Oleks üks mure kurta millest ise pole mitu päeva juba jagu saanud. Mureks on siis see, et ma vedasin cat6 kaabli voodrilaua alt ühest maja otsast teise otsa, panin pistikud otstesse ja ühendasin kõik ära aga netti pole. Olen proovinud teisi kaableid (va. voodri all olevat), pistikuid ja arvuteid. Otse ruuterist tuleb nett arvutisse. Kõik on ühendatud T568B järgi. Äkki oskab keegi aidata enne kui ma hakkan voodrit lahti kakkuma.
Pole testeriga testinud voodri all olevat kaablit kuna poes olid alla 30 eurised testerid otsas. Kaabel sai väga ilusti viidud ja järgmine päev juba proovisin. Ühe ööga suutis siis vist keegi hambad sisse lüüa
24.03.2020 09:40:27
Re: Kaabel seinas aga netti pole
cwsker kirjutas:
panin pistikud otstesse
Ikka õiged pistikud panid? Sest kiudkaablile ja plankkaablile on erinevad pistikud (väidetavalt tehakse küll ka universaalseid), vale pistik võib samuti ühendust anda, aga seda keegi garanteerida paraku ei saa.
Ikka õiged pistikud panid? Sest kiudkaablile ja plankkaablile on erinevad pistikud (väidetavalt tehakse küll ka universaalseid), vale pistik võib samuti ühendust anda, aga seda keegi garanteerida paraku ei saa.
Cat5e pistikud, cat6 kaabel. Polnud cat6 pistikuid saadaval ja minu teada peaksid praegused toimima küll.
Pesa kontakt võib ka kehv olla, kas surusid juhtmed klemmide vahele õige riistaga või kruvikeeraja/kipsinoa vms vahendiga? Juhtmete asetuse järgi tundub teise variandi moodi. _________________ Müüa igasugu asju
Saab 9-3 oksjonil
Pesa kontakt võib ka kehv olla, kas surusid juhtmed klemmide vahele õige riistaga või kruvikeeraja/kipsinoa vms vahendiga? Juhtmete asetuse järgi tundub teise variandi moodi.
Peenikese kruvikeerajaga ja ka plastikust kaardiga. Mitu korda juba üle teinud. Nett peaks ju ikka olema isegi kui ainult paar tükki on korralikult surutud.
Mustast kaablist räägime? Et panid otstesse siis pesad, mitte pistikud? Ja kaabel on ikka planksoonega, mitte kiuline? Ja on näha, et klemmid on soone isolatsioonist läbi lõikunud?
Aga kõige lihtsama "testri" saab valmistada patareist (või suvalisest toiteadapterist/laadijast), taskulambi pirnist (või miskitsorti LED-st koos eeltakistiga) ja mõnest juhtmejupist.
Mustast kaablist räägime? Et panid otstesse siis pesad, mitte pistikud? Ja kaabel on ikka planksoonega, mitte kiuline? Ja on näha, et klemmid on soone isolatsioonist läbi lõikunud?
Aga kõige lihtsama "testri" saab valmistada patareist (või suvalisest toiteadapterist/laadijast), taskulambi pirnist (või miskitsorti LED-st koos eeltakistiga) ja mõnest juhtmejupist.
Jah ikka pesad mitte pistikud, ajasin sassi. Pole kiuline kaabel ja klemmid on isolatsioonist läbi lõikunud. Eks ma üritan kuidagi testida
Ühendasin siis sellise pesa nüüd ära, kasutama hakkan ainult ühte porti. Panin ruuterist mõlemasse porti juhtme ja kõik 4 kaabli tuld hakkasid kiirelt vilkuma. Üks juhe välja tõmmates kustuvad kõik tuled. Kas ma ühendasin pesa valesti? Pole sellist sorti pesa kordagi näinud. Juhtmed läksid B järgi.
laurx kirjutas:
hädapärast võib vaadata seda asja kuskil tartumaal. mul krone tange küll pole.
Tegelikult pole vahet, ühe kaabli mõlemad otsad peavad lihtsalt sarnased olema, kas A või B. Teine kaabel võib olla teistmoodi, aga jällegi kaabli mõlemad otsad sarnased.
kuna ma olen 1kord hulga vaeva näinud selle sama " tegelikult võivad" pärast siis hiljem olen kõik ühtemoodi teinud või keeranud. suvaline pakist tulnud kaabel on "b". seega läheb kõik "b". _________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Tasub kooliks valmistuma hakata.
kuna ma olen 1kord hulga vaeva näinud selle sama " tegelikult võivad" pärast siis hiljem olen kõik ühtemoodi teinud või keeranud. suvaline pakist tulnud kaabel on "b". seega läheb kõik "b".
Kõik on B järgi tehtud aga sellest viimasest pesast ei saa aru. Pilt on üleval pool. Numbrid jooksevad 1st 8ni ja mingid 1a2a 1b2b on ka kirjas. Ei saagi aru kuidas seda ühendada, et B oleks.
suvaline pakist tulnud kaabel on "b". seega läheb kõik "b".
Eks õige on muidugi, et teha kõik B, pole vaja hiljem aju vaevata mõtlemisega, et mis seal konkreetse kaabli teises otsas on. Võrgu toimimise seisukohalt siiski vahet pole, võid kasvõi näiteks keskmiseks (4-5) paariks panna sinise asemel süüdimatult suvalise teise värvi. Kusjuures üks arvutifirma kunagi just nii tegigi.
cwsker kirjutas:
Numbrid jooksevad 1st 8ni ja mingid 1a2a 1b2b on ka kirjas.
Kindel, et see on üldse arvutivõrgu jaoks mõeldud? Külje peal või kusagil skeemi pole? Kui ei, siis pead asjast arusaamiseks mõõteriista ja/või mõistust kasutama.
kuskil peab värvikood olema. ma seda pesa poleks ostnud.
Ma ei oleks ka ostnud kui ma oleks teadnud. Lähen vaatan homme ja ostan värvikoodi järgi uue pesa. Lugesin netist, et vanu saab veel kasutada aga tahan 100% kindel olla, et töötavad ja see 1.50€ pole kontimurdev
viimati muutis cws 24.03.2020 20:55:31, muudetud 2 korda
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.