Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
20.12.2018 17:36:15
|
|
|
Vandenõu on vandenõu ainult niikaua kuni see reaalsuseks saab. Aga antud juhul ma nimetaks seda põhjendatud kahtluseks mitte vandenõuks. Vandenõuteoreetikud räägivad väidetavatest asjadest, mida keegi kuulnud ega näinud pole.
Teemaks olevat punkti seevastu võib tõlgendada ka nii. Siinkohal tasuks vist rõhutada, et need on kolm täiesti erinevat asja, kuidas keegi mingit punkti mõtles, kuidas ta selle lõpuks kirja pani ja kuidas keegi kolmas seda tõlgendab.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
20.12.2018 18:13:22
|
|
|
Ei, vandenõuteoreetikud võtavad usutava killukese infot ja ehitavad sellele krt teab mida.
Puuduliku loogika peale mängimine on muidugi lihtsalt demagoogia.
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
   |
2 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Azatris
HV veteran

|
21.12.2018 10:47:03
|
|
|
DODONPACHI, inglise keelt valdan hästi, saksa keelt ei tunne. Kas tõesti on võlts tõlgendus videos?
Okei, igal juhul natuke mõttetu arutelu, kus ma räägin ideedest, ja teie ründate ad hominemidega, kus võiks sisust rääkida ja eeldada head tahet. Pole just parim keskkond suhtluseks. Ma aut, kuni uus teema tuleb.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
21.12.2018 10:49:46
|
|
|
Miks sa räägid ideest ja siis võtad aluseks mingi vandenõuteooria.
Minul pole sinu isiku vastu midagi, kuid mul on väga selge seisukoht vandenõuteooriate ja valeväidete esitamisega avalikus ruumis.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Azatris
HV veteran

|
21.12.2018 11:01:14
|
|
|
Meie arusaam asjadest on nii erinev, et Su jaoks on põhjendatud ideed vandenõuteooriad, ilma et konkreetselt tooksid välja selle osa, mis on absurd ja täpselt miks.
Ma ootaks pigem, et kui postitan tolle video ja tõlge on vale, siis mitte sisuliselt vastata et "loll oled, vandenõuteooria", vaid pigem midagi sellist et "teadmiseks, et x on tõlgitud videos kui y, aga tegelikult see on rohkem nagu z, muutes tolles kontekstis antud mõtte ümber, aga saan aru miks esialgne tõlk võis nii kirjutada".
Mainisid ka, et vandenõuteooria on ehitamine mingi killukesele infole (puudulikule loogikale). Aga mul pole ainult killukest infot, vaid aastaid kogemust sellega, kuidas räägitakse ühte, tehakse teist, kuidas üks asi viitab teisele. Ei uskunud omal ajal 9/11 vandenõuteooriaid jms teemat, ei usu ka praegu. Siiani oma tehtud peas pisikesed ennustused asjade kulgu osas on tulnud tõeks, seepärast ka ei arva, et mu ideed nii outlandish oleks.
anubis, kui Sinult küsiks näiteks argumente, miks oleks Eestil mõtet lahkuda Euroopa Liidust, kas suudaksid mõne välja mõelda? Ses mõttes, et kõigel on nii head kui ka halvad küljed, ja ma usun, et suudan üsna ausalt mõlemat poolt hoomata. Kas ka Sina?
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
21.12.2018 11:01:17
|
|
|
Azatris kirjutas: |
" See tähendab ka seda, et meil ei tohi olla riiklikult rahastatavat meediaväljaannet, mis keskendub migratsiooniprobleemidele ja selle üle arutlemisele. Mis siis kui meil on järsku võõramatest kultuuridest 50000 immigranti? Siis riikliku rahastusega meediaväljaanded ei tohi järjepidevalt halvas valguses ikkagi kirjutada sellest. Isegi kui reaalsuses on see koguaeg halb. (võib ka hea olla, see pole point praegu)
Eestikeelne variant on ebasiiras tõlgendus, aga ma tean, et Sa ei nõustu ja ma ei viitsi ka sellel arutleda."
|
Ei tohi olla riiklikult rahastavat meediaväljaannet, mis keskendub migratsiooniprobleemidele ja selle üle arutlemisele = vale, eelnevate vandenõude (ei oska muudmoodi kategoriseerida enam) korduvalt korratud ja ka korduvalt ümber lükatud, viidatud, väide.
