Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  Businesia märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3 ... 43, 44, 45  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Termikas
HV kasutaja

sõnum 02.12.2003 22:25:39 Businesia vasta tsitaadiga

Aadress siis järgmine:
http://www.nrg.tartu.ee/~paasa/index.php

Tuleb juhtida oma firmat. Mäng alles arendamisel, aga eks ajapikku tule võimalusi ka juurde.
Proovige!!!

Muideks sinna peaks lähemal ajal üks korralik help ka tekkima, päris mitmel proovijal on see lihtsalt väga arusaamatuks jäänud....

EDIT: Mäng on lõplikul aadressil www.businesia.com

viimati muutis Termikas 04.01.2004 12:22:38, muudetud 3 korda
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ridariass
HV veteran
ridariass

sõnum 21.12.2003 17:47:18 vasta tsitaadiga

Eee... kust siis saab masinaid?
Termikas
HV kasutaja

sõnum 21.12.2003 18:24:00 vasta tsitaadiga

Ostad kõigepealt mingi asja tootmiseks litsentsi, siis vaatad et sul oleks masina jaoks piisavalt ruumi(50 ühe jaoks) ning edasi toimub kõik juba tootmise alt.
tagasi üles
phoenix
HV kasutaja
phoenix

sõnum 22.12.2003 14:43:10 vasta tsitaadiga

Millise loogika järgi mängus raha saab? Igas perioodis saad oma kasumi, aga mingil ajahetkel tekib kontole tohutu summa. Millest see (väga tore iseenesest icon_smile.gif )?
Kas öösel ka mingi perioodide vaheldumine toimub? Kui ei, siis mis kellaaegadel see juhtub?
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 38
tagasi üles
kjsmart
HV kasutaja

sõnum 22.12.2003 20:05:19 vasta tsitaadiga

Lõin täna lõunal omale firma ja mingeid probleeme ei tekkinud sellega.
Aga asi on ikkagi natsa segane. Firma algkapitaliks on 10.000.- sellega ostan omale kaabli valmistamise litsentsi. Palkan omale näiteks 2 töölist
ning nemad toodavad mulle 700 ühikut kaablit. Ära müüakse 425 ühikut. Sissetulek on 8500.- ja kulud ( palk ning tööpinna rent) 21.500.-
Konto jookseb miinustesse. Et rohkem müüa siis on vaja tõsta oma kuulsust aga selleks on vaja ju raha mida ei ole. Kuidas sellest surnud ringist välja saaks tulla?
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Termikas
HV kasutaja

sõnum 22.12.2003 20:12:45 vasta tsitaadiga

kjsmart kirjutas:
Aga asi on ikkagi natsa segane. Firma algkapitaliks on 10.000.- sellega ostan omale kaabli valmistamise litsentsi. Palkan omale näiteks 2 töölist
ning nemad toodavad mulle 700 ühikut kaablit. Ära müüakse 425 ühikut. Sissetulek on 8500.- ja kulud ( palk ning tööpinna rent) 21.500.-
Konto jookseb miinustesse. Et rohkem müüa siis on vaja tõsta oma kuulsust aga selleks on vaja ju raha mida ei ole. Kuidas sellest surnud ringist välja saaks tulla?

Pikenda tööpäeva...äkki aitab icon_wink.gif
tagasi üles
Termikas
HV kasutaja

sõnum 22.12.2003 20:19:49 vasta tsitaadiga

phoenix kirjutas:
Millise loogika järgi mängus raha saab? Igas perioodis saad oma kasumi, aga mingil ajahetkel tekib kontole tohutu summa. Millest see (väga tore iseenesest icon_smile.gif )?
Kas öösel ka mingi perioodide vaheldumine toimub? Kui ei, siis mis kellaaegadel see juhtub?

1 päev mängus = 1h, kasumit saad korra päevas vastavalt sellele mida kuipalju toodad ja müüd(oleneb ka firma kuulsusest). Öö kohta ei oska miskit öelda, minumeelest siis perioodid ei vahetu.
tagasi üles
kjsmart
HV kasutaja

sõnum 22.12.2003 20:24:01 vasta tsitaadiga

Aga toimub nn "ületootmine". Tööpäeva pikendamisega toodan ju veelgi üle. Mul on vaja müüki tõsta ja selleks jälle vaja raha.
Kasutamata tööpinda on alguses liiga palju. Võiks olla vähem, sellega väheneks ka kulud tööpinnale ja saavutatakse parem tasakaal sissetulekute/väljaminekute kohta. Ka võiks olla võimalus oma kasutamata tööpinda välja rentida edukamatele firmadele kellel võib olla just ruumi mured.
Muidu mängu idee on hea thumbs_up.gif
tagasi üles
vipboy
HV vaatleja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.12.2003 20:51:03 vasta tsitaadiga

phoenix kirjutas:

