praegune kellaaeg 17.06.2025 22:43:50
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Vael
HV Guru
|
13.08.2014 06:41:26
Kaevandamise töötunnid |
|
|
Pikka aega mõelnud, et kui palju "vatti" kaevur kaardid saavad võrreldes tavakasutuses kaartidega. Enda harjumuste põhjal tegin lihtsa arvutuse:
4h\päevas korda 2x 365päeva= teeb kusagil 1420h suurema koormuse all tööd.
Kaevur kaardid 100% peal 24h, 1420h\24h=60 päeva ehk siis garantii all oleva 2a tavakasutuses töö teeb kaevur kaart ümmarguselt paari-kolme kuuga ära?
Elektroonikaseadmetel, vähemalt mõnel, lähevad niisama tühjalt laos seistes "hapuks" aga teiselt poolt pidevalt koormuse all olemine ka just eluiga ei tohiks pikendada?
Veel mõned argumendid, mis kiirelt koogelmoogeldades leidsin: Normaalsel tempil GPU töös hoidmine on vähem kurnavam kui N: mängimisel temp üles alla kõigutamine. Teiselt poolt ventikatele on töötunnid otseseks ohuks. Kus võiks tõde peituda?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
13.08.2014 07:35:34
|
|
|
Kaevamine:
Kindlasti mõjutab, just eelkõige ventikate poolt - tootjad kasutasid seni mitmetel videokatel väga odavat laagrilahendust. Videokas ise on nii ja naa - kui sa ei lase seda liialt kuumaks, siis vähemalt 1a küll ei tee midagi...tulebki ainult viga välja.
Arvestuslik eluiga on ~10a. Puht juppide tasandil ka mõnel tootjal 20.a
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
20.08.2014 16:00:31
|
|
|
tsitaat: |
pidevalt koormuse all olemine ka just eluiga ei tohiks pikendada
|
Kindlasti mitte
tsitaat: |
Normaalsel tempil GPU töös hoidmine on vähem kurnavam kui N: mängimisel temp üles alla kõigutamine.
|
See on tõsi, endal on vanim kaart 4 a vana mis töös, ja töötab ideaalselt, aint 1 vent on häält tegema hakand.
Asi mis tähele panin on see et pärast aasta või nii möödumist langeb maksimum stabiilne clock (ma lasen kõiki kaarte max clockiga ilma volti tõstmata) ja jääb püsivalt madalamaks.
Kaardid käivad 60c juures välja arvatud 1 kaart millel on vesijahutus, see on 47+ kraadi.
Ainult 2 kaarti on üldse surnud, 1 gigabyte suri 2 kuud pärast ostu (imo oli tehase praak) ja 1 palit suri pärast garantii lõppu mis oli 1 aasta.
Mul ongi praegu asuse ja xfx kaardid, kuna neid cruncherid on kiitnud, siis neid olen proovinud ja on tõesti head. Ei kiideta giga,club3d,zotac,palit kaarte, msi kohta on vastakad arvamused.
Alati mainitakse temperatuuri tähtsust, ja omast kogemusest tean sama. Sellest ka madalad tempid mul näiteks 60c ja 80c vahe kaartidel on 20-30w kastil elektri tarbivuse vahe, mul, minu konfis.
_________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity... |
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
1 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|