praegune kellaaeg 21.06.2025 18:18:42
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mcwax
HV vaatleja

|
11.11.2003 12:47:01
Monitor sisse-välja-sisse-välja jne. |
|
|
Vaatasin ka juba olemasolevadi teemasid, ning leidsin küll sarnase juhtumi, kuid mitte päris 100% samade sümpomitega. Niisiis otsustasin panna püsti uue teema.
Iva siis selles, et justkui random hetkel hakkab arvutil monitor sisse-välja plõksima, ning tavaliselt on sel ajal arvuti ka koomas. Plõksimise tasemeid on 2:
veidi levinum on variant, kus midagi arvutiga tehes nt. filmi vaadates ühel hetkel kõik freeze'ib - st. pilt jääb seisma (ka nt. hiire kursor, ainus mis tööle jääb on heli), on nii umbes 10 sek. monitor klõpsab korra välja-sisse ja pilt hakkab jälle liikuma (nt. filmi puhul jookseb seejärel pilt nagu turbojänes helile jälle ilusti järele, st backgroundis pilt edasi ei jooksnud).
Kuigi seda ei juhtu väga tihti, on siiski tegemist väga tülika nähtusega.
Teine ning veidi harvem variant on see kui pilt hangub (mõnikord on ka heli seisma jäänud) ning monitor hakkab sisse-välja plõksima - ja laseb järjest, seejuures iga järgmine kord peale plõksi on näiteks hiire liigutamise tagajärjel hiire kursori uus positsioon kajastunud, kuid applikatsioonid sisuliselt ei reageeri. Ühel hetkel saab monitoril (või siis arvutil) isu täis, ja hakkab jälle kõik normaalselt tööle, kuni järgmise korran, mis võib tulla juba 10 sek. pärast või paari tunni pärast.
Kuna pole olnud aega eriti troubleshootida, siis ei ole veel kahjuks proovinud ka midagi ette võtta, aga täna õhtul hakkan müttama ja vaatan, kas suudan miskitmoodi mõjutada asja või spets esile kutsuda, et leida põhjus.
Aga kui praegu lambist peaksin arvama, siis kuna idle olekus antud jama juhtub väga harva (vist 2 x seni olnud), ja tihipeale just peale idle't kohe hakkab jamama ning siis veidi aja pärast stabiliseerub, siis on tekkinud idee, et äkki on seotud kuidagi kõvaketta toimetamistega? Võib see olla reaalne?
Olgu veel öeldud, et asi hakkas pihta ühel suvalisel hetkel, millele ei eelnenud ei riistvara muutust ega ka tarkvara (driverid jms.) muutust.
Eks ma ilmselt täpsustan veidi leitut, kui olen proovinud ka möllata veidi õhtupoole, kuid antud juhul panin teema püsti selleks et äkki oskab keegi enne soovitada mõnda head varianti mida proovida.
McWax
PS! uurisin ka veidi välismaiseid foorumeid, ning vähemalt kahel korral nägin juhtu kus oli inimesel suht sarnane jama sama viseokaardi puhul nagu minul - GF 4 Ti4200 8xAGP (ehk siis vist tegelt hoopis GF 4 Ti 4280)
_________________ Ekskavaatorijuhina on mul pidevalt küll kopp ees, kuid see-eest on mul hiilgavad karjääri tegemise võimalused  |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|