|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad rattakiivrit? |
| Kasutan. |
|
44% |
[ 88 ] |
| Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas) |
|
8% |
[ 16 ] |
| Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe |
|
21% |
[ 42 ] |
| Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas) |
|
25% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 196 |
|
| autor |
|
miga
HV Guru

|
05.01.2019 12:56:45
|
|
|
| Mida päev edasi, seda enam mõtlen cycloka peale, aga tekkis küsimus. Kas cyclokal saab kasutada tavalisi pedaale ? Ma ei tahaks mingeid klipitavaid vms, täiesti tavalised pedaalid, sest ma tunnen end nii mugavamalt kui mu jalad on lahti ja võin panna jalga sobiva ketsi jne...
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
05.01.2019 14:55:06
|
|
|
| miga kirjutas: |
| Mida päev edasi, seda enam mõtlen cycloka peale, aga tekkis küsimus. Kas cyclokal saab kasutada tavalisi pedaale ? Ma ei tahaks mingeid klipitavaid vms, täiesti tavalised pedaalid, sest ma tunnen end nii mugavamalt kui mu jalad on lahti ja võin panna jalga sobiva ketsi jne... |
ikka saab ja lähed ka varbaga vastu esirehvi ja sellest pole ka lugu
juhtub seda eelkõige siis, kui kohapealt liikuma hakkad
kui korra oled jala pedaalile saanud, siis pole enam probleemi
endale võtsin ka mõlemapoolsed, kuid valisin vähe viisakamad
https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/shimano/PD-EH500.html
_________________ ☠ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
05.01.2019 14:55:29
|
|
|
| miga, Saab. Kasutasin tsüklokal alguses cliplesse. Lõpu poole läksid külge Shimano platvormikad. Keera meeldivad pedaalid külge ja anna tuld.
|
|
| Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
05.01.2019 14:59:04
|
|
|
| libe kirjutas: |
lähed ka varbaga vastu esirehvi ja sellest pole ka lugu
|
Seda juhtub eelkõige pööramisel, liikuma hakkamisel pole veel varvas vastu rehvi läinud.
|
|
| Kommentaarid: 900 loe/lisa |
   |
674 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
05.01.2019 15:52:39
|
|
|
| tsitaat: |
ikka saab ja lähed ka varbaga vastu esirehvi
|
see pole suur mure, varbaküüned on ilusti kota sees peidus. vaata orikas start sosse. sellega jääd sõrmeküüntest ilma kui pimesi käiku vahetada küünitad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
07.01.2019 22:13:37
|
|
|
| von Wu kirjutas: |
lähed ka varbaga vastu esirehvi ja sellest pole ka lugu
|
Seda juhtub eelkõige pööramisel, liikuma hakkamisel pole veel varvas vastu rehvi läinud. |
liikuma hakates on mul tihtilugu ratas välja pööratud ja samas on jalg ka suht suvaliselt enamasti peal
ja selliseid pööranguid ei ole, kus juba normaalselt asetatud jalaga varvas vastu läheb
aga isegi kui läheb, siis need on aeglastel kiirustel ja mingit valu või vigastust see ei põhjusta
endal on poritiib ka veel küljes, mis vähendab ruumi täiendavalt, kuid õnneks poritiib piisavalt tugev, varras ka pedaalile kõige lähemas kohas ja varbaga poritiiva otsa rehvi ei suru
igaks juhuks mainin siin, et porikad valisin vokile
https://www.hawaii.ee/et/tooted/suvi/jalgratta-lisavarustus/porilauad/28-29/28-45mm-stringray-11434
samas on ka viisakaid porilaudu saadaval ratastele, mil kinnituskohti ei ole
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
23.01.2019 11:37:42
|
|
|
| Kellelgi head seljakotti soovitada ? Olen otsinud, aga pole väga silma jäänud midagi. Kindel soov on, et mõlemal koti poolel oleks veepudeli jaoks nö sahtel, sest jooki läheb ohtralt, eriti kui 100+ km vändata. Samas peaks olema piisavalt ergonoomne ja hea. Mida kasutate ?
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tont23
HV veteran

|
25.01.2019 16:49:22
|
|
|
huvipärast küsiks kui paljud selliste suht ekstreemsete temp-dega ratast kasutavad ka igapäevaselt? ise olen 1korra vahele jätnud tööle mineku veloga -19 oli kah krt
|
|
| Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
112 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
25.01.2019 17:08:36
|
|
|
| kui just orkaan ei ole, saab alati sõidetud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
25.01.2019 19:39:57
|
|
|
mul 1,5a jooksul täpselt 1 päev jalutamist tööle. üle-eelmine sügis. eelmine päev sõitsin esikummi puru ja polnud paranduskomplekti kohe võtta. muidu kõik E-R veluga tööle ja tagasi.
