Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Telia klientide elu lihtsustub märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Janis
HV Guru

sõnum 15.12.2016 11:40:19 vasta tsitaadiga

Mobiil ID liitumine ei maksa midagi ju icon_rolleyes.gif
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 15.12.2016 11:49:34 vasta tsitaadiga

Wusses kirjutas:
Spoiler Spoiler Spoiler

Miks ma peaksin mingi sisselogimis teenuse eest maksma.

Järelikult ei ole sa selle teenuse sihtgrupp, kes ~1€ kuus ei raatsi maksta ülimugavusteenuse eest!
Liitumine on läbi eri kampaaniate tihti ja ka praegugi tasuta olnud.

WäntWõll
make.believe
WäntWõll

sõnum 15.12.2016 12:13:01 vasta tsitaadiga

Wusses, https://www.telia.ee/uudis/-/uudis/telias-saab-edaspidi-mobiil-id-vormistada-tasuta
Kommentaarid: 374 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 300
tagasi üles
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 15.12.2016 23:12:00 vasta tsitaadiga

Wusses'iga samas paadis - pole tarvis mID (kõik autentimist ja allkirjastamist vajavad asjad saab lauakas või läpakas aetud füüsilise ID kaardiga). lisaks on seda märksa tihedamalt kuulda, et mID jälle tõrgub kui pärisID töötab...
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.12.2016 23:23:54 vasta tsitaadiga

tsitaat:

lisaks on seda märksa tihedamalt kuulda, et mID jälle tõrgub kui pärisID töötab...

Tuletas mulle meelde telefonimängu mida lasteaias mängitaks. Kõik ei pruugi päris nii olla nagu sa kuulsid

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 15.12.2016 23:30:22 vasta tsitaadiga

Tegelikult on asi lihtne. Kui Mobiil-ID jääb ainsaks autentimisvahendiks, siis Telia äpp on tasuline teenus, 1€ kuus.
Mis siis kliendi elus lihtsamaks läheb?
Arvutis saab igatepidi autentida. Mobiilis tasuline teenus (neile, kes ei vaja ega oma seda mID lahendust)

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 15.12.2016 23:31:36 vasta tsitaadiga

Ega arvutis siis ära asi kao.....lisaks seal ju kirjas, et tulevad teised autentimisvahendid
E:
Kusagilt ma seda täna lugesin....

viimati muutis jeesus188 15.12.2016 23:36:21, muudetud 1 kord
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 15.12.2016 23:35:56 vasta tsitaadiga

jeesus188, see Telia jutt, et tulevad mingid lahendused, ise ka usud oma väidet icon_eek.gif icon_biggrin.gif

Ma ei tea, mis sinna veel tulla võib, mis minu elu lihtsamaks teha võiks.

tsitaat:
„Küsisime enne äpi väljatöötamist enam kui 3400 kliendilt, milliseid võimalusi peaks mobiilirakendus pakkuma. Ülekaalukalt sooviti kasutada kiiret ja mugavat arvete maksmise võimalust ning näha oma jooksva kuu saldot,“ sõnas Mürk.

Igatahes need ülekaalukad soovitud asjad mind küll ei puuduta, kuna fiksvõrgu teenuse kuutasu on iga kuu sama, ja arve tasub ennast palju mugavamalt pangas ise, kui et pean seda ise maksma hakkama.
Mõnele meeldib muidugi ise oma arveid käsitsi maksta. Las nad siis maksavad.

viimati muutis jägaja 15.12.2016 23:38:09, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 141 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 126
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 15.12.2016 23:37:30 vasta tsitaadiga

Ei noh, tasuline või mitte, koduleht ju ära ei kao. Ses suhtes ma ei näe probleemi. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 15.12.2016 23:39:12 vasta tsitaadiga

Just nimelt. Kuid äpp on siis ainult neile tehtud, kes omavad mID teenust või? Seda tänase seisuga.
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 15.12.2016 23:43:52 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Ei noh, tasuline või mitte, koduleht ju ära ei kao. Ses suhtes ma ei näe probleemi. icon_rolleyes.gif

nii peaks siis olema...
tsitaat:
Telia mobiili- ja koduteenuste kliendid, kes kasutavad mobiilID teenust, saavad kasutusele võtta uue Minu Telia äpi, mis annab ülevaate tellitud teenustest, võimaldab jälgida mõneminutilise täpsusega oma mobiilside paketi kasutust ning maksta kiirelt ja mugavalt arveid.

jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 15.12.2016 23:45:04 vasta tsitaadiga

arm2004, thumbs_up.gif
indrpo
HV Guru

sõnum 16.12.2016 08:50:54 vasta tsitaadiga

Olgu siis teile mokkamööda või mitte, seal on tegemist veelgi tähtsamate kliendi andmetega kui seda oli mELU, online abi vms muu Telia rakendus.
Sinna peab klient turvaliselt sisse logima mitte mingi facebooki või gmaili, online kontoga. Vähemalt täna tundub see oluline olevat, võibolla teevad sinna veel mingi panga vms. logini aga koodikaart on ka ju varjusurmas ja pealegi ebamugav.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 16.12.2016 09:28:26 vasta tsitaadiga

arm2004, jägaja, jah, loomulikult on parem jagada enda info facebookile, kui 1€ kuus maksta. Kui tõesti on oluline seda äppi kasutada.

arm2004 kirjutas:
Wusses'iga samas paadis - pole tarvis mID (kõik autentimist ja allkirjastamist vajavad asjad saab lauakas või läpakas aetud füüsilise ID kaardiga). lisaks on seda märksa tihedamalt kuulda, et mID jälle tõrgub kui pärisID töötab...