Mis siis kui meil on järsku võõramatest kultuuridest 50000 immigranti? = vandenõuteooriatest sissetoodud, EKRE taotud trumm. Immigratsiooniraamistik ei ole kuskilt otsast alus 50k inimese liikumiseks siia, midagi sellist saaks tulla looduskatastroofi või inimtegevusest põhjustatu tõttu juhtuda, sellega tegelevad teised lepingud.
Siis riikliku rahastusega meediaväljaanded ei tohi järjepidevalt halvas valguses ikkagi kirjutada sellest = vale, eelnevalt korduvalt väljatoodud. Kui sa seda jätkuvalt kordad siis kahtlustaks ikkagi vandenõuteooriate juurdumist ja põhimõttelist faktide eiramist
Eestikeelne variant on ebasiiras tõlgendus = see järeldus, vabandust, on lapsik. Kui sa faktilist infot keeldud uskumast kuid eelnevate näidete põhjal järjepidevalt vandenõuteooriatesse kaldud....siis vandenõuteooria.
Ad hominem tähendab isiku, mitte seisukohtade ründamist. Mina sind ei tunne ja mul puudub vajadus su isikut kuskil internetifoorumis rünnata. Küll aga näen ma järjepidevalt, et sa kordad faktidega ümberlükatud vandenõuteooriaid. Ergo, ma räägin vandenõuteooriatest, mitte ei ründa sind.
edit: sõnastus
viimati muutis anubis 21.12.2018 11:05:02, muudetud 2 korda |
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Azatris
HV veteran

|
21.12.2018 11:05:18
|
|
|
Uhhhhhhhh, okei. Vau.
Jep, me liiga erinevad. Meil pole mõtet omavahel arutleda asju. Kui mina ei loe Sinu mõtteid ja Sina ei saa aru minu argumentidest, pole vahet.
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
21.12.2018 11:15:49
|
|
|
EList väljaastumisest tulenev võimalikud võidud ei kata isegi murdosa ELis olemisest tulenevatest eelistest.
Isegi UK saab sellest aru.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Azatris
HV veteran

|
21.12.2018 11:16:46
|
|
|
see ei olnud see mida ma küsisin
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
21.12.2018 11:22:48
|
|
|
Jah, ma oskan välja tuua "eeliseid" kuid need oleks otsitud ja tabelisse pandult +/- lahtrid jääksid (peale loosungite kõrvaldamist) plusside osas väga tühjaks.
Me oleme tõepoolest erinevad, ma näiteks usun fakte kõigepealt ja enda seisukohtade kujundamises lähtun nendest. Lihtsaid lahendusi ei ole ja kui keegi neid pakub siis tal enamasti omakasu mängus, poliitikutega on niimoodi alati. Igasugused vastandamised võimaldavad kergeltmõjutatavat osa rahvast kiirelt kaasa tõmmata, kui neid pidevalt pooltõdedega/FUDiga toita siis varem või hiljem söövad nad ükskõik mida.
Ajaloost korduvalt nähtud, praegu hunnikutes reaalpoliitilisi näiteid maailmapoliitikas.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
rixk
Kreisi kasutaja
|
21.12.2018 11:43:00
|
|
|
DODONPACHI, inglise keelt valdan hästi, saksa keelt ei tunne. Kas tõesti on võlts tõlgendus videos?
