Ma eile vaatasin ka neid Fibaro paljulubavaid reklaame.
Samas, kas ikka julgen selle pesa seina keerata, sest nelja aasta jooksul väsisid Fibaro nutipistikutest kolm tükki täiesti ära. Lihtsalt kuumenesid üle, kuigi kasutuses olid harva kasutatavate õhksoojuspumba, pesumasina ja isegi vanema teleri taga.
Lihtsalt kärssasid ära.
2000W võimsusega elektriradika taga läks pistik suht kohe ja kiiresti kuumaks, ja seega kütte juhtimiseks ma Fibarot kasutada ei saanudki. Õnneks Neo tooted kõlbasid selleks otstarbeks.
Neo Coolcam pistikud pole nii fäänsid aga vähemalt ei kärssa
Ka Aeotec samalaadse adapteriga ma sellist kuumenemist ja kärssamist ei tähelda.
Nende pesa-pistiku vahele torgatavate adapteritega on tavaliselt nii, et ehk on kontakt selle võimsuse läbi laskmiseks lihtsalt kehvake. No heakene küll, vahetasin prooviks pesad ära (kaabel 2,5mm2)
Õhksoojuspumbal, mis tarbis maksimumis 1200-1400W, enamasti alla 1000W panin Fibaro isegi ilma pistikuta külge, keerasin 4mm2 juhtmed liitmikega korralikult pesa pistikpulkade otsa elektrikilbis
kinni, ei aita, Fibaro pistikud lihtsalt lähevad sisemiselt kuumaks ja hakkavad lõpuks ülekuumenemise tõttu kärssama. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Sain eile küüned taha sellele isendile. Esimese asjana hakkas silma poolläbipaistvast korpusest läbi kumav ristkülik mis oli kahtlaselt ESP8266 12E nägu. Kruvisin lahti ja nii oligi. Ja VCC, GND, TX, RX pinid ka kenasti välja toodud ja märgistatud Lasin hetk tagasi Tasmota peale - täitsa toimib. Dallase temp info on olemas, nupp toimib sisendina ja kaks peal olevat LEDi mis on IO jalgade külge ühendatud toimivad samuti. Tuvastasin ka IR blasterite ja receiveri jalad: vastavalt siis GPIO12 ja GPIO16.
Paraku tundub, et võrreldes olemasoleva Tasmota IR-Extender riistvaraga on Blastboti loogika inverteeritud, seega vaja natuke koodi mudida.
Aga üldiselt, kui vaadata seda BlastBoti kui standalone jubinat koos tema enda äpiga, juba siis paistab asjalik asi olema. Teed mingid stseenid valmis, stiilis: Vaata telekat, Vaata MediaPC'd, Mängi Playstationiga, vms ja lülitab vajalikud seadmed sisse, mittevajalikud välja. Saad panna käsklustele delayd vahele et seadmed jõuaksid ilusti käima joosta jne.
Kunagi maadlesin Orvibo sarnase jubinaga aga sellega sihtmärgile ei jõudnudki.
Jägaja sulle vist sattusid pistikud ühest partiist, millega Fibarol oligi probleeme - oleks müüjale tagasi andnud need. Oleks uued saanud vastu.
Ma ise juhin hetkel Homeyga 5 erinevat nutipistikut. 2tk on koormusega 1500-2000w, 2tk umbes 1250w ja 1 on väikse 250w radika küljes. Kõik on mul vähemalt 2a vanad pistikud ja töötavad.
Samuti peaks tähelepanu pöörama, et nende nutipistikute max võimsus on mõeldud "resistive load" jaoks. Ala radiaatorid jms. Ma küll ise ei ole elektrik, aga kõik kes sellega kokku puutuvad ütlevad kui ühest suust, et õhksoojuspumba käivitusvool võib olla hetkeliselt korduvalt suurem nominaalvõimsusest. Seega tasuks enne tehnilised andmed üle tsekata kui südamerahus seal mingit väikese releega pistikut kasutada.
Fibaro nutipistiku manualis ka: In case of loads other than resistive please observe cosɸ and use load lower than rated if necessary. It is not recommended to exceed 3A for 250V AC, cosɸ=0.4
Iga asi ei sobi kõigeks.
Näitena - ma ei suutnud mitte ühtegi Z-Wave releed (fibaro, qubino, widom, aeotec) panna juhtima külmkapi kompressorit, mis oli umbes 300w tarbimisega. Lihtsalt andis ülekoormuse, viskas relee OFF ja kogu lugu.
Selle käivitusvoolu osa on ka järele proovitud. Üks õhksoojuspump lasi ka enamuse releesid häiresse. Väiksema võimsusega soojuspump aga eneregiamõõte graafiku põhjal jäigi sinna max. käivitusvool 1400W kanti umbes. Kuna tegu on üldjuhul invertermootoritega, siis neil puudub ka järsk käivitusvoolu tõus.
Külmkapil paraku on on-off reziimis töö, sellega pole ime ka. Käivitusvoolu mõõdetakse ikka kordajates.
Samas elektriradikas on täiesti ja pesumasin on enam-vähem takistuslikud koormused.
Aga see selleks, ega need pesad väsisid ära aja jooksul, mitte kohe alguses, garantii oli ammu läbi.
Praegult seisavad kõik nagunii riiulis ja domoticz on OFF. Ootan mingit mugavamat kontrollerit, ei viitsi ikka ise leiutada ja aretada miskit. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Kuidas see ümmargune nupp sobib kandilisse Schneideri raami?
Seal on mingi vaheraam küll. Kas see eeldab, et väljanägemine jääb siis nagu vana Schneideri toodang? Või... _________________ The sh*t has hit the fan.
