Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Arvuti ei leia üles cd- draive? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ollx
HV vaatleja

sõnum 04.03.2004 15:31:38 Arvuti ei leia üles cd- draive? vasta tsitaadiga

Tere...
Tekkis pisuke probleem, yritasin HinnaVaatluse foorumi kaudu arvutit natuke kiiremaks muuta (win xp). Kõik oli väga tore, arvuti isegi muutus kiiremaks jne. - Aga kaduma olid läinud kaks cd lugemis draivi:( Kui käivitan arvuti siis leitakse kõvakettad, klaver, rott jne yles... aga cd draive ei mainitagi. Minnes my computer`isse, ei ole seal ka cd- draividele viitavaid ikoone. icon_confused.gif Aga ilma cd- drive`ideta elu tundub mulle võimatu. Proovisin isegi restardi järgselt sisestada xp installi cd`d... aga ei midagi. Kõik juhtmed on taga - kontrollitud! näiteks olles my c`s ja ma sisestan mõne cd... siis korraks hakkab arvuti seda lugema, aga mitte käivitama. Käsurida ka ei tööta tippides näiteks: c:/ ; e:/
Äkki oskab keegi mind selles suures probleemis aidata?
Ettetänades ollx
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 04.03.2004 17:47:13 Re: Arvuti ei leia üles cd- draive? vasta tsitaadiga

ollx kirjutas:
Tere...
Tekkis pisuke probleem, yritasin HinnaVaatluse foorumi kaudu arvutit natuke kiiremaks muuta (win xp). Kõik oli väga tore, arvuti isegi muutus kiiremaks jne. - Aga kaduma olid läinud kaks cd lugemis draivi:( Kui käivitan arvuti siis leitakse kõvakettad, klaver, rott jne yles... aga cd draive ei mainitagi. Minnes my computer`isse, ei ole seal ka cd- draividele viitavaid ikoone. icon_confused.gif Aga ilma cd- drive`ideta elu tundub mulle võimatu. Proovisin isegi restardi järgselt sisestada xp installi cd`d... aga ei midagi. Kõik juhtmed on taga - kontrollitud! näiteks olles my c`s ja ma sisestan mõne cd... siis korraks hakkab arvuti seda lugema, aga mitte käivitama. Käsurida ka ei tööta tippides näiteks: c:/ ; e:/
Äkki oskab keegi mind selles suures probleemis aidata?
Ettetänades ollx
Ega sa juhtumisi arvuti liiga üle ei kiirendanud? Lasid draiverid, serviced maha mida cd-seadmed vajavad... Kui täpselt ei tea igat sammu, mida sa teinud oled, on raske nõu anda.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
ollx
HV vaatleja

sõnum 04.03.2004 17:53:31 vasta tsitaadiga

otseselt ma midagi ei kustutanud... muutsin mõned asjad disable peale service.msc`s. Aga service msc olen taastanud algse peale. Aga ikkagi ei hakka tööle:(
tagasi üles
ollx
HV vaatleja

sõnum 04.03.2004 18:00:20 vasta tsitaadiga

ollx kirjutas:
otseselt ma midagi ei kustutanud... muutsin mõned asjad disable peale service.msc`s. Aga service msc olen taastanud algse peale. Aga ikkagi ei hakka tööle:(
igatahes kahtlaseks teeb asja see, et ma tegin system restore`i (systeemitaaste)(toimus edukalt). Aga draivid on ikkagi kadunud...
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 04.03.2004 18:00:36 vasta tsitaadiga

Proovi kas vana trikk aitab:
- seadmed arvutist välja ja korraks win käima
- seadmed sisse tagasi ja lase win käima, kui ise ei avasta uut riistvara, siis sunni teda detectima hardwari (Add new hardware Control panelis).
tagasi üles
ollx
HV vaatleja

sõnum 04.03.2004 18:02:15 vasta tsitaadiga

ok... asun proovima
tagasi üles
ollx
HV vaatleja

sõnum 04.03.2004 18:26:20 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Proovi kas vana trikk aitab:
- seadmed arvutist välja ja korraks win käima
- seadmed sisse tagasi ja lase win käima, kui ise ei avasta uut riistvara, siis sunni teda detectima hardwari (Add new hardware Control panelis).

