praegune kellaaeg 23.06.2025 07:52:40
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Aquarius
HV vaatleja

|
24.11.2003 18:48:44
Uus emaplaat, vana prose |
|
|
Niisiis, ostsin endale uue emaplaadi ja tahaks asja nagu vaikselt ära ka paigaldada. Aga kuna pole midagi sellist veel varem teinud, siis kuluks paar nõuannet ära.
Ma pakun, et protsessorit ühelt emaplaadilt teisele tõstes tuleb tal jahutus enne pealt ära võtta. Ja tahakski teada, mismoodi see täpselt käib. Vana emaplaat on mul MSI SiS 645 Ultra-C, uus on Abit IS7. Ja prose on Pentium 4 2.0A (ehk siis Northwood). Kuidas sellel prosel jahuti prosega ühendatud on? Ise pakun, et mingisuguse termopadja abil. Ja nagu ma aru saan, ei saa jahutit pärast enam lihtsalt külge tagasi panna, vaid tuleb selle padja jäänused jahuti ja prose küljest ära võtta ja termopasta asemele panna. Parandage mind, kui mu mõttekäik praegu vales suunas läheb. Kindlasti on siin inimesi küll, kel sellisel alal kogemusi, ehk ütleksite paar abistavat sõna.
_________________ I can't dance, I can't talk... |
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
24.11.2003 18:54:35
Re: Uus emaplaat, vana prose |
|
|
link :: täpselt sama teema...
Aquarius kirjutas: |
Niisiis, ostsin endale uue emaplaadi ja tahaks asja nagu vaikselt ära ka paigaldada. Aga kuna pole midagi sellist veel varem teinud, siis kuluks paar nõuannet ära.
Ma pakun, et protsessorit ühelt emaplaadilt teisele tõstes tuleb tal jahutus enne pealt ära võtta. Ja tahakski teada, mismoodi see täpselt käib. Vana emaplaat on mul MSI SiS 645 Ultra-C, uus on Abit IS7. Ja prose on Pentium 4 2.0A (ehk siis Northwood). Kuidas sellel prosel jahuti prosega ühendatud on? Ise pakun, et mingisuguse termopadja abil. Ja nagu ma aru saan, ei saa jahutit pärast enam lihtsalt külge tagasi panna, vaid tuleb selle padja jäänused jahuti ja prose küljest ära võtta ja termopasta asemele panna. Parandage mind, kui mu mõttekäik praegu vales suunas läheb. Kindlasti on siin inimesi küll, kel sellisel alal kogemusi, ehk ütleksite paar abistavat sõna. |
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aquarius
HV vaatleja

|
24.11.2003 19:00:20
|
|
|
Hmmm...järelikult lahendus on see, kui kellelgi teisel asja ära lasen teha? Sest midagi muud tarka seal teemas küll kirjas polnud.
Eks ma tegelikult mõtlesin selle peale küll, et asi kellegi oskaja hooleks jätta, aga samas tahaks ise ka kogemusi juurde saada
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
ipruul
Kreisi kasutaja
|
25.11.2003 21:01:41
|
|
|
No põhimõtteliselt käib asi nii:
Eemalda toitejuhe
Eemalda lisa kaardid ja juhtmed/kaablid (pane kaardid kuskile mitte staatlisisele pinnale)
Eemalda mälupulgad
Keera emaplaadi kruvid lahti ja võta see sealt välja
Prose radikas peaks olema klambriga kinni, selle eemaldamisega ole ettevaatlik, kuna käsi võib kogemata ära libiseda ja mõnda kondekat vigastada.
Kui jahuti lahti, siis tõsta prose socketi juures olev kang üles ja eemalda prose.
Ja nüüd uuele emaplaadile asjad peale.
pmst peaks asi nii käima, kuid kui varem pole teinud, siis soovitaks mõne oskaja appi kutsuda.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sahib
HV veteran

|
25.11.2003 22:06:07
|
|
|
Eemalda cooleri klambrid, tõsta kang üles ja tõsta cooler koos prosega välja.Külmast pärast on ta ikka suht kõvasti kinni. Termoteibiga pole kogemusi ... see nii lihtne asi, et võid proovida teha küll- kust need kogemused ikka muidu tulevad
_________________ Mõtet harutades võib jõuda mõttetuseni ... |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aquarius
HV vaatleja

|
26.11.2003 02:00:50
|
|
|
Okei...thanx kõigile . Eks ma tean ise ka, et see suht lihtne asi, lihtsalt pole Pentium 4-ga seda varem teinud. Kunagi ammu ühe 486-ga küll, aga noh...ei anna vist võrrelda
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|