praegune kellaaeg 16.06.2025 11:58:59
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
scrapper
HV kasutaja
|
06.03.2016 17:48:48
|
|
|
UB kirjutas: |
rex kirjutas: |
Oeh... räägime hetkel varjestamata variandist. Milleks pead püüdlikult liiva alla toppida?
Küsimus: kas piisavalt tundliku lugejaga oleks võimalik NFC-ga ID-kaardilt isikukoodi ja/või nime lugeda 0,5 - 1m kauguselt ilma et omanik sellest arugi saaks. Kaart rahakotis, rahakott taskus või käekotis. Inimene jalutab läbi turvaväravate vahelt, millel on ka väike lisaomadus.
Pärast seda võime arutada varjestamise võimalusi. Enne seda paluks selliste küsimuste puhul alati abivalmilt fooliummütsi pakkuvatel meestel oma sarkasm/iroonia endale hoida. |
Kui nüüd tänapäeva praktikat vaadata, siis siiani pole see endast mingisugust ohtu kujutanud. Kui välja loetakse ainult nimi ja isikukood, siis need ei ole mingisugused delikaatsed isikuandmed millega saaks kahju teha. Ma võin näitena tuua siia riigiasutused, kes kasutavad oma uste avamiseks ka kontaktivabaid kaarte ning kuigi need on juba aastaid kasutuses olnud, ei ole mina küll kusagil kuulnud, et keegi oleks kopeerinud andmeid ning kasutanud niimoodi juurdepääsu ametiruumidesse. Kuigi seal annaks määratumalt rohkem kahju teha, kui kellegi nime ja isikukoodiga. |
Kohekindlasti ei ole ok et su andmed, kasvõi sugu sinu kinnituseta välja tuleks.
Ütleme et mul on mõned kaubanduskeskused. Panen info lugerid uksepiitadesse. Voila - ma tean täpselt kes, milal, kaua mul külas käib, kui tihti ta WCs on ja kaua ta seal istub.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.03.2016 18:31:16
|
|
|
LKits kirjutas: |
Ma ei mõista, miks peab olema loetav isikukood unikaalne tunnus...
Kasvõi isikukoodist MD5 hash on unikaalne ning sellega pole mitte midagi peale hakata, kui just jälgida kasutaja harjumusi.
PS: Üldjuhul on igal telefonil wifi sees ning ka selle järgi saaks jälgida liikumisharjumusi. Selline paranoilisus ei ole produktiivne innovaatiliste lahenduste suhtes. |
Telefoni wifi ei edasta sinu isikukoodi ega isegi mitte telefoni IMEI-d. Ja MAC ei ole unikaalne. Ehk teisiti öeldes on küll wifi jälgitav, aga isik selle taga jääb suures osas anonüümseks.
Kui Wifiga paralleelselt on sisse lülitatud ka BT, siis mõlema MAC-i registreerimisel nende kahe kombinatsioon on juba parem võimalus võrdlemisi unikaalne identiteet ära tunda (aga ikkagi mitte teha kindlaks isikut selle taga). Paranoilised saavad muidugi lisaks oma MAC aadresse muuta soovi korral.
Aga isikukood on püsiv tunnus. Kuidagi ei tahaks, et seda ilma minult küsimata ja mulle märkamatult oleks võimalik lugeda.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 06.03.2016 18:37:54, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
06.03.2016 18:33:32
|
|
|
See on su enda valik, kas hoida telefonil WiFit, GPS-i ja andmesidet pidevalt sees või kas üldse kanda telefoni kaasas. Isikuttõendava dokumendi omamine ja kaasaskandmine on aga kohustuslik ja ei oleks väga okei, kui kodanikud sel moel vaikimisi kaugloetavateks muudetaks. Kui mõnel tegelasel on suht pohhui, kuhu nende andmed lekitatakse ja kogutakse, siis võiksid nad samamoodi tunnustada ka nende arvamust, kellel ei ole pohhui. Lihtne ja populistlik on "tagurlikke" kodanikke paranoilisteks sõimata, aga ei tasu pärast nutta, kui see kõik endale ringiga kolinal tagasi tuleb.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
06.03.2016 18:55:35
|
|
|
Ei ole kohustuslik kaasas kandmine. Isikutunnistuse OMAMINE on kohustuslik.
Isikutunnistuse (või mõne muu "aksepteeritava" isikut tõendava dokumendi) esitamine isikukontrolli tuvastamiseks on vajalik ehk siis tõenäoliselt on lihtsam seda kaasas kanda.
