Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
montez
Kreisi kasutaja
|
22.12.2011 15:13:34
|
|
|
Mina ei usu toitejuhtme tagurpidi ühendamist. Teema algatanu peaks siiski kirja panema, et mis on ketta mudel, seeria nr, tootmise aeg (plaadi all olev märgis).
Enne kui hakata midagi tinutama, võib plaati kinni hoidvad kruvid lahti keerata (ettevaatust mootorisse mineva ühendusega, et seda ära ei murraks) ja vaataks plaadi seesmiselt küljelt, kas midagi on läbi põlenud. See kirjeldus, et arvuti käivitamisel justkui teeb mingit häält, pole sugugi asi, mida mina loeks töövõimelise ketta tunnuseks. Ketas peab õrnalt vibreerima (saab aru, et sees midagi pöörleb).
Minu kettal oli konkreetselt siseküljel üks elektroonika jupp (vist diood aga ma pole ekspert) mustaks põlenud ja sellele asenduse tinutamise asemel mõtlesin, et viga võis saada ka mingi muu elektroonika osa ja sellest ka terve plaadi vahetus.
Siin foorumis on üks kasutaja t. keda kõik kohe soovitavad ja kes küsibki siis a 5000 krooni ketta taastamise eest. Mõne jaoks võivad tema andmed seda raha väärt olla aga minu jaoks on tegemist hõlptulu teenimisega, liiakasu võtmisega. Muidugi tuleb hinda hoida aga kui küsid 300€ ja siis tuleb üks teine kasutaja, kes taastab 40€ eest ära, on nagu midagi ülehinnatud. Seda hinnanäidet lugesin siinsest foorumist, vist isegi praegusest alafoorumist.
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
22.12.2011 15:49:40
|
|
|
montez kirjutas: |
Mina ei usu toitejuhtme tagurpidi ühendamist. Teema algatanu peaks siiski kirja panema, et mis on ketta mudel, seeria nr, tootmise aeg (plaadi all olev märgis).
Enne kui hakata midagi tinutama, võib plaati kinni hoidvad kruvid lahti keerata (ettevaatust mootorisse mineva ühendusega, et seda ära ei murraks) ja vaataks plaadi seesmiselt küljelt, kas midagi on läbi põlenud. See kirjeldus, et arvuti käivitamisel justkui teeb mingit häält, pole sugugi asi, mida mina loeks töövõimelise ketta tunnuseks. Ketas peab õrnalt vibreerima (saab aru, et sees midagi pöörleb).
Minu kettal oli konkreetselt siseküljel üks elektroonika jupp (vist diood aga ma pole ekspert) mustaks põlenud ja sellele asenduse tinutamise asemel mõtlesin, et viga võis saada ka mingi muu elektroonika osa ja sellest ka terve plaadi vahetus.
Siin foorumis on üks kasutaja t. keda kõik kohe soovitavad ja kes küsibki siis a 5000 krooni ketta taastamise eest. Mõne jaoks võivad tema andmed seda raha väärt olla aga minu jaoks on tegemist hõlptulu teenimisega, liiakasu võtmisega. Muidugi tuleb hinda hoida aga kui küsid 300€ ja siis tuleb üks teine kasutaja, kes taastab 40€ eest ära, on nagu midagi ülehinnatud. Seda hinnanäidet lugesin siinsest foorumist, vist isegi praegusest alafoorumist. |
Toitejuhet ei pea alati tagurpidi ühendama, voolu all olles võib ka õigetpidi ühendada, aga kui natuke viltu/valesti liigutada, siis asi säriseb ja lühis kerge tekkima.