_________________ nooope! |
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tont23
HV veteran

|
25.01.2019 19:43:37
|
|
|
| arm2004 kirjutas: |
| mul 1,5a jooksul täpselt 1 päev jalutamist tööle. üle-eelmine sügis. eelmine päev sõitsin esikummi puru ja polnud paranduskomplekti kohe võtta. muidu kõik E-R veluga tööle ja tagasi. |
vaadates su profiili ,siis saartel on nende temperatuuridega vist suht head lood kah
|
|
| Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
112 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
25.01.2019 19:50:35
|
|
|
| tont23 kirjutas: |
huvipärast küsiks kui paljud selliste suht ekstreemsete temp-dega ratast kasutavad ka igapäevaselt? ise olen 1korra vahele jätnud tööle mineku veloga -19 oli kah krt  |
kui vokk hoolduses, siis ei sõida
nüüd olin haige ja seetõttu jäi ka krõbedamatel ilmadel sõitmata
eks tuleva nädal saab linnukese kirja
Tööle on mingi 10-11km, kodukõrvalt läheb rong ka otse töökohta, aga sõidan hoolimata sellest vokiga, pole vahet, mis ilm
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
25.01.2019 20:48:36
|
|
|
| tont23 kirjutas: |
| arm2004 kirjutas: |
| mul 1,5a jooksul täpselt 1 päev jalutamist tööle. üle-eelmine sügis. eelmine päev sõitsin esikummi puru ja polnud paranduskomplekti kohe võtta. muidu kõik E-R veluga tööle ja tagasi. |
vaadates su profiili ,siis saartel on nende temperatuuridega vist suht head lood kah  |
teisipäeva hommik oli -19C ja sisemaaga võrreldes ikkagi kõrgem õhuniiskus. et päris nii pehmo meie ilm ka pole, et alla -5C ei lange
aga mis seal salata, üldiselt meil jah soojem ja mul suht lühike ots ka. selle -19-ga väga pikka otsa vast poleks kippunud ette võtma. muud midagi, aga nägu hakkas külmetama/näpistama. sõrmed said küll pideva käigu vahetamise ja pidurdamisega liikumist, aga ilmselt poleks neil ka sooja kuigi kauaks jagunud.
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
25.01.2019 21:41:23
|
|
|
eile saabusid saksast niisugused
26" ja 28" pidamine on kõvaks sõidetud lumel väga hää.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
25.01.2019 21:59:53
|
|
|
| olavsu1 kirjutas: |
26" ja 28" pidamine on kõvaks sõidetud lumel väga hää. |
mis laius?
prismas müüdi 28" 35-622 240 naastuga marathon winter'it 25€
tänaseks enam saada ei ole, kui siis mõnes poes veel riiulist leiab
https://www.prismamarket.ee/products/search/schwalbe
aga suht soodsad hinnad seal ka praegu
endale panin nood samad 35sed alla ja sitasti lükatud ja pressitud lumega teedel on ikka viisakas ülakehaaeroobika
eks MTB'ga ole ilma naastuta ja 2" rehviga sama, aga lenks niipalju laiem, et ei anna väga hoomata
cyclol aga lenks kitsas ja õlga pole, kõrgem samuti - vaja poksitrenni teha ilmselt, kuna samad lihasgrupid paistavad töötavat
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
25.01.2019 22:55:29
|
|
|
26" ja 28" pidamine on kõvaks sõidetud lumel väga hää. |
mis laius?
|
see mis oli ehk 28 x 2,00" / 622 x 50 mm ja 26 x 1,75" / 559 x 47 mm
ma proovisin eestist kah hankida. prismal olid ainult hinnasildid alles, kaupa mitte.
mul on 26" tagarehv selline, ees oli sügava mustriga suvekas, mile asemele nüüd 4 realine naast läks.
kunagi soovitati et taga võib kaherealine olla aga ees võiks olla neljarealine.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
26.01.2019 00:13:26
|
|
|
misasja, sul on ees 28" ja taga 26"?
_________________ nooope! |
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
26.01.2019 10:59:04
|
|
|
arm2004, mul on kolm ratast üks maantekas, kaks maasturit. ja veel kahe maanteratta jagu on raame.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
27.01.2019 15:31:14
|
|
|
Sellel talvel olen pehmo olnud ja päris palju on hakanud vahele jääma. Küll tervis jupsis ja siis külmus käiguvahetaja tross kinni, mis, olgem ausad, on hetkel peamine mitte-sõitmise põhjus. Viimane kord külmus soojast toast võetud ja töötaval rattal 2,5km trassi peal enne lõppu juba tross kinni - nii ikka päris rallit ei sõida.