Asi selles et kui sa ka ei mängi siis mängus läheb aeg edasi läbi öö ja päeva... korruta korra oma sissetulek nendetundidega mis sa ise mängus sees ei käi ja näed et summad ei tule kusagilt õhust icon_razz.gif

vipboy
HV vaatleja

sõnum 22.12.2003 20:55:11 vasta tsitaadiga

kjsmart kirjutas:

tegelt on alguses firmal ruumi et palgata ikke mingi 15 töötajat ja asi vasss thumbs_up.gif

kjsmart
HV kasutaja

sõnum 22.12.2003 21:13:29 vasta tsitaadiga

vipboy kirjutas:
kjsmart kirjutas:

tegelt on alguses firmal ruumi et palgata ikke mingi 15 töötajat ja asi vasss thumbs_up.gif

Äkki loed siiski uuesti mu jutu läbi. Kirjutasin ju selgelt, et 2 meest toodavad 700 ühikut kaablit, millest müüakse ära ainult 425 ühikut. Milleks ma pean 15 meest palkama, kui ma ei suuda rohkem müüa?

Tegin katse: vähendasin tootmist 663-le ja müük vähenes samas 398-le. Hmm kas müük on seotud tootmisega?
Teen uue katse suurendan toomist, eks varsti paistab kuidas edeneb. Kui head helpi pole siis tuleb hakkama saada
katse-ekse meetoditega icon_razz1.gif
EDIT Katse: toodetakse 1013 ühikut kaablit ja müüakse 608
Järeldus: kui kuulsus=1000 siis müüd 60% oma toodangust

viimati muutis kjsmart 22.12.2003 22:58:56, muudetud 1 kord
tagasi üles
phoenix
HV kasutaja
phoenix

sõnum 22.12.2003 21:28:18 vasta tsitaadiga

vipboy kirjutas:
phoenix kirjutas:

Asi selles et kui sa ka ei mängi siis mängus läheb aeg edasi läbi öö ja päeva... korruta korra oma sissetulek nendetundidega mis sa ise mängus sees ei käi ja näed et summad ei tule kusagilt õhust icon_razz.gif

Ei tea, mul näitas enne selge sõnaga eelmise päeva kokkuvõttes kasumit 2xxxxx raha, aga raha kokku oli u 500000. Seejuures ei jätnud perioodi eelnevalt vahele ja ostsin aktsiaid kuni enam pappi polnud (st eelmisest perioodist jäi alles <100 raha).
Äkki teenib aktsiate pealt ka mingit kasumit (ilma neid müümata)?

P.S. vipboy, üleval sõnumi nurgas on olemas nupp "muuda", kasuta seda icon_wink.gif

EDIT: Arvestasin veidi ja tuli välja, et vähemalt minul ei klapi seal toodete lahtris olevate artiklite kasumite summa ja "Sissetulekud" all oleva Tooted arv. On siin tegu minu poolse valesti arvestamise/väheste teadmistega majanduse alal või programmeerija veaga?

viimati muutis phoenix 22.12.2003 21:58:58, muudetud 1 kord
tagasi üles
vipboy
HV vaatleja

sõnum 22.12.2003 21:57:14 vasta tsitaadiga

kjsmart kirjutas:
vipboy kirjutas:
kjsmart kirjutas:

Äkki loed siiski uuesti mu jutu läbi. Kirjutasin ju selgelt, et 2 meest toodavad 700 ühikut kaablit, millest müüakse ära ainult 425 ühikut. Milleks ma pean 15 meest palkama, kui ma ei suuda rohkem müüa?

Tegin katse: vähendasin tootmist 663-le ja müük vähenes samas 398-le. Hmm kas müük on seotud tootmisega?
Teen uue katse suurendan toomist, eks varsti paistab kuidas edeneb. Kui head helpi pole siis tuleb hakkama saada
katse-ekse meetoditega icon_razz1.gif

See kui palju müüakse oleneb kül kuulsusest, aga kuulsus määrab mingi protsendi mitte kindla hulga... icon_razz1.gif nii et kui töötad välja rohkem tooteid siis ikka müüakse rohkem välja ka... teiseks on veel see et kuulsus tõuseb ka siis kui toodad rohkem ühikuid.... nati mängid siis saad veel sitax paljudele erinevatele seostele jälile...

Insidefake
HV kasutaja

sõnum 22.12.2003 22:27:21 vasta tsitaadiga

hmm müstika, ostsin kaabli litsentsi, aga rohkem ei saagi ju midagi teha icon_confused.gif masinaid osta ei saa ja tööliseid palgata ei saa icon_confused.gif
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
devean
Kreisi kasutaja

sõnum 22.12.2003 22:49:26 vasta tsitaadiga

ma ei saa pihta kuidas töötajaid palgata!?

viimati muutis devean 22.12.2003 22:49:51, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
phoenix
HV kasutaja
phoenix

sõnum 22.12.2003 22:54:17 vasta tsitaadiga

Termikas kirjutas:
sama lugu siin...eks ma siis pean selle kohta vist veitsa uurima
Muideks kust sul selline idee need niisama kokku liita tuli?