Mis puutub taastamisse, siis kui andmed on tähtsad, ei tasu hakata lolli mängima Need algajamad taastajad võivad Sul asja hoopis tuksi keerata ja pärast ei saa sealt ka spetsialistid enam midagi kätte. Olenevalt veast võib muidugi juhtuda et saab lihtsamalt hakkama, aga kui asi on keerulisem, siis need odavtaastajad ei oska enam. Kunagi sai ka proovitud ja testitud neid odavamaid variante. Ühe kätte (lubas teha 3x odavamalt kui toivos) sai viidud taastamisele 3 ketast. Tead mitu ketast edukalt taastati? Aus vastus 0 tk Rääkis et tema pole midagi sellist varem näinud ja ei oska ja et võimatu. Peale seda sai sealt 1tk viidud toivos kätte ja tema suutis ilusti ja edukalt taastada, aga ta nägi, et selle kettaga on ka teised susserdanud. Kui susserdaja ei tea mis ta teeb, siis pärast pole võibolla ka toivost enam abi. Järgmine aste on juba tootja juures ja ontrackid jms, aga nende hinnaklass on juba VÄHEMALT 6x kallim (vusserdaja tuksikeeramisega ei taasta ka nemad).
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.12.2011 16:00:12
|
|
|
SurfData: No lühises kaitseelemendi korral pole küll mingit paanikat vaja, vaid on vaja uut, samasugust 2-koivalist kaitseelementi ja see siis vana asemele joota. Simple.
Ja ma ei usu sugugi, et kui Sul maja elektrikilbis sulavkaitse maha põleb, et siis kohe elektrifirma kohale tellid. Ja kui kutsud, siis elektrifirma vahetab samamoodi, vilksti, selle sulavkaitse ära ja esitab ulmeliselt suure arve selle sulavkaitse vahetuse eest.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
22.12.2011 17:00:19
|
|
|
ei uskunud ka mina kunagi, et pistikut saab tagurpidi sisse panna. Kord paigaldasin dvd rommi, kuna oli pime siis lähtusin just sellest põhimõttes, et pistik nagunii valesti sisse minna ei saa. ROM paigas ja arvuti sisse.. natukene sinist suitsu ja romm läks kohe kolinali prügikasti põhja.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
22.12.2011 17:55:21
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
SurfData: No lühises kaitseelemendi korral pole küll mingit paanikat vaja, vaid on vaja uut, samasugust 2-koivalist kaitseelementi ja see siis vana asemele joota. Simple.
Ja ma ei usu sugugi, et kui Sul maja elektrikilbis sulavkaitse maha põleb, et siis kohe elektrifirma kohale tellid. Ja kui kutsud, siis elektrifirma vahetab samamoodi, vilksti, selle sulavkaitse ära ja esitab ulmeliselt suure arve selle sulavkaitse vahetuse eest.  |
ma tõin näite ÜLDISE olukorra kohta, kuna montezi jutust võib jääda mulje, et 40€ on kõik asjad igalt poolt ja alati taastatavad igas olukorras ning ei ole mõtet profi juurde minna. Kui andmed ei ole tähtsad ja tõesti näiteks ei raatsi väga palju maksta, siis VÕID ehku peale minna ja proovida odavaid variante. Kui aga on eluliselt tähtis, siis lähed otse profi juurde ja olemas. Üks kriitilisi näited oli näiteks ühel firmal bändi salvestused. Taastamine oli kordades odavam, kui kogu asi uuesti kokku ajada ja ära salvestada.
Praegusel juhul VÕIB piisata elektroonikust ja/või uuest elektroonikast. Väga vanadel ketastel sai isegi elektroonikat ümber tõstetud ja kätte saadud asju. Tänapäeva ketastega see enam ei toimi.
