Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
harakas
Kreisi kasutaja
|
30.03.2016 20:23:43
Eduroami wifi pääsupunkt |
|
|
Kas keegi teab, kelle toodetud on need pisikesed karbid, mida eduroam wifi jagamiseks pakub ja kas neid müüakse ka või ongi ainult eduroami jaoks toodetud? Tunduvad üllatavalt hea leviga, kuigi antenne pole.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
30.03.2016 23:52:20
|
|
|
Eduroami jagamiseks ei pea spetsiaalset AP-d olema minuteada. Ja pole näinud neid, ei oska öelda. Sul pilti pole näidata? Ubiquiti Unifi "UFOd" ei ole järsku? Suht odavad korraliku keskhaldusega asjad, kui pro-versiooni pole vaja osta. Siis läheb kalliks.
Enamus on ümarad, aga on ka kandiline AC mudel olemas
https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap/
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
31.03.2016 12:11:50
|
|
|
Selline tilluke karbike, suurusest annab aimu LAN pistik
viimati muutis harakas 31.03.2016 12:12:57, muudetud 1 kord |
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
31.03.2016 12:13:44
|
|
|
MAC aadress pole nähtav? Selle järgi äkki midagi ennustab?
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
31.03.2016 13:05:34
|
|
|
Ja sa tahad öelda, et kui mõni kool liitub Eduroamiga, siis saab need karbid niisama? Päriselt?
EENeti lehel on infot väga vähe selle kohta.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
31.03.2016 13:05:36
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Ja sa tahad öelda, et kui mõni kool liitub Eduroamiga, siis saab need karbid niisama? Päriselt? |
Ei tea, pean asjameeste käest küsima, ma olen siin lihtsalt wifi kasutaja. Väike karp hakkas huvitama, seda oleks hea kodus kuhugi nii pann, et silma ei riivaks
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
31.03.2016 13:12:05
|
|
|
eduroam on pmst ülemaailmne tasuta wifi (üli)koolidega seotud rahvale. Eduroami softi saab kasvõi mingi linksyse peale panna, s.t kasutusel on rohkem kui ainult üks ruuter.
Tavaliselt on ühes hoones neid ruutereid palju ning kõik on sama SSID-ga. Ehk kui ühel pool maja ühendud eduroamiga ja liigud teisele poole maja, siis ühendus säilib, aga vahetab ruutereid, mille külge on ühendatud. Sellest võib mulje jääda, et levi on hea ühel ruuteril
|
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
31.03.2016 13:20:43
|
|
|
Jah, ma tean mis on Eduroam. Ja see ei ole jah ainult ülikoolidele vaid lihtsalt koolidele või haridusasutustele ning seda võivad pakkuda ka teised asutused, mida kas (üli)õpilased või õpetajad-õppejõud sageli külastavad.
Arlanda lennujaamas jäi ka näiteks silma, et seal oli Eduroami levi olemas.
Ma ise arvan millegipärast, et Eduroamiga saab parimal juhul kaasa vaid need kleepsud ja võib-olla peab nende eest ka maksma veel
Ja tasuta on ta siiski vaid kasutajale, andmeside ja elektri eest maksab ikka see asutus, kes Eduroami levi pakub.
Põhimõtteliselt on see siis mugavusteenus (üli)õpilastele ja õpetajatele-õppejõududele, kes koolide vahel ja maailmas ringi liiguvad - igal pool kus on Eduroam, saavad oma seadmega kohe võrku ilma igasuguse jändamiseta.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
31.03.2016 13:40:25
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Jah, ma tean mis on Eduroam. Ja see ei ole jah ainult ülikoolidele vaid lihtsalt koolidele või haridusasutustele ning seda võivad pakkuda ka teised asutused, mida kas (üli)õpilased või õpetajad-õppejõud sageli külastavad.
Arlanda lennujaamas jäi ka näiteks silma, et seal oli Eduroami levi olemas.
Ma ise arvan millegipärast, et Eduroamiga saab parimal juhul kaasa vaid need kleepsud ja võib-olla peab nende eest ka maksma veel
Ja tasuta on ta siiski vaid kasutajale, andmeside ja elektri eest maksab ikka see asutus, kes Eduroami levi pakub.
Põhimõtteliselt on see siis mugavusteenus (üli)õpilastele ja õpetajatele-õppejõududele, kes koolide vahel ja maailmas ringi liiguvad - igal pool kus on Eduroam, saavad oma seadmega kohe võrku ilma igasuguse jändamiseta. |
OT:
mugav on see värk küll
Üht Prantsuse ülikooli külastades kulus töökaaslasel, kes eduaroamiga ei olnud veel liitnud, ~2/3 päevast, et wifisse saada. Eriti keeruliseks oli asi aetud - pidi mööda mingeid kontoreid käima ja avaldusi täitma ja ma ei tea mida, et ülikooli wifisse ligi pääseda. Mul ühendas eduroam kohe ära ja asi korras.
Aga see pisike purk on päris lahe, peab ka äkki koju vaatama
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
31.03.2016 13:40:44
|
|
|
See oli mõeldud teemaalgatajale ning polnudki öelnud, et ainult ülikoolidele ega sedagi, et need ainult haridusasutustes paiknevad jne jne.
Ja ega Free WiFi kleeps kohviku aknal ka ei tähenda seda, et elekter ja nett jms tuleb sentigi kulutamata õhust
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
31.03.2016 19:08:59
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
eduroam on pmst ülemaailmne tasuta wifi (üli)koolidega seotud rahvale. Eduroami softi saab kasvõi mingi linksyse peale panna, s.t kasutusel on rohkem kui ainult üks ruuter.
Tavaliselt on ühes hoones neid ruutereid palju ning kõik on sama SSID-ga. Ehk kui ühel pool maja ühendud eduroamiga ja liigud teisele poole maja, siis ühendus säilib, aga vahetab ruutereid, mille külge on ühendatud. Sellest võib mulje jääda, et levi on hea ühel ruuteril  |
Tean jah, aga ma võrdlesin just ühe samas kohas asunud vanema kahe antenniga ruuteriga, mille levi läbi mitme seina seina minu klassi ulatus. See pisike karbike levitab wifit paremini ja on ka kiirem.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|