Sai mõni aeg tagasi soetatud mõned komponendid ning pandud need ka enda meelest edukalt kokku. Arvuti bootib ja toimetab ilusti aga probleem tekib kui panna käima mõni nõudvam mäng.
Spetsifikatsioon:
Esimesena sai testitud CS2'te ja peale mõningast mängimist (ca 30 minutit) viskas lihtsalt mängust välja ja desktopile. Proovisin erinevaid seaded ja lugesin internetist, et mis võiks just selle mängu spetsiifilised asjad olla, kuid ükski neist püsivat lahendust ei toonud. Seejärel eemaldasin ühe RAM pulga ning asusin testima. Andsin koormust ja mängisin tunde ning kordagi sama probleemi ei esinenud. Samal ajal testisin kahte pulka eraldi ning ühtlasi ka mõlemas pesas, kuid tulemus oli sama.
Siis otsustasin, et hangin teise sarnase RAM kit'i ja proovin sellega (Patriot DDR5 Viper Venom Black 32GB 2x16GB 6000MHz CL30) ja peale paigaldust tegin ka emaplaadi BIOS'ile uuenduse, uued Nvidia driverid panin ja siis mõtlesin, et proovin veel lisaks ka teisi mänge. Testisin esmalt sellist mängu nagu Control ja ca 5 minutiga sama lugu. CS2 viskas ka ca 5 minutiga end kinni. Vahepeal näitas ka Blue Screeni isegi - paraku ei näinud ühtegi veateadet. Võtsin ühe pulga välja, proovisin erinevaid pesasid ja nüüd tundub, et tulemus on sama. Viskab üsna kiiresti mängu kinni. Arvuti ise ei crashi.
Mida võiks järgmisena testida? Esimene mõte on soetada võimsuse mõõtja ja vaadata, mis see power draw on? Vahest see 700W Gold ikkagi ei toida ära.. Korralik Coil Whine on kui koormus taha panna, mis ei ole ilmselt muidugi seotud. Mida võiks veel testida enne kui peaks uusi komponente hankima hakkama, et üht või teist asja välistada? Kas võib rolli mängida, et MOBOl pole dedicated CPU Pump headerit ja kasutan fan headerit selleks?
Hea mõte. Kasutasin HWinfo logimist ja panen tulemused järgnevalt üles.
Seekord sain muidugi pikemalt mängida ja pilti tasku ei visanud. Vahe on selles, et avastasin, et üks AIO ventilaatoritest ei käinud ringi ja sain selle ka nüüd tööle ning esmajoones tundub, et aitas. Paraku hetkel ei saanud pikemalt testida.
- proovi, kas ilma AMD EXPO-ta juhtub sama
- uuenda AMD Chipset Driverit
- kui BSOD puhul tekkis C:\Windows\Minidump kausta .dmp fail, siis vaata näiteks BlueScreenView-ga[1], kas midagi seal jääb silma
- muidu soovitaks Memtest86 jooksutada, aga oled juba erinevaid RAMe proovinud
Vahepeal olen teinud mõned muudatused ja logimised aga tulemus ikka sama. Vahetanud olen korpuse, uus on PSU (Seasonic Focus 3.0 ATX 850w), uus Mobo (ASUS TUF B650M-E WIFI) ja lisaks ka uus CPU cooler. Uuendasin kõik asjad, millele suutsin mõelda ja tulemus on sama. CPU, GPU ja NVME on veel vahetama. Millega jätkan, mis arvate?
Uurisin ka erinevaid teemasid Google'ist nende crashide kohta ja tegin ka ühe tutoriali läbi, et aru saada kas probleem on tarkvaraline äkki. Mõni aeg töötab nagu kulda aga siis jälle - kas teeb full restardi arvutile või viskab desktopile. Viimasel juhul tahab ka mängufailid uuesti verifitseerida.
Üldiselt minu kogemuse põhjal on nii teinud kui ma olen gpu üleklokkinud ja ta ei ole selle koormusega n.ö toime tulnud. Proovi piirata võimsust ja vaata siis.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.