10 000 luumenit on päevavalguse intensiivsus, ehk siis paras õues vaadata.
Mis selles HDMI 2.x nii erilist on. Tühi number, millega pole pikalt midagi peale hakata. Ütleks, et puhas marketing. https://www.cnet.com/news/hdmi-2-1-what-you-need-to-know/
Jaa-jah, teil on õigus minuga mitte nõustuda _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
hdmi 2.1 mängimise jaoks ja täisväärtusliku heli jaoks.
Hetkel vaid mängimise jaoks, muu on veel tulevik _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
londiste, need on numbrid ja cnet artikkel ütleb hästi, et need on ulmvendade unelm, mis ei saa veel niipea teoks ega anna 99.9% tarbijatest mitte kui midagist.
Need on tühipaljad, teoreetilised marketingi numbrid.
Minugipoolest võite hommepäev 2.1 kaabli omale osta, et ehk mahub sealt paremini olemasolev läbi.
Demo välja arvata siis mingit praktilist ei ennustata veel aastaid selle standardi õigustamiseks tarbija jaoks.
Viidatud eARC on jälle midagi põnevamat. Samas, jällegi, teleris edastatavast sisust see pigem niipea meie teleritesse ei jõua, ehk siis sealt pole seda mööda kaabllit ka ressi minemas. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Samas, jällegi, teleris edastatavast sisust see pigem niipea meie teleritesse ei jõua, ehk siis sealt pole seda mööda kaabllit ka ressi minemas.
No ainukesed on netflix ja amazon prime kes edastavad hektle kohitsetud dolby atmost, siit saaks täisväärtusliku välja võluda tulevikus.
Muu jaoks seda vaja vast polegi _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Telerit arvuti taha ühendades vägagi vajalik see 2.1 (kui paneel ka kõrgemat kui 60Hz lubab). _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
Esimesed päevad uue LG telekaga (55UK7550). Kaks suuremat tähelepanekut vs eelmise Samsungiga (UE55MU6172)
LG OS ja pult palju mõnusam kasutada. Samas on veidi uimasem äppe laadmima.
LG IPS paneel on toreda vaatenurgaga, aga Samsung oli palju paremini vaikimisi seadistatud. LG "local dimming" funktsioon sellel telekal on täielik BS ja ei kannata põhimõtteliselt üldse kasutada. Aktiivsena muutuvad heledaid objekte sisaldavad tumeda perimeetriga kaadrid väga triibuliseks. Äärtest valgustatud paneeli vead võimenduvad mitmekordselt.
Valges toas ei pane silm muidugi seda heledat triipu nii palju tähele, aga märgatav on ta siiski.
Üks asi veel. HDD pealt 4K meediat läbi ruuteri tõmmates kipub puhverdamise pause tegema. Wifi vs juhe ei olnud mingit vahet, puhverdas samamoodi. USB pulgalt mängis kenasti ja katkestusteta 4K 10bit HEVCi nii, nagu kirjade järgi mängitama peakski. _________________ Liitu Opencode Go soodsa coding plaaniga ja saa 5€ soodust! Liitu Wise'ga!
Telerit arvuti taha ühendades vägagi vajalik see 2.1 (kui paneel ka kõrgemat kui 60Hz lubab).
vaid mängimiseks
Fhd 120hz saab praegugi panna _________________ This message was sent from space using stargate
Üks asi veel. HDD pealt 4K meediat läbi ruuteri tõmmates kipub puhverdamise pause tegema. Wifi vs juhe ei olnud mingit vahet, puhverdas samamoodi. USB pulgalt mängis kenasti ja katkestusteta 4K 10bit HEVCi nii, nagu kirjade järgi mängitama peakski.
Üks asi veel. HDD pealt 4K meediat läbi ruuteri tõmmates kipub puhverdamise pause tegema. Wifi vs juhe ei olnud mingit vahet, puhverdas samamoodi. USB pulgalt mängis kenasti ja katkestusteta 4K 10bit HEVCi nii, nagu kirjade järgi mängitama peakski.
CNN fänn ja OLED-----ära osta
Muul juhul ok _________________ This message was sent from space using stargate
Huvitav kui oled kõva geimer näiteks, kas HUD (minimap jne) ei kipu sisse põlema lõpuks Need ju enamus ajast kõigil mängudel ühes kohas
Mina oma telia reklaami sain küll suuremalt jaolt välja refreshitud aga mingil (hele)musta taustal on seda ikka õrnalt näha. Keegi teine muidugi ei oska vaadata aga ise leian/otsin agaajalt ikka üles
_________________ This message was sent from space using stargate
Huvitav kui oled kõva geimer näiteks, kas HUD (minimap jne) ei kipu sisse põlema lõpuks Need ju enamus ajast kõigil mängudel ühes kohas
Mina oma telia reklaami sain küll suuremalt jaolt välja refreshitud aga mingil (hele)musta taustal on seda ikka õrnalt näha. Keegi teine muidugi ei oska vaadata aga ise leian/otsin agaajalt ikka üles
a technology that promises to make remarkable improvements on the most critical shortcomings of LED-backlit LCD TVs: Backlight bleed, and grayish blacks.
a technology that promises to make remarkable improvements on the most critical shortcomings of LED-backlit LCD TVs: Backlight bleed, and grayish blacks.
väga hea, et keegi sellest lõpuks mingi reaalse katsetuse teeb. selle tehnoloogia probleemid on olnud hind ja vaatenurgad. seal on sõna otseses mõttes 2 ekraani üksteise peal.
nüüdsed hirmheledad paneelid peaks olema võimelised lahendama väheneva heleduse probleemi, mida ka kasutatakse nagu näha sellest 2900 nit numbrist. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
see lihtsalt peab olema kaks ekraani üksteise peal. okei, lcd kihti. muidu ei oleks ju võimalik ära katta. _________________ - londiste
Tähelepanek lg c8 kohta.Kui mängib 4k film kas siis pillti reguleerida ei saagi või-pildi seaded on hallid ja neid kasutada ei saa.Täna alles avastasin,et heli reguleerimata toa järgi-vist isegi läks paremaks.
