Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  BIGBOX märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Aspiriin
HV kasutaja
Aspiriin

sõnum 10.04.2024 21:05:28 vasta tsitaadiga

Ostsin ühe teleka neilt. Helistati ette ja taha. Kaup laos ja läheb kullerile üle
Räägiti mida transpordil peab jälgima ja millal kaupa mitte vastu võtta. Kuidas pilte teha ja avamisel koduvideo teha icon_lol.gif
Tegelt igati positiivne kogemus. 3 päevaga telekas uksetaga. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
madis442
HV vaatleja

sõnum 04.11.2024 18:56:16 BIGBOX vasta tsitaadiga

Ostsin Samsung külmkapi. Kuller tõi koju kõik tundus ilus tore! Toas lahti võttes oli kapp korralikult mõlkis kuigi paki välisel vaatlusel tundus pakend terve ja kahtlusi polnud. Nüüd pole ei raha ega külmkappi. Uut nad ei saada, et olen ise süüdi et kulleri juuresolekul pakendit ei avanud icon_rolleyes.gif
tagasi üles
sergi
HV kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.11.2024 13:13:47 vasta tsitaadiga

Kui müüja organiseeris kauba transpordi, siis minu meelest on see ikkagi müüja vastutusala.
Soovitan võtta müüja kirjaliku vastuse ja sellega pöörduda tarbijavaidluste komisjoni.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 08.11.2024 17:30:14 vasta tsitaadiga

Normaalsed poed võtavad tagasi aga need Bigboxid jne kunagi ei tea, kui on garantii case või tarne probleem, kes siis vastutab.

Eks see ongi risk sealt ostes suuri kodumasinaid. Tegelikult vastutab kuller aga müüja võib jah tuima panna, et ei hakka tegelema kulleriga kuigi nemad peaksid.
Kui sul pildid olemas, siis peaksid saama ka tarbijakaitsesse pöörduda. Saavad musta nimekirja panna. Sõltuvalt millises konditsioonis toode tarniti. Osadel on ainult all ja üleval pehmendused ning siis vrapitud kilesse üleni. Seal ei näegi mõlke enne kui kõik pakend on eemaldatud.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 11.11.2024 15:12:55 vasta tsitaadiga

https://bigbox.ee/seljakotid-toidukarbid/thule-4946-marsruudi-seljakott-tebp4216-apteegitillipruun-tume-kiltkivi-1861575.html
Vaatasin seljakotte. Tõlge võttis veidi muigama...
Kommentaarid: 732 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 553
tagasi üles
Paadialune
HV vaatleja
Paadialune

sõnum 16.11.2024 17:21:35 Re: BIGBOX vasta tsitaadiga

madis442 kirjutas:
Ostsin Samsung külmkapi. Kuller tõi koju kõik tundus ilus tore! Toas lahti võttes oli kapp korralikult mõlkis kuigi paki välisel vaatlusel tundus pakend terve ja kahtlusi polnud. Nüüd pole ei raha ega külmkappi. Uut nad ei saada, et olen ise süüdi et kulleri juuresolekul pakendit ei avanud icon_rolleyes.gif

Nagu sergi kirjutas, pöördu TTJA Tarbijavaidluste komisjoni poole. Bigbox-ile on seal juba piisavalt avaldusi esitatud ning kõik kaotanud. https://jvis.ttja.ee/modules/tarbijavaidluskomisjoni-otsused/avalik?search[company]=BIGBOX

Tellisin hiljuti kaupa sealt, lubati kuni 3 nädalast tarnet, et kui hilineb teavitavad kõikide võimalike kanalite kaudu. Tarnekuupäeva möödumise järel polnud neist midagi kuulda. Kirjutamise peale pikendati tarnet veel 2-nädalat. Kohutav teenidus, suhtlus ja suhtumine. Ei plaani kunagi sealt osta enam.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Dj-E
Aeg Maha 2a
Dj-E

sõnum 23.11.2024 00:17:01 Re: BIGBOX vasta tsitaadiga

madis442 kirjutas:
Uut nad ei saada, et olen ise süüdi et kulleri juuresolekul pakendit ei avanud icon_rolleyes.gif
Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes avaks koos kulleriga oma pakki/pakke!!! icon_lol.gif

Niipalju kui olen näinud siis üldiselt külmikud on alati mõne mõlgiga. Enda Samsungi külmik samamoodi. icon_razz.gif

villu70
HV Guru
villu70

sõnum 07.01.2025 08:21:07 vasta tsitaadiga

Sai üks videokaart tellitud. Päev hiljem tuli teade meilile, et kaupa pole laos aga osta sarnane mudel, mis on kallim.
Ma pole selliste trikkidega nõus. Vaatab, mis saab.

