praegune kellaaeg 17.06.2025 19:09:58
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MaXakas
Kreisi kasutaja

|
05.08.2018 23:52:49
|
|
|
Äkki see asi ei tööta ka B-katile? A-katile ei see see igatahes miskit tarka (ehk siis mingeid lambi-aegu aeg-ajalt lambi-õpetajate juurde randomiga näitab). Meiliga tulnud info hulgas oli telefoninumber, et sõiduõpetaja telefoninumber on selline, sealt saate endale sõiduaegu.
_________________ There is no such thing as allkiri! |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
44 |
|
tagasi üles |
|
 |
rewer
HV Guru

|
06.08.2018 11:02:28
|
|
|
Soovitaks kooli vahetada(midagi maksab). Võimalik et sügisel veidi vähem õpilasi aga samas tuleb uusi kursusi peale ja kui kuus korra-paar sõita saab siis ikka suht jama. Kujutan ette et selline venimine tõmbab ka motivatsiooni maha.
|
|
Kommentaarid: 1301 loe/lisa |
   |
2 :: |
918 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
06.08.2018 12:10:32
|
|
|
Soovitan mõnele õpetajale helistada, nemad vast teavad paremini milles asi või millal mõni vaba aeg tekib.
Edasi juhataja juurde ja kui midagi tarka ei saa siis küsi kogu raha tagasi ja võid ka tarbijaameti seltsiks võtta, teenus ei vasta kirjeldusele.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
06.08.2018 14:29:35
|
|
|
Kusjuures Tartus enamvähem sarnane ikaldus, kus sõiduõpetaja aegadega kitsas ja tehes valiku võib järgmise aja saada alles kuu pärast. Täpsest põhjusest ei saanudki aru, aga sisetunne ütleb, et probleem on suvine aeg ja iga töötaja üritab omale puhkust võimalikult suveks sebida, kui kõik sõiduõpetajad üritavad vähemalt paar nädalat puhkusest suvekuudele sebida ja samal ajal paljud noored üritavad just suvevaheajal load ära teha, võib see see graafikutes defitsiidina tunda anda.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
02.01.2019 19:15:28
|
|
|
Juhtimisõigus. Juhiloal kaotavad mõned kategooriad kehtivuse. E kanalites kehtivad edasi St. tervisetõend. Kuidas piiri taga tõestan juhtimisõigust? Tee uus juhiluba. Ok, e-teeninduses tehes ei tohi kodusele aadressile tellida. Vana juhiluba kaotab sel juhul kehtivuse Uus juhiluba tuleb tellida MNT ametisse.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
02.01.2019 19:59:22
|
|
|
Vanal loal on ju kuupäev peal, kust see välja paistab et ta ei kehti?
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
02.01.2019 20:10:24
|
|
|
Käisin täna MNT ametis küsimas. Nii mulle seletati. A, B kategooriad kehtivad 2024. aastani. Aga C, D, E kategooriad 2019. aastani. Lahter 11 juhiloal. Tervisetõend kehtib 2021. aastani.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrMo20
HV vaatleja

|
04.01.2019 00:30:18
|
|
|
Oisu. kirjutas: |
Käisin täna MNT ametis küsimas. Nii mulle seletati. A, B kategooriad kehtivad 2024. aastani. Aga C, D, E kategooriad 2019. aastani. Lahter 11 juhiloal. Tervisetõend kehtib 2021. aastani. |
Ise just C-kategooria kehtisvusaja lõppemisega tegin selle kehtivusaja pikendamise protsessi läbi.
Vana juhiluba kehtis okt.2023 ja C-kat okt.2018. MNT ametis käisin ainult sellepärast, et pidasin vajalikuks dokumendi fotot uuendada. Tegin ja kinnitasin kohapeal foto ning uue juhiloa taotluse tegin e-teeninduses (soodsam kui kohapeal). Postiga saadeti uus juhiluba koju.