Ja no see on ikka eriti naised saaremaal saunas rääkisid jutt.

Aa, või ei, tegelikult on su jutus iva. Täitsa võib nii olla, et mID tõrkuda tihedamani, kui arvutis ID kaart töötab. icon_lol.gif thumbs_up.gif Mul näiteks on mID mõne aasta jooksul ühe korra tõrkunud. Järelikult arvuti ja ID kaardi lahendus ei selle aja jooksul kellelgi kordagi normaalselt funktsioneerinud. icon_wink.gif Kõlab usutavalt.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
R3negadeX
Kreisi kasutaja

sõnum 16.12.2016 10:16:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:
lisaks on seda märksa tihedamalt kuulda, et mID jälle tõrgub kui pärisID töötab...

I call it BS. Tõrkeid esineb väga harva, ei mäletagi, millal viimati probleeme esines. Ära tule rääkima, et arvutis on ID-kaardi kasutamine probleemivaba - Sa pead õigel ajal ID-kaardi lugejasse panema, et ei tekiks brauseris tõrkeid sisselogimisega, sest kui sa sisselogimise ajal alles ID-kaardi lugejasse paned, saad sa tala.

Mobiili interneti ja kõne kasutuse mahtu näeb ka ilma sisselogimata, sisselogimine on vajalik ainult siis, kui soovid arveid maksta või historyt vaadata. Ja vingub kõige rohkem see, kes ise ütles, et arveid käsitsi ei maksa icon_lol.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 16.12.2016 10:40:16 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Olgu siis teile mokkamööda või mitte, seal on tegemist veelgi tähtsamate kliendi andmetega kui seda oli mELU, online abi vms muu Telia rakendus.
Sinna peab klient turvaliselt sisse logima mitte mingi facebooki või gmaili, online kontoga..

Kas sa ise oled seda äppi kasutanud ja tead seda, et kliendile pakutaksegi, pigem lausa soovitatakse tungivalt, jääda sisselogituks? Ehk siis igaüks, kelle kätte su telefon (hea-või kuritahtlikult)satub saab ka telia kontol olevatele andmetele ligi.
Või Telia "eeldab" nagu iga klient kaitseb oma telefoni keerulise autentimismustri, parooli või sõrmejäljega?
Kui tegemist oleks isikuandmete kaitsmisega, tuleks iga kord sinna turvaliselt sisse logida. Siis saan ma juba aru, et miks mID on ainus autentimisvahend, kuna kui pead ID.kaardiga mässama, siis oled ju juba niikuinii arvuti taga.

namstoop kirjutas:
arm2004, jägaja, jah, loomulikult on parem jagada enda info facebookile, kui 1€ kuus maksta. Kui tõesti on oluline seda äppi kasutada.

Loomulikult igasugu "autentimiskeskkonnad" mida Telia jt. lõdva randmega on siiani praktiseerinud, pole turvalised ja kontrollitavad vahendid.

Kuid ID-kaardiga ja panga vahendusel autentimine on meil siiani populaarne ja miks mitte siis neid ka edspidi kasutada nende jaoks, kel on ainult need võimalused?

indrpo
HV Guru

sõnum 16.12.2016 10:59:25 vasta tsitaadiga

Jah, ma olen seda äppi kasutanud esimesest päevast peale kui Apple seadmel sama rakenduse test pihta hakkas.

Oluline on, et klient vähemalt esimene kord logib turvaliselt sisse, see mida ta edasi teeb on juba kliendi mitte teenusepakkuja mure, kas klient paneb automaatse logini enda mugavuse huvides ja kas ta paneb telefonile parooli enda mugavuse või turvalisuse huvides on tema enda asi.

Telia veebis ei saa ka midagi teenuste ja kliendi admete kohta näha, peale face vms logimist ja teenuste valimist öeldakse:

Aga eks süüdistada saab ju ka seitsmes surmapatus.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 16.12.2016 12:14:46 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

Telia veebis ei saa ka midagi teenuste ja kliendi admete kohta näha, peale face vms logimist ja teenuste valimist öeldakse:

Aga eks süüdistada saab ju ka seitsmes surmapatus.

Telia veebis tuleb ühte asja tehes lihtsalt mitmeid kordi sisse logida, ma tean erinevatest HV teemadest, et see info on sulle ka väga hästi teada. Seega ära demagoogitse icon_exclaim.gif
Telia veeb on lihtsalt katki (arenduses/teenuste kokkuliitmises vms.)

MartinMyrk
HV vaatleja

sõnum 16.12.2016 12:23:38 vasta tsitaadiga

Tere!