Elektrifirmadega on teine lugu. Ühes kohas on 10A vool sees, amprite tõstmine on võrreldes paari aasta taguse ajaga läinud ikka ülikirveks. Praegu tahetakse 1 ampri eest saada 134,22€ Ehk kui tahad minna 10A -> 25A siis maksad üle 2000 euro nii et silm ka ei pilgu
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
WAV
HV veteran
|
22.12.2011 23:17:51
|
|
|
Molex pistiku tagurpidi pessa sissesaamine on võimalik lihtsalt seetõttu, et need pistikud on tehtud polüetüleenist, mitte polüstüroolist nagu enamus muid arvutipistikuid (ka Molex kettapoolses küljes olev pesa on polüstürool vms.). Polüstürool on jäik (ja rabe), kuid polüetüleen elastne (ja sitke). Molex pistiku saab edukalt veidi kumeraks suruda ja nii ta sinna pesasse siis lähebki, kante ignoreerides. Mõnede partiide Molex pistikud on juba algusest peale olnud silmnähtavalt kaardus (polüetüleenist valamise tüüpiline viga, üks serv tõmbub rohkem kokku). Kuna nende pistikute mõõdud tehakse pesa mõõtudest igaks juhuks veel ka märgatava tolerantsiga väikemad (just selle kuju ebatäpsuse jaoks), siis seda lihtsam on seda suvalist pidi sisse suruda.
Pigem imestan, miks Molex-toitega seadmetele pole tootja pannud ette asisemat ülepingekaitset, just sinna 5V ahelasse.
Andmetaastuse teemal... Kui kõik tarbijad hoiaksid oma andmeid kolmes eksemplaris (no vähemalt kahes ikka) ja need veel ka eri asukohtades, siis poleks andmetaastuse mõru teema praktiliselt enam aktuaalne üldse. Ainsad, kes siis veel kurvastaksid, oleksid just needsamad andmetaastajad, kuid õnneks neid pole palju ja sellised kõrgteadmistega ning arenguvõimelised tegijad töötuks vast ikka ei jää
Ühe kõvaketta asemel 3 ketast osta on ikkagi odavam kokkuvõttes. Ja mis peamine, endal rahulikum ja kindlam tunne (sest ega andmetaastusele ka 100% lootma jääda ei saa, seda ka kõige tegijama tegija puhul).
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
part24
HV kasutaja

|
23.12.2011 00:12:03
|
|
|
viimati muutis part24 19.09.2013 17:36:27, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
ener
HV vaatleja
|
30.01.2012 16:34:24
|
|
|
Mudel on SP0411N.
Mida veel vaja teada oleks? Ei oskand kõvaketta pealt hetkel midaig muud öelda.
Kas kellelgi oleks sellist mudelit kõvaketast, et äkki saaksin elektroonika ümber tõstes ketta korraks tööle ja andmed kätte?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.01.2012 20:23:06
|
|
|
Lohista see ketas mulle Mustamäele, siis ütlen sulle, et kas vajad üleüldse mingit teist elektroonika-plaat või saab sellesama plaadi tööle tagasi.
Käitumise järel võib sama plaadi remont täiesti võimalik olla. Sel juhul pole vaja mingit failide taastamist eri-proff-programmidega , vaid vaja on testrit ja jootekolbi hoopiski.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
03.02.2012 19:37:52
|
|
|
Mudel ise ei ütle eriti palju. Tuleb vaadata, et firmware oleks seal peal ka sama. See tähendab, et elektroonikaplaadil olevad kiibid ja kirjad oleksid identsed. Näiteks mul on olemas sama ketas TW100-08 firmwarega ja siis veel üks teine, mille plaadil on kiri Pango REV 07 (toodetud 2005.03), mille firmware on TW100-11). Pead tegema alumisest elektroonikast foto ja selle järgi otsima siit doonorit, sest ilmselt firmware infot enne õnnetust ei jäädvustanud kusagile ja surnud kettalt seda niisama teada ei saa.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
vaido6
HV kasutaja

|
07.10.2014 12:16:16
|
|
|
Soovitage inimesi , firmat kes saaks keta pealt asjad kätte , kuna mul ketas täitsa surnud seagate 2tb väline ei näita disk manageris ega bioes proovisin ka otse arvutiga aga ei midagi ,
kuigi ketas ise käib ilusti ringi !
Nüüd otsin et keegi mul need andmed ikkagi kätte saaks. Garantiiga ei viitsi jamada nad vb ei jäta andmeid alles. Soovitage kedagi !
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|