Rehvivalik on mul nii ees kui taga Suomityres W160 26x1,90 mõõdus.
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
| Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
28.01.2019 23:08:42
|
|
|
mõttetu mant
litsate vahenditega saab tänapäeval endal led vilkuri viia rattast eemale, kuid see ei muuda juhtide käitumist
reeglina tulevad napikad sellest, et ei märgata ning mittemärkamine on muude tegevuste poolt hõivamisega seotud
isiklikult leian, et targem oleks pigem jala külge helkurrihm vms too võru panna - on mõistlikul kõrgusel ja väntamisega seonduv liikumine tuvastatav, lisaks helgivad ka viisakalt
linnas tiheda liiklusega kohas on jalgrattatule ja helkurite märkamine raskendatud, kuna tänapäeva autodel on suured erksad tuled ja mingi väike vilkuv tuluke ei tõmba enam tähelepanu - liita sinna veel praegune aeg, kus juht ei oska eeldadagi, et keegi sõidab rattaga
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
28.01.2019 23:36:41
|
|
|
linnas tiheda liiklusega kohas on jalgrattatule ja helkurite märkamine raskendatud, kuna tänapäeva autodel on suured erksad tuled ja mingi väike vilkuv tuluke ei tõmba enam tähelepanu
|
jah, kui jutt on neist jalgratta originaalidest, millel helgib korraga pisikene 2 x 4 cm ala. nood salvod on sellest suuremad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
29.01.2019 00:39:40
|
|
|
linnas tiheda liiklusega kohas on jalgrattatule ja helkurite märkamine raskendatud, kuna tänapäeva autodel on suured erksad tuled ja mingi väike vilkuv tuluke ei tõmba enam tähelepanu
|
jah, kui jutt on neist jalgratta originaalidest, millel helgib korraga pisikene 2 x 4 cm ala. nood salvod on sellest suuremad. |
kas nad kehtivale standardile ka vastavad, nood helkurid?
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
29.01.2019 03:18:08
|
|
|
| Seda ma öelda ei oska aga need Salvo helkurid, mis mul alles, kannatavad võrdluse Wital UO-75 helkuritega välja küll.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
29.01.2019 08:53:46
|
|
|
pole kunagi seda juhtunud, et tross kinni külmuks. mul pole originaal kõrid ka... minimopeedi esipiduri kõrid on kasutusel. paar kõri on ka viatka motorollerilt.
edit: keegi on kuskilt lakast leidnud helkurreketeid ja ma panen viite siia: https://www.osta.ee/vanad-jalgratta-helkurid-118511876.html |
Kunagi sain kelleltki mingit tööstuslikku trossikõri, punast värvi. Oli siseläbimõõdult avaram, ei külmunud kinni ka peale paduvihmajärgset jäidet. Kitsas kõri külmub vee sissesattumise korral kiirelt kinni.
Helkurreketeid oli veel möödunud suvel Tartus seal Laulupeo pst rattapoes. Võtsin endale paar tükki, isiklikuks tarbeks. Müüja kurtis, et inimestel ei ole huvi nende vastu. Olid jäänuk kunagisest varust. 2-3 tükki jäid minust sinna, võibolla on alleski.
|
|
| Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
04.02.2019 10:19:39
|
|
|
| Oskab keegi öelda, kas seadusega on sätestatud, kas jalgrattaga jääteel tohib sõita ? Pean siinkohal silmas jääteed mandrilt saarele...
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
04.02.2019 13:35:50
|
|
|
Kunagi sain kelleltki mingit tööstuslikku trossikõri, punast värvi. Oli siseläbimõõdult avaram, ei külmunud kinni ka peale paduvihmajärgset jäidet.