Muuseas see videokaart on neil siiani müügis.
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 121
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 18.07.2025 11:21:08 vasta tsitaadiga

Kuna aega oli, siis sai üks kingitus tellitud, mis polnud laos. Hind soodsam kui mujal. Igatahes saabus kenasti lubatud ajavahemiku keskpaigas. Kõik OK.

Aga kodulehel ja ostuprotsessis kuvatav tõlge on endiselt sama õudne nagu viimasel korral, kui tellisin. Kui ei teaks firma tausta ja oleks netis surfates selle lehekülje leidnud, siis mõtleks kümme korda enne tellimist. Jätab veidi petulehe tunde.
Kommentaarid: 732 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 553
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 21.07.2025 19:25:59 vasta tsitaadiga

Väike hoiatus, kui soovida ettevõttele kaupa sealt tellida. Tellisin oma ettevõttele läptopi (maksin pangalingiga), kohe ettemaksearvet ei saadetud, ei osanud selle peale mõelda ka, eeldasin, et ju siis tuleb ostuarve koos kaubaga. Helistati veel üle ja kinnitati kõik üle, et võtab aega ja saksa klaviatuur ja kas kõik sobib. Ja siis mitu päeva hiljem laekus kiri, et siiski seda läpakat ei saa, äkki soovin mõnda muud mudelit. Ei soovinud ja raha kanti paari päeva pärast õnneks ilusti tagasi.
Nüüd aga läks asi huvitavaks, ettevõtte raamatupidamisele on vaja alusdokumente, et miks ma neile raha üle kandsin ja miks nemad mulle raha üle kandsid. Aga mingit ettemaksearvet mulle alguses ei saadetud ja kui ma üle küsisin, siis põhimõtteliselt keelduti mulle seda ja tagasimakse kohta kreeditarvet vormistamast (et "ostuarvet ma ei saanud ja seega ei saa nad kreeditarvet ka teha"). Ehk siis kuna ma teen ise oma mikroettevõtte raamatupidamist, siis minu jaoks on natuke uudne olukord, kus lihtsaid raamatupidamislikke alusdokumente, mis minumeelest on seaduse järgi lausa kohustuslikud raamatupidamiseks, konkreetselt keeldutakse vormistamast.
Ehk siis kui keegi teine sealt midagi oma ettevõttele tellida tahab, siis tasub oma raamatupidajaga enne läbi rääkida, et kuidas olukord lahendada kui samamoodi läheb, neid ilmselgelt ei huvita.
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
taavi
HV veteran

sõnum 23.07.2025 10:26:04 vasta tsitaadiga

Selle poolest bigbox küll eriline ei ole. Kõik veebipoed väljastavad arve kunagi siis, kui kaugelt tellitav kaup nende käes või ostja poole teele pandud.

Ma arvan, et tehniliselt sa teed raamatupidamist mugavusest valesti. Ettemaks on ettemaks, mis tagasi laekumisel enam ettemaks ei ole. Mitte ei ole raha pangakontolt ära liikumine seotud mingi täiesti teisel kuupäeval väljastatud arvega, sest raamatupidamise tarkvara seda nii lubab teha.
Aga noh, kui aus olla, siis ma olen sama mugav.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 24.07.2025 21:50:15 vasta tsitaadiga

taavi kirjutas:
Selle poolest bigbox küll eriline ei ole. Kõik veebipoed väljastavad arve kunagi siis, kui kaugelt tellitav kaup nende käes või ostja poole teele pandud.

Ma arvan, et tehniliselt sa teed raamatupidamist mugavusest valesti. Ettemaks on ettemaks, mis tagasi laekumisel enam ettemaks ei ole. Mitte ei ole raha pangakontolt ära liikumine seotud mingi täiesti teisel kuupäeval väljastatud arvega, sest raamatupidamise tarkvara seda nii lubab teha.
Aga noh, kui aus olla, siis ma olen sama mugav.

Enamus veebipoode (vähemalt nii minu kogemus siiani on olnud) väljastavad makse laekudes siiski ka ettemaksuarve, ning kui toode saabub, siis ostuarve.
Mis aga raamatupidamisse puutub, siis ma pole küll õppinud raamatupidaja, aga minu meelest on ka ettemaks siiski liikumine, mis vajaks mingisugust alusdokumenti.
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 24.07.2025 22:10:00 vasta tsitaadiga

eix666 kirjutas:

Enamus veebipoode (vähemalt nii minu kogemus siiani on olnud) väljastavad makse laekudes siiski ka ettemaksuarve, ning kui toode saabub, siis ostuarve.
Mis aga raamatupidamisse puutub, siis ma pole küll õppinud raamatupidaja, aga minu meelest on ka ettemaks siiski liikumine, mis vajaks mingisugust alusdokumenti.