Aga jah, isikukood on muutunud suhteliselt mõttetuks numbriks. Siiski, sisaldab see ka kuupäeva, mida peetakse suhteliselt privaatseks - sünnipäev.
Samuti (vist) saab ka isikukoodist välja lugeda sündimise asukoha, mitte, et see väga oluline oleks.
Aga telefoni MAC ei ole küll 100% unikaalne, aga suhteliselt ainulaadne. Sellegipoolest muudetav, kui tahad, aga tavakasutaja seda ei tee.
Kui jagatakse, aga isikukoodi hashi, siis sellest oleks mul täiesti ükskõik. Tehku selle unikaalse jadaga, mida tahavad.
Nagunii enamus veebilehitsejates on igasugu unikaalsed reklaam ID-d, samuti saab ikkagi skänneerida ja analüüsida ka telefoni wifi/BT MAC.
Nii, et teadlik käitumine eelkõige
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.03.2016 19:10:21
|
|
|
Aga samas ma ootan küll võimalust näiteks kord aastas telefoniga turvaliselt netipanka külastada või allkirja anda, ilma et terve aasta mobiilID eest mõttetult maksma peaks. Ja siin pole küsimus rahas vaid põhimõttes - see mõni euro ei tee mind vaesemaks, aga niisama maha ma seda ka ei viskaks. Isegi kui ma kasutaks seda rahatähte tulehakatuseks, annaks see mulle suuremat kasu kui mobiil-ID eest maksmisel.
Mis puutub kaardilugejata arvutis sellise kaardiga autentimisse telefoni NFC lugeja abil, siis oleks põhimõtteliselt võimalik Wifi või BT ühenduse olemasolu korral tekitada turvakanal, mille kaudu ID-tarkvara saaks kaardiga otse suhelda ja rakendada kahepoolset avaliku võtmega autentimist. Sel juhul oleks ühendus sama turvaline kui ID-kaardi kasutamisel arvutis. Või isegi turvalisem - see oleks võrreldav pinpadiga ID-kaardi lugeja kasutamisega. See vajaks muidugi spetsiaalset tarkvara (ID-kaardi tarkvara suurt edasiarendust), mis seda võimaldaks ja ma ei usu et seda selles suunas arendama hakatakse. Liiga suur töö, liiga palju tõrkevõimalusi.
Kõik kõrvaliste kanalite kaudu saadetavate PIN-idega lahendused, a´la mobiil-ID, Google-i kaheastmeline autentimine, pin kalkulaator jne jne, mille puhul serveril ei ole võimalust klienti krüptograafiliselt tuvastada (kliendi privaatvõtmega krüpteeritud andmeid kliendi avaliku võtmega dekrüpteerida), on võrdlemisi lihtsalt rünnatavad ja jälgitavad. Kõige tuntumaks https liiklust jälgida võimaldavaks pahavara näiteks on Lenovo poolt arvutitesse topitud Superfish, "heavara" poolelt näiteks ESET antiviirus. Kummagi sekkumisel brauseri https sessiooni loomisesse ID-kaart ei tööta ja ühendus pole seega jälgitav ega rünnatav.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 06.03.2016 19:17:02, muudetud 2 korda |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
06.03.2016 19:12:14
|
|
|
Ära palun aja demagoogiat. Kui sind miskipärast kinni peetakse ja dokumenti küsitakse, siis peab see sul ette näidata olema, kui ei soovi, et jaoskonda tuvastamisele viiakse. Kui sõidukiga sõidad, siis seda enam.
Kedagi ei kotigi nii väga see, et keegi su nime või IK teada saab, olulisem on see, milliste su käimiste kohtade pealt neid kogutakse ja hiljem töödeldakse. Mõni tuleb siin kohal välja napaka väitega, et keda su, pisikese putuka, käimised ikka huvitavad ja et kogutavat infot saaks nii palju, et keegi ei jõuaks sealt midagi välja sõeluda. Sama oleks võinud 40-50a tagasi öelda perfokaarditega toimetav arhivaar, kujutamata endale ette, kuidas kunagi saalitäied teavikuid küünesuuruse mälukaardi peale mahtuma hakkab. Ei tasu unustada, kuidas arvutusvõimsus pidevalt ja eksponentsiaalselt kasvab. Täna kogutud infot hakatakse tulevikus tohutu palju suuremate võimusustega töötlema.
