Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Eduroami wifi pääsupunkt märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 30.03.2016 20:23:43 Eduroami wifi pääsupunkt vasta tsitaadiga

Kas keegi teab, kelle toodetud on need pisikesed karbid, mida eduroam wifi jagamiseks pakub ja kas neid müüakse ka või ongi ainult eduroami jaoks toodetud? Tunduvad üllatavalt hea leviga, kuigi antenne pole.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 30.03.2016 23:52:20 vasta tsitaadiga

Eduroami jagamiseks ei pea spetsiaalset AP-d olema minuteada. Ja pole näinud neid, ei oska öelda. Sul pilti pole näidata? Ubiquiti Unifi "UFOd" ei ole järsku? Suht odavad korraliku keskhaldusega asjad, kui pro-versiooni pole vaja osta. Siis läheb kalliks.

Enamus on ümarad, aga on ka kandiline AC mudel olemas

https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap/

tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 31.03.2016 12:11:50 vasta tsitaadiga

Selline tilluke karbike, suurusest annab aimu LAN pistik

viimati muutis harakas 31.03.2016 12:12:57, muudetud 1 kord
tagasi üles
A.S.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.03.2016 12:13:44 vasta tsitaadiga

MAC aadress pole nähtav? Selle järgi äkki midagi ennustab?
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 31.03.2016 12:21:51 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
MAC aadress pole nähtav? Selle järgi äkki midagi ennustab?

Jah, selle olin hoopis unustanud, et nii toodet leida saab, vanadus mis muud. Tänud vihje eest
Selline Mikrotik siis

https://www.senetic.ee/product/RBMAP2N?gclid=CJfwrZXM6ssCFecIcgodGsMC1w
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 31.03.2016 13:05:34 vasta tsitaadiga

Ja sa tahad öelda, et kui mõni kool liitub Eduroamiga, siis saab need karbid niisama? Päriselt?
EENeti lehel on infot väga vähe selle kohta.

tagasi üles
harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 31.03.2016 13:05:36 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Ja sa tahad öelda, et kui mõni kool liitub Eduroamiga, siis saab need karbid niisama? Päriselt?

Ei tea, pean asjameeste käest küsima, ma olen siin lihtsalt wifi kasutaja. Väike karp hakkas huvitama, seda oleks hea kodus kuhugi nii pann, et silma ei riivaks
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 31.03.2016 13:12:05 vasta tsitaadiga

eduroam on pmst ülemaailmne tasuta wifi (üli)koolidega seotud rahvale. Eduroami softi saab kasvõi mingi linksyse peale panna, s.t kasutusel on rohkem kui ainult üks ruuter.

Tavaliselt on ühes hoones neid ruutereid palju ning kõik on sama SSID-ga. Ehk kui ühel pool maja ühendud eduroamiga ja liigud teisele poole maja, siis ühendus säilib, aga vahetab ruutereid, mille külge on ühendatud. Sellest võib mulje jääda, et levi on hea ühel ruuteril icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 356 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 282
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 31.03.2016 13:20:43 vasta tsitaadiga

Jah, ma tean mis on Eduroam. Ja see ei ole jah ainult ülikoolidele vaid lihtsalt koolidele või haridusasutustele ning seda võivad pakkuda ka teised asutused, mida kas (üli)õpilased või õpetajad-õppejõud sageli külastavad.
Arlanda lennujaamas jäi ka näiteks silma, et seal oli Eduroami levi olemas.
Ma ise arvan millegipärast, et Eduroamiga saab parimal juhul kaasa vaid need kleepsud ja võib-olla peab nende eest ka maksma veel icon_smile.gif
Ja tasuta on ta siiski vaid kasutajale, andmeside ja elektri eest maksab ikka see asutus, kes Eduroami levi pakub.
Põhimõtteliselt on see siis mugavusteenus (üli)õpilastele ja õpetajatele-õppejõududele, kes koolide vahel ja maailmas ringi liiguvad - igal pool kus on Eduroam, saavad oma seadmega kohe võrku ilma igasuguse jändamiseta.

tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 31.03.2016 13:40:25 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Jah, ma tean mis on Eduroam. Ja see ei ole jah ainult ülikoolidele vaid lihtsalt koolidele või haridusasutustele ning seda võivad pakkuda ka teised asutused, mida kas (üli)õpilased või õpetajad-õppejõud sageli külastavad.
Arlanda lennujaamas jäi ka näiteks silma, et seal oli Eduroami levi olemas.
Ma ise arvan millegipärast, et Eduroamiga saab parimal juhul kaasa vaid need kleepsud ja võib-olla peab nende eest ka maksma veel icon_smile.gif
Ja tasuta on ta siiski vaid kasutajale, andmeside ja elektri eest maksab ikka see asutus, kes Eduroami levi pakub.
Põhimõtteliselt on see siis mugavusteenus (üli)õpilastele ja õpetajatele-õppejõududele, kes koolide vahel ja maailmas ringi liiguvad - igal pool kus on Eduroam, saavad oma seadmega kohe võrku ilma igasuguse jändamiseta.

OT:
mugav on see värk küll thumbs_up.gif

Üht Prantsuse ülikooli külastades kulus töökaaslasel, kes eduaroamiga ei olnud veel liitnud, ~2/3 päevast, et wifisse saada. Eriti keeruliseks oli asi aetud - pidi mööda mingeid kontoreid käima ja avaldusi täitma ja ma ei tea mida, et ülikooli wifisse ligi pääseda. Mul ühendas eduroam kohe ära ja asi korras. thumbs_up.gif

Aga see pisike purk on päris lahe, peab ka äkki koju vaatama thumbs_up.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
The_Boss
HV Guru
The_Boss

sõnum 31.03.2016 13:40:44 vasta tsitaadiga

See oli mõeldud teemaalgatajale ning polnudki öelnud, et ainult ülikoolidele ega sedagi, et need ainult haridusasutustes paiknevad jne jne.
Ja ega Free WiFi kleeps kohviku aknal ka ei tähenda seda, et elekter ja nett jms tuleb sentigi kulutamata õhust icon_biggrin.gif

harakas
Kreisi kasutaja

sõnum 31.03.2016 19:08:59 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
eduroam on pmst ülemaailmne tasuta wifi (üli)koolidega seotud rahvale. Eduroami softi saab kasvõi mingi linksyse peale panna, s.t kasutusel on rohkem kui ainult üks ruuter.

Tavaliselt on ühes hoones neid ruutereid palju ning kõik on sama SSID-ga. Ehk kui ühel pool maja ühendud eduroamiga ja liigud teisele poole maja, siis ühendus säilib, aga vahetab ruutereid, mille külge on ühendatud. Sellest võib mulje jääda, et levi on hea ühel ruuteril icon_biggrin.gif

Tean jah, aga ma võrdlesin just ühe samas kohas asunud vanema kahe antenniga ruuteriga, mille levi läbi mitme seina seina minu klassi ulatus. See pisike karbike levitab wifit paremini ja on ka kiirem.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Eduroami wifi pääsupunkt
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.