Ma hakkasin vaatama, et miks ma saan alati rohkem raha, kui tegelikult peaks (selle aruande järgi). Lõpuks jäigi silma, et mul teenib ainult üks üksi toode rohkem kasumit kui see Sissetulek näitab...

Kust see arv sinna sissetulekute alla üldse saadud on?

EDIT: Ikkagi ei klapi raha mis ma perioodi lõpus saan sellega, mis ma müügikasumist teenin... On siin midagi aktsiatega tegemist?
tagasi üles
Termikas
HV kasutaja

sõnum 22.12.2003 23:12:17 vasta tsitaadiga

phoenix kirjutas:
Termikas kirjutas:
sama lugu siin...eks ma siis pean selle kohta vist veitsa uurima
Muideks kust sul selline idee need niisama kokku liita tuli?

Ma hakkasin vaatama, et miks ma saan alati rohkem raha, kui tegelikult peaks (selle aruande järgi). Lõpuks jäigi silma, et mul teenib ainult üks üksi toode rohkem kasumit kui see Sissetulek näitab...

Kust see arv sinna sissetulekute alla üldse saadud on?

EDIT: Ikkagi ei klapi raha mis ma perioodi lõpus saan sellega, mis ma müügikasumist teenin... On siin midagi aktsiatega tegemist?

Huvitav ma saan näiteks selle järgi just vähem raha, kui peaks saama... See summa peaks tulema sinna nii, et müüdud kauba arv korda kauba tüki hind(minu arvamus ja tundub ka üsna loogiline).
tagasi üles
vipboy
HV vaatleja

sõnum 22.12.2003 23:16:45 vasta tsitaadiga

Krt tehes väikest arvutustööd tuli ka mul välja et summa ei sobi sissetulekuga... tõesti... seda asja tuleb uurida...

viimati muutis vipboy 22.12.2003 23:27:52, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 12
tagasi üles
phoenix
HV kasutaja
phoenix

sõnum 22.12.2003 23:24:32 vasta tsitaadiga

Vale on see tabel, mis näitab eraldi erinevate toodete pealt saadud kasumit, õige peaks olema see alumine.
Viga on sees, kuna ülemisel arvestatakse kasumit TOODETUD mitte MÜÜDUD ühikute järgi (nagu oleks õige)...

EDIT: Seega saime me kõik siiamaani raha toodetud ühikute järgi (reklaami tegemisel polnud mingit mõtet).
Viimasel perioodil on õiglus jalule seatud ja raha said inimesed vastavalt müüdud ühikutele. Ära tuleks muuta ainult segadusse ajav valede andmetega ülemine tabel.

Tänud mängu tegijale, tore asi thumbs_up.gif icon_smile.gif

viimati muutis phoenix 22.12.2003 23:33:38, muudetud 1 kord
tagasi üles
phoenix
HV kasutaja
phoenix

sõnum 24.12.2003 19:13:27 vasta tsitaadiga

Mis vahe neil maffia ülesannetel on? Raha võtavad küll erinevalt, aga kas tulemused ka siis vastavad on?
tagasi üles
ridariass
HV veteran
ridariass

sõnum 24.12.2003 19:19:45 vasta tsitaadiga

phoenix kirjutas:
Mis vahe neil maffia ülesannetel on? Raha võtavad küll erinevalt, aga kas tulemused ka siis vastavad on?

Mulle on jäänd mulje, et kallima ülesande korral toovad nad ka rohkem pappi kaasa.

Insidefake
HV kasutaja

sõnum 25.12.2003 01:43:14 vasta tsitaadiga

fakk see on ikka väärt mäng thumbs_up.gif siuke projekt tulex ikka lõpuni välja aretada ja mingi www.businesia.ee teha vms icon_biggrin.gif beer_yum.gif
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
Mardu
HV vaatleja
Mardu

sõnum 25.12.2003 01:52:00 vasta tsitaadiga

Hetkel on businesia.nohik.net
Spott
HV Guru
Spott

sõnum 25.12.2003 16:39:45 vasta tsitaadiga

mis jama see on, et mu konto pidevalt tühjaks tehakse?
Krt - firma toodab küll kasumit, kuid konto seis on sellegi poolest -2,3 milli

Mardu
HV vaatleja
Mardu

sõnum 25.12.2003 16:45:52 vasta tsitaadiga

Maffia käib äkki külas?
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Arvutimängude foorum »  Businesia mine lehele 1, 2, 3 ... 43, 44, 45  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.