|
see oli co2 keevituse (kemppi) varuosa eks?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
05.02.2019 21:18:34
|
|
|
krt vana 26" mtb ja madala isteasendiga sain korduvalt 50+km/h kätte, siis täna õnnestus esimest korda uue vokiga 50km/h kätte saada - krt kas see mängib rolli, et jalad lähemal üksteisele vms, sest sarvedel sõites saab reiega vajutada, nagu muidu sõiduasend oli - nagu lihased nõrgemad vms
vahepeal 4kg kergemaks ka digimuutunud
ülekannete erinevus ka nii kehv ei ole
küll botikud ja teksapüksid takistavad liikuvust võrreldes suvise rõivaga ja lihaste soojaks saamine madalamate miinustega on mõistetav
aga häirivalt raske - krt äkki naelad veel blokeerivad tugevalt - ikka kummaliselt raske on sõita, samas isteasend absull ei häiri
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Jerry
4K külmavana

|
05.02.2019 21:23:17
|
|
|
naelad lisavad küll jahh takistust. Seda ütles mul poeg ka
_________________ Kes meie maale tulnud on ja kellel siin ei meeldi –
me rajad lahkelt lahti on, las minna, kui ei meeldi /Hando Runnel
Ellu jääb see, kes oskab oma kätega midagi valmis teha |
|
| Kommentaarid: 135 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
05.02.2019 21:57:30
|
|
|
| Jerry kirjutas: |
| naelad lisavad küll jahh takistust. Seda ütles mul poeg ka |
tavaline rehvimuster pidavat ka takistama, lugesin, et mingid prisma 5€ mantlite muster olevat selline, et pidevalt oleks ülesmäge.
samas eeldaksin, et naelte poolt kasvanud takistus oleks kuidagi tasandatav 2x kitsama rehviga
eks peab suvel mingid pool slikid alla panema ja porikad nurka viskama - siis vast tuleb see õigem kiirus välja
praegu on tunda see, et kiirelt suudan tempo üles spurtida, kuid vajub väga ruttu maha.
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
05.02.2019 22:07:38
|
|
|
libe, praegune pruun plöga teedel on paras pidur (ja tavott kui pdurdada on vaja).
ja kui palju rõhku rehvides 4 atm või vähem?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
05.02.2019 23:27:22
|
|
|
libe, praegune pruun plöga teedel on paras pidur (ja tavott kui pdurdada on vaja).
ja kui palju rõhku rehvides 4 atm või vähem? |
sõiduteed on sama puhtad, nagu nad ka suvel vihmaga on ja rõhku on hetkel ilmselt vähem, kuid kontaktpind on väiksem, kui 26/1,9"
hetkel 622/35
ja tavott on mingi võõras teema, kuna vokil on kett ikkagi koos hammakatega võimalikult puhtana hoitud ja määrin sisuliselt õlise kaltsuga
pesen ka regulaarselt
küll kevad näitab
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
06.02.2019 00:09:52
|
|
|
sõiduteed on sama puhtad, nagu nad ka suvel vihmaga
|
õhuke tati kiht on talvel alati. miinusega on ta paras takistus.
suvise vihmamärja teega ei anna võrreldagi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
06.02.2019 17:19:19
|
|
|
| tavaline rehvimuster pidavat ka takistama, lugesin, et mingid prisma 5€ mantlite muster olevat selline, et pidevalt oleks ülesmäge. |
Olid jah suvel mingid sellised 622 mm kummirõngad seal müügil. Huvi pärast ostsin omale paari. Materjal oli juba näpu vahel katsudes jäigem ja paks. Muster oli nagu vanasti vene rattarehvidel, see ei tohiks takistust avaldada.
Aga jäik materjal mõjub küll. Ühelt poolt oli lahe, et ei pidanud äärekive pelgama. Ka üsna kiiresti ja keharaskusega sadulas üle äärekivi minnes veljeni läbi ei löönud. Aga isegi 20 km/h tuli nende rehvide peal õudse pingutusega. Kuigi rõhu panin lausa 3 baarini. Muidu täiesti võetavad tõusud muutusid nende rehvidega väga rasketeks.
Kolm päeva sõitsin nende rehvidega. Siis ostsin samast Prismast 11-eurose tükihinnaga Schwalbed ja mu ratas hakkas lendama. Tasasel maal lappan kiirelt viimaste käikudeni ja 35 km/h tuleb kenasti ära. Kuigi see on linnaratas, millele on veel lai kruiseri lenks pandud.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
07.02.2019 13:39:34
|
|
|
Needsamad ongi. Suvel maksid tõrts üle 5 euro tükist.
Muster ei takista neil midagi. Sarnase mustriga nõuka-aegne rehv veereb tuntavalt kergemini.
