Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Uus emaplaat, vana prose märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Aquarius
HV vaatleja
Aquarius

sõnum 24.11.2003 18:48:44 Uus emaplaat, vana prose vasta tsitaadiga

Niisiis, ostsin endale uue emaplaadi ja tahaks asja nagu vaikselt ära ka paigaldada. Aga kuna pole midagi sellist veel varem teinud, siis kuluks paar nõuannet ära.
Ma pakun, et protsessorit ühelt emaplaadilt teisele tõstes tuleb tal jahutus enne pealt ära võtta. Ja tahakski teada, mismoodi see täpselt käib. Vana emaplaat on mul MSI SiS 645 Ultra-C, uus on Abit IS7. Ja prose on Pentium 4 2.0A (ehk siis Northwood). Kuidas sellel prosel jahuti prosega ühendatud on? Ise pakun, et mingisuguse termopadja abil. Ja nagu ma aru saan, ei saa jahutit pärast enam lihtsalt külge tagasi panna, vaid tuleb selle padja jäänused jahuti ja prose küljest ära võtta ja termopasta asemele panna. Parandage mind, kui mu mõttekäik praegu vales suunas läheb. Kindlasti on siin inimesi küll, kel sellisel alal kogemusi, ehk ütleksite paar abistavat sõna.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 24.11.2003 18:54:35 Re: Uus emaplaat, vana prose vasta tsitaadiga

link :: täpselt sama teema...

Aquarius kirjutas:
Niisiis, ostsin endale uue emaplaadi ja tahaks asja nagu vaikselt ära ka paigaldada. Aga kuna pole midagi sellist veel varem teinud, siis kuluks paar nõuannet ära.
Ma pakun, et protsessorit ühelt emaplaadilt teisele tõstes tuleb tal jahutus enne pealt ära võtta. Ja tahakski teada, mismoodi see täpselt käib. Vana emaplaat on mul MSI SiS 645 Ultra-C, uus on Abit IS7. Ja prose on Pentium 4 2.0A (ehk siis Northwood). Kuidas sellel prosel jahuti prosega ühendatud on? Ise pakun, et mingisuguse termopadja abil. Ja nagu ma aru saan, ei saa jahutit pärast enam lihtsalt külge tagasi panna, vaid tuleb selle padja jäänused jahuti ja prose küljest ära võtta ja termopasta asemele panna. Parandage mind, kui mu mõttekäik praegu vales suunas läheb. Kindlasti on siin inimesi küll, kel sellisel alal kogemusi, ehk ütleksite paar abistavat sõna.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Aquarius
HV vaatleja
Aquarius

sõnum 24.11.2003 19:00:20 vasta tsitaadiga

Hmmm...järelikult lahendus on see, kui kellelgi teisel asja ära lasen teha? Sest midagi muud tarka seal teemas küll kirjas polnud.

Eks ma tegelikult mõtlesin selle peale küll, et asi kellegi oskaja hooleks jätta, aga samas tahaks ise ka kogemusi juurde saada icon_wink.gif

ipruul
Kreisi kasutaja

sõnum 25.11.2003 21:01:41 vasta tsitaadiga

No põhimõtteliselt käib asi nii:
Eemalda toitejuhe
Eemalda lisa kaardid ja juhtmed/kaablid (pane kaardid kuskile mitte staatlisisele pinnale)
Eemalda mälupulgad
Keera emaplaadi kruvid lahti ja võta see sealt välja
Prose radikas peaks olema klambriga kinni, selle eemaldamisega ole ettevaatlik, kuna käsi võib kogemata ära libiseda ja mõnda kondekat vigastada.
Kui jahuti lahti, siis tõsta prose socketi juures olev kang üles ja eemalda prose.

Ja nüüd uuele emaplaadile asjad peale.

pmst peaks asi nii käima, kuid kui varem pole teinud, siis soovitaks mõne oskaja appi kutsuda.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
Sahib
HV veteran

sõnum 25.11.2003 22:06:07 vasta tsitaadiga

Eemalda cooleri klambrid, tõsta kang üles ja tõsta cooler koos prosega välja.Külmast pärast on ta ikka suht kõvasti kinni. Termoteibiga pole kogemusi ... see nii lihtne asi, et võid proovida teha küll- kust need kogemused ikka muidu tulevad icon_rolleyes.gif
Aquarius
HV vaatleja
Aquarius

sõnum 26.11.2003 02:00:50 vasta tsitaadiga

Okei...thanx kõigile icon_smile.gif . Eks ma tean ise ka, et see suht lihtne asi, lihtsalt pole Pentium 4-ga seda varem teinud. Kunagi ammu ühe 486-ga küll, aga noh...ei anna vist võrrelda icon_wink.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Uus emaplaat, vana prose
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.