Uus nüüd kehtib okt.2028 ja C-kat okt.2023. Tervisetõend kehtib mul aug.2023. Järgmine tegevus peaks olema selle pikendamine, et juhtimisõigused katkematult kehtiksid. Õigesti aru sain siis kui oleksin praegu okt.2018 seisuga uue tervisetõendi teinud siis oleks tervisetõendi ja juhiloa kehtivusajad klappima hakanud. Nende edaspidine uuendamine jäänuks samale ajale.
Spoiler 
Liiklusseadus (LS)
§ 124. Mootorsõiduki juhtimisõiguse peatamine ja peatumine
(6) Käesoleva paragrahvi lõikes 3 nimetatud juhtudel peatub mootorsõiduki juhtimisõigus juhiloa või tervisetõendi kehtivuse lõpupäevale või järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäevale järgneval päeval.
(3) Mootorsõiduki juhtimisõigus peatub, kui:
1) juhiloa kehtivusaeg on lõppenud;
2) saabub mootorsõidukijuhi järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäev.
(3 1) Kui kümneaastase kehtivusajaga juhiloale on kantud C-, D-kategooria ja C1-, D1-alamkategooria mootorsõiduki või CE-, DE-kategooria ja C1E-, D1E-alamkategooria autorongi juhtimisõigus kehtivusajaga viis aastat, peatub C-, D-kategooria ja C1-, D1-alamkategooria mootorsõiduki või CE-, DE-kategooria ja C1E-, D1E-alamkategooria autorongi juhtimisõigus juhiloale märgitud kehtivusaja lõppedes.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
MONGO
HV kasutaja

|
16.01.2019 14:28:35
|
|
|
Tervitus kaasfoorumlased.
Pöördun HinnaVaatlusesse üle pika aja, seekord maakonnalehe reporterina, sest oleks üks väike küsimus.
Vaatlesin nimelt maanteeameti eelmise aasta sõidueksamite statistikat ja märkasin, et Pärnumaal on eksami edukalt sooritajate protsent küllaltki madal. Samas olen ise kursis ühe juhtumiga, kus just käsil vaide esitamine.
Siit ka küsimus laiale ringile, kas kellelgi on möödunud aasta jooksul huvitavaid kogemusi sõidueksamitega ja / või vaide esitamiste ja / või eksamisalvestusega tutvumisega Pärnumaal? Kui on ja arvad, et võid neid jagada, siis ootaksin seda kas foorumis või sõnumiga.
Omalt poolt annan pioneeri ausõna, et pean kinni eetilistest normidest ja ei kirjuta automaatselt kellegi lausekatke põhjal klikilugu. Ootaksin pigem väikest arutelu ning kui sooviksin kirjutada, siis küsiksin selleks kenasti luba.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
19.01.2019 03:15:49
|
|
|
MONGO kirjutas: |
Pöördun HinnaVaatlusesse üle pika aja, seekord maakonnalehe reporterina, sest oleks üks väike küsimus.
Vaatlesin nimelt maanteeameti eelmise aasta sõidueksamite statistikat ja märkasin, et Pärnumaal on eksami edukalt sooritajate protsent küllaltki madal. Samas olen ise kursis ühe juhtumiga, kus just käsil vaide esitamine.
Siit ka küsimus laiale ringile, kas kellelgi on möödunud aasta jooksul huvitavaid kogemusi sõidueksamitega ja / või vaide esitamiste ja / või eksamisalvestusega tutvumisega Pärnumaal? Kui on ja arvad, et võid neid jagada, siis ootaksin seda kas foorumis või sõnumiga.
Omalt poolt annan pioneeri ausõna, et pean kinni eetilistest normidest ja ei kirjuta automaatselt kellegi lausekatke põhjal klikilugu. Ootaksin pigem väikest arutelu ning kui sooviksin kirjutada, siis küsiksin selleks kenasti luba. |
Mul oli üleeelmisel aastal küllalt positiivne kogemus, kas sellest on abi?