Pigem tellimuse kinnituse.
Ettemaksuarve saad sellisel juhul kui ei maksa pangalingiga/PayPaliga/krediitkaardiga/jne vaid soovid ettemaksuarvet, et teha pangaülekanne. Aga see on ikka väga yesteryear. Kuigi alati on müüja turg ja üsna hiljuti tuli endalgi mingitele leedukatele santehnilise viguri eest ettemaks teha.

tagasi üles
Janis
HV Guru

sõnum 24.07.2025 22:10:56 vasta tsitaadiga

Proforma tuleb ikka kohe pärast maksmist
Kommentaarid: 206 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 172
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 24.07.2025 22:52:37 vasta tsitaadiga

No ma ei tea millises dimensioonis minu netiostud toimuvad, aga siinsete väidetega kuidai ei haaku.
Mõõdukalt aktiivne netiostja alates 2002. Kui veel Saksas olid DEM-id ja Soomes FIM-id.
USA-Kanada-vähemalt pooled EU maad (sh Eesti, Läti, Leedu).
Proforma ongi ettemaksuarve. Kinnitan neid siiani töö juures sageli. Ja selle alusel tehakse ülekanne, täiendavaid dokumente ei liigu enne kui koos kaubaga tuleb lõplik arve. Proforma on makse aluseks. Mitte selle kinnituseks.
Logistika (kaupade ja nende eest raha liigutamine) on olnud mu leib alates 2005.

tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 24.07.2025 23:04:23 vasta tsitaadiga

Raamatupidamise algdokumentidele on siiski teatud nõuded ja mailile laekunud tellimuse kinnitus nendele nõuetele antud juhul ei vastanud. Näiteks polnud seal Bigbox'i kui tehingu osapoolt koos nende aadressiga kirjas jne.
Ehk siis asi ongi selles, et raha liikus sinna ja tagasi, aga ühtki raamatupidamislikuks algdokumendiks kõlbulikku dokumenti sellega ei kaasnenud. Ja nende väljastamisest keelduti ka peale küsimist.
tagasi üles
taavi
HV veteran

sõnum 24.07.2025 23:49:46 vasta tsitaadiga

icon_biggrin.gif tuhnisin vanades meilides ja olingi kunagi 2016 aastal samas olukorras. sellepärast mul käsi tõusiski siia kirjutama, sest tuttav seis oli. sama pabin oli hinges.

kui ma raamatupidamise kohta nõu annaks, siis ise tehtava raamatupidamisega ettevõtte korral ei huvita see olukord mitte kedagi. raha liigub ettemaksuks ja siis tagasi. ja rohkem pole mõtet pead vaevata. see on tuleviku sinu probleem käsi laiutada ja öelda, et näed ei tea nüüd, kuhu sahtlisse see alusdokument sai... kindlasti oli olemas ja täiesti pädev.
aga ei anna nõu icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 24.07.2025 23:53:01 vasta tsitaadiga

Eks riskide haldamine ole alati olnud osa ettevõtlusest.
Ja igihaljas - Assumption is Mofter of Fuckups.

Ostsid hinda või ettevõttele vajalikku toodet?

Kui oleks tehing lõpuni läinud, poleks seda teemat siin.
Aga kauba puudumisel tuli tehingu tagasipööramine ja siin jäid dokud puudulikuks.

Paraku võin jah eraisikuna tellinuna kinnitada, et Bigboxi tellimuse kinnitus on suht hõre ja raamatupidamises mitteaktsepteeritav.
Samas võin kinnitada, et koos kauba väljastamisega tuli mulle neilt igati pädev arve ja sain kauba ilusti kätte.
Dokumentidest on aru saada, et nöörid viivad Leetu.

Üleoptimeeritud case kus lõpptulemusena kaupa laos polnud.

tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 25.07.2025 00:04:41 vasta tsitaadiga

Einuh, eks ma seda loodangi, et järgmise 7a jooksul maksuamet puistama ei tule, peale seda on kohustuslik säilitusaeg läbi ja võib juba seaduslikult õlgu kehitada. icon_lol.gif
Siia kribasingi pigem teistele hoiatuseks, et võibolla mõni teine väikeettevõtja näeb olukorrakirjeldust ja kulutab paar euri rohkem ja pääseb potentsiaalsest peavalust.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  BIGBOX mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.