Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 112, 113, 114 ... 118, 119, 120  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.08.2024 08:39:12 vasta tsitaadiga

Vaimustav. Eriti veel selles valguses, et tahetakse BitLocker kohustuslikuks teha.
https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-disables-bitlocker-security-fix-advises-manual-mitigation/
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 16.08.2024 18:55:47 vasta tsitaadiga

Windows has been dragging down performance in AMD's latest processors
https://www.xda-developers.com/windows-has-been-dragging-down-amd-ryzen-performance/

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 16.08.2024 19:05:18 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
https://www.xda-developers.com/windows-has-been-dragging-down-amd-ryzen-performance/

Tegu on hetkel alles kujuneva olukorraga. Väga võimalik, et sisseehitatud Admin konto kasutamine tõstab kõigi prosede, mitte ainult Zen 4 ja Zen 5 jõudlust.
Loodetavasti tuleb patch mis muudab selle jõudluse kättesaadavaks ka tavakontodele.
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 16.08.2024 19:16:34 vasta tsitaadiga

Mingid turvameetmed pidurdavad siis? A la UAC ja värgid mis Administrator kontol ei eksisteeri.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kjaups
MeesKesTuliMetsast
kjaups

sõnum 18.08.2024 14:24:49 vasta tsitaadiga

Oooo, lahe, update.

Ulgus et vaja teha, no teeme ära.
Ketrab ja restart, hmmm, BIOSe uuendus ka sees. Ok, läheb kauem, toimetan ringi ja kuulen ketaste klõbistamist.
BIOS bootloobis thumbs_up.gif Klõbistan klaverit, et biosesse saada, ei saa vaid laseb jäigalt kaks loopi veel ja tuleb windowsi % aken ette ja kiidab, et varsti valmis icon_rolleyes.gif
ID tarkvara lännud ja ette viskab suurelt lahti nende Teams programmi. Nagu päriselt, jälle asju arvutis, mida ma siin ei kasuta ning maha lastud, mida kasutan thumbs_up.gif

tagasi üles
marxveix
HV Guru
marxveix

sõnum 18.08.2024 15:11:03 vasta tsitaadiga

kjaups kirjutas:
Oooo, lahe, update.

Ulgus et vaja teha, no teeme ära.
Ketrab ja restart, hmmm, BIOSe uuendus ka sees. Ok, läheb kauem, toimetan ringi ja kuulen ketaste klõbistamist.
BIOS bootloobis thumbs_up.gif Klõbistan klaverit, et biosesse saada, ei saa vaid laseb jäigalt kaks loopi veel ja tuleb windowsi % aken ette ja kiidab, et varsti valmis icon_rolleyes.gif
ID tarkvara lännud ja ette viskab suurelt lahti nende Teams programmi. Nagu päriselt, jälle asju arvutis, mida ma siin ei kasuta ning maha lastud, mida kasutan thumbs_up.gif

Windows ongi pahavara, natuke aitab see
https://www.w10privacy.de/english-home/
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 18.08.2024 16:34:04 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:

HUB videot tsiteerib. Parem küsmus kas see sjperadmin konto annab ka Inteli jt prosedele rammu juurde? ARM emuleerib windoosat ka, läpakad turule tulemas...
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 19.08.2024 13:06:33 vasta tsitaadiga

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-11-preview-update-adds-new-power-mode-options/
Oodatud muudatus thumbs_up.gif
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 19.08.2024 13:37:00 vasta tsitaadiga

miks see win11'st siis alguses üldse ära eemaldati?
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 19.08.2024 13:49:16 vasta tsitaadiga

siinus kirjutas:

Meenub üks lugu vene ajast. Ühes suvilakooperatiivis oli kõigil kohustus mingi arv ühiskasulikke tunde teha. Mõte siis selles, ühiskasutatav piirkond ka korras hoida. Saabus siis järjekordne talgupäev ja mingi seltskond platsis. Esimees näitas neile ühte kivihunnikut ja ütles, et tassigu see tänava teise otsa. Sai tassitud. Järgmine talgupäev oli rahvas jälle platsis ja lasti see kivihunnik vana koha peale tagasi tassida. Ja ei, sellel ei olnud mingit põhjust a'la kivihunnik on vaja ajutiselt eest ära saada, et millelegi ligipääs tagada vms.