Aga üleüldiselt võib põhjuseid otsida ilmselt meie eksamisüsteemist, kus eksamineeritavad viiakse spetsiaalselt idiootsetesse kohtadesse ning seetõttu kulub pool sõiduõppest nende üksikute liiklusskeemide pähetuupimiseks, mitte sõitma õppimiseks.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
19.01.2019 12:42:39
|
|
|
Ma läksin Maanteeametisse eksamile teadmistega tutvusringkonnast ja autokoolist, et Maanteeameti eksamineerijad ei oska oma tööd, peedistavad eksaminandi ja norivad absoluutselt iga asja kallal, et saaks vaid läbi kukutada. Kogemus oli vastupidine - eksamineerija oli ääretult sümpaatne ja rahulik ning lõppkokkuvõttes imestasin, et nii kergesti üldse läbi sain
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
19.01.2019 13:44:10
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Ma läksin Maanteeametisse eksamile teadmistega tutvusringkonnast ja autokoolist, et Maanteeameti eksamineerijad ei oska oma tööd, peedistavad eksaminandi ja norivad absoluutselt iga asja kallal, et saaks vaid läbi kukutada. Kogemus oli vastupidine - eksamineerija oli ääretult sümpaatne ja rahulik ning lõppkokkuvõttes imestasin, et nii kergesti üldse läbi sain :o |
Sarnane kogemus.
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
19.01.2019 15:39:52
|
|
|
Ma läksin Maanteeametisse eksamile teadmistega tutvusringkonnast ja autokoolist, et Maanteeameti eksamineerijad ei oska oma tööd, peedistavad eksaminandi ja norivad absoluutselt iga asja kallal, et saaks vaid läbi kukutada. Kogemus oli vastupidine - eksamineerija oli ääretult sümpaatne ja rahulik ning lõppkokkuvõttes imestasin, et nii kergesti üldse läbi sain  |
Täiesti samasugune kogemus
|
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
mcmudakäkk
HV vaatleja
|
19.01.2019 16:03:24
|
|
|
Ma läksin Maanteeametisse eksamile teadmistega tutvusringkonnast ja autokoolist, et Maanteeameti eksamineerijad ei oska oma tööd, peedistavad eksaminandi ja norivad absoluutselt iga asja kallal, et saaks vaid läbi kukutada. Kogemus oli vastupidine - eksamineerija oli ääretult sümpaatne ja rahulik ning lõppkokkuvõttes imestasin, et nii kergesti üldse läbi sain  |
Sama. 3-punkti pöördel näitasin ainult ühekorra suunda, eksmineerija kohe küsis, et kas midagi valesti ka läks, ütlesin, et suunda oleksin pidanud rohkem näitama, oli vastusega rahul. Peale 2 kordset välja suretamist tõusul startimisel, vana ütles, et mõtle hästi rahulikult, mis valesti on, loll olin teise käiguga seisma jäänud ja siis üritasin kohe uuesti sellega startida. Kogu eksam oli normaalsetes kohtades, ei veetud kuskile jumal teab kuhu tupiktänavatesse. Pärast ARKi parklas analüüsi tehes, ütles vana, et kogenematusest tingitud vead, aga muus osas palju õnne, eksam sooritatud.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
19.01.2019 17:31:39
|
|
|
Pange omale sõidueksam esmaspäeval kell 17.00 tamsaare ja sõpaka ristil olevasse tanklasse, saate 30min ummikus seista
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
22.01.2019 19:46:50
|
|
|
pots4t4j4, mnt eksamid hakkavad ikka arkist, seal pole nagu midagi endal kirja panna.
endal läks aega 4 korda et eksam sooritatud saada, aga mittesooritused olid puhtalt oma lollus ja närvid vedasid alt. 3 erinevat eksamineerijat, kõik tallinnas, ja sama kogemus, mis Betamaxil, rahulikud, sümpaatsed. ei olnud mingit norimist ega jama keeramist kuskile imelikesse urgastesse.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
23.01.2019 11:58:06
|
|
|
sakinaga kirjutas: |
ARKi pole ammu enam. |
Tundub, et kell 17.00 ajal Tammsaare ja Sõpaka ristil olevas tanklas on.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
23.01.2019 12:26:17
|
|
|
sakinaga kirjutas: |
ARKi pole ammu enam. |
Tundub, et kell 17.00 ajal Tammsaare ja Sõpaka ristil olevas tanklas on. |
viimame kord, kui kütsi käisin võtmas, siis seal kandis oli veel bensukas, arki nagu ei silma ei hakand... aga see oli eelmine aasta ka juba, vb vahepeal sinna ehitatud midagi.