Okei, igal juhul natuke mõttetu arutelu, kus ma räägin ideedest, ja teie ründate ad hominemidega, kus võiks sisust rääkida ja eeldada head tahet. Pole just parim keskkond suhtluseks. Ma aut, kuni uus teema tuleb. |
Tõlge on korrektne.. Ei jäänud küll silma, et midagi valesti oleks tõlgitud olnud.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
21.12.2018 12:01:07
|
|
|
anubis kirjutas: |
Jah, ma oskan välja tuua "eeliseid" kuid need oleks otsitud ja tabelisse pandult +/- lahtrid jääksid (peale loosungite kõrvaldamist) plusside osas väga tühjaks. |
Kerime mõned aastakümned tagasi, mis eeliseid sa oleks osanud tuua Nliidust lahkumise kohta ja kas need oleks kuidagigi kaalnunud üle miinuseid?
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
21.12.2018 12:15:18
|
|
|
Absoluutselt mitte, võta aasta 85 pane selle aja teadmistes kõrvuti plussid ja miinused. Loosungid ja emotsioonid kõrvale jättes.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
DODONPACHI
HV veteran

|
21.12.2018 14:57:41
|
|
|
rixk kirjutas: |
Okei, igal juhul natuke mõttetu arutelu, kus ma räägin ideedest, ja teie ründate ad hominemidega, kus võiks sisust rääkida ja eeldada head tahet. Pole just parim keskkond suhtluseks. Ma aut, kuni uus teema tuleb. |
Tõlge on korrektne.. Ei jäänud küll silma, et midagi valesti oleks tõlgitud olnud. |
Vaatasin videot nüüd subtiitritega ja võimalik et mul on nii inglise keele kui saksa keele oskus kehv, aga ma parima tahtmise juures ei näe/kuule seda mida pealkiri väidab selles videos.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
21.12.2018 15:26:53
|
|
|
Tajun justkui kerget trollimist. |
Miks trollimine. 1985 oli Eesti ju väga tugevalt Venemaast sõltuv. Oleks saanud tabelisse miinus poolele riste küll alustades väitega, et Eestil läheks üksi hakkamasaamine väga raskeks. Taasiseseisvumisele järgnenud kauboikapitalism, väga suur tööpuudus, katusepakkujate äri õitsemne, lokkav korruptsioon, politsei suutmatus asju kontrolli alla saada jne. oleks andnud võimaluse veel tagantjärelegi parastada "aga mis ma ütlesin". Täna muidugi keegi enam seda NSV liitu taga ei igatse.
Sulle meeldib pidevalt rõhutada et lähtud faktidest. Paraku nende faktidega on nii, et see pole täppisteadus. Võib rääkida tõenäosustest, mis juhtuks kui midagi teha või tegemata jätta, aga seda mis tegelikult juhtuks ei oska keegi 100% tõenäosusega öelda.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
jt234
HV veteran

|
21.12.2018 15:29:11
|
|
|
Praegu on vähemalt võimalik öelda, et me saame EU-st selgelt rohkem kui ise sisse panustame, erinevalt NSVL-st.
_________________ Dima oli siin |
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
122 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
21.12.2018 15:33:41
|
|
|
NSVL ei ole minu teada keegi vabatahtlikult ja rahvahääletusega astunud. Kui vähemalt reaalset ajalugu uskuda, Venemaa kajastus ja arusaam on veidi teistsugune, muidugi. Inimesed läksid Siberisse turismireisile ka äkki?
