Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Kaevandamise töötunnid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Vael
HV Guru

sõnum 13.08.2014 06:41:26 Kaevandamise töötunnid vasta tsitaadiga

Pikka aega mõelnud, et kui palju "vatti" kaevur kaardid saavad võrreldes tavakasutuses kaartidega. Enda harjumuste põhjal tegin lihtsa arvutuse:
4h\päevas korda 2x 365päeva= teeb kusagil 1420h suurema koormuse all tööd.
Kaevur kaardid 100% peal 24h, 1420h\24h=60 päeva ehk siis garantii all oleva 2a tavakasutuses töö teeb kaevur kaart ümmarguselt paari-kolme kuuga ära?
Elektroonikaseadmetel, vähemalt mõnel, lähevad niisama tühjalt laos seistes "hapuks" aga teiselt poolt pidevalt koormuse all olemine ka just eluiga ei tohiks pikendada?
Veel mõned argumendid, mis kiirelt koogelmoogeldades leidsin: Normaalsel tempil GPU töös hoidmine on vähem kurnavam kui N: mängimisel temp üles alla kõigutamine. Teiselt poolt ventikatele on töötunnid otseseks ohuks. Kus võiks tõde peituda?
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 13.08.2014 07:35:34 vasta tsitaadiga

Kaevamine:
Kindlasti mõjutab, just eelkõige ventikate poolt - tootjad kasutasid seni mitmetel videokatel väga odavat laagrilahendust. Videokas ise on nii ja naa - kui sa ei lase seda liialt kuumaks, siis vähemalt 1a küll ei tee midagi...tulebki ainult viga välja.
Arvestuslik eluiga on ~10a. Puht juppide tasandil ka mõnel tootjal 20.a
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
sant
HV veteran

sõnum 20.08.2014 16:00:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:

pidevalt koormuse all olemine ka just eluiga ei tohiks pikendada

Kindlasti mitte icon_biggrin.gif
tsitaat:

Normaalsel tempil GPU töös hoidmine on vähem kurnavam kui N: mängimisel temp üles alla kõigutamine.

See on tõsi, endal on vanim kaart 4 a vana mis töös, ja töötab ideaalselt, aint 1 vent on häält tegema hakand.
Asi mis tähele panin on see et pärast aasta või nii möödumist langeb maksimum stabiilne clock (ma lasen kõiki kaarte max clockiga ilma volti tõstmata) ja jääb püsivalt madalamaks.
Kaardid käivad 60c juures välja arvatud 1 kaart millel on vesijahutus, see on 47+ kraadi.
Ainult 2 kaarti on üldse surnud, 1 gigabyte suri 2 kuud pärast ostu (imo oli tehase praak) ja 1 palit suri pärast garantii lõppu mis oli 1 aasta.
Mul ongi praegu asuse ja xfx kaardid, kuna neid cruncherid on kiitnud, siis neid olen proovinud ja on tõesti head. Ei kiideta giga,club3d,zotac,palit kaarte, msi kohta on vastakad arvamused.
Alati mainitakse temperatuuri tähtsust, ja omast kogemusest tean sama. Sellest ka madalad tempid mul icon_biggrin.gif näiteks 60c ja 80c vahe kaartidel on 20-30w kastil elektri tarbivuse vahe, mul, minu konfis.

So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity...
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 60
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  Kaevandamise töötunnid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.