Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Satakas
HV kasutaja

|
06.02.2017 20:40:51
Monitori pilt on üle mõistuse hele! (WIN10) |
|
|
Monitori enda seadetes on kontrast põhjas ja brightness on kuskil poole peal aga seda ei saa ka tumedamaks keerata, sest siis lähevad värvid täiesti pläsaks.
Ma peaks nägema ühes või teises proges märgistatud ridu. Näiteks bittorrentis peaks valitud fail olema helesinine vmt aga mul on totaalselt valge.
Kui teen screenshoti ja avan muu ekraani peal (telefon), siis paistab normaalne.
Kasutan QuickGamma kalibraatorit. Iga kord kui käivitan, keeran käsitsi tumedused maksimumi ja saan enamvähem söödava pildi enamvähem. Aga heledamad asjad ikka kaovad ära.
Kahjuks ma ei tea isegi, kas see on riistvaraline või mitte aga kuulen ikka ja jälle, et win10 olevat kuulus naljakate puukide ja "easter eggide" poolest. Näiteks file preview režiimis ei saa pdf-e kustutada 😀
Monitor on muidu secondhandina Ordist ostetud ja seal leti peal paistis küll normaalne välja. Ega ma ise kah mitu päeva ei saanud aru. Mõtlesin, et win10 theme ongi nisuke hele aga siis vaatasin, et mõned asjad on ikka jumalast nähtamatud ja tegin screenshoti ja vaatasin telefoni ekraanilt ja olin hämmingus.
Ega Win10 oma color calibration kah midagi ei suurt ei muuda. Ikka on selline....
On keegi kokku puutunud? Oskab ravi soovitada?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Levelxer
HV veteran

|
06.02.2017 20:48:54
|
|
|
Videokaardi output dynamic range on limited või full?
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
114 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
06.02.2017 20:59:37
|
|
|
Minu arvates peaks kontrasti alustuseks vähemaks keerama... kui monitor enam vähem töökorras on, siis mõistlik tase on kuskil 70-80 protsendi kandis.
_________________ Честных психов можно не лечить... |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
06.02.2017 21:09:25
|
|
|
Satakas, ma oskaks kommenteerida rohkem kui ma teaks mis monitor täpsemalt ning kui sa pildi teeks.
Aga muidu kui lihtsalt liiga hele, et monitorist ei saa kontrastsust ja heledust maha keerata, siis äkki aitab:
See
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
06.02.2017 21:14:40
|
|
|
Panin prooviks kontrasti 70% pealt 100% peale, helesinine värv muutus valgeks. Heledus mõlemal juhul 18%.
Kui vähegi võimalik, siis esimese asjana tõmba kontrasti ja heledust mõlemat maha.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Satakas
HV kasutaja

|
06.02.2017 21:37:19
|
|
|
Levelxeri küsimuse tulemusel sattusin videokaardi (nvidia quadro 4000) paneelile, kust sai samuti palju asju kruttida, mille tulemusel pilt oluliselt paremaks läks. Kui ka monitori füüsilisi nuppe näppisin, sain mingite netis saada olevate kalibreerimistabelite kohaselt päris talutava pildi. Eks ma pean seda ilmselt veel siia-sinna kruttima tööde käigus aga hetkel tundub mulle, et näiteks winni taustapilt näeb välja suhteliselt samasugune nagu ma seda mujal arvutites näen. Valge tundub küll veel tiba hall olevat aga mul on silmad kah suht väsinud.
ThedEvili soovitus oleks võrdluseks hea aga kahjuks ei õnnestu fotokaga normaalset pilti saada, mis omaenda ekraanil reaalselt tegelikkust kajastaks. Screenshotid paned kaasa aga ma ei tea, palju need aitavad, sest ekraani enese setinguid need ei näita.
Igathaes olen hetkel SITAKS parema tulemusega kui 2h tagasi. Tänan kõiki vastajaid ja inspiratsiooniandjaid! Olin juba kindel, et monitor ise on pekkis.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
06.02.2017 21:43:56
|
|
|
Satakas, screenshottidest pole jah mingit kasu.
Ilma välguta pimedas ruumis tavaliselt saab suvalise kaameraga täitsa enam vähem pildi ekraanist.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Satakas
HV kasutaja

|
06.02.2017 21:50:29
|
|
|
Äkki nii?
Päris täpselt ta ikka ei näita aga ehk saab ettekujutuse, et olukord on määratult parem.
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
06.02.2017 22:00:49
|
|
|
Nüüd paistab küll normaalne. Pigem isegi natuke liiga tume, aga see on ilmselt sellest, et fotokas tõmbas ereda valguse ees ava koomale.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Satakas
HV kasutaja

|
06.02.2017 22:04:51
|
|
|
Tume paistab just fotoka pärast. ma oleks võinud kõik värvid visuaalselt samask šoppida, mis ekraan näitab aga samas ma ei tea, kuidas mu ekraan ju tegelt näitab ja see poleks enam usaldatav olnud. aga minu molu peal paistab see pilt samuti häästi natukene tumedam kui pärispilt nii, et enamvähem sain vist asjale pihta Tänan veelkord kõiki!
|
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|