:/ . Proovisin kolm korda. yhendasin lahti nii toitejuhtme cd bloki kyljest ja ka selle mis yhendab emme ja cd. Käisin ka win`is seadme lisamises... aga minu draive ta ei leidnud:P (draivid olid tol hetkel yhendatud)
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 04.03.2004 18:57:58 vasta tsitaadiga

Kontrolli veel bios ka üle, et seal keeldu peal ei oleks... Kas masina stardil bios tekstid näitavad seadmeid õigesti?
tagasi üles
ollx
HV vaatleja

sõnum 04.03.2004 19:08:52 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Kontrolli veel bios ka üle, et seal keeldu peal ei oleks... Kas masina stardil bios tekstid näitavad seadmeid õigesti?

Bios`es olen käinud... Aga äkki oskad täpsustada, mis nime all need cd draivid on või natuke kirjeldust mida pean tegema (ei tunne seda asja eriti) aga see tekst mis hakkab kohe peale arvuti käivitamist tööle, seal on ram, kõvakad, klaver ja rott... ennem näitas seal ka mu cd draivide nimesid... aga enam neid seal ei näita:P
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 04.03.2004 19:15:52 vasta tsitaadiga

ollx kirjutas:
XYZ kirjutas:

Bios`es olen käinud... Aga äkki oskad täpsustada, mis nime all need cd draivid on või natuke kirjeldust mida pean tegema (ei tunne seda asja eriti) aga see tekst mis hakkab kohe peale arvuti käivitamist tööle, seal on ram, kõvakad, klaver ja rott... ennem näitas seal ka mu cd draivide nimesid... aga enam neid seal ei näita:P
Kui enam ei näidata, siis võibki nii olla, et juba bios keelab kasutuse ära. I/O seadmed nad on, BIOS-si on erinevaid..., raske täpselt juhatada. Vaata järjest kõik üle, kuskil võiks olla mainitud, et kettaseade ja seisund keelatud, selle seisundi pead lubatuks tagasi saama...
Kas kedagi oskajamat kõrvale appi pole kutsuda?
tagasi üles
ollx
HV vaatleja

sõnum 04.03.2004 19:26:02 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
ollx kirjutas:
XYZ kirjutas:

Kui enam ei näidata, siis võibki nii olla, et juba bios keelab kasutuse ära. I/O seadmed nad on, BIOS-si on erinevaid..., raske täpselt juhatada. Vaata järjest kõik üle, kuskil võiks olla mainitud, et kettaseade ja seisund keelatud, selle seisundi pead lubatuks tagasi saama...

kahjuks hetkel pole:S
tagasi üles
ollx
HV vaatleja

sõnum 04.03.2004 19:34:50 vasta tsitaadiga

ollx kirjutas:
XYZ kirjutas:
ollx kirjutas:
XYZ kirjutas:

kahjuks hetkel pole:S
Saingi korda... panin Bios`is "load defaults" tänan sulle XYZ:)
tagasi üles
Kalle
HV kasutaja

sõnum 04.03.2004 20:22:09 vasta tsitaadiga

BIOS all peaks olema kataloog '' Integrated Peripherals '' ja selle all saad valida settinguid OnChip IDE1 controllei ja IDE2 controlleri jaoks ning saad ka IDE controlleri disablida.
Mõnedel uuematel mobodel on tootja BIOS'is need settingud pannud ''hidden'' ja siis saad nad tagasi jah ainult ''load optimized defaults'' abil.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Arvuti ei leia üles cd- draive?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.