Mulle tundub, et kohati käib windowsi arendus samamoodi, et midagi on vaja teha tegemise pärast. Vanemast ajast kasvõi see win8 start menüü kaotamine jms.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 19.08.2024 13:51:37 vasta tsitaadiga

napoleon, Sama ju veebiarendusega. Tehakse uus kujundus puhtalt selleks, et oma kohta õigustada. Reaalset vajadust selleks ei ole. Tavaliselt on uus kujundus ka kehvem kui vana.
tagasi üles
Prillpapa
HV kasutaja

sõnum 19.08.2024 14:29:49 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
siinus kirjutas:

Mulle tundub, et kohati käib windowsi arendus samamoodi, et midagi on vaja teha tegemise pärast. Vanemast ajast kasvõi see win8 start menüü kaotamine jms.

See on jah läbivalt windowsis kaasas käinud kus uued versioonid sisulist edasiminekut ei paku, hunnik ühilduvusprobleeme, arusaamatuid kasutusliidese muudatusi/"parendusi" - aga windowsi kasutajaskond on selline keskmine lambakari, natuke vingutakse ja varsti elatakse juba innuga kaasa windowsi uuenduspakettidele, mis mõne nendest microsofti ise tekitatud jamadest ära lahendab.

"Windows 7" on endale jäänud meelde versioonina, millega päriselt rahul olin ja kõik enda käe järgi sätitud kellad-viled nagu toimisid.
Hilisemad versiooniuuendamised olnud rohkem sundkäik ja tänaseks kas vanaduse v krt mille pärast - "tahaks rahu ja vaikust" icon_smile.gif juba karda neid win-i uuendusi, et mida jälle muutma ja ümber mõtestama peab.

raul141
HV veteran
raul141

sõnum 19.08.2024 14:40:25 vasta tsitaadiga

napoleon, Tulebki w7 tagasi, kui inimestel läheb meelest, et selline loom oli. Ja reklaamitakse kui väga resurssivõimsat op süsteemi. Nu w14 nime all, 7 pluss seitse noh.
Muhekas
HV Guru
Muhekas

sõnum 19.08.2024 15:04:04 vasta tsitaadiga

Lülitasin seadete alt other system try ikoonide alt mõned asjad sisse, et kuvaks taskbaril ja mingi hetk lülituvad nad other system try alt välja...on selle jaoks mingisugust rohtu?
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 19.08.2024 15:59:59 vasta tsitaadiga

Muhekas kirjutas:
Lülitasin seadete alt other system try ikoonide alt mõned asjad sisse, et kuvaks taskbaril ja mingi hetk lülituvad nad other system try alt välja...on selle jaoks mingisugust rohtu?

Kui tegu kolmanda osapoole programmidega siis ei olegi rohtu. Näuteks minul on Nvidia draiveri uuendusega see teema, et kui varem olen ikooni seal nähtavale lohistanud, siis peale draiveri uuendust on see uuesti peidetud.

Postitasin see osana oma tähelepanekutest loetud kuud tagasi:
tsitaat:
System tray ikoonid tuleb kõik lubada ükshaaval või lohistada varjatud aknast ise tray'sse. See toimib ainult siis kui ikooni tekitanud programm jookseb. Kui ei jookse, siis tuleb minna ikka taskbari sätetese ja lubada selle ikooni näitamine eraldi ja ükshaaval. Eemaldatud on käsk näidata kõiki ikoone tray's ja kuigi sellele dialoogile pääseb käsureaga ligi, siis see ei tee midagi.
tagasi üles
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 20.08.2024 01:07:06 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-11-preview-update-adds-new-power-mode-options/
Oodatud muudatus thumbs_up.gif

Telefonis Google uudiseid lugedes nägin samal teemal (FAT32 32 GB piirangu lõpp) veidi põhjalikumat lugu. Saksa keeles, aga saab tõlget kasutada, kui vaja. Esialgu tuleb 2 TB FAT32 formaatimise võimalus ainult käsureale.

Mõned kuud tagasi puutusin vist esimest korda kokku selle 32 GB piiranguga, kui mälu ei peta. Varem pole lihtsalt vajadust olnud suuremate mälupulkade järele ja ega nüüdki eriti polnud, aga ikkagi ostsin tagavaraks 2x Sandisk Ultra Flair 64 GB, kuna mul ei olnud enam ühtegi tühja mälupulka. Mingiteks katsetusteks võib vaja minna. Tegingi kohe formaatimise ja kiiruskatseid, mille käigus selgus, et FAT32 süsteemis sain neid formaatida Rufuse või Paragon Hard Disk Manageri abil. Paragon toimetas liiga aeglaselt. Need mälupulgad samuti kiirusega just ei hiilga, aga vähemalt on paraja suurusega.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 20.08.2024 12:15:10 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
napoleon, Sama ju veebiarendusega. Tehakse uus kujundus puhtalt selleks, et oma kohta õigustada. Reaalset vajadust selleks ei ole. Tavaliselt on uus kujundus ka kehvem kui vana.