Jaank - ikka on. Kaabliga automaatikat teevad eestis paljud ettevõtted. Enamasti KNX baasil. Z-Wave portfellis ka DIN moodulid kõik olemas ja võimalus kilpi panna - küsimus taandub sellele mis automaatika ja selle välja ehitamise eelarve on.
Lauri - ma ei ole neid vaheraame näinud oma silmaga, midagi nad seal mõelnud on.. Mul on natuke kurb, et lülitid 1 klahviga on kõik. Võiks olla kahene ka (relee või lausa dimmer). Aga mis seal ikka.
Kuidas see ümmargune nupp sobib kandilisse Schneideri raami?
Seal on mingi vaheraam küll. Kas see eeldab, et väljanägemine jääb siis nagu vana Schneideri toodang? Või...
Kirjutavad midagi sellist, et...
tsitaat:
FIBARO Walli is compatible* with front plates of other manufacturers: GIRA - System 55**, Legrand - Celiane, Schneider - Odace. If you are attracted to the sockets you already have, equip them with an smart flush-mounted part and enjoy smart home features without having the front plate replaced.
Mudelite valik on limiteeritud ja seega peavad täpselt mainitud tooetseeriate lülitid ja pistikud olema.
Pigem huvitab, kas need lülitid vajavad ka neutraaljuhtme olemasolu.
Mul juba aasta või rohkem üks seisab paigaldamata kujul, kuna see sigudik siiski tahab neutraali olemasolu. Pole sellega tegeleda viitsinud. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Jah, seda ma lugesin ise ka lõpuks välja, et saab jätta vanad asjad alles. Aga... kui mul praegu ei ole need sobilikud lülitid-pistikud ning tahaks panna neljase grupi Fibaro ümmargusi, siis vahin ikka samamoodi nagu pull põlend laudaust. _________________ The sh*t has hit the fan.
siis paned 4 ühest, freesid toosid kipseinas ümber selle saavutamiseks
Ega jah, palju variante pole, mul on isegi seitsmene rivi olemas, samas ükski pole kirjeldatud sobiv seeria. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Nojah, mul ei ole igas seinas kips, osa on Aeroc ning ei hakka neid küll ringi puurima ning vanasid auke täitma. Köögis on neljane rivi, kolm pistikut ja üks lüliti. Viiesed on teleka taga ja "kontori"laudade juures. Mujal saab hakkama ka lühematega. _________________ The sh*t has hit the fan.
Kes tahab, saab proovida Fibaro uut äppi https://www.fibaro.com/en/smart-home-app/ _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Kui palju siin Aqara smart home kasutajaid on? Ma saan aru ühe hubiga saab max 20 asja ühendada, kas korraga saab ka mitut hubi süsteemis hoida kui tekib tahtmine rohkem seadmeid ühendada? 20 seadet pole ju teab mis palju, kui tahaks kasvõi igasse tuppa temperatuurianduri panna + laelambis 3 smart pirni juba jne jne
Kas mingid lahendused siinmail on ka levinud, mida uusehitistel kasutada? Ala tarkade pistikute asemel toimuks asi kilbis.
Endale panen sellise kus on nii kilbis kui ka mõned ilma juhtmeta. Mõtlesin ka alguses panna KNX-i, kuid leidsin lihtsama lahenduse. Juhul kui tahad kilpi panna siis pead vaatama, et saaks kohe alguses pandud kaabel millel oleks veel 2 TP (0,8mm) lisaks.
... leidsin lihtsama lahenduse. Juhul kui tahad kilpi panna siis pead vaatama, et saaks kohe alguses pandud kaabel millel oleks veel 2 TP (0,8mm) lisaks.
mingit näidet või linki? mida kilbitamisel silmas pidada või mis põhimõtteid arvestada optimaalse lahenduse leidmisel?
ei tahaks igat valgustit ja pistikupesa kilbist eraldi vedada ... samas ei tahaks ka hiljem puuduseid avastada _________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100
Kui sa ehitad uut või uuendad elektrisüsteemi siis asi lihtne, paned kaabli kus on juba sees 0,8 keerupaar. Sealt mööda hakkab siis liikuma 24V signaal. Kui see osutub ebaotstarbekaks siis juhtmeta lahendus või kombineeritud. Alustada tuleb minu arvetes sellest, milliseid funktsionaalsusi sa kogu lahenduselt ootad. Juhul kui ainult valgustus siis ei ole vaja väga pead murda aga kui soovid sinna juurde ka küte, kardinad, heli, valve jne. on asi juba keerulisem. Kui elad asukohas kus palju wifi võrke siis võib ainult 2,4 GHz sagedusel töötav võrk olla risk, sest kanalite arv sellel sagedusel ikkagi piiratud. Panen ühe lihtsa kombineeritud lahenduse skeemi ka juurde.
Kuidas siinsed hindavad seda kohe-kohe tulevat 5G "asjade internetti" - kas see asjade internet ei muuda neid seniseid targa kodu süsteeme natuke vananenuks. Kas ei ole oht, kui täna panustada tänastele targa kodu süsteemidele, siis homse asjade interneti trehnoloogiaga võrreldes on tänane panustamine tupiktee või ebamõistlik.
Kuidas siinsed hindavad seda kohe-kohe tulevat 5G "asjade internetti" - kas see asjade internet ei muuda neid seniseid targa kodu süsteeme natuke vananenuks. Kas ei ole oht, kui täna panustada tänastele targa kodu süsteemidele, siis homse asjade interneti trehnoloogiaga võrreldes on tänane panustamine tupiktee või ebamõistlik.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.