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
21.12.2018 15:40:36
|
|
|
jt234, veel saame. Aga 2020 aastal pidavat EL rahakraane koomale tõmbama ja see asi muutub. Ei, ma ei taha nüüd väita et Eesti peaks EL-st kindlasti välja astuma. Ühine majandusruum, tööjõu vabam liikumine jms. on kindlasti suured plussid. Samas kui EU tuleb ütlema kas peaksin lahtisel tulel grillitud liha ja praetud kartulit sööma või mitte ja mitu detsibelli mu kõrvaklapid maksimaalselt välja anda tohivad, siis selle ülereguleerimise eest saab EU jälle nii mõnegi miinuspunkti ka kirja.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
21.12.2018 15:59:26
|
|
|
No seda olen ka kuulnud, et kraanid tõmmatakse koomale mitte ei panda üldse kinni. Aga noh mõte jääb samaks, et mingil hetkel me ei saa sealt enam rohkem tagasi kui sisse paneme. Kui, siis võibolla ehk ainult kaitsekulutuste mõttes pisut kuna Eesti asub ju EL välispiiril ja on kogu ühenduse huvides, et sealt kaudu salakaupa ja illegaalseid immigrante sisse ei tuleks. Viimase osas muidugi peaks see ühenduse huvides olema kuigi krt seda teab, näiteks Merkel teeks hea meelega vist piiri päris lahti ja võtaks kõik avasüli vastu
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
lenc
HV vaatleja
|
21.12.2018 23:03:00
|
|
|
NSVL ei ole minu teada keegi vabatahtlikult ja rahvahääletusega astunud. Kui vähemalt reaalset ajalugu uskuda, Venemaa kajastus ja arusaam on veidi teistsugune, muidugi. Inimesed läksid Siberisse turismireisile ka äkki?
 |
Süüdistad siin teisi pidevalt demagoogias, aga nüüd astud sellesse ise täiega sisse. Küsimus oli ju konkreetselt selle kohta kuidas olid majanduslikud plussid-miinused NSVL-ist välja astumise puhul. Ise ajad ju pidevalt sama joru Brexiti kohta, et ainult majanduslikud näitajad loevad. Ning usu või ära usu, aga 30-aastat tagasi oldi IME (isemajandav Eesti) osas ikkagi väga skeptilised. Isegi hilisemad suured ärimehed ja ministrid on tunnistanud, et neil ei olnud usku iseseisvalt hakkama saamisesse. Eesti majandus oli ca 90% ulatuses Venemaast sõltuv ja "selle turu ära kadumine laostab ju Eesti põllumehed" oli üldine retoorika. Sedasama rääkisid ka lääneriikide juhid ning soovitasid ikka sõbralikult NSVL-is edasi olema. Sinu kommentaarid Brexiti osas on üsna samasugused.
|
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
21.12.2018 23:33:55
|
|
|
Britid praegu tuvastavad neid järjepanu. Kui märganud ei ole.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
lenc
HV vaatleja
|
21.12.2018 23:35:53
|
|
|
Britid praegu tuvastavad neid järjepanu. Kui märganud ei ole. |
Ja väga paljud eestlased rääkisid 30 aastat tagasi, et NSVL-is olemisel on plusse võrreldes potentsiaalse iseseisvusega. Miks sa sellest küll aru ei taha saada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
21.12.2018 23:49:39
|
|
|
Mis plusse sa okupeeritud riigist välja loed?
Päriselt, minge p*rse.
Rahvuslased
(mis rahvusest?) |
Lase kass uksest välja. Natuke kolab ringi ja tuleb tõenäoliselt koju tagasi kui kõht tühjaks läheb. Võta tiiger koju ja hoia teda nagu kuninganna kassi, aga kui uksest välja lased paneb jooksu ja tagasi ei vaata. Kas õige otsuse teeb kass või tiiger ? Mina ütleks et mõlemal on õigus.
EU oma ülereguleerimise, pagulaste kvootide jms-ga hakkab ka natuke NSVL-le sarnanema. Kui oled nagu kass, siis kõht on täis ja tuba soe, aga elad peremehe reeglite järgi. Kui oled nagu tiiger, siis võibolla on vahel kõht tühi, aga oled iseenda peremees.
Kordan, ma ei oska selle koha pealt seisukohta võtta kas Eesti peaks nüüd EU-s olema või mitte ehk pooli ei vali. Küll aga leian, et täiesti objektiivselt on nii poolt kui vastuargumente ehk kumbagi poolt automaatselt lolliks sõimama ka ei hakkaks.
|
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
21.12.2018 23:50:29
|
|
|
ei mäleta küll, et mingitest plussidest oleks räägitud. taheti või nui neljaks ära saada sellest liidust. see kartulikoorte söömise lubadus ongi sellest ajast pärit. saagu või hullem aga liidust ära.
_________________ |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|