Erinevus on juba näpu vahel mudides tunda. Nõukogude rehv on kah pehmem, kui Prisma rõngas.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
07.02.2019 15:31:13
|
|
|
ehh nõuka rehv oli oluliselt parema mustriga. seetõttu ka veeres paremini.
ma selliste peal veeresin.... pildil ülemine on parem kui alumine.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
12.02.2019 20:05:25
|
|
|
| miga kirjutas: |
| Mida päev edasi, seda enam mõtlen cycloka peale, aga tekkis küsimus. Kas cyclokal saab kasutada tavalisi pedaale ? Ma ei tahaks mingeid klipitavaid vms, täiesti tavalised pedaalid, sest ma tunnen end nii mugavamalt kui mu jalad on lahti ja võin panna jalga sobiva ketsi jne... |
kerin tuure veel juurde
mida aeg edasi, seda meeldivamaks mul selle vokiga sõitmine läheb
tänaseks on jalad enamvähem harjunud ja alguses põlves ilmnenud valu pole enam tundnud, mingi kummaline närvivalu oli
vana vokiga sarnast tempot pole ka veel üles võtnud, kuid praegu talv ka
täna hommikune sõit oli muidugi kitsa lenksuga päris põnev katsumus, rääkimata veel kitsas rehvist.
Pärnu maanteel viskas paar korda lappesse ja kõrvalteedel oli korralik ülakeha gümnastika.
käiguvahetusest olen seni kasutanud praktiliselt kõiki tagumisi hammakaid ja seda pea iga sõiduga.
kui varem kasutasin põhiliselt kolme ja harva nelja, siis nüüd on pidevalt mingi 6 hammakat 11st kasutusel
esimest väiksemat ja tagumist suuremat ei ole veel kasutanud.
Talvine sõiduasend on ehk pisut madalama sadulaga, kuna kasutatav riietus, botikud ning tingimused vajavad rohkem tallaga pedaalil olemist ning suvel ehk läheb natukene kõrgemale, kuid väga on hakanud meeldima sarvedel sõitmine, kuna siis on harjumuspäraselt ka reielihased parema koormuse all.
Ainus mis häirib, on pidurihoobade kaugus sõrmedest ja paksude kinnastega on haaramine raskendatud, pole ka viitsinud veel uurida, kas neid hoova kaugust lihtsalt reguleerida on võimalik, julgeks eeldada, et on.
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
21.02.2019 00:37:30
|
|
|
Mu talverattal külmus tagakäikari tross kinni. See kõrijupp, mis taga raamilt käikari juurde läheb. Ei liigu mitte mingi valemiga.
Kuidas lahti saaks, ei tea. Ratast tuppa tuua ei saa, sooja kohta remondiks ei ole. Nüüd mõtlen, kas lõigata tross läbi ja panna uus koos täispikkuses kõriga... või põletada sel kõrijupil kate maha ja loota, et siis saab vajadusel tsäksiga sulatades kevadeni sõita.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.02.2019 01:28:49
|
|
|
| Kassmees, lõika tross läbi ja pane uus. ma kaldub arvama, et trossil mõni kiud katki ja katkised kiuotsad stoperdavad...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
21.02.2019 03:33:10
|
|
|
| Enne viimast sula juhtus samuti. Niikui sula saabus, ma võtsin kõri raamikõrva tagant lahti, et seda kõri eemale nihutades trossi uurida. Korras on ta mul. Ei ole hargnevaid kiude. Määrisin siis tavotiga kokku trossi lõigu, mis sellesse kõrisse jääb, ja panin kõriotsa oma kohale tagasi. Tuli välja, et määrimine ei aidanud. Sula ajal töötas. Niikui eile see miinuskraad tuli, külmus seal taas tross kõrisse kinni.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 750 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
21.02.2019 10:50:23
|
|
|
| siis peab kõri sees olema kultuurkihti nii korralikult, et kõri tuleks vahetada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
22.02.2019 00:43:19
|
|
|
| Jõuab seda teha. Kuidagi sain värgi liikuma. See liigub kuni järgmise sula ja külmalaineni. Ehk sulailma ajal vahetan trossi ja kõri välja. Praegu kuuri ees ratast remontida pigem ei soovi. Noorena polnud miinus 20 kraadi kah mingi takistus.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
22.02.2019 01:28:44
|
|
|
| Kassmees kirjutas: |
| Jõuab seda teha. Kuidagi sain värgi liikuma. See liigub kuni järgmise sula ja külmalaineni. Ehk sulailma ajal vahetan trossi ja kõri välja. Praegu kuuri ees ratast remontida pigem ei soovi. Noorena polnud miinus 20 kraadi kah mingi takistus. |
mingi põhimõtteline kiiks, et töökotta ei vii või tõesti finants nii nõrk?
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
22.02.2019 14:04:11
|
|
|
| Kuna oskused on endal olemas ja ratas niisama saadud, siis pigem jah, põhimõtteline kiiks.
|
|
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|