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
pisikera
HV vaatleja
|
30.01.2019 09:27:55
Pärnu ark kogemus |
|
|
Omalt poolt annan pioneeri ausõna, et pean kinni eetilistest normidest ja ei kirjuta automaatselt kellegi lausekatke põhjal klikilugu. Ootaksin pigem väikest arutelu ning kui sooviksin kirjutada, siis küsiksin selleks kenasti luba. |
Minul on hetkel käimas vaie Pärnu Büroos. Pikk jutt lühidalt.. Sõitsin eksami lõpus selle suure tuisuga maksimarketi ringil, suunaga pärnust tagasi pärnu. Hoidsin sisemisele ringile, kuna äärmine ju lõpeb haapsalu poole ära, ringilt tulles ütles eksamineerija et kõik. Olin liiga ringi keskjoone lähedal, kuigi ühtegi teist autot polnud, tekitasin nö liiklusoktliku olukorra,ok lepin sellega, kuigi tegemist oli paiknemisveaga. Hiljem raportit lugedes selgus, et olin teinud hoopis vead ümberreastumine ohtlikult ja ebamõistlik aeglane sõit ja pidurdusvalmidus.. ühesõnaga raport ei klapi eksamineerija jutuga ja neid raporti vigu mul ei olnud. Vaatame mis saab. Mainin ära et tegemist oli selle 28 jaanuar suure tuisuga, kus kitsal nurme teel 90 alas, täis tuisanud ja ülilibedal maanteelõigul, samal ajal tuiskas ja nähtavus null, sõitsin 80ga.. seega minu arust ei ole ebamõistlik. Autokool saatis vut vut vaidlustama. Kui tegingi vea, siis tunnistan, kuid hetkel tahan lihtsalt teada, miks raport ei klapi. Eksamineerija ka lõpus väitis et kahju, nii väike viga ja muidu sõitsin hästi, teine kord tuled kindlasti arkist välja lubadega..
Ja minu vaide esitamine pole teemal, et andke load, pole midagi valesti teinud, vaid pigem selguse saamine, kus ma tegin need raportis kirjas olnud vead ja miks eksamineerija ka hiljem viga arutades mulle nendest ei rääkinud. Uus eksami aeg kirjas ja lähen sinna, kuid kui tegingi sellised vead, siis tahaks teada, et vigadest õppida
|
|
tagasi üles |
|
 |
mufferino
Kreisi kasutaja
|
30.01.2019 12:22:03
Re: Pärnu ark kogemus |
|
|
pisikera kirjutas: |
Minul on hetkel käimas vaie Pärnu Büroos. Pikk jutt lühidalt.. Sõitsin eksami lõpus selle suure tuisuga maksimarketi ringil, suunaga pärnust tagasi pärnu. Hoidsin sisemisele ringile, kuna äärmine ju lõpeb haapsalu poole ära, ringilt tulles ütles eksamineerija et kõik. Olin liiga ringi keskjoone lähedal, kuigi ühtegi teist autot polnud, tekitasin nö liiklusoktliku olukorra,ok lepin sellega, kuigi tegemist oli paiknemisveaga. Hiljem raportit lugedes selgus, et olin teinud hoopis vead ümberreastumine ohtlikult ja ebamõistlik aeglane sõit ja pidurdusvalmidus.. ühesõnaga raport ei klapi eksamineerija jutuga ja neid raporti vigu mul ei olnud. Vaatame mis saab. Mainin ära et tegemist oli selle 28 jaanuar suure tuisuga, kus kitsal nurme teel 90 alas, täis tuisanud ja ülilibedal maanteelõigul, samal ajal tuiskas ja nähtavus null, sõitsin 80ga.. seega minu arust ei ole ebamõistlik. Autokool saatis vut vut vaidlustama. Kui tegingi vea, siis tunnistan, kuid hetkel tahan lihtsalt teada, miks raport ei klapi. Eksamineerija ka lõpus väitis et kahju, nii väike viga ja muidu sõitsin hästi, teine kord tuled kindlasti arkist välja lubadega..