Selgitan siin foorumi teemas tekkinud küsimusi Telia vaatenurgast.

Tõepoolest Minu Telia äpi beeta versioonis tuleb kõikide funktsioonide kasutamiseks mobiil-ID'ga sisse logida. Mobiil-ID valisime, sest statistika näitab, et tänaseks on turvalistest sisselogimise meetoditest mobiil-ID populaarsem kui pangalingid.

2017 aasta esimeses pooles lisame kindlasti ka pangalingid. Kuid juba täna saab rakendust kasutada ka klassikaliselt sisselogimata. Nimelt kui avate rakenduse mobiilset internetti kasutades (wifi välja lülitatud), siis näete kasutatava mobiilinumbri jooksva kuu interneti-, kõne- ja sõnumimahtusid, kasutusinfot ning lisaks ka jooksva kuu saldot. Nimetatud infot näeb nii lepinguomanik, kui kasutaja, kelle mobiilinumber on tööandja nimel.

Mobiil-ID teenusest rääkides, siis tõsi, selle kuutasu on 1€ ja liitumistasu ei ole. Isiklikult julgen küll soovitada ja kinnitada, et tegu on ülimugava teenusega, mis ei ole ju ainult autentimise vahend vaid ka dokumentide allkirjastamiseks kuni valimisteni välja.

Kinnitan teile, et sõltumata iseteeninduse mobiilirakenduse loomisest jätkame me veebi iseteeninduse parendamist ning ühe iseteeninduse suunas liikumist. Miks see meil niikaua aega võtab? Seda seepärast, et oleme otsustanud mitte ainult üles ehitada uue ühise veebi vaid ka kogu selle taga oleva IT-arhitektuuri, mis suudaks hallata kõiki Telia poolt pakutavaid teenuseid. Käesoleval aastal oleme fokusseerinud arvelduse info konsolideerimisele ja enamus arvetega seonduvast ka nüüd Telia iseteeninduses kättesaadav "Minu arved" menüüst. Teine teema on olnud teenuste ühine vaade, Minu Teenused ja ka seal on meil esimene vaade valmis, kuid kindlasti lähiajal toome sellesse vaatesse ka infot juurde.

Minu Telia äpp ei näita Diili lepingute infot seepärast, et tegemist on tegelikult eraldiseisva brändi ja operaatoriga. Hindame esialgu kuidas läheb Minu Telia äpil ning seejärel otsustame, kas ka Diili kliendid endale kasutamiseks sarnase äpi saavad.

Minu Telias äpis olevatest võimalustest rääkides, siis nagu ka pressiteates mainitud, alustasime rakenduse loomist sellest, et küsisime 3500 kliendi käest, kas nad näeks väärtust sellises äpis ja kui jah, siis mida seal näha ja teha võiks saada. Valminud esimene skoop ongi see peegeldus mida kliendid ütlesid. Kuid tegemist on ikkagi esimese versiooniga ja sellega äpi arendamine ei lõpe. Vastupidi nüüd ootame klientidelt tagasisidet, mida nad Minu Telia äpilt edaspidi ootavad ning mida veel näha ja teha võiks saada.

Martin Mürk
Telia digitaalsete ärikeskkondade juht
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 16.12.2016 12:35:48 vasta tsitaadiga

MartinMyrk, tänud asja selgitamast thumbs_up.gif
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 16.12.2016 12:35:59 vasta tsitaadiga

Kas äpi kaudu saab ka andmemahtu juurde osta (hetkel ma ei näe seda kohta, sest pole limiidini jõudnud?)
Küsimus ajendatud sellest, et kui läbi browseri minna, siis vanasti toimus see teo kiirusel icon_rolleyes.gif

tagasi üles
MartinMyrk
HV vaatleja

sõnum 05.01.2017 20:02:50 vasta tsitaadiga

Mobiilse interneti andmemahu juurdeost on kindlasti üks teema, mis äppi järgmisena tuleb. Seniks saab kasutada linki https://www.telia.ee/lisamaht seda ka juba siis kui andmemaht veel täitunud ei ole. Hea meelega ootaks ka tagasisidet selle kohta kui see on aeglane, meile teadaolevalt seal kiirusega probleeme ei tohiks olla.

Alates 5.01.2017 on Minu Telia rakendus saadaval ka Apple App stores. https://itunes.apple.com/ee/app/minu-telia/id1176853747
Ootame teid kasutama ja tagasisidet andma.
tagasi üles
VeixES
HV veteran

sõnum 10.01.2017 08:05:35 vasta tsitaadiga

Loodetavasti on rootsi Telia vigadest juba õpitud icon_smile.gif http://www.dn.se/nyheter/sverige/telebolagen-lacker-hemlig-information/
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 13.01.2017 20:01:54 vasta tsitaadiga

[veix], kuna hetkel Mobiil-ID sisselogimisena ainus variant tollesse uude äppi on selle koha pealt turvalisem. Seniks vähemalt, kui mingi IT apsakas sisse lendab ootamatult.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Telia klientide elu lihtsustub mine lehele eelmine  1, 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.