Edit: LKits'ele oli mu jutt, Dogbert jõudis juba vahele postitada.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.03.2016 19:14:27
|
|
|
Minul näiteks ei ole kuidagi võimalik ilma ID-kaardita (või digi-ID-ta) ringi liikuda, sest vajan seda oma töö tegemiseks pea iga päev. Ja ma ei ole ainus selline friik.
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
06.03.2016 19:25:38
|
|
|
rex kirjutas: |
Ära palun aja demagoogiat. Kui sind miskipärast kinni peetakse ja dokumenti küsitakse, siis peab see sul ette näidata olema, kui ei soovi, et jaoskonda tuvastamisele viiakse. Kui sõidukiga sõidad, siis seda enam.
Kedagi ei kotigi nii väga see, et keegi su nime või IK teada saab, olulisem on see, milliste su käimiste kohtade pealt neid kogutakse ja hiljem töödeldakse. Mõni tuleb siin kohal välja napaka väitega, et keda su, pisikese putuka, käimised ikka huvitavad ja et kogutavat infot saaks nii palju, et keegi ei jõuaks sealt midagi välja sõeluda. Sama oleks võinud 40-50a tagasi öelda perfokaarditega toimetav arhivaar, kujutamata endale ette, kuidas kunagi saalitäied teavikuid küünesuuruse mälukaardi peale mahtuma hakkab. Ei tasu unustada, kuidas arvutusvõimsus pidevalt ja eksponentsiaalselt kasvab. Täna kogutud infot hakatakse tulevikus tohutu palju suuremate võimusustega töötlema.
Edit: LKits'ele oli mu jutt, Dogbert jõudis juba vahele postitada. |
Mis kuradima demagoogia?
Sa kasutasid sõna "kohustuslik" vääriti ehk sinu väide oli vale. Või kui sa just viidet õigusaktile ei taha välja tuua.
Ei pea olema isikutunnistus (ehk ID-kaart) kaasas. Saab tuvastada isikut ka juhiloa abil, mida olen korduvalt ka teinud.
ID-kaart on mul kodus ning nii ongi - ei näe reaalset vajadust seda kaasas kanda ja mitme-mitme aasta jooksul on vajadus olnud ainult panka külastades, mida teen üli harva, sest meil on Internetipank. Lepinguid digitaalselt allkirjastan kodus, võõrastesse arvutitesse ID-kaarti ei topi, PIN koodi kirjutan ainult telefonis ja enda isklikus arvutis.
Pole veel kokku puutunud pahatahtliku ametnikuga, kes tahaks kodanikku lihtsalt nussida, jaoskonda vedada ja enda ning kodaniku aega raisata. Kõik on suhtumises kinni ning kui politseile vastu ei paugu, vaid annad dokumendi, siis nii jääbki.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
06.03.2016 19:35:50
|
|
|
Lühinägelik rumalus on üks asi, mis mind kõige kiiremini vihale ajab. Lähen parem õue ära.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
06.03.2016 22:58:56
|
|
|
LKits, et siis juhiluba on kõigil olemas ja selle kaasaskandmine on nüüd järsku hoopis mõistlikum?
Pigem siiski hoian just isikutunnistust kaasas, sellega on rohkem teha, kui juhiloaga, saab osades poodides kliendikaardina kasutada jne.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
07.03.2016 01:58:13
|
|
|
tuvastamine on eraldi teema. ükskõik, milline dokument kannab sinu id-d, sobib selleks. ise näinud, kuidas alaealise ohtu noor neiu arvet tasudes oma juhiluba kassiirile ulatas vanuse tõestamiseks (ostkorvis päris mitu pudelit viina ja muud alkot), ostukorvi järgi tundus, et mingi sünnipäev on tähistamist ootav. Autentimine on aga hoopis teisest puust. Juhiloal ei ole autentimisvõimalust.
seega, ID võiks olla kaasas, aga ei pea alati olema. Mina isiklikult, kui pealinna lähen võtan alati ID kaasa. igaksjuhuks.
Mis autentimismugavusse puutub, siis kõigega harjub. Küsimusi tekitab tehniline lahendus. 15 aastat tagasi logisid netipanka parolikaardiga. Täna, ilma ID-ta pole mõtet, kui summa peaks ületama 200 euri tehingu kohta. Kokkuvõttes, ma ei maksa just sageli üle 200 euroseid arveid, aga mID on mugav, kui pole ID-d ja lugejat käepärast. Mis puutub NFC-ID-d, siis ei kujuta ette, et peaksin iga hinna eest soetama uut telefoni ja uut id-d. Praegune isikuttõendav dokument kehtib veel 4,3 aastat, seega aega on.
