole hargnevaid kiude. Määrisin siis tavotiga kokku trossi lõigu, mis sellesse kõrisse jääb, ja panin kõriotsa oma kohale tagasi. Tuli välja, et määrimine ei aidanud. Sula ajal töötas. Niikui eile see miinuskraad tuli, külmus seal taas tross kõrisse kinni.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 21.02.2019 10:44:16 vasta tsitaadiga

Lukusula thumbs_up.gif
Kommentaarid: 750 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 563
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 21.02.2019 10:50:23 vasta tsitaadiga

siis peab kõri sees olema kultuurkihti nii korralikult, et kõri tuleks vahetada.
tagasi üles
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 22.02.2019 00:43:19 vasta tsitaadiga

Jõuab seda teha. Kuidagi sain värgi liikuma. See liigub kuni järgmise sula ja külmalaineni. Ehk sulailma ajal vahetan trossi ja kõri välja. Praegu kuuri ees ratast remontida pigem ei soovi. Noorena polnud miinus 20 kraadi kah mingi takistus.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 22.02.2019 01:28:44 vasta tsitaadiga

Kassmees kirjutas:
Jõuab seda teha. Kuidagi sain värgi liikuma. See liigub kuni järgmise sula ja külmalaineni. Ehk sulailma ajal vahetan trossi ja kõri välja. Praegu kuuri ees ratast remontida pigem ei soovi. Noorena polnud miinus 20 kraadi kah mingi takistus.
mingi põhimõtteline kiiks, et töökotta ei vii või tõesti finants nii nõrk?
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

sõnum 22.02.2019 14:04:11 vasta tsitaadiga

Kuna oskused on endal olemas ja ratas niisama saadud, siis pigem jah, põhimõtteline kiiks.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Jalgrattavaatlus [esimeses postituses info lukkude & varguste kohta] mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 163, 164, 165 ... 189, 190, 191  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.