Millega seda 4K filmi vaatad?
Sisemine pleier või Plex, XPlay vms?
pinkman kirjutas:
Tähelepanek lg c8 kohta.Kui mängib 4k film kas siis pillti reguleerida ei saagi või-pildi seaded on hallid ja neid kasutada ei saa.Täna alles avastasin,et heli reguleerimata toa järgi-vist isegi läks paremaks.
Üldiselt kõike saab regullida, peab vastav profiil olema
Kuigi ma ei saa aru, mis see heli siia puutub _________________ This message was sent from space using stargate
Millega seda 4K filmi vaatad?
Sisemine pleier või Plex, XPlay vms?
pinkman kirjutas:
Lg kodukalt tõmbasin läpakasse mingi junni ja vaatan üle wifi.
Kunagi oli plasma telekate suurim probleem energikulu ja ekraani sissepõlemine. Nüüd OLED - a saadi kulu maha aga sissepõlemine on. Eks ootame midagi uut ja paremat.
Eks kui sama mängu mängida palju, siis põleb ka lõpuks sisse. Ise hetkel B8 ja C8 vahel, ei suuda endale seda C8 hinnavahe puht cpu tõttu maha müüa. Ega see hind enam 65 tollistel vast ei lange, tuleb ära tuua.
rtingsi võrdlust vaadates ma ei saa aru küll mis see C8 mulle andma peaks selle lisa 300€ eest.
Eks kui sama mängu mängida palju, siis põleb ka lõpuks sisse. Ise hetkel B8 ja C8 vahel, ei suuda endale seda C8 hinnavahe puht cpu tõttu maha müüa. Ega see hind enam 65 tollistel vast ei lange, tuleb ära tuua.
rtingsi võrdlust vaadates ma ei saa aru küll mis see C8 mulle andma peaks selle lisa 300€ eest.
kui sa telekat sisuliselt monitorina kasutad, on vahe väike.
vahe on pilditöötlusproses, a7 vs a9. värvid, kontrast ja mõni asi veel said väiksema kasu aga oluline boonus on ikka pilditöötlus ja -parandused. _________________ - londiste
LCD edasi arendus, mis peaks teoorias olema väga paljulubav. Lühidalt, 2 LCD moodulit üksteise peale pandud. Alumine on monokroomne ja pealmine paneel tavaline 4k lcd. See teoorias ja ka tegelikuses(Video autori sõnad) kaotab ära nn. blooming effekti. eredates kohtades mustal taustal. Siin tasub meelde jätta, et antud youtuber ei karda toote vigu välja öelda. Sellegi poolest oma silm on kuningas. Ei tea kas Eestis ka sellist isendit saab näha. Mis arvate?
alar26t, Jep postitamise hetkel polnud sellest kokkuvõtvat videot ja mina kuulsin sellest esimest korda Laupäeval kui Linus mainis seda nädalases WAN shows. Seetõttu otsisin internetist mingi lingi kah välja ja ei hakanud tervet 80 minutilist videot siia linkima.
Ise olen palju enam huvitatud sellest tehnoloogiast monitorides (sest OLED monitore meil pole ja MicroLED on veel kaugel) aga kuna Hisense neid ei tooda, siis jääb ainult lootus et teised tootjad nägid seda videot ja plaanivad selle tehnoloogiaga midagi ette võtta. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Vanemad ostsid uue Sony teleka XF8305 seeria ning tahaks seda liita LG BH6520T kodukinoga, et telekat vaadates (Starmini CI+ kaart) heli tuleks kodukinost. Hetkel/vanasti siis läheb optika kaabel kodukinost telekasse ja heli tuleb aga Sony puldiga volüümi kontrollida ei saa nagu vanast sai, kui telekas oli ka LG.
Kas ma saan midagi teha või peab hakkama uue Sony kodukino poole vaatama?
Ma proovisin vist mingi 4 erinevat 10 meetrist HDMI kaablit ja no tee mis tahad ei tööta nagu vaja kui mõni HDR 4k asi tööle panna hakkab üks paras piksliporr pihta.
Esimene tavaline 1 meetrine kaabel mis sahtlist leidsin töötab nagu peab
Ma ei raatsi mingit hirmkallist kaablit ka osta, ega muud kui tuleb arvuti telerile lähemale viia.
Miks peab arvuti hdmi kaabliga ühendama tänapäeval? Muud kaasaegsed meetodid on ju olemas. Netflix, plex jms. _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Vanemad ostsid uue Sony teleka XF8305 seeria ning tahaks seda liita LG BH6520T kodukinoga, et telekat vaadates (Starmini CI+ kaart) heli tuleks kodukinost. Hetkel/vanasti siis läheb optika kaabel kodukinost telekasse ja heli tuleb aga Sony puldiga volüümi kontrollida ei saa nagu vanast sai, kui telekas oli ka LG.
Kas ma saan midagi teha või peab hakkama uue Sony kodukino poole vaatama?
Mul on nii: Starbox on HDMI'ga vana Sony teleka taga ning telekast läheb optika ühte vanasse ressiiverisse. Starboxi puldiga laseb heli reguleerida küll.
Sinu puhul äkki oleks variant mingi häälestatav universaalpult või lihtsalt soundbar ressiiveri asemel?
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.