Ja minu vaide esitamine pole teemal, et andke load, pole midagi valesti teinud, vaid pigem selguse saamine, kus ma tegin need raportis kirjas olnud vead ja miks eksamineerija ka hiljem viga arutades mulle nendest ei rääkinud. Uus eksami aeg kirjas ja lähen sinna, kuid kui tegingi sellised vead, siis tahaks teada, et vigadest õppida  |
* ää hirmuta, ma lähen 6ndal pärnusse .. tallinnas olid ebardlikult pikad järjekorrad
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
pisikera
HV vaatleja
|
30.01.2019 12:40:09
|
|
|
Ei üritagi hirmutada.. meil 3 eksamineerijat.. aga üks on eriline, kelle otsa sattusin loodan, et satud kellegi teise juurde, EDU!
|
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
30.01.2019 14:12:38
|
|
|
Selle jutu põhjal saaks eksamineerija läbi kukutada. Midagi jääb vist rääkimata.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
pisikera
HV vaatleja
|
30.01.2019 14:24:18
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Selle jutu põhjal saaks eksamineerija läbi kukutada. Midagi jääb vist rääkimata. |
Kahjuks v õnneks mitte. Ise algul arvasin, et vb tõesti paiknesin valesti ja tegin vea, hea küll.. aga kui hiljem nägin raportit, siis oli asi kahtlane.. minu nn tehtud veast polnud sõnagi, kuigi ta nimetas seda mingiks c-kategooria raskeks veaks.. ja kirja oli pandud 2 viga, mida ma ise ei tea, et oleks teinud ja ka tema ei rääkinud nendest midagi.. seega jah.. kahtlane..Autos istudes kui olime tagasi jõudnud nimetaski vaid seda ringil tehtud viga.. et muu korras..
See ongi põhjus, miks vaide tegin, autokooli soovitusel. Tahaks teada kus tegin siis vea ja millal.. ise kahjuks ei oska küll selle kohta hetkel midagi öelda, kiirus mõistlik ja muud nagu polnud, liiklust oli vähe, ainult üli kehv ilm. Õnneks kaamerates ka jutt peal, et kuna kooli esindajad lähevad videoga tutvuma, ehk saab selgust. Ma ei pea valeks, et kukkusin läbi ja võin alati teha eksami uuesti, kui vaja ja vigadest õppida, hetkel aga kahjuks ei tea, mida õppida 8-daks peaks komisjoni otsus käes olema selle koha pealt ja eks annan siis ka siin teada, kui saamatu juht ma olen
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
31.01.2019 02:17:34
Re: Pärnu ark kogemus |
|
|
muffyN kirjutas: |
pisikera kirjutas: |
Ja minu vaide esitamine pole teemal, et andke load, pole midagi valesti teinud, vaid pigem selguse saamine, kus ma tegin need raportis kirjas olnud vead ja miks eksamineerija ka hiljem viga arutades mulle nendest ei rääkinud. Uus eksami aeg kirjas ja lähen sinna, kuid kui tegingi sellised vead, siis tahaks teada, et vigadest õppida  |
* ää hirmuta, ma lähen 6ndal pärnusse .. tallinnas olid ebardlikult pikad järjekorrad  |
Võta kindlasti paar sõidutundi kohalikust autokoolist, isegi siis kui arvad, et Pärnut tunned.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|