Oberengineering. Paralleel bürokraatia enese alalhoidmise ja loomise kohta on asjakohane. Tellija on rumal ja maksab kõik kinni
.

vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 20.08.2024 14:45:15 vasta tsitaadiga

Tegin paar katset, et kuidas saab MediaCreationTool hakkama w11 installeri valmistamisega 64 GB suurusel mälupulgal. Kui formaatisin mälupulga exFAT süsteemi, siis oli tulemuseks error: 0x8007007b - 0xa001b. Kui mälupulk oli NTFS või FAT32, siis tõrkeid ei tekkinud, aga MediaCreationTool formaatis mälupulga 32 GB suuruseks ja FAT32 süsteemi.
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 20.08.2024 16:51:52 vasta tsitaadiga

Ma ei saa jällegi aru sellest õhinast. Neid suuremaid FAT32 partitsioone sai juba pea 20a tagasi tehtud. Windows ise ei teind, aga juba valmis partitsioon töötas ikka.

Ja praegu suht hilja, peaaegu iga seade oskab exFAT ja/või NTFS'i. FAT32 on vajalik ainult EFI boot partitioni jaoks ja selleks piisab kasvõi paarikümnest megabaidist et laadida bootloader mis juba sobiva failisüsteemi draiveri püsti tõmbab.

vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 20.08.2024 18:34:12 vasta tsitaadiga

Kui mõni suurem mälupulk on vaja kindlasti just FAT32 peale lasta ja on valida ainult Windowsi käsurea või Rufuse vahel, siis valin ikkagi viimase, sest see tundub nagu mugavam. Nii et sellest w11 uuendusest mulle eriti kasu pole jah.
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 20.08.2024 20:33:57 vasta tsitaadiga

Too palun mulle näide kus sul nii suurt FAT32 failisüsteemi vaja on.
Rufusega OS installikat peale lastes teeb ta juba pulgale mitu partitsiooni, sest install.wim ületab paks32 4GB failisuuruse piirangu ja teistest OS'i installeritest rääkimata. Teeb algusesse ühe ESP pardi ja edasi suva.
Omaette nali on see, et windowsi tööriistad ei oska pulka tükeldada. Seda uuendust ootan

vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 20.08.2024 23:36:57 vasta tsitaadiga

Ega mul polegi otsest vajadust FAT32 järele, v.a mõned katsetused. Kui 24H2 välja ilmub, siis pean ilmselt samuti Rufusega endale uue w11 installeri tegema, et Bitlocker ja äkki veel mingi jura välja lülitada. 23H2 installer on mul tehtud MediaCreationTooli abil ja see esialgu sobib.

Katsetasin praegu ka Rufusega eelnevalt NTFS peale formaaditud mälupulgal. Rufus pakkus samuti ainult NTFS w11 iso puhul. install.wim oligi 5,6 GB. Mälupulgale tekkis 2 parti: NTFS ja lõpus oli mingi 1,02 MB suurune UEFI_NTFS, FAT12, 874 KB hõivatud. Huvitav, aga ju siis nii on hea.

siinus kirjutas:
Omaette nali on see, et windowsi tööriistad ei oska pulka tükeldada. Seda uuendust ootan

Diskpart nagu oskaks.
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 21.08.2024 01:45:24 vasta tsitaadiga

vigurvänt kirjutas:
siinus kirjutas:

Diskpart nagu oskaks.

Diskpart on tööriist poweruseritele, kes teeks unepealt 2TB FAT32 partitsioone...

vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 21.08.2024 12:08:28 vasta tsitaadiga

Praegu ei saa ka diskparti abil teha suuremaid FAT32 parte kui 32 GB. Käsuga filesystems näitab 64 GB mälupulga puhul ainult kahte valikut: NTFS ja exFAT (Default).
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.08.2024 22:58:04 vasta tsitaadiga

On keegi proovinud, annab siis hobujõude juurde?
https://www.xda-developers.com/how-enable-windows-ultimate-performance-power-plan/

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 112, 113, 114 ... 118, 119, 120  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.