PS- valideerimise osas ühistranspordis, on tõepoolest omad eelised, aga, id ja pangakonto sidumine on siiski natuke liiga riskantsed. pooldan nende eraldi hoidmist. Kliendikaardina ID kasutamisel, ei näe mingit probleemi, apteegid ja muud kauplused, kes seda rakendavad, olen ka ID-ga kliendikaardi loonud. Selles pole midagi halba niikaua, kui kolmas pool ei saa enda valdusesse minu PIN1 ja PIN2.
|
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
09.03.2016 23:24:46
|
|
|
Hea lugeda siinset teemat, nalja nabani.
Tundub et osad ei lugenud algset artiklit üldse läbi ja videot vaatasid veel vähem
Tänane piloot on tehtud Digi-ID peale lihtsalt (videost näha), aga edaspidi kui tulevad uued ID-kaardid võib neil juba NFC liides lisaks olla.
Mitte ei kao kiip üldse ära jms. versioone siin kirjutatud on.
Üks kaart mitu liidest ja kasutad vastavalt võimalusele või vajadusele.
Lugerit ei ole, selge läheb NFC ühendus. Luger on, panen kaardi lugejasse jne.
Sellest räägiti juba 2014 sügisel https://sk.ee/upload/files/AK2014_New%20Generation%20of%20eID%20Smartcard_Andreas%20Lehmann.pdf
Igati tore lisaväärtus riiklikule isikutunnistusele
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
1 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
10.03.2016 02:59:59
|
|
|
WäntWõll kirjutas: |
Hea lugeda siinset teemat, nalja nabani.
Tundub et osad ei lugenud algset artiklit üldse läbi ja videot vaatasid veel vähem
Tänane piloot on tehtud Digi-ID peale lihtsalt (videost näha), aga edaspidi kui tulevad uued ID-kaardid võib neil juba NFC liides lisaks olla.
Mitte ei kao kiip üldse ära jms. versioone siin kirjutatud on.
Üks kaart mitu liidest ja kasutad vastavalt võimalusele või vajadusele.
Lugerit ei ole, selge läheb NFC ühendus. Luger on, panen kaardi lugejasse jne.
Sellest räägiti juba 2014 sügisel https://sk.ee/upload/files/AK2014_New%20Generation%20of%20eID%20Smartcard_Andreas%20Lehmann.pdf
Igati tore lisaväärtus riiklikule isikutunnistusele  |
muidugi, lihtsalt riigilõivud sellise innovaatilise edasiarenduse eest tõusevad. saaks biomeetrilisele passile ka nfc külge, oleks täislaks (see vist eri tundugi enam nii ulme)
|
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
10.03.2016 10:58:24
|
|
|
Arvestades seda et uus eelnõu on jälle ringlemas ja äkki same 10a dokumendid jälle tagasi või selle doki eest maksta küll 25€
SHA2 on piisav tõenäoliselt 10a perspektiivis ja kui vajadusel kannatab uus toorik rakendusega upgrade 4K võtmetele, siis seda enam.
Palju ma selle kulut jalavaeva ja peavalu kokkuhoian on hindamatu
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
1 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
deathdog
HV kasutaja
|
11.03.2016 11:38:04
|
|
|
Aga inimesed kes seda ei vaja ei taha et see kallimaks läheb. Mina kasutasin id-kaarti eelmine aasta 1 korra, et saada uus id-kaart. Minu pank seda ei aktsepteeri ja eesti riigiga pole kah rohkem suhelda olnud. Kas kuskil on ka avaldatud kui palju selle kaardi omanikest seda ka kasutab allkirjastamiseks ja sisselogimiseks kuhugi, kelle jaoks need võimalused vajalikud on? Teiste jaoks lihtsalt maha visatud raha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
11.03.2016 11:40:20
|
|
|
tsitaat: |
Minu pank seda ei aktsepteeri
|
Saan aru et jutt välismaisest pangast ja eladki välismaal?
Kui sa Eesti resident pole, siis ID-kaarti polegi vaja
|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
deathdog
HV kasutaja
|
11.03.2016 16:09:30
|
|
|
Isikuttõendav dokument peab olema et kohalik autojuhiluba kehtiks. ja eesti oma on hea odav minu jaoks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
11.03.2016 16:54:39
|
|
|
Ära palun aja demagoogiat. Kui sind miskipärast kinni peetakse ja dokumenti küsitakse, siis peab see sul ette näidata olema, kui ei soovi, et jaoskonda tuvastamisele viiakse.
|
Niikaua kui sa pole sõidukiga ega pole pannud toime avaliku korra rikkumist ei pea sa politseile midagi näitama. Samuti pole neil õigust sind kaasa võtta
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
11.03.2016 21:21:10
|
|
|
tegelikult on politseil ükskõik, mis põhjusel õigus sind kinni pidada. näiteks, kui mingi kurjategija on jooksus või käib mingi kampaaniareid narkomuulade tabamiseks, kõik, kes kontrolltsooni sisse jäävad, kontrollitakse läbi. avaliku korra rikkumiseks ei pea tingimata pätti tegema, aga kui küsitakse dokumenti ja sul pole ei id-d ega juhiluba, siis nalja ei ole. juhiluba ei küsita ja dokumente ei kontrollita, kui on kõik puhuvad kampaania, seda juhul, kui oled kaine ja kahtlust ei ärata.
kinnipidamiseks piisab isegi sellest, kui üv on tegemata või kindlustuspoliis on kehtetu või nähtub registrist, et sul on üks maksmata liiklustrahv või kindlustuspoliis on kehtetu. need pole avaliku korra rikkumised, aga on liiiklusalased rikkumised. kinnipidamiseks on piisavalt alus ka, kui politsei näeb, et sul üks esituli või tagatuli ei põle... sel juhul tavaliselt, piirduvad hoiatusega/märkusega või teevad sümboolse hoiatustrahvi.
Ka jalgsi tänaval liikuvat kodanikku võidakse kinni pidada, käitud kahtlaselt, pole helkurit või on alust arvata et oled joobes.
Politseil ei ole sind ilma süüdistust esitamata kinni hoida üle 48h. Neil ei ole õigust sinult ka autot konfiskeerida, aga nad võivad, kui kahtlevad, et auto on sõidukõlbmatu, keelata sellega edasisõitu või äärmisel juhul lubada sõitu koduni või lähima remonditöökojani. kui keelavad edasisõidu, siis võib juhtuda, et tellivad treila ja sa maksad selle lõbu omast taskust kinni ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
12.03.2016 16:07:12
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Ära palun aja demagoogiat. Kui sind miskipärast kinni peetakse ja dokumenti küsitakse, siis peab see sul ette näidata olema, kui ei soovi, et jaoskonda tuvastamisele viiakse.
|
Niikaua kui sa pole sõidukiga ega pole pannud toime avaliku korra rikkumist ei pea sa politseile midagi näitama. Samuti pole neil õigust sind kaasa võtta |
jah, ütle seda järgmine kord kui sinu isikut tuvastada tahavad
Ńad võivad jaoskonda tassimiseks sind lausa maha joosta. Ärgem levitagem mingeid linnalegende.
§32
(1) Politsei või seaduses sätestatud juhul muu korrakaitseorgan võib isiku teadmisel kehtiva isikut tõendava dokumendi alusel tuvastada isikusamasuse, see tähendab teha kindlaks isiku nime ja isikukoodi või selle puudumisel sünniaja, tutvuda dokumendiga, võrrelda fotot ja teisi dokumendile kantud biomeetrilisi andmeid isikuga ning kontrollida dokumendi ehtsust, või kui see ei ole võimalik, siis tuvastada isikusamasuse muul õiguspärasel viisil, kui see on vajalik ohu ennetamiseks, väljaselgitamiseks, tõrjumiseks või korrarikkumise kõrvaldamiseks.
(5) Isikusamasuse tuvastamisel on õigus kasutada vahetut sundi nii kaua, kui see on eesmärgi saavutamiseks vältimatu.
(6) Korrakaitseorganil on õigus toimetada isik isikusamasuse tuvastamiseks ametiruumi, kui see on vajalik vahetu ohu korral või olulise ohu väljaselgitamiseks või tõrjumiseks.
https://www.riigiteataja.ee/akt/123032015207 |
Kui olukord nõuab, siis võtavad kaasa terve bussitäie inimesi, kes "pole avalikku korda rikkunud"
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
12.03.2016 21:08:37
|
|
|
Ńad võivad jaoskonda tassimiseks sind lausa maha joosta. Ärgem levitagem mingeid linnalegende
